ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2007 00:24
Son Ziyaret:
10 Ekim 2007 03:14
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Yılmaz
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1971
Yaş:
54
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa YILMAZ / İSTANBUL
SON 10 MESAJI
pahalı değil mi?
Onur bey,
Onur bey,
Öncelikle burada söz konusu olan şey fikir beyanıdır. Siz ise fikir beyan etmekten ziyade laf kalabalıklığı yapmışsınız. Böyle laf kalabalıklıklarıyla beni yazdığıma pişman edemezsiniz. (siz öyle diyorsunuz ya)
İsterseniz birkaç arkadaşınızı daha alıp gelin, öyle yazın. Sonuç değişmez. Fikriniz doğru ise doğrudur. Yoksa arkadaş dayanışması ile bir fikri doğru kılamazsınız. Doğru bir fikri ise laf kalabalıklığıyla yok edemezsiniz.
Yazdıklarım ve kastım açık ve nettir. Neresini anlayamıyorsunuz. Cevap gerektirecek sorular sorsaydınız bunları da cevaplardım. Siz bu yaşa kadar öğrenmediyseniz ben size özel hukuk sözleşme kuralı nedir? sözleşme nedir? anlatacak değilim ya.
Ayrıca, yazıyı yazan arkadaşla hiç bir tanışıklığım yoktur. Hangi konuya müdahil olacağıma da kendim karar veririm. Başkaca bir üyeliğim de yoktur.
Yazdıkların da beni hiç pişman etmemiştir.
pahalı değil mi?
Amacım polemik yaratmak değildir. Ancak;
Amacım polemik yaratmak değildir. Ancak;
henüz öğrenci olan genç bir arkadaşımızın, kastının açıkça ne olduğu belli olan bir konuda yazdıklarına, alakası olmadığı halde bir takım özel sözleşme kurallarına atıf yapılarak cevap verilmiş olması açıkça bir yüklenme hatta sindirme politikasıdır.
Kısacası, bu genç arkadaşımız hiçbir kusuru olmadığı halde neredeyse sizden özür dilemiş, konuyu açtığına açacağına pişman olmuştur. Siz bunu amaçlamamışsanız bile sonuç bu olmuştur.
Saygılar.
pahalı değil mi?
Anıl arkadaşım,
Kastettiğin şey rahatça anlaşılabiliyor. Ayrıca fikrinde sana katılıyorum.
Cevap yazan arkadaşların sana yüklenmelerine bir anlam veremedim. Gereksiz bir yüklenme olduğundan destek olma ihtiyacı duydum.
Saygılar.
Akvaryum Kokutan Ne Olabilir? (Frenatus)
Orçun bey,
Orçun bey,
Anladığım kadarıyla herhalde dış filtre kullanıyorsunuz.
Filtrenizi hangi aralıklarla ne tarzda temizlediğinizi de yazmamışsınız ama akvaryumda temizlik yapma tarzınızdan (kumu yıkama, kayaları kaynatma temizleme) filtre temizliğini de hatalı yapıyor olma ihtimaliniz olduğu sonucuna varıyorum. Kısacası filtrenizde yararlı bakterilerin oluşma sürecini bir şekilde kesintiye uğratıyor olabilirsiniz. Özellikle yaptığınız temizlikten sonra kurulumun, sıfır akvaryum kurulumundan farkı olmayacağından bu konudaki kaidelere de uymak gerekirdi. Bu kaidelere de uymamış olduğunuz sonucunu yazınızdan çıkarabiliyorum. Kanaatimce yazınızda belirttiğinizin aksine, yapılması gerekenlerden çok yapılmaması gereken ne varsa yapmışsınız.
Sonuç olarak filtreniz henüz biyolojik filtrasyon yapmıyor ve bu nedenle akvaryumunuzdan amonyak kokusu geliyor. Yeni kurulan akvaryumlarda ilk 15 gün içinde bu koku gelir. Bunun sebebi henüz yeterli düzeyde çevirici bakterinizin oluşmamış olmasındandır. Öncelikle yemlemeye çok dikkat etmeli ve çok az yem kullanmalısınız ayrıca sık sık su değiştirmelisiniz. (mesela iki günde bir %30-35 gibi) Ayrıca bu arada kesinlikle filtre temizliği yapmayın. Biraz sabırlı olun kokunun geçtiğini göreceksiniz. Şunu da belirteyim ki balıklarınızı zehirleme oranınıza göre şu sıralar balık kaybı yaşayabilirsiniz.
Akvaryumunuz ve filtreniz düzgün bir biyolojik filtrasyon yapmaya başladığında, (makul bir yemleme düzeyi ve makul bir balık sayısıyla) akvaryumunuzdaki bahsettiğiniz kötü hamsi kokusu gidecek yerine taze pişmiş hamsi kokusu gelecektir.
Saygılar.
balıklarımın saklanması
Sorun ışık değil, sorun stres.
Sorun ışık değil, sorun stres.
Stres yapmış balıkların üzerinde hangi tür ve renk ışığı yakarsanız yakın (soru malawilerle ilgili olduğundan özellikle malawiler için söylüyorum) balıklarınız bundan etkilenecektir. Tersi de doğrudur. Yani stres yoksa hanig ışığı yakarsanız yakın balıklarınız bundan etkilenmeyecektir.
Siz ışığı yaktığınızda balıklarınızın dibe çökmesi veya saklanması, tabii olarak, insanın aklına, balıkların ışıktan korktuğu fikrini getiriyor. Bu kolay düşünce tarzı bu balıklar için kural olarak geçerli değildir. Kural olarak diyorum çünkü bazen değişiklik dolayısıyla çok kısa süreli adaptasyon süreci olabilir.
Yukarıdaki basit yaklaşımın tersine, ya balıklarınız belli bir ürkeklik içerisinde bulunduğu bir zamanda (stres) siz ışığı yaktığınızda daha aydınlık bir ortamda kendini daha az güvenlikte hissediyorsa ve bu sebeple bu davranışları sergiliyorsa sorun ışıkmıdır yoksa balığın bir şekilde streste olmuş olmasımıdır.
Örneğin, gece yarısı birbirinize çok korkunç hikayeler anlattığınız ve çok gerildiğiniz bir esnada ani bir ses çıktığında bir anda çok ürkebilirsiniz. Sizi birileri inceliyor olsa insanlar şu sesten ürkerler diye bir sonuç çıkartabilirmi? Halbuki stressiz bir ortamda aynı sesi aynı şiddette duyduğunuzda bu sesten etkilenmezsiniz.
Işık olayı da aynı bunun gibidir. Zaten balıklarınız belli bir gerginlik içindedir ve siz floresanı yaktığınızda kendilerini daha az güvende hissederler. Hepsi bu.
Aynı floresanı kullandığı halde, balıkların bir süreç sonunda kendilerini akvaryuma adepte etmeleri ile stresi yenmeleri sonucunda, aynı ışık kullanılmasına rağmen balıkların rahatça yüzdükleri çok kişilerce tespit edilmiştir. Burada, balıkların rahatça yüzmesi ışığa alışmalarından değil, ortama alışmalarından kendilerini rahat hissetmelerinden kaynaklanmaktadır. Yoksa sizin 15-36 watt ışığınız güneş ışığı yanında bu balıklar için mum ışığı gibi kalır. Bir güneşe bir de floresanlarınıza çıplak gözle bakın farkı anlarsınız. Dolayısıyla ışık fazla geliyor, balık ışığın rengini beğenmiyor tezleri gerçeği yansıtmıyor.
Balıkların kendilerini rahat hissettiği ve belli bir sayının üzerinde balık olan (mesela onbeş malawi) bir akvaryumun üzerinde ister 5 tane mavi floresan yakın balıklarınız dibe çökmez. Çökse de çok kısa süreli olur. Akvaryum büyüklüğü ve balık sayısı ise stres konusunda en önemli iki etkendir.
Kısacası kalabalık akvaryumlarda balıklar birbirlerinden etkilenmekte, biri yem aramakta, biri birini kovalamakta ve mücadele etmekte vs. olduğundan balıklar kendilerini daha rahat hissetmekte bahsettiğimiz anlamdaki streste kolay kolay ortaya çıkmamaktadır.
Yazdıklarımı, stres yapmış balıklarınızın yanına, ışığınızı değiştirmeden 3-4 balık ekleyerek test edebilirsiniz. Ama illaki yeni bir floresana para ödemek istiyorsanız onu bilemem.
Yosun(resim eklendi)
Akvaryumunuzda vatoz varmı?
Akvaryumunuzda vatoz varmı?
balıklarımın saklanması
Alihan bey, balıklarınız stres yapmış fakat sorun ışık değil. İsterseniz ışığı hemen değiştirin bir şey farketmediğini göreceksiniz.
Alihan bey, balıklarınız stres yapmış fakat sorun ışık değil. İsterseniz ışığı hemen değiştirin bir şey farketmediğini göreceksiniz.
Ya sabredip balıkların zamanla stresten kurtulmasını bekleyeceksiniz yada akvaryuma birkaç balık daha ekleyeceksiniz. Aynı ışıkla yunusların saklanmadığını gezdiğini görürsünüz.
Ben de eskiden akvaryumun ışığını açtığımda balıklarım dibe çöküp saklanmalarını hep floresana bağlardım. Öyle olmadığını insan zamanla öğreniyor.
yunusta problem
Benim de bir dişim ilk yumurtalarını attıktan yaklaşık 20 gün sonra ikinci defa yumurta aldı. Bu işin bir uzmanı en kısa ne kadar zamanda yumurtlayabileceklerini (biyolojik olarak) yazarsa iyi olacak.
Benim de bir dişim ilk yumurtalarını attıktan yaklaşık 20 gün sonra ikinci defa yumurta aldı. Bu işin bir uzmanı en kısa ne kadar zamanda yumurtlayabileceklerini (biyolojik olarak) yazarsa iyi olacak.
Yumurta tutma konusunda, ben erkeği akvaryumdan çıkartarak sonuç alıyorum.
Ağzı Doluyken Yem
Benim de dişi venüstüsün ilk iki yavrulamasında hiç yem yemedi. Üçüncü yumurtlamada sanırım 7. günden itibaren çok iştahlı olmamakla beraber özellikle önüne düşen yemleri nazik bir şekilde yedi.
Benim de dişi venüstüsün ilk iki yavrulamasında hiç yem yemedi. Üçüncü yumurtlamada sanırım 7. günden itibaren çok iştahlı olmamakla beraber özellikle önüne düşen yemleri nazik bir şekilde yedi.
Akvaryum Işığı
Meltem hanım,
Meltem hanım,
Balıklarınız herhangi bir sebeple strese girmiş. Siz yokken misafir bir çocuk akvaryum camına vurmuş balıkları korkutmuş olabilir veya uzun süre odada hareket görmeyen balıklar sizin gelişinizle bir anda ürküp strese girmiş olabilir. Bahsetmemişsiniz ama akvaryumunuzdan balık çıkarttıysanız bu da etkili olmuş olabilir.
Strese girmiş balıklar akvaristin gerçekten sinirini bozar bu süre bazen çok uzun de sürebilir. Popülasyonun az oduğu akvaryumlarda bu olay daha sık görülüyor. Eğer stres hali devam ederse (gerçi iyi bir balık/akvaryum oranınız var) iki üç yavru balık daha akvaryuma eklerseniz sorunun gittiğini göreceksiniz.
SON MESAJLAR
- Kendi Türüm: Hamam Moli Zozik lepistes, 15:31
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Hk Notfound, 14:42
Yeni Üye Forumu - Doğal Işıklı Lowtech 72lt. Kapalı Balkon Tankım SaRCoPhiLiuS, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Gobilerimiz(kafkas Cüce Gobisi) Zozik lepistes, 14:16
Akvaryum Tanıtımı - Çeşme Suyu 8.5 Ph scorpion26, 14:10
Bitki Akvaryumları Genel - Alt Yapraklar Çürüyor altankanat, 11:38
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Suyum Bulanık CikletSevdalısı, 11:20
Yeni Üye Forumu - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 10:02
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Bitkili Akvaryum Orhan76, 09:15
Akvaryum Tanıtımı - Filtresiz Boş Akvaryumda Isıtıcı Çalışır Mı rupee, 08:44
Filtreleme Seçenekleri - Portakal Cikletlerimin Bakımı Nasıl Olmalı? K0L0Ni, 07:34
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 02:51
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 02:30
Labirentliler - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 02:28
Akvaryum Tanıtımı - Indostomus Paradoxus Cyber_Scout, 02:26
Akvaryum Tanıtımı - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 02:24
Labirentliler Tanıtımı - Türlerini Bilmediğim İki Kara Bitkisi? Fatih_hakankaan, 02:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Dişi Endlerin Yan Kısmındaki Kırmızı Leke Endlerci, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Yem Planı Amatör balıkçı, 01:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yunus Ciklet Gelişimi Amatör balıkçı, 01:16
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Sump Çıkış Aparatı secreteriat, 00:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Elazığ'lı Akvaristler harpet, 00:06
İstanbullu Akvaristler - bitkili akvaryum harpet, 23:59
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Erdalturalii, 23:10
Canlı Doğuranlar - Otomatik Yemleme Makinesi Srknatmn, 22:35
Malzemeler ve Yemler Forumu - 300 Litre Akvaryum Kurulumu:) Taha⚡, 22:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Eş Tutma GhostKoi, 22:16
Yeni Üye Forumu - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? K0L0Ni, 21:56
Filtreleme Seçenekleri - High Tech Bitki Düzeni Ve Öneri Talebi :) Montesque, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi TayfunSylkn, 21:09
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Bitkili Akvaryum modukon, 20:35
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Fotoğraf Galerim sinor, 20:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40x30x20 Blackwater Tank M.Murat Yavuz, 20:20
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Kararması Hakkında, Klesvikss, 19:56
Yeni Üye Forumu - Betta Satıcıları Praetorr, 19:38
Yeni Üye Forumu - Japon Balığının Kuyruk Dibinde Siyah Ve Uzun Şey ₩€€₩, 19:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Ölen Balık Ve Renk Kaybı Brnhobi, 19:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Yan Dönen Teleskop Teleskop balığı, 18:57
Yeni Üye Forumu - Killifish Serüvenim Defne Kayaa, 18:38
Yeni Üye Forumu - Teleskop Akvaryumu! Hatsunepuffer, 18:21
Sazansıgiller - Epistylis Cyber_Scout, 16:29
Hastalıklar ve İlaçlar - L 144 Vatoz Yavru Besleme Cyber_Scout, 16:17
Yeni Üye Forumu - Lepistes EmiirKaan, 16:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl İçin Bilgi mericer4577, 12:43
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum İçin Taban Ve Aydınlatma Seçimi mericer4577, 12:22
Bitki Akvaryumları Genel - Camdaki Beyaz Minik Solucanımsı Şeyler sina cen, 11:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Su Değişimi Sonrası Hızlı Hareket AtlasPoyraz, 10:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes seferkaratas, 09:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Su Düzenleyici Kullanımı? rupee, 00:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çift Brichardi Yigiiit_can 14:43
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 14:12
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 14:12
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:12
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 13:55
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 13:34
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 13:34
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:34
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:34
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 13:34
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 13:34
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 13:23
- Tavşan Salyangoz _rammstein_ 12:59
- Sarı Ateş Karides _rammstein_ 12:59
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:38
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 12:38
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 12:04
- Java Fer Türleri Balikcidede 12:04
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 12:03
- Katil Salyangoz Esakvarist 11:01
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:42
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:33
- Corydoras Sterbai nikon_ 10:33
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:33
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:29
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 10:29
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:26
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn scorpion26 10:26
- Leleupi scorpion26 10:26
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 10:26
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:57
- Taşa Tuttunmus Anubias Czhem 09:33
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 09:32
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 09:22
- Hobiyi Bıraktım Kalan Akvaryum Malzemelerim SJess 09:18
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:48
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:48
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:48
- Kalan Ürünler (uygun Fiyatlar) barsbingul 08:09
- 3 Katlı Akvaryum Seti barsbingul 08:09
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 08:05
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 01:06
- Çekya İthalatı Balıklar. Özel Nadir Türler. Aqualandakvaryum 22:59
- Apistogramma Ortegai F1 & Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 22:48
- Özel Moss Türleri. smithiseek 22:46
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:28
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:28
- Kenyi - Sarı - Beyaz - Yunus - Auratus - Venüstüs Malawi market 22:25
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 22:25
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:24
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 80 Üye
Online Kullanıcılar
reprise,
nadas06,
Ege2804,
serhatankara,
MCY4,
SaRCoPhiLiuS,
altankanat,
pitsem,
sina cen,
aktugsedat,
sametyildiz,
kambortam,
SametTUNA,
yasinsumer,
Mutaok,
fikret43,
Burak Karacaoğlu,
AtlasPoyraz,
betta.ist,
melih547,
osmandbnl,
Deniz Demircan,
ssener,
ArGeX,
Hobimus,
Koksal Gurkan,
ebaran22,
ciways,
timsah,
Orhan76,
Emre39,
Defne Kayaa,
Huzeyfe,
a.gumrah,
AquaBurak,
neomeo,
Mikail Erdoğan,
MericER,
MiSoSiKiaN,
ceyh,
hasancn,
Yücel BOZDEMİR,
bbkaya06,
rupee,
kocum03,
HaydarGul,
sdurmaz1965,
Jeveux,
Bager123,
Esakvarist,
UlasGulle35,
nyzcandan,
scorpion26,
ternapi,
Zozik lepistes,
Anselmo458,
HarunYILDIRIM,
Hoppala,
Ozden,
dumans,
tezcanh,
CevdetSERBEST,
platinium,
Maverickse,
Balikcidede,
Klesvikss,
Baris124,
kypit kyrsovyu_xgst,
Amati340,
Maryanna,
İnci Kefali,
CikletSevdalısı,
aranjman,
swordfishhhh,
rcnkr28,
Zoresmer,
H.Ocal,
omer0766,
Cyber_Scout,
sahinsahiner,
CoryCory,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

