ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekomarsli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2011 01:06
Son Ziyaret:
12 Aralık 2023 18:53
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
h.kutay çelikarslan
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

H.Kutay ÇELİKARSLAN 0536 843 9142

SON 10 MESAJI

Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
Selamın aleyküm büyük balıkların tür ve cinsiyeti hakkında bilgi alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.

[VID]https://youtu.be/lxkQzIy6O3M[/VID]
[EDIT]ekomarsli,2019-06-14 02:06:47[/EDIT]

[QUOTE=ekomarsli]Selamın aleyküm büyük balıkların tür ve cinsiyeti hakkında bilgi alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.

[VID]https://youtu.be/lxkQzIy6O3M[/VID]
[/QUOTE]
Pelvicachromis Pulcher (kribensis) Sorusu
Kribensisler yosunları dahi yerler bitkilerin ustü temiz kalır. Yavru almak istiyorsan yanina canli doğuran tarzı balık koy akvaryum hareketlenince daha verimli oluyorlar yumurta zamani ben ışığı geceleri açık bırakıyorum yumurtayı yemiyorlar. İyi beslemeler
Macar yosunu
[QUOTE=Altıparmak]Bende ilk akvaryumculara geldiği zaman heves edip almıştım. Altı ayı aşkın bir süredirde duruyor. İlk aldığımda low tech bir bitkili akvaryuma koyduğumda dediğiniz belirtileri bende gördüm. Fakat daha sonra ikinci bir akvaryuma transfer ettim. Uzun süredirde orada yaşamını idare ettirmekte dağalmadı çürümedi bir el büyüklüğünde bir alanı kaplıyor şuan. Ne uzadı ne kısaldı kısacası. Yeni kurduğum akvaryumda tekrar yaşatmayı deniyecem yakında. Bakalım co2 ve yüksek kelvin değerli florasanlar altında nasıl bir sonuç vericek. Sonuc ne olmustu acaba

Saygılar...

[/QUOTE]
Discus Ve Akvaryum Macerasina İlk Adım
Sistem basit hava motoruyla yapıyorsun. Gerekli malzemeler bir adet askılı saksı, 1 adet boru, 1 adet hava hortumu, ic malzemeler belli discusa uygun olan malzemeler, boruyu saksınin ortasından gecirip saksinin ust seviyesine kadar getir, sonra içini malzemelerle doldur, borunun alt kismina hortumu n girecegi deligi ac ve sok hava ile birlikte su yukarı çıkıp assağı dogru suzulecek ve saksınin deliklerinden yağmurlama olarak dokulecek , dogal ortamlarinda yagmur sonrası yumurtluyorlar haberin olsun. İki is tamam dogal ortam ve filitrasyon. Yukardaki linki izlediysen bu sistemin aynısı bir ic motor yardimi ile 600 litrelik akvaryumu temizliyordu baskaca bir filitre kullanmadan ve 3 cift diskus ayni akvaryumda yumurta bakiyorlardi . alttaki akvaryumdaki haric tabiki
Discus Ve Akvaryum Macerasina İlk Adım
Kardesim şuan senin yapman gereken en onemli şey 1adet yumurtlama konisi almak hadi hayırlısı inşallah. Bunlarda benim eski balıklar video biraz kotu çekim ama az cok fikir verir.
[URL]http://www.dailymotion.com/video/xj2vql[/URL] orada 4 çift yumurtalı
Discus Ve Akvaryum Macerasina İlk Adım
Balıklarïn kovadaki halile bile cok guzel hayirı olsun allah nazarlardan saklasın. [:nazar:]
Discus Ve Akvaryum Macerasina İlk Adım
Bende suan antalyada oturuyorum kismet olurda gelirseniz karşılaşırız inşallah. Ev inşaat olacaksa yardımcı olurum. Hatta birde 3 tarafı duvar 1 tarafı cam olan küçük bir oda akvaryumda yapılabilir ancak biraz maliyetli olur ama keyfide bir okadar zengin olur.
Discus Ve Akvaryum Macerasina İlk Adım
Arkadaşların dediklerine katılıyorum ne kadar buyuk akvaryum okadar iyi su değerleri sizin besliyeceğiniz balıklar yaklaşık 8-10 adet neon, 3d-1e lepistes veya moli belki plati ama kılıç olmasın sakın ve yaklaşık 7-8 cm 4 adet discus şuanki akvaryumun için ideal altada 2-3 adet çöpçü. vatoz alma rahatsız edebilir. Bol bitki ama aralarından geçebilsinler. Bu akvaryumunda biraz boylansınlar ondan sonra buyuk akvaryuma geçir. Direk buyuk akvaryumla başlarsan balıkları yemlemek sorun, suyun kalitesini ayarlamak sorun. Misal 500 litre bi akvaryumun var ve içine basit hesap buyuyeceklerini varsayarak 4 adet balık aldın. Balıklar 7-8 cm o akvaryumda gozukmiycek bu bir gelen koca akvaryuma kucucuk baliklari koymussun diycek sen cevabını vereceksin tabi ama içinede bir kaç soylemden sonra kurt düşecek. Aynı zamanda balıklar yesin bulabilsin diye yemi fazla atacaksın buda kirliliğe sebeb olacak sende ikide bir su değiştireceksin bunun için bazen su hazırlıyacaksın bazende benim önerdiğimi yapıp direk musluk suyunu koyacaksın ikincisi de bu. Sonra eşinden evli değilsen anandan, babandan ne çok su, elektrik parası geliyor vs. gibi başlayan cümleler gelmeye başlıyacak, Sende bir süre sonra haklılar heralde demeye başlıyacaksın çunkü zaten içine kurt düşmüştü.. Bunlar basit kısımları su değerlerini ayarlamadık 4 balık için 500 litrelik akvaryumun.. Ama bu 4 küçük balığı küçük akvaryuma koyarsan yemi bulmalarıda kolay olur birbirlerini görmeleride dışardan görünmeleride. Anlıyacağın sen bu akvaryumu kur iki gün sonra bitkilerini koy istersen hemende bitkilerini koyabilirsin iki hafta boyunca boş olarak çalışsın zor bitkiler alma ama ısıya dayanıkli bitki al iki hafta boyunca akvaryuma iki üç gunde bir yem at bir iki adet boş akvaryuma. İki hafta sonunda sürü balıklarını ve çöpçüleri al ve bir kovaya boşalt dikkat et balikları aldığın akvaryumun suyunu koysunlar yanındaki veya başka akvaryumun ki değil, sonra eve getir ve bir kovaya boşalt her 5 dkda bir 1 çay bardağı kadar su koy ve yaklaşık yarım saat sonra bu su iki katına ulaşacaktır. Artık balıklarını o sudan çıkar ve direk akvaryuma koy kovadaki su çöpe. En dayanıklı balık için bile bunu uygula. Sonra bir kaç hafta sonra forumda güvenilir discus üreticilerinden konuştukların varsa Onlardan 3-4 aylık yavrulardan al onlar en az dediğim boydadır. Ancak aynı dönem yavrusuysa ikisini büyük İkisini küçük al aynı işlemi yap suya at. Ogün ışıkları açma ikinci gün diğer balıklara verdiğin yemin yarısı kadar yem ver üçüncü gün normal verdiğin yemi ver artık bundan sonrasında da discuslar için yem verebilirsin az az başla sonra yedikçe fazlalaştır. Arada birde ıspanak haşla buzluğa at haftada bir versen yeter. Şimdilik bu kadar baya uzun oldu heralde kusura bakmayın.
Discus Ve Akvaryum Macerasina İlk Adım
İyi akşamlar ozan kardeşim her balık her boy akvaryumda bakılır, ancak sağlıklı bir şekilde gelişmesi beklenemez. Discus Akvaryumunda olması gereken en önemli şey ısıtıcıdır. Çünkü balığın hastalandığını hissettiğinde yapman gereken şey ısıyı yükseltmektir bundan sonrasını kendileri hallederler. Mümkün olduğunca ilaç kullanmamaya özen göster. Ayrıca dekor olarak kullanacağın malzemelerde suyu yumuşatacak ve phşını düşürecek malzemeler olsun, taşların ve kumun çoğu suyu sertleştirir. Bence günlük su değişimi yapma haftalık 1/4 oranında su değişimi yeterli (kendim direk musluk suyunu dinlendirmeden kullanıyordum) ancak filitrelerini akvaryumdan aldığın suyun icinde sadece durula başkaca bir yıkama yapma yeterli gelir. Mumkünse filtrenden çıkan su yağmurlama şeklinde akvaryuma dökülsün. Redmoon tarzı ağaç kökü kullan. Ve akvaryumunda yapabiliyorsan bazı gölgelik yerler oluştur balıkların altına girebileceği boyutta yukardan ışığı engelleyen. Doğala yakın bir akvaryumun olur ve daha stressiz balıkların olur buda discuslarda önemli bir artıdır. Discuslar çoğunlukla stresten hastalanır. Isı normalde 26" idealdir. Ancak 28-30" arası kullanılır. Ben üreme dönemleri hariç 27" civarlarında tutuyordum. Stres veya hastalıklarda 30-32" arasına çıkartıyordum. Bu bitkilere ve diğer balıklara zarar verebilir. Bu arada yanına küçük sürü balıklarından almayı unutma canlı doğuranda olabilir.
Beta Uretim
Bedwolf arkadaşın söylediklerine katılıyorum ancak o çizgiler çıkmadığı halde yavru aldığım beta oldu belkide tür farklılğı olabilir. Ayrıca yumurtlama tüpçüğü yumurtlamaya yakın çıktığı için söyledim saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.