ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ibrahim_1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
18 [2.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim

SON 10 MESAJI

Siyanobakteri Ve Tanımlayamadığım Yosun Sorunu
Merhaba benimde bir bitkimin yapraklarının üstünde 1mm ince ince yosunlar var. Sizinki ile aynı mı acaba çözüm bulabildiniz mi?
Walstad Deniyorum
Ya şu son fotoğrafta görünen bitkide fuzzy alg gibi bir oluşum gördüm daha 2 günlük. Ne yapabilirim bunu için? Işık süresini azaltmayı düşünüyorum ama su değişimi de yapmalı mıyım?
Yaklaşık 1mm boylarında yaprakların üzerinde çıkmış ama sadece o türde görünüyor, Anubias, saz, ve diğerlerinde gözlemlemedim.[EDIT]Ibrahim_1,2025-06-22 17:48:14[/EDIT]
Yeni Aldığım Beta
Merhaba, Betta'nın yemi alıp tükürmesi bazen normal diyebiliriz. Ama sürekli böyle yapıyorsa yem çok büyük gelmiş olabilir, henüz yumuşamamış ve sert gelmiş olabilir ya da balığın sevmediği bir yem olabilir. Elinizdeki yemin markasını ve içeriğini bilmiyoruz, gerçekten betta yemi olabilir ama olmayadabilir içerik bilgisini göremediğimiz için bişey diyemeyiz. Bana kalırsa siz en iyisi Protein oranı %40-50 civarında olan kaliteli bir betta yemi alın derim. Tetra Betta, Sera Bettagran gibi yemleri daha önce beslediğim betta için almıştım gayet güzel yiyordu. Ama ben granül olanından aldım.
Yemleme ise şöyle;
Granüller bettanın gözü büyüklüğünde olmalı; günde 2 kez 2-3 granül yeterlidir. Arada haftada 1-2 kez dondurulmuş kan kurdu ya da canlı yem vererek betanıza sürpriz yapabilir ve sağlıklı olmasını sağlarsınız. Ama her iki yem çeşidi için de Aşırıya kaçmadan verirseniz daha iyi çünkü kabız olabiliyor ve kabızlığının geçmesi bazen 2 gün sürebiliyor, o süre zarfında aç bırakmalı haşlayıp kabuğunu soyduğunuz bezelyeden az bir miktar verebilirsiniz.

Kabız olduğunu karnının altındaki şişikten anlayabilirsiniz, eğer tesbih tanesi kadar şişlik var ise kabız olabilir ama gözünüze normal geliyorsa kabız değildir.
Aydınlatma Çok Isınıyor Normal Mi?
Maalesef zamanlayıcı yok. Yakın zamanda bende edineceğim. Yine de 1-2 saat içerisinde fazla ısınıyor anlamadım

Şimdilik şöyle bir çözüm yolu buldum;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261919/220620251227081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261919/220620251227161.jpg[/IMG]

Kasa alüminyum ama led silikonla yapıştırılmış..
Kasa ile ledin arasında termal macun kullanan oldu mu? İşe yarıyor mu?

[EDIT]Ibrahim_1,2025-06-22 13:09:50[/EDIT]
Bir şekilde yolunu bulacağım artık

Mini fanı çalıştırmak için en mantıklı yöntem harici elektrik kullanmak. Ama bu da ekstra kablo, fiş, priz fazlalığı ve görüntü kirliliği anlamına geliyor.

Fanı daha estetik bir şekilde bağlamanın bir yolu var mı?

Şuana kadar iki yöntem buldum ama ikisi de riskli.

İlki ledin kendi çıkışından fan'a kablo bağlamak.

İkincisi ise led adaptöründen artı ve eksi kabloları soyup "Y" şeklinde fana bağlanacak çıkış vermek.

Ama ikisi de sıkıntılı işlem oluyor maalesef..
Anladım teşekkürler. Henüz yeni Walstad kurulumu yaptım ona uygun bitkilerden var.
Bahsettiğiniz yöntem uyumlu olur mu bilmiyorum.
Sanırım soğutmanın bir yolunu bulmam gerek.

Biraz sök-tak yapıp yanına minik fan ekleyeceğim umarım başarılı olur.. yoksa söktüğümle kalacağım[EDIT]Ibrahim_1,2025-06-21 19:50:34[/EDIT]
Kurulum yaptığım akvaryuma Aqualed 6500k led aydinlatma koydum. Yaklaşık 7 saattir açıkken az önce kontrol etmek için dokunduğumda fazla sıcak hissettim. 3 saniyeden fazla elimi tutamayacağım kadar sıcak.

Sizce bu normal mi?
Walstad Bakımı Hakkında Sorularım
[QUOTE=merutay]Walstad değil de filtrasyonu olan bir dirted tank yapmanızı öneririm. 1-2 haftada balık, karides eklersiniz ve askere gitmeden de keyif almış olursunuz. Salyangoz her akvaryumda olmalı benim düşüncem adi salyangoz dahil tercihimdir. 6 ay söz konusu olduğunda en büyük problem aşırı büyüyecek bitkilerin diğer bitkilerin ışığını kesecek olması. Ya ona daha uygun bir bitki kompozisyonu yapacaksınız ya da siz yokken akvaryumu besleyip su değişimi yapacak kişi arada bir budama da yapacak. Stem plant dediğimiz arka plan bitkilerinden uzak durup cryptocoryne ağırlıklı bir tank yapılırsa problem olmaz. Forumda kuracağınız akvaryumu önceden paylaşırsanız yardım ederim 6 ayı atlatmanıza.[/QUOTE]

Kurulumu paylaştım abi
Walstad Deniyorum
Sanırım taşlar da fotosentez yapıyor(!)[:lol:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261919/200620252008131.jpg[/IMG]
Walstad Deniyorum
Ölçüler:40x30x25
Canlı Türleri:ramshorn,karides,betta(henüz eklenmediler)
Bitki Türleri:
Cryptocoryne Wendtii Brown, Microsorium Pteropus Sp S, Hygrophila Salicifolia Narrow Leaf, Anubias Petite, Bacopa Monnieri, Echinodorus Tenellus, Ludwigia Ovalis, Amazon Frogbit
Echinodorus ya da narrow kargodan çıkmadı ama hangisi bilmiyorum.
Tankın Yaşı: 30 dakika [:D]
Filtrasyon ve Işıklandırma: filtre yok, 5600k aydınlatma.
Tasarım ve Dekorasyon: Walstad medhod.-jungle.

Bir tane de kök ekleyeceğim ama onu şuan harici suda bekletiyorum.

Akvaryum tasarımından pek anlamam bitkiler geç gelince(4gün) alel acele diktim biraz.
Eleştiri ve önerilere açığım[:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261919/200620251936571.jpg[/IMG]

Fotosentez[:D]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261919/200620251954441.jpg[/IMG][EDIT]Ibrahim_1,2025-06-20 19:54:50[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.