ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BuLLeT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2008 16:11
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2008 22:07
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Kan
Doğum Tarihi:
02 Mayıs 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Hacettepe Üniversitesi'nde Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Erkek lepistesin kuyruk ucunda kırmızı lekeler
Bu hastalığı görmüş olan kimse yok mu yani?
Eklediğim mango kökü ve ölen iki karidesim.
Bir zamanlar nitrat problemi yaşamıştım. Defalarca su değiştirdim. Nitrat oldukça geç istediğim düzeye gelmişti. Akvaryum kalabalık olduğu için nitrat anında tekrar çıkıyor. Demek istediğim akvaryum kalabalıksa ne kadar su değiştirirseniz değiştirin, nitrat yükselecektir. Karideslerin hassaslığına gelince, ısıtıcısız akvaryum olmaz değil mi? Bunu göze alarak sıcaklık faktörünü yazma gereği duymadım. Su kimyası dediğiniz şeyin içine de bir sürü değer girer ki o zaten konunun başlığıdır. Yani demek istediğinizi anlamadım. Ben hala nitrattan öldüklerini düşünüyorum. İkimizin söylediklerini de göze alarak, arkadaş bir çözüm bulacaktır sanırım. İyi geceler. BuLLeT2008-05-13 01:07:50
Erkek lepistesin kuyruk ucunda kırmızı lekeler
Hastalığın adını öğrenmem yeterli olacaktır. Zaman ayırdığınız için teşekkürler ama cevabınız bana hiçbir şey katmadı.

Cevabı bu kadar kısma tutmamın çirkin göründüğünü fark ettim ve açıklama gereği duydum. "Suya aşılama" deyimini ilk kez duyuyorum. Ne demek olduğunu merak ediyorum. Suyun değerlerini ve oturmuşluğunu kastediyorsanız. Şu an bir erkek lepistesim dışında akvaryum çok sağlıklı. Su da aylardır oturmuş su. Aylardır mutlu mesut yaşadıkları su yani. Haftada bir kısmi değişiklikleri belirtmeme gerek yok sanırım. Verdiğiniz link'i de açtım ve okudum. Yeni başlayanların okuyabileceği bir yazı olmuş ama ben o kısımları geçtim diyebilirim. Benim şu an ihtiyacım olan, bu hastalığı daha önce görmüş ve tedavi etmiş tecrübeli birinin bana hastalığın adını ve neden ortaya çıktığını söylemesi. İlk mesajımda da bunu belirtmiştim.
BuLLeT2008-05-13 01:00:36
Çöpçüme ne oldu?
Sanırım suyunuz sert. Bitki veya mango köküyle veya ikisiyle birden suyunuzu yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Akvaryumunuz 120 litrelik. Dış filtreye geçerseniz daha rahat edersiniz. 
Eklediğim mango kökü ve ölen iki karidesim.
Akvaryumunuz küçük ve çok balığınız var. Bu da akvaryumda nitratın yüksek olduğunu gösterir. Karideslerin en hassas olduğu su değeri de maalesef ki nitrat. Ya balıklarınızı azaltmalısınız, ya da karides beslemekten vazgeçmelisiniz.
Erkek lepistesin kuyruk ucunda kırmızı lekeler
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Kuyruğun uçlarında kırmızı lekeler. Halsizlik. Yosunların üstünde dinlenme. İleri safhalarda salınma. Genel olarak zayıf düşme yani.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 35 litre.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Panda çöpçü, sae, midye, karides

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph bilinmiyor, sıcaklık 28 derece yaz nedeniyle, akşamları 26'ya düşüyodur heralde, ısıtıcı 26'da çünkü. Amonyak bilinmiyor. Nitrat fazla olmasa gerek çünkü karidesler yaşıyor. Nitrata çok hassastırlar çünkü. Balıklarda da kaşınma yok.

Filitrasyon: Pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bugün 3 tatlı kaşığı kaya tuzu eritip attım ve 15ml biyo ichthyo attım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hafta bir 1/4 su değişikliği. Değişiklik yapmadım.

Sizden ricam, bu hastalığın adını koymamız. Yaşadığım diğer tüm hastalıkların ne olduğunu biliyorum, sebeplerini, tedavi yöntemlerini biliyorum ama bu hastalıkta işin içinden çıkamadım. Ne hastalığıdır, sebebi nedir bilmiyorum. Erkek lepisteslerde oluyor sadece. Daha hiçbir dişi lepisteste görmedim. Fotoğrafta gördüğünüz kırmızı lekeler gün geçtikçe kuyruğu kemiriyor, balık halsizleşse de yem yiyor. Giderek daha az yiyor tabi ama yine de yiyor. Lekeler vücuda dayandığı zaman balık ölüyor. Bu kemirgen lekeler nedir? Lütfen tecrübesi olan, bu hastalığı tedavi edebilmiş biri cevap versin.

Lepisteslerim çekilmiş bekliyorlar.
İlk fotoğrafta camdan yansımasını gördüğümüz balıkta iç parazit var. Balıklarınız oldukça zayıf düşmüşler. Su değerleri şu an için çok kötü olmalı. İç parazit için şu adresteki yazıma bakabilirsiniz. http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=159974&PID=1084148#1084148
Ama şu an için tedaviyi boş verip, su değerlerinizi düzeltin.

Bu yazıyı yazarken cevapları okumamıştım. Şimdi gözüme çarptı sanırım tüm balıklarınız ölmüş. Size önerim, akvaryumunuzu boşaltın. Tüm malzemeleri ve akvaryumun içini kaya tuzuyla iyice ovun ve 1-2 gün bekletin. Sonra iyice durulayın. Daha sonra akvaryumunuzu suyla doldurun. Tüm malzemeleri takıp, sanki içinde balık varmışcasına her şeyi çalıştırın. Isıtıcı, filtre vs... 2-3 gün bu şekilde su dinlendikten sonra içine balık atabilirsiniz. Balıkları suya alıştırarak atın. Bunu biliyorsunuzdur sanırım.
BuLLeT2008-05-12 18:12:17
canlı doğurana hangi kum?
Lepistesler ve tetralar yumuşak su ve bitki severler. Mango kökü suyu yumuşatır, ph'ı düşürür. Bitkiler de suyu yumuşatır. Midye kırığı da suyu yumuşatır :) ama midye kırığı bitkiler için çok iyi değil maalesef. İnternette ve bu forumda taban kurulumunu araştırırsanız, bitkiler için en iyi taban kurulumu hakkında bilgi edinirsiniz. Ama derseniz ki "midye kırığını değiştirmek istemiyorum". O zaman bitkilerin sağlığı için daha fazla harcama yapmalısınız. Bitki gübresi, ışıklandırma, co2 gibi...
Bilmediğim hastalık
Tüm cevapları okumadım açıkcası. Belki cevap almışsınızdır ama bir de ben yazayım. Balığınızda iç parazit var. Benim gözlemlediğim kadarıyla dişilerde görünüyor bu hastalık, erkekler dirençli sanırım. İşin ilginç yanı aynı anda iki dişide birden bu hastalığı görmek de zor sanırım. Ben görmedim. Bir dişiyi öldürdükten sonra, başka bir dişiye geçiyor parazitler. Balığı da çok çabuk öldürmüyor. Benim dişilerim ikişer hafta kadar direnmişti hastalığa. Bu da size tedavi için oldukça zaman tanıyor.

Hastalanan dişiyi kurtarmak çok zor olsa da mümkün. Şu şekilde:
Bir diş sarımsağı rendeleyin. Bir çay bardağı içine koyun. Çay bardağına çok az (15-20ml kadar) akvaryum suyu ekleyin. Parmağınızla ezin. Sonra bardağın içine çeyrek flagyl atın ve eritin. Sonra bir şırıngayla bardaktaki suyu çekin. Akvaryumunuzun önüne akvaryum suyuyla aynı ısıdaki suyla ıslanmış bir bez koyun. Hasta balığı yakalayıp, bezin üstüne koyun. Şırıngayla ağzına 2 damla hazırladığımız sudan damlatın. Ağızdan içeri girdiğine emin olun. Bu işlemi yaptıktan hemen sonra balığı akvaryuma geri koyarsanız, kusacaktır. O yüzden 10-15 saniye kadar bekleyin. Sonra geri koyabilirsiniz. Bu işlemi balık düzelene kadar her gün yapın. Sarımsak balığın iştahını açacak, flagyl de iç parazitle savaşacaktır. Ben bu şekilde balık kurtardım.

Gelelim akvaryuma yayılmasını önlemeye. Akvaryumunuza isterseniz eritilmiş flagyl atın, isterseniz balıklar için satılan parazit ilaçlarından alıp kullanabilirsiniz. Akvaryumdaki diğer balıkların direncini artırmak için bir diş sarımsağı haşlayıp yumuşatarak, çay süzgecinde küçük parçalara ayırabilir ve bu parçaları akvaryuma atabilirsiniz. Balıklarınız iştahla yiyeceklerdir.

Bu tedavi sırasında balıklarınıza canlı yem vermeyin. Haşlanmış ıspanakla da balıklarınıza kondüsyon kazandırabilirsiniz.
Bu karidesin türü nedir?
@emoricat
Vatozları hiç sevmiyorum. Onların işini sae'lerim görüyor sağolsunlar :)

@Yunus Emre
Ben yosun derken, şu görünen yeşil bitkileri kastettim. Yosun onlar.
BuLLeT2008-05-04 00:56:15

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.