ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
İtisnotpoor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Yusuf tok
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Yusuf tok
SON 4 MESAJI
Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar
Çeşmeden su aldım ve klor giderici ekledim fakat yanlışıkla pershoptan gelen su da kaldı balıklar leğende o su ile duruyor
Bitkiler ana tanktan çkarıldı metilen mavisi kalmaması için çeşmede suyla yıkandı fakat klor giderme işlemi yapılırken bitkiler de suyun içindeydi onları da arıdırdım
Çeşmeden su aldım ve klor giderici ekledim fakat yanlışıkla pershoptan gelen su da kaldı balıklar leğende o su ile duruyor
Bitkiler ana tanktan çkarıldı metilen mavisi kalmaması için çeşmede suyla yıkandı fakat klor giderme işlemi yapılırken bitkiler de suyun içindeydi onları da arıdırdım
Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar
Dün japon balığı akvaryumumda beyaz benek hastalığı olduğunu tespit ettim sıcaklığı 26 dereceye kademeyle arttırıp su değişimi yaptım %40 civarı bu işlemlerden sonra metilen mavisi ekledim akvaryuma ve beklettim fakat 2 yeni japon balığı geldi bugün almamalıyız desem de satın aldık şu an geniş bir leğende 2 balık ve azotu emmesi için 1 su bitkisiyle beraber duruyorlar balıklar çok saklanıyor bitkinin altında yeni geldikleri için stres mi oldular yüzmüyorlar çünkü asıl tanka atarsam ölürler mi
Dün japon balığı akvaryumumda beyaz benek hastalığı olduğunu tespit ettim sıcaklığı 26 dereceye kademeyle arttırıp su değişimi yaptım %40 civarı bu işlemlerden sonra metilen mavisi ekledim akvaryuma ve beklettim fakat 2 yeni japon balığı geldi bugün almamalıyız desem de satın aldık şu an geniş bir leğende 2 balık ve azotu emmesi için 1 su bitkisiyle beraber duruyorlar balıklar çok saklanıyor bitkinin altında yeni geldikleri için stres mi oldular yüzmüyorlar çünkü asıl tanka atarsam ölürler mi
Balıklarım Sürekli Ölüyor Neden Olabilir
-Neden bilmiyorum fotoğraf yükleyemiyorum şu an
-Hastalık belirtisi diye tahmin ediyorum bazı balıklarım pul döküyo(sanırım baya çok) bunun dışında ölen balıkların karnı sanki kararmış gibi bilmiyorum öyle mi olmalı normal balığın karnı ama yüzenlerde öyle gözükmüyo
-akvaryum 150 litre olması laızm kullandığım filtre 1000devir/s
-akvaryumda 1 tane vatoz, 1 büyük 2 küçük su salyanozu var onun dışında hepsi japon balığı
Bilinen değerim olarak ne diyebilirim bilmiyorum suyum 22derece ısıtıcıyla ısıtılıyo çeşmeden aldığım suyu kovada klor giderici ve aqua defans diye ikinci farklı bi klor giderici ve b vitamini takviyesiyle doz ayarına dikkat ederek katıyorum bunların yanında berraklaştırıcı kullanıyorum bu 3 ürünün markası da "Paw journey" yanlış hatırlamıyosam
-filtrasyonu dediğim gibi saatte 1000 devir olcak şekilde yapıyorum filtrem normalde yan kenara takılıydı fakat 2 balığım o tarafta öldüğü için belki sıkışıyordur diyerek az önce arka cama taktım fazla hızlı geliyodur belki diyerek yine arka cama hafif olarak çarparak gitmesini ayarladım
Suyu haftada 1 değiştirmeyi düşünüyodum normalde ama ölümler tekrar başladı biraz durmuş gibiydi erken davrandım 5 ya da 6 gün sonrasında tekrar değiştirdim 20-25 litre kadarını yine klor ayarını aynı ürünlerle yaptım
Göderiyi yaptığımdan beri 1 balığım daha öldü ve bu balık sabah sağlamdı çok eminim buna dışarı çıktım 4te 8de geldiğimde suyun üstünde yüzüyodu stresle suyu temizlerken yanlışıkla başka bi balığın da ölümüne ben sebep oldum gerçekten artık dayanamıyorum bu kadar balıkları kaybetmek çok üzüyo 12 kadar japon balığım kaldı 3 tanesi sonradan gelmesine rağmen lütfen bi çözüme ihtiyacım bar
-Neden bilmiyorum fotoğraf yükleyemiyorum şu an
-Hastalık belirtisi diye tahmin ediyorum bazı balıklarım pul döküyo(sanırım baya çok) bunun dışında ölen balıkların karnı sanki kararmış gibi bilmiyorum öyle mi olmalı normal balığın karnı ama yüzenlerde öyle gözükmüyo
-akvaryum 150 litre olması laızm kullandığım filtre 1000devir/s
-akvaryumda 1 tane vatoz, 1 büyük 2 küçük su salyanozu var onun dışında hepsi japon balığı
Bilinen değerim olarak ne diyebilirim bilmiyorum suyum 22derece ısıtıcıyla ısıtılıyo çeşmeden aldığım suyu kovada klor giderici ve aqua defans diye ikinci farklı bi klor giderici ve b vitamini takviyesiyle doz ayarına dikkat ederek katıyorum bunların yanında berraklaştırıcı kullanıyorum bu 3 ürünün markası da "Paw journey" yanlış hatırlamıyosam
-filtrasyonu dediğim gibi saatte 1000 devir olcak şekilde yapıyorum filtrem normalde yan kenara takılıydı fakat 2 balığım o tarafta öldüğü için belki sıkışıyordur diyerek az önce arka cama taktım fazla hızlı geliyodur belki diyerek yine arka cama hafif olarak çarparak gitmesini ayarladım
Suyu haftada 1 değiştirmeyi düşünüyodum normalde ama ölümler tekrar başladı biraz durmuş gibiydi erken davrandım 5 ya da 6 gün sonrasında tekrar değiştirdim 20-25 litre kadarını yine klor ayarını aynı ürünlerle yaptım
Göderiyi yaptığımdan beri 1 balığım daha öldü ve bu balık sabah sağlamdı çok eminim buna dışarı çıktım 4te 8de geldiğimde suyun üstünde yüzüyodu stresle suyu temizlerken yanlışıkla başka bi balığın da ölümüne ben sebep oldum gerçekten artık dayanamıyorum bu kadar balıkları kaybetmek çok üzüyo 12 kadar japon balığım kaldı 3 tanesi sonradan gelmesine rağmen lütfen bi çözüme ihtiyacım bar
Balıklarım Sürekli Ölüyor Neden Olabilir
2 ya da 3 hafta kadar süredir japon balığı akvaryumu kurdum akvaryumumda şimdiye kadar sanırım 6 balık öldü nedenini hiç bilmiyorum inanılmaz kafam karışık param harcamak istemiyorum gereksiz yere her şeyi alıp ölmelerini de istemiyorum
durum açıklamak gerekirse şöyle ölmeden önce son 3 balığım da filtreye aşırı yakın bölgelerde durdu ilk ikisi tam köşede filtrenin altında sonuncusu filtrenin motorunun yanına yüzeye yakın olarak durdu bunlar kimi zaman hareketsiz şekilde bekliyordu fakat yem verirsem fln hareket ediyolardı yani o konuda sıkıntıları yoktu parazit olabilir mi amonyaktan mı ölüyo neden ölüyo yardımcı olursanız sevinirim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/280571/180520261632001.jpg[/IMG]
Fotoğraf eğer gözüküyorsa bu son ölen japon balığım gözleri pörtlek olandan muhtemelen bu sabah ölmüş ben fark etmemiş saat 16ya kadar suda kalmış çürümüş bişey olmuş gözleri yok ve gövdesinde bir delik var
2 ya da 3 hafta kadar süredir japon balığı akvaryumu kurdum akvaryumumda şimdiye kadar sanırım 6 balık öldü nedenini hiç bilmiyorum inanılmaz kafam karışık param harcamak istemiyorum gereksiz yere her şeyi alıp ölmelerini de istemiyorum
durum açıklamak gerekirse şöyle ölmeden önce son 3 balığım da filtreye aşırı yakın bölgelerde durdu ilk ikisi tam köşede filtrenin altında sonuncusu filtrenin motorunun yanına yüzeye yakın olarak durdu bunlar kimi zaman hareketsiz şekilde bekliyordu fakat yem verirsem fln hareket ediyolardı yani o konuda sıkıntıları yoktu parazit olabilir mi amonyaktan mı ölüyo neden ölüyo yardımcı olursanız sevinirim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/280571/180520261632001.jpg[/IMG]
Fotoğraf eğer gözüküyorsa bu son ölen japon balığım gözleri pörtlek olandan muhtemelen bu sabah ölmüş ben fark etmemiş saat 16ya kadar suda kalmış çürümüş bişey olmuş gözleri yok ve gövdesinde bir delik var
SON MESAJLAR
- İç Filtre Hava Girişinden Su Atıyor getir kuryesi, 19:35
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar Cyber_Scout, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Green Teror Yumurtlama Cyber_Scout, 19:20
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Cyber_Scout, 18:22
Akvaryum Tanıtımı - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:28
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 16:22
Akvaryum Tanıtımı - Betta Albimarginata Cyber_Scout, 16:20
Labirentliler - Betta Rubra Cyber_Scout, 16:18
Labirentliler Tanıtımı - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 16:18
Kedi Balıkları Tanıtımı - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Mesaquarium, 14:51
Yeni Üye Forumu - Green Terör Yem Önerisi Cyber_Scout, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 12 L Dıy Beta Tank Akvaryumcu_Doru, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 11:44
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Neothauma, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Neothauma, 09:39
Labirentliler - Akvaryumda Garip Canlı alp3r, 09:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Norman’s Lamp Eye Maceram Ve İlk Yavrular 😊 rasporasrc, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Yeni Farkettiğim Canlı BrimgtFish, 01:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler Ehtiyar, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika Tankım BerkBey, 22:18
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:06
Akvaryum Tanıtımı - Green Terör Renk Canlanır Mi miracemir, 21:02
Güney Amerikan Cichlidleri - Karideslerim Neden Öldü 🪦⚰️ Cyber_Scout, 19:17
Omurgasızlar - Green Terror miracemir, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - Aquel Platinium Isıtıcı Hk. L3viathan, 18:11
Yeni Üye Forumu - Su Akış Yönü Nasıl Olmalı ? MrAnason, 17:45
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 17:43
Akvaryum Tanıtımı - Aqualed Armatür Berkay45, 17:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beta Balığım İştahsız Ve Hareketsiz iAress, 13:21
Yeni Üye Forumu - 9 Lt Karides Akvaryumu Olur Mu User1881, 13:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kum Seçimi Fatihsm, 12:23
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) Cyber_Scout, 12:20
Bitki Türleri ve Bakımı - 20x20x20 Karides Tankı Cyber_Scout, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Merhabalar Anubias Olan Sorunu Çözemedim ogurcay, 10:23
Bitki Türleri ve Bakımı - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:24
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 07:15
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyunun Oturduğunu Nasıl Anlarım Cyber_Scout, 03:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Cyber_Scout, 02:57
Labirentliler - 🚰 Su Düzenleyicileri: Karşılaştırma Ve İnceleme Rehberi - 2026 Cyber_Scout, 02:31
Akvaryum Bilimi - Bu Kurutulmuş Yem Ne Oluyor Ve Ne İşe Yarıyor ? Cyber_Scout, 02:14
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 01:57
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkilerdeki Yaprak Erimesini Nasıl Tedavi Ederim yyiImaz, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta İçin İyi Midir? Cyber_Scout, 00:56
Yeni Üye Forumu - Balığın Rengini Gösteren Işık MertSoyumert, 23:18
Malzemeler ve Yemler Forumu - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Meryemmm, 22:46
Akvaryum Tanıtımı - Vitaking Marka Yemler Nasıl Cyber_Scout, 22:42
Canlı Doğuranlar - Japon Balığımın Yem Düzeni Hoppala, 19:45
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balık Ölümleri Sonrası Eklenecek Tür Tavsiyesi Sfenks111, 18:30
Yeni Üye Forumu - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 16:28
Akvaryum Tanıtımı - Rope Fish Tank Arkadaşı Alican altintarı, 15:43
Diğer Tatlı Su Canlıları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hobiyi Bıraktım SJess 19:39
- Toplam 5000 Adet Kendi Üretimim Balık Cyber_Scout 18:36
- Betta Albimarginata, Rubra Cyber_Scout 18:36
- Damızlık Lda16 Super Red Marble Tül Ve Düz Çiftler Kemalk41 18:19
- Megastoma - Cacatuoides - T.candidi HarunYILDIRIM 18:09
- L144 Mavi Göz Vatozlar Kalite Beslemek İsteyenlere FULL RED MEHMET 17:59
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 17:27
- Özel Moss Türleri. smithiseek 17:21
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 17:21
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 17:21
- Albino Ful Red Big Dorsal Erkekler Ssecurity06 16:15
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 15:49
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 15:49
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 15:49
- Exel , Ramshorm , Bitki , Karides CevdetSERBEST 15:45
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:45
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:45
- İzmir Akvaryum Malzemeleri Tamamı Beren04 15:42
- Kabukçullar İçin Boş Salyangoz Kabuğu Arıyorum sorbiek 15:35
- Channa Limbata Sadece Deneyimli Hobicilere Arch.Hüseyin 13:32
- İhtiyaç Fazlası Malzemeler Aporetti 13:18
- Ophthalmotilapia Boops Nkondwe İsland Neon Streak Kemalk41 12:26
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:02
- Satılık Akvaryum Ve Dolaplar eppinger 11:49
- L144 Longfin Yavrular ÖĞRÜNÇ 11:49
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 11:30
- Papağan Ciklet Çift Büyük Boy Takasa Uygun aires 09:46
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:33
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 09:33
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:33
- Co2 Tüpü 6 Kg/8 Lt palankesli 09:28
- 1 Metre Bombeli Akvaryum senolerdivan 09:17
- 1 Metre Bombeli Akvaryum senolerdivan 09:17
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 09:02
- Apistogramma Elizabethae Red Bely aquaticathearmi 08:10
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 07:46
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 07:46
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 02:05
- Yeni Sarım Flame Moss 6x6 SinanBulut 02:03
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 02:03
- Yunus Ciklet Uygun Fiyat Kaliteli Yavru UKSTUDIO 01:29
- Creaqua Gübre Seti + Flora Carbon + Af Red Boost UKSTUDIO 01:29
- Kribensis Yavruları fth0507 00:03
- Turuncu Sakura fth0507 00:03
- Large Boy Java Fern fth0507 00:03
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 00:00
- Ista 3in1 Mayalı Sisteme Uygun Co2 Difüzör iSMaiL_1074 00:00
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 23:55
- Akvaryum Kapağı Ve Aydınlatma Tertibatı ozannn 23:44
- Pelia Moss SedatC 23:33
KULLANICILAR
- 63 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
Cyber_Scout,
erturkmmm,
_bburak,
Mectunn,
MertSoyumert,
Yakutlu61,
Ekin.sinan,
Volkaann,
Hoppala,
metekaan,
miracemir,
Fatihsm,
bysmokin,
sina cen,
peace41,
TonyMcLegend,
Ahmet55,
Tortuga7,
Esra8181,
gürkanbey,
123akvarist123,
scs95,
eppinger,
nazemert,
Joec,
getir kuryesi,
lojistisyen,
yeekim,
İbo2828,
Goldfish2000,
eflatunaxoy,
yhackup,
Oquanus,
ternapi,
Kemalk41,
propecia,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.