ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Hobimus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
70
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
7 dakika önce
Toplam Mesaj:
72 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
54 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Horoz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kayseri
Meslek:
Elektrikçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
🌱 subulata
🌱 parvula
🍀Salvinia cucullata
☘️Pistia
👉 Blackwater 96 litre- Neon,kardinal,ember, gün ışığı tetra
Filtre: Sunsun hbl 601 askı filtre(sünger+seramik halka)- Şelale askı filtre-Bej silis+Ro
SON 10 MESAJI
Rotifish Artemia Mix İlk Deneme Başarısızlık
[QUOTE=GhostKoi]Merhaba,
Paket içeriğindeki tuz ölçülü geliyor, böldüğünüz için düşük bir olasılık da olsa tutturamamış olabilirsiniz. Arşivden güzel bir yazı buldum. Yardımcı olabilir.
https://www.akvaryum.com/forum/artemia_cikarmada_sicakligin_etkisi_k697004.asp
Google'da "1 çay kaşığı tuz ise 5-6 gr'dır" gibi yuvarlak bilgiler var.[/QUOTE]
Kaynak için çok teşekkür ederim, tuzu eksik ya da fazla su az ya da çok olsun az da olsa çıkmaya başlamış olurdu, muhtemelen sıcaklıkla alakalı olacağını düşündüğümden 20. saat gibi alüminyum ledin yaydığı ısı ve kaloriferi biraz daha açarak müdahale etmiştim, belki geç kaldım bu konuda, sabaha kadar bekleyelim bakalım ne olacak. Isı demek ki çok önemli bir faktörmüş, bilgilendirme için tekrar teşekkürler
[QUOTE=GhostKoi]Merhaba,
Paket içeriğindeki tuz ölçülü geliyor, böldüğünüz için düşük bir olasılık da olsa tutturamamış olabilirsiniz. Arşivden güzel bir yazı buldum. Yardımcı olabilir.
https://www.akvaryum.com/forum/artemia_cikarmada_sicakligin_etkisi_k697004.asp
Google'da "1 çay kaşığı tuz ise 5-6 gr'dır" gibi yuvarlak bilgiler var.[/QUOTE]
Kaynak için çok teşekkür ederim, tuzu eksik ya da fazla su az ya da çok olsun az da olsa çıkmaya başlamış olurdu, muhtemelen sıcaklıkla alakalı olacağını düşündüğümden 20. saat gibi alüminyum ledin yaydığı ısı ve kaloriferi biraz daha açarak müdahale etmiştim, belki geç kaldım bu konuda, sabaha kadar bekleyelim bakalım ne olacak. Isı demek ki çok önemli bir faktörmüş, bilgilendirme için tekrar teşekkürler
[QUOTE=GhostKoi]
Önerilen standartta bir uygulama yapmış mısınız acaba? 200 gr su kaç ml?? 2 çay kaşığı kaç gram?? Bu ürünü hangi karışımda kullanıyor olursam olayım her zaman az ya da çok çıkım oldu. Hatta sünger yöntemiyle bile.
Ayrıca çeşitli kaynaklarda sıcaklık ve ortam şartlarına bağlı olarak çıkım 36-48 saate kadar uzayabildiği bilgisi var.[/QUOTE]
200 ml yazacagima gr yazmışım kusura bakmayın. Hassas tartım olmadığı için tahmini kullandım ölçüyü, esasinda ilk kez denediğim için az da çıksa problem değildi hiç çıkmaması şu ana kadar yanlış birşey mi yaptım ya da hâlâ beklemeye devam mi etmeliyim diye sormak istedim. Oda sıcaklığı (23 civarı) yeterli mi gelmedi bilemiyorum
[QUOTE=GhostKoi]
Önerilen standartta bir uygulama yapmış mısınız acaba? 200 gr su kaç ml?? 2 çay kaşığı kaç gram?? Bu ürünü hangi karışımda kullanıyor olursam olayım her zaman az ya da çok çıkım oldu. Hatta sünger yöntemiyle bile.
Ayrıca çeşitli kaynaklarda sıcaklık ve ortam şartlarına bağlı olarak çıkım 36-48 saate kadar uzayabildiği bilgisi var.[/QUOTE]
200 ml yazacagima gr yazmışım kusura bakmayın. Hassas tartım olmadığı için tahmini kullandım ölçüyü, esasinda ilk kez denediğim için az da çıksa problem değildi hiç çıkmaması şu ana kadar yanlış birşey mi yaptım ya da hâlâ beklemeye devam mi etmeliyim diye sormak istedim. Oda sıcaklığı (23 civarı) yeterli mi gelmedi bilemiyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262576/010220261957051.jpg[/IMG]
Merhaba, pakette 500 ml suya hepsini (18gr) katın diyordu ben 200 gr osmos su koyup 2 çay kaşığı ekledim havayla ve sadece gece yarısı ışık olmadan 24 saat geçti bir tane çıkan yok
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262576/010220261959451.jpg[/IMG]
Su mu az geldi, tuz mu azdı anlamadım tecrübeli arkadaşlardan bu ürünü kullanan var mı?
Son tüketim tarihi 6/2026 ürünün
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262576/010220261957051.jpg[/IMG]
Merhaba, pakette 500 ml suya hepsini (18gr) katın diyordu ben 200 gr osmos su koyup 2 çay kaşığı ekledim havayla ve sadece gece yarısı ışık olmadan 24 saat geçti bir tane çıkan yok
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262576/010220261959451.jpg[/IMG]
Su mu az geldi, tuz mu azdı anlamadım tecrübeli arkadaşlardan bu ürünü kullanan var mı?
Son tüketim tarihi 6/2026 ürünün
G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri
Bence çok başarılı sade ve doğal olmuş, tankın gelişimini ve ram leri ben de sabırsızlıkla bekliyor olacağım[:)] Aktif toprağı kaç gram ya da kilo kullandınız? Bir de gelişmelerde ph ve tds den de bahseder misiniz. Ro su kullanıyorum, sadece denemek için (96litre) filtrede 200 300 gr aktif toprak kullandım ph 7 civarı birkaç gün düştü sonra tekrar 8 gibi seyrediyor, gerçi hoş balıklar (kardinaller) düşük tds den dolayı yumurta döküyorlar. İki adet gözenekli taş var salınım testi yapmıştım. Yüzey dalgalı belki co2 kaçışı da etkiliyordur
Tanenden dolayı ışık şiddeti düşeceğinden bitkiler için sıkıntı olabilir mi
Bence çok başarılı sade ve doğal olmuş, tankın gelişimini ve ram leri ben de sabırsızlıkla bekliyor olacağım[:)] Aktif toprağı kaç gram ya da kilo kullandınız? Bir de gelişmelerde ph ve tds den de bahseder misiniz. Ro su kullanıyorum, sadece denemek için (96litre) filtrede 200 300 gr aktif toprak kullandım ph 7 civarı birkaç gün düştü sonra tekrar 8 gibi seyrediyor, gerçi hoş balıklar (kardinaller) düşük tds den dolayı yumurta döküyorlar. İki adet gözenekli taş var salınım testi yapmıştım. Yüzey dalgalı belki co2 kaçışı da etkiliyordur
Tanenden dolayı ışık şiddeti düşeceğinden bitkiler için sıkıntı olabilir mi
Wi-fi Zaman Rölesi
Ben kendim akvaryum aydınlatmasını aurduino ile dim edilebilir sunrise sunset modlu yaptım. İstediğiniz gibi mod ekleyebilirsiniz, yanarken ve sönerken yumuşak geçiş yapıyor. İsterseniz ay ışığı modu da ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 400 tl ye mâl oldu. Aurduino ile başka türlü de kullanımlar yapilabilir
Ben kendim akvaryum aydınlatmasını aurduino ile dim edilebilir sunrise sunset modlu yaptım. İstediğiniz gibi mod ekleyebilirsiniz, yanarken ve sönerken yumuşak geçiş yapıyor. İsterseniz ay ışığı modu da ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 400 tl ye mâl oldu. Aurduino ile başka türlü de kullanımlar yapilabilir
Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum)
Bugün filtrede denemek için aktif toprak aldım, koymadan önce ph 8 civarı idi. Yaklaşık 300 g koyduktan sonra ph 7.7 ye düştü sabitlendi. Akşam balıkları hiç böyle görmemiştim deli gibi yumurta saçtılar. Benim anlamadığım ph ın bundan da düşük olduğu zamanlar olmuştu balıkların zaman zaman yumurta döktüğünü görüyordum ama bugün bir başka hareketliydiler kim kimi kovalıyor belli değildi, özellikle kardinalleri görmüyordum bu şekilde ilk kez gördüm ya da denk geldim[:)]
Bugün filtrede denemek için aktif toprak aldım, koymadan önce ph 8 civarı idi. Yaklaşık 300 g koyduktan sonra ph 7.7 ye düştü sabitlendi. Akşam balıkları hiç böyle görmemiştim deli gibi yumurta saçtılar. Benim anlamadığım ph ın bundan da düşük olduğu zamanlar olmuştu balıkların zaman zaman yumurta döktüğünü görüyordum ama bugün bir başka hareketliydiler kim kimi kovalıyor belli değildi, özellikle kardinalleri görmüyordum bu şekilde ilk kez gördüm ya da denk geldim[:)]
Çeşme Suyu 8.5 Ph
Ph dan çok tds ye odaklanın, aktif toprak ya da stabil co2 yoksa ne yaparsanız yapın ph hep yükselme eğiliminde olacaktır. Bahsettiğiniz tds değerleri de neonlar için yüksek, diğer balıklarlarin ihtiyaç duyduğu tds değeri ile ortak noktaya osmos su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Tds nin içerisinde ne kadarı kalsiyum ne kadarı magnezyum bilemezsiniz ancak gh testi ile bilinebilir. Bu konuda da belediyenin su analiz raporuna bakabilirsiniz
Ph dan çok tds ye odaklanın, aktif toprak ya da stabil co2 yoksa ne yaparsanız yapın ph hep yükselme eğiliminde olacaktır. Bahsettiğiniz tds değerleri de neonlar için yüksek, diğer balıklarlarin ihtiyaç duyduğu tds değeri ile ortak noktaya osmos su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Tds nin içerisinde ne kadarı kalsiyum ne kadarı magnezyum bilemezsiniz ancak gh testi ile bilinebilir. Bu konuda da belediyenin su analiz raporuna bakabilirsiniz
[QUOTE=sametyildiz]
Yorumunuz için teşekkürler.
Aslında yavru almayı planladığım tankım ayrı. Bir çift elde ettim gibi, beraber yüzme, ortalığı evirip çevirme gibi ritüeller başladı [:)]. Artık yavru görmeyi umut ediyorum. Ama henüz elde bir şey yok [:D] bakalım göreceğiz.
Bu ana tankım. Karma, biyotoba özel bir kurulum olmasını planlıyorum. Yani yavru alma hedefim olan bir tank değil de bu yavrulardan bir kaçının yüzeceği bir tank diyelim[:3]
Ph konusunda yarı yarıya ters osmoz ve dinlenmiş çeşme suyu kullanıcağım. Mevcuttaki üretim tanklarımda bu şekilde ort. 6.8 gibi bir değer yakalıyorum. Tabi yaklaşık bu. Çubuk test kitlerine dayanarak bir kaç aydır bu civarda değer alıyorum. Yani ph için taban değilde ters osmoza güveniyorum.
Kaya konusunda haklısınız benimde bilgim vardı phı ekstra yükseltecek şeylerden kaçınmaya çalışıyorum bende. Kaya arayışına henüz girişemedim bu hafta sonu planım. Dediğiniz gibi dikkate almak gerekiyor.
Paylaştığınız dal parçaları çok iyiymiş gerçekten. Driftwoodları aldığım yer benzerlerini sormuştum ama kalmamıştı. Creaquanın böyle bir ürünüm olduğunu bilmiyordum. Valla çok iyi oldu. Bunu not ediyorum bir iki paket alıp yapraklarla yığarım kök ayaklarına [:)))][/QUOTE]
Konulariniza baktım biraz, araştırmayi seven ve ilerde apisto hayali kuran biri olarak tecrübelerinizi takip etmek için sizi favoriledim☺️
Mix ürünü atakan petshop ta da vardı geçenlerde gözüme çarpmıştı.
Bir de önceki konularinizdan gördüm, şuan ki kurulumunuzda da ve benim kurduğum tankta da (kişisel olarak ben bunu hata olarak görüyorum, keşke böyle yapmasaydim dediğim) sebepsiz yere su yüzüne çıkıp ölen balıkla ilgili; taban kum kalınlığı bir cm ve üzeri kurulumlarda hidrojen sülfür bana gizli katil gibi geliyor. Hep oksijene amonyak nitrit nitrata yöneliyoruz ama uzun vadede oksijensiz ortam bakterilerin (daha önce taban kurulumu kalın walstad deneyimimden biliyorum) balıkları zehirledigi ve tıpkı oksijensiz kalmış gibi su yüzüne çıktığı idi, bunu bu şekilde acı bir şekilde öğrenmiş oldum çünkü o tankı bozup yeni tanka aldığım balıklar hepsi sırayla öldüler. Yani o tankta kapacaklarini kapmışlardı. Yükseklik oluşturmak için file içerisinde lav kırığı ben de kullandım ama eğim bozulmasın diye alt kısımda silisi fazla kullanmak zorunda kaldım. Yani tankın her yeri aynı olmuyor anaerobik cepler olusuyor ilka ki.. bunda kullandığımız ince silisin de etkisi oluyor. Tecrübeli hobiciler ya da üreticiler taban kalınlığını bir cm den fazla tutmuyor. Bunu chat gpt de doğruluyor. Apisto gibi kum ile uğraşan balıklar bu konuda daha risk altında. Minare salyangozlari bir nevi çözüm olarak görünse de bu tür cepler doğada oluşabilir ama bizim akvaryumlarda oluşamaz oluşmamali. Biz doğadaki gibi yükselti oluşturmak ne biliyim bitki dikmek gibi dekor oluşturmak lüksüne sahip değiliz bir bakıma onu anladım, çünkü doğada yenilenme seyreltme bizim akvaryumlara göre stabil toleranslı
[QUOTE=sametyildiz]
Yorumunuz için teşekkürler.
Aslında yavru almayı planladığım tankım ayrı. Bir çift elde ettim gibi, beraber yüzme, ortalığı evirip çevirme gibi ritüeller başladı [:)]. Artık yavru görmeyi umut ediyorum. Ama henüz elde bir şey yok [:D] bakalım göreceğiz.
Bu ana tankım. Karma, biyotoba özel bir kurulum olmasını planlıyorum. Yani yavru alma hedefim olan bir tank değil de bu yavrulardan bir kaçının yüzeceği bir tank diyelim[:3]
Ph konusunda yarı yarıya ters osmoz ve dinlenmiş çeşme suyu kullanıcağım. Mevcuttaki üretim tanklarımda bu şekilde ort. 6.8 gibi bir değer yakalıyorum. Tabi yaklaşık bu. Çubuk test kitlerine dayanarak bir kaç aydır bu civarda değer alıyorum. Yani ph için taban değilde ters osmoza güveniyorum.
Kaya konusunda haklısınız benimde bilgim vardı phı ekstra yükseltecek şeylerden kaçınmaya çalışıyorum bende. Kaya arayışına henüz girişemedim bu hafta sonu planım. Dediğiniz gibi dikkate almak gerekiyor.
Paylaştığınız dal parçaları çok iyiymiş gerçekten. Driftwoodları aldığım yer benzerlerini sormuştum ama kalmamıştı. Creaquanın böyle bir ürünüm olduğunu bilmiyordum. Valla çok iyi oldu. Bunu not ediyorum bir iki paket alıp yapraklarla yığarım kök ayaklarına [:)))][/QUOTE]
Konulariniza baktım biraz, araştırmayi seven ve ilerde apisto hayali kuran biri olarak tecrübelerinizi takip etmek için sizi favoriledim☺️
Mix ürünü atakan petshop ta da vardı geçenlerde gözüme çarpmıştı.
Bir de önceki konularinizdan gördüm, şuan ki kurulumunuzda da ve benim kurduğum tankta da (kişisel olarak ben bunu hata olarak görüyorum, keşke böyle yapmasaydim dediğim) sebepsiz yere su yüzüne çıkıp ölen balıkla ilgili; taban kum kalınlığı bir cm ve üzeri kurulumlarda hidrojen sülfür bana gizli katil gibi geliyor. Hep oksijene amonyak nitrit nitrata yöneliyoruz ama uzun vadede oksijensiz ortam bakterilerin (daha önce taban kurulumu kalın walstad deneyimimden biliyorum) balıkları zehirledigi ve tıpkı oksijensiz kalmış gibi su yüzüne çıktığı idi, bunu bu şekilde acı bir şekilde öğrenmiş oldum çünkü o tankı bozup yeni tanka aldığım balıklar hepsi sırayla öldüler. Yani o tankta kapacaklarini kapmışlardı. Yükseklik oluşturmak için file içerisinde lav kırığı ben de kullandım ama eğim bozulmasın diye alt kısımda silisi fazla kullanmak zorunda kaldım. Yani tankın her yeri aynı olmuyor anaerobik cepler olusuyor ilka ki.. bunda kullandığımız ince silisin de etkisi oluyor. Tecrübeli hobiciler ya da üreticiler taban kalınlığını bir cm den fazla tutmuyor. Bunu chat gpt de doğruluyor. Apisto gibi kum ile uğraşan balıklar bu konuda daha risk altında. Minare salyangozlari bir nevi çözüm olarak görünse de bu tür cepler doğada oluşabilir ama bizim akvaryumlarda oluşamaz oluşmamali. Biz doğadaki gibi yükselti oluşturmak ne biliyim bitki dikmek gibi dekor oluşturmak lüksüne sahip değiliz bir bakıma onu anladım, çünkü doğada yenilenme seyreltme bizim akvaryumlara göre stabil toleranslı
Chatgpt'nin İlginç Biyotop Yorumu
Ben de gpt ye çok danışan, biyotop başlığı altında doğal akvaryum bakış açısını benimsemiş, walstad denemiş fakat son olarak akvaryum kültüründe, doğallıkla teknolojinin bir arada kullanılması gerektiği bakış açısına sahip olmuş biri olarak yorum yapmak istedim😅
Doğada gördüğümüz aslında sadelik, şöyle ki biz bize göre kocaman ama doğaya göre küçücük kalan hacimlere o doğada gördüğümüz tüm zenginliği, çeşitliliği tabiri caizse aç gözlülükle sığdırmaya çalışıyoruz. İster dekor, bitki, ister canlı yükü açısından olsun her seferinde atladigimiz şey devamlılık, sürdürülebilirliği sağlamak açısından çoğumuz hata yapıyoruz bence..
Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüyse akvaryum açısından da öyle..
Kurduğum akvaryum sayısı bir elin parmakları kadar olsa da her kurduğum akvaryumdan sonra keşke dediğim noktalar oluyor.
Gpt nin ya da en tecrübeli akvaristlerin bile atladığı noktalar olabiliyor.
Söz konusu balık yaşatmak ise her seferinde unuttuğumuz şey doğanın affetmediği ve teknolojinin bir yere kadar olduğu... Nitekim çok güzel bir akvaryum kurduk dediğimizde canlıları kaybetmeye başladığımız an yaşadığımız üzüntü hepsinin önüne geçebiliyor.
Bunları yazarken akvaryum kurarken aklima bin tane kural gelirken, sürdürülebilirlik konusunda binbir tane kural geliyor aklıma 😅 hepsi iç içe birbiriyle bağlantılı ve sonu olmayan konular. Uzattım kusura bakmayın[:)]
Aradığını bilmeyen bulduğunu anlayamıyor 😃
Ben de gpt ye çok danışan, biyotop başlığı altında doğal akvaryum bakış açısını benimsemiş, walstad denemiş fakat son olarak akvaryum kültüründe, doğallıkla teknolojinin bir arada kullanılması gerektiği bakış açısına sahip olmuş biri olarak yorum yapmak istedim😅
Doğada gördüğümüz aslında sadelik, şöyle ki biz bize göre kocaman ama doğaya göre küçücük kalan hacimlere o doğada gördüğümüz tüm zenginliği, çeşitliliği tabiri caizse aç gözlülükle sığdırmaya çalışıyoruz. İster dekor, bitki, ister canlı yükü açısından olsun her seferinde atladigimiz şey devamlılık, sürdürülebilirliği sağlamak açısından çoğumuz hata yapıyoruz bence..
Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüyse akvaryum açısından da öyle..
Kurduğum akvaryum sayısı bir elin parmakları kadar olsa da her kurduğum akvaryumdan sonra keşke dediğim noktalar oluyor.
Gpt nin ya da en tecrübeli akvaristlerin bile atladığı noktalar olabiliyor.
Söz konusu balık yaşatmak ise her seferinde unuttuğumuz şey doğanın affetmediği ve teknolojinin bir yere kadar olduğu... Nitekim çok güzel bir akvaryum kurduk dediğimizde canlıları kaybetmeye başladığımız an yaşadığımız üzüntü hepsinin önüne geçebiliyor.
Bunları yazarken akvaryum kurarken aklima bin tane kural gelirken, sürdürülebilirlik konusunda binbir tane kural geliyor aklıma 😅 hepsi iç içe birbiriyle bağlantılı ve sonu olmayan konular. Uzattım kusura bakmayın[:)]
Aradığını bilmeyen bulduğunu anlayamıyor 😃
Tank ve seçtiğiniz kök bence çok güzel, güzel bir kompozisyon çıkacağa benziyor. Kullanmayı düşündüğünüz kayalar suyu sertleştirmemeli,ph için kullanacağınız aktif toprak yeterli gelir mi?
Yakın zamanda kurduğum blackwater akvaryumuma bu tarz kök çok aramıştım. Ram lerle yaşayacak dither ler seçiminiz (yavru almak istediğiniz için) doğru olmalı (beslemedigim ama biraz araştırdığım bir konu).
Ben kendi akvaryumuma aurduino ile gün ışığı led kullanarak sunrise sunset simülasyonu yaptım.
Diğer kullanmak istediğiniz dal parçaları için mix poşet halinde satilan resimdeki ürün var.
Filtre emiş borusunu yavrularin doğal saklanma alanı olabilecek kök altından uzakta tutmaniz ya da emiş ucuna sünger takmanız iyi olur. Keyif alacağınız bir tank dilerim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262576/120120262247481.jpg[/IMG]
Tank ve seçtiğiniz kök bence çok güzel, güzel bir kompozisyon çıkacağa benziyor. Kullanmayı düşündüğünüz kayalar suyu sertleştirmemeli,ph için kullanacağınız aktif toprak yeterli gelir mi?
Yakın zamanda kurduğum blackwater akvaryumuma bu tarz kök çok aramıştım. Ram lerle yaşayacak dither ler seçiminiz (yavru almak istediğiniz için) doğru olmalı (beslemedigim ama biraz araştırdığım bir konu).
Ben kendi akvaryumuma aurduino ile gün ışığı led kullanarak sunrise sunset simülasyonu yaptım.
Diğer kullanmak istediğiniz dal parçaları için mix poşet halinde satilan resimdeki ürün var.
Filtre emiş borusunu yavrularin doğal saklanma alanı olabilecek kök altından uzakta tutmaniz ya da emiş ucuna sünger takmanız iyi olur. Keyif alacağınız bir tank dilerim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262576/120120262247481.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- Kaplumbağa Çok Halsiz Cyber_Scout, 23:52
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Rotifish Artemia Mix İlk Deneme Başarısızlık Hobimus, 23:49
Omurgasızlar - Sürekli Su Değişimi UfukHoca, 23:35
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Önerisi MCY4, 23:29
Filtreleme Seçenekleri - Flowerhorn Akvaryumu EMRECAN12, 23:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığında Tümör/kist Oluşumu Mirza Adar, 23:25
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Bitkili Akvaryum ZUMYAK38, 23:21
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Balık Kitapları Akvaryumistoluca, 23:16
Yeni Üye Forumu - 40x30x20 Bitkili Tank MCY4, 23:15
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Önerisi? Enes Arda, 23:13
Yeni Üye Forumu - Sizin Betta Balığınız En Fazla Kaç Yıl Yaşadı? Ömer Çınar B, 22:58
Labirentliler - Fatherfish Akvaryum FerhatDumann, 22:47
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Kakadu Hakkında Öneri Mac, 22:43
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Malzeme Önerisi Cihankuzu34, 22:35
Filtreleme Seçenekleri - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Fullblack Lepistesinkuyrukda Üçgen Üçgen Şekli Var Fatih14, 21:47
Yeni Üye Forumu - Vatoz Yavruları Zaid, 21:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Bitkilerin Yaprakları Yosun Oluyor Akvarist Hoca, 21:42
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Cinsiyet Ayırımı İçin Destek K0L0Ni, 21:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tetra, Moli Ve Çöpçü K0L0Ni, 21:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığının Kuyruk Dibinde Siyah Ve Uzun Şey Cozyleyla, 21:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarım Öldü Ceylokan, 20:43
Yeni Üye Forumu - 3,5 Aylık Erkek Lepistesim Neden Saldırıyor Mstfnr123., 20:23
Canlı Doğuranlar - Channa Alternatifi Balık Önerisi Enes Arda, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Akvaryumu Yigit26, 20:13
Omurgasızlar - Elma Salyangozu Mu ? MD.mehmet, 19:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitki Gübresi Önerisi KaanE, 18:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kılıç Kuyruklarda Çözemediğm Hastalık Var Mustafa besli, 18:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Goldfish Akvaryum Kurulum Önerileri Alberu, 17:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Neden Sevilmiyor? KaanE, 17:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Akvaryumu Acemihobici33, 15:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryuma Dere Kumu Koymak erkanmazici, 14:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum | [40x40x40] – Neon Tetra-karides burayadali, 14:38
Akvaryum Tanıtımı - Balık Uyum Tablosu GhostKoi, 14:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tuz Miktarı egemenc, 13:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Panda Loach'larım bendeniztayfun, 11:57
Sazansıgiller Tanıtımı - G.amerika / Tanganyika Set :) AtlasPoyraz, 10:42
Akvaryum Tanıtımı - İlk Yumurtalarımı Aldım 😊 Fthpslnmz, 02:34
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Macrostoma Dogukan1605, 01:44
Labirentliler Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Hk Gsdnz, 01:25
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Elektrik Blue Acara Yavru Hakkında Eminsa, 01:16
Yeni Üye Forumu - Nano Tank İçin Isıtıcı Tavsiyesi; Akvaryumistoluca, 01:15
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bettam Çok Korkuyor ? harpet, 01:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Axolotl Akvaryumu Akvaryumistoluca, 01:11
Yeni Üye Forumu - Kompakt Lowtech Tank bendeniztayfun, 00:48
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Sonrası Sorular Merdow, 23:56
Yeni Üye Forumu - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? K0L0Ni, 23:10
Filtreleme Seçenekleri - 60x40x40 Bitkili Akvaryum modukon, 23:00
Akvaryum Tanıtımı - Guramiler Cinsi Ve Cinsiyet Ayrımı Hakkında Cyber_Scout, 22:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:31
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 23:20
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 23:20
- Lepistes/plati/neon/gurami/sae İASK77 23:13
- Tasarım Tadında Kök Çeşitleri /bitki Ekimine Uygun İASK77 23:13
- İç Filtreler İASK77 23:13
- Karışık Tür Balıklar Ne Ararsan Var :) İASK77 23:13
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:10
- Half Black Lepsites, Etimesgut ozkan61 22:50
- 60x50x40 Mobilyalı, Dış Filtreli Komple Akvaryum Aplot 22:46
- Subulata Acil Uygun Fiyat UgurCoban 22:03
- Odessa Barb rasporasrc 21:36
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 21:36
- Fluval 207 sametyildiz 21:06
- 1 Adet Kafalı Erkek Yunus,1 Adet Saulosi Erkek frthakan 20:56
- Ista Co2 Tüpler Ve Led Armatür davyjones7 20:23
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 20:23
- Astro Dış Filtre Uriel 20:14
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 20:13
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 20:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:45
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 19:45
- Damızlık Loricariidae Parvae Çifti Kemalk41 19:05
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:02
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 19:02
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 19:02
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 18:17
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 18:17
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 18:07
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 18:05
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 18:05
- Harlequin Rasbora Satılık docere 17:50
- Akvaryum İndirimli Fiyat docere 17:50
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 17:21
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 17:21
- Apistogramma Ortegai F1 & Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 17:21
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 16:54
- Su Piresi & Infusoria Amati340 16:54
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 16:54
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 16:54
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 16:54
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 16:54
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 16:42
- Yavru, Damızlık Altı Ve Damızlık Erkek Saulosi hoca0666 16:28
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 15:23
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:20
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:20
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:20
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:20
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:20
KULLANICILAR
- 171 Online Kullanıcı, 93 Üye
Online Kullanıcılar
BaldGuy,
hobimmasamda,
UfukHoca,
Azizdurdenn,
knnynr,
Hoper,
Hoppala,
ozannn,
K0L0Ni,
Manguday,
Furcifer,
oguzhanYeniBalik,
AtlasPoyraz,
Alisan,
Balikcidede,
Tortuga7,
camoka007,
Ferhat Özarslan,
Mirza Adar,
Hobimus,
Emre39,
KaanE,
kambortam,
Beta1925,
MiSoSiKiaN,
Atooken,
ternapi,
TheDS,
Burak Dişli,
Cyber_Scout,
emin.cnr,
muratskara,
a.gumrah,
emirarslan5959,
rupee,
Hazkgn,
Liga,
iakyol,
Burhan6671,
osmandbnl,
sina cen,
Jeveux,
Malawi market,
Justbe,
capodicapii,
Enes Arda,
laneth,
HarunYILDIRIM,
osman-01,
thercan,
FerhatDumann,
simsela,
egedin,
LionelMehmet10,
ahmetfiratozkaya,
MCY4,
Semih3455,
FurkanYnk,
demirellevent,
mrbaracuda28,
ErmnSzay,
Ali Talip0306,
K3r3m,
Smokers,
Bager123,
A.Betül,
enginhayta,
nemo61_4,
barsbingul,
EMRECAN12,
Ehtiyar,
scorpion26,
Zaid,
eackgzz,
Özgür7,
Duboisi_,
Goldfish2000,
Kaleydoskop,
mpsgy,
..-Tuncayyyy-...,
mrah,
gambler,
Oquanus,
Rafayel,
Mstfnr123.,
gencaslann,
Akvaryumistoluca,
emrehsrc,
ZUMYAK38,
EKAR,
Standart Moss,
Umutoty,
ootkn,
staha,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.