ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RYUKİN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2006 09:37
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2006 11:49
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Yüce
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Yüce
Ankara

SON 10 MESAJI

Balık veya balıklar neden strese girer?
Bana kalırsa akvaryumun yerini değiştirirseniz de strese girerler..
Balık veya balıklar neden strese girer?
Kesinlikle ısı değişimlerini eklemek lazım ..
balıklarımı göremiyorum yardım edin :(
Bence malzemeleriniz yeni ise herhangi bir malzemedeki aksaklıktan böyle bir sorun meydana geliyor..Malzemelerinizi söyler misiniz ?
AĞIRLAŞAN BEBEKYÜZ

Selam arkadaşlar ;

Bir konuda yardım istiyorum..Büyüyen balığın hareketleri bir süre ağırlaşırmış , yavaş yüzermiş vs..? Bu bilgiyi doğrulayacak olanınız var mı ? Şayet bu bilgi doğru ise takviye olarak vitamin kullanmalımıyım ?

Teşekkürler

AKTİF KARBON
Aktif karbon yararlı bakterileri öldürüyor dendiği için açıkçası cekındım bıraz ..Şu an kullansam sorun olur mu ?
BiTKi ToPLaMa
Bence zararı olabilir..Sonuçta akvaryumdaki suyun dengesiyle oradaki su dengesi bence farklıdır..Ama illa deneyeceğim dersen kendi balıklarında deneme derim :):) Selamlar
AKTİF KARBON

Arkadaşlar ;

Dış filtremi ilk aldığımda akvaryumu yeni kuruyordu suyu fln yeni doldurmuştum dış filtrenin içindeki karbonu ( siyah flenin içindeydi ) çıkar öyle çalıştır demişlerdi akvarist arkadaşlar bende ona uygun olarak çalıştırdım.Hiç bir sorun olmadı ama şu an suyun berrak olması için ne yapmam lazım ? Sanki su sarılaşıyor sürekli ? Yardımlarınız için teşekkürler

balıklarım öldü
Kesinlikle suyun hepsini değiştirme...Yararlı bakteri denen şeyi bırakmayacaksınız akvaryumda..!!!
Japonların Mutlulugu
Benimde japon akvaryumum var 130 lt ..Bence mango kökü koy .. 
Japonlarım Suda Asılı Kalıyor

Merhaba arkadaşlar ;

Öncelikle çok sıkı bir akvarist olduğumu söylemem lazım.Bu siteyi de beğeniyorum zaten önceden de üyesiydim.Özel nedenler yüzünden siteye giremiyorum..Bugün yeniden başka bir simle üye oldum..
Şimdi sizden yardımınızı istediğim konuya gelince : 150 lt bir akvaryumum var.İçinde 3 pengasus , 1 kristal köpek balığı , 6 çöpçü , 1 labio , 4 siyah neon ,1 cüce vatoz , 1 vatoz ,  ve 10 tane japonum var ( japonlar altınbaş , bebekyüz , ryukin , çingene vs tarzı )  Tür uyumu konusunda hiçbir sorunum olmuyor arada bir ufak sürtüşmeler dışında..Sıcaklık 25 ve 30 arası değişiyor.Otomatik ısıtıcı , iç filtrem ve Dolphin dış filtrem var.2 tane küçük olmak üzere üç tane Anubias canlı bitkim var.
Sanırım şimdi sorunumu anlatabilirim : Balıklarım gayet hareketli vede büyük ama bazı zamanlarda balıklar oldukları yerlerde sabit duruyorlar ve sanki ağızlarında büyük bişe varmış gibi ( büyük yem yediklerinde olduğu gibi bişe düşünün ) ağızlarını açık kapatıyorlar.Bazıları çok ani hareketler yapıyor.Belli süre böyle sabit kalıyorlar bazen bu uzayıp 2 güne bile çıkabiliyor.Sankı sureklı uyuyorlarmıs gibi..Buda açıkcası benı cok korkutuyor parmak kadarken aldıgım balıklar su an avucum kadar oldu cunku..
Sizin gibi bilgili insanlardan bu sorunuma bir çözüm getirmenizi istiyorum.Bunun nedeni ne olabilir ?Nitrat mı ? Suyun kırlenmesı mı ne ?  Engellemek için ne yapmalıyım?Su degısımı yapınca duzelıyor sankı ?  

Değerli yorumlarınızı eksik etmeyin ..Lütfen bilgisi olmayan arkadaşlar yazmasın..Cevaplarınızı acil olarak bekliyorum..Teşekkürler

egemix2006-6-19 13:12:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.