ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
grendel1984
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2024 18:13
Son Ziyaret:
12 Saat 59 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Talha Hoca
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

NeşeN

SON 4 MESAJI

Su Üzeri Hareketi-walstad
Merhaba hobidaslar.
Ultra Acemi bir hobidasiniz olarak akvaryum kurulum aşamasındayım. Kuracağım ilk akvaryum ve bu bitkili akvaryumda filtre ve CO2 düşünmüyorum. İnternette bir kaç yerde gördüğüm üzere metod walstad metodu dahi olsa gaz değişimi ve transferi için su yüzeyinde hafif bir hareketliliğin olması gerektiğini, stagnant hareketsiz akvaryumlarda karbondioksit miktarının (özellikle akşamları) çok artacagani ve dolayısıyla canlıların ölümüne yol açabileceğini belirtmişler. Bunun için akvaryumda filtre veya hava taşı onermisler. Bunu da araştırdım. Zaten filtre olursa kurulum walstad olmuyor. Mecbur ya sump kafa motoruyla ya da hava taşıyla hareketi sağlayacağım. Hava taşı kullanırsam bir adet hava motoruna ihtiyacım olacak. Hava motoru da en gurultusuzu dahi olsa gürültü yapar diyorlar. Kısacası bir türlü işin içinden cikamiyorum. Ne yapmalıyım. Bu hava motorları gerçekten çok mu gürültülü? Kafamda deli sorular. Deneme yanılma yoluyla öğrenip masrafa da girmek istemedigim için sizlere danışmak istedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Not : Sadece geceleri 3-4 saat çalıştırmak istiyorum hava taşı ileAkvaryum 1oo litre.[EDIT]grendel1984,2024-11-15 17:26:51[/EDIT]
Taban Toprak Yıkama

tabanı father fish metodundan esinlenerek oluşturmaya çalışıyorum. kendisi bu sistemde tankın 10 yıl veya daha fazla su bile değiştirmeden (sadece üzerine ekleyerek) gideceğini savunuyor.
ben bu kadar ekstrem düşünmesem de sağlıklı olacağını düşündüğüm için kendisinin metodunu örnek aldım.
temelde oluşan toprak :
%50 hindistan cevizi torfu(organik)
%25 gübre (organik) .
%25 saksı torfu.... (bunu organik diye aldım ama sanırım yıkarsam sadece bunu yıkayacağım akvaryuma su basmadan önce herhangi bir kimyasal karışma ihtimaline karşın)

(ayrıca, farklı oranlarda da kendisinin bir ek paketi var. onları da toplayabildiğim kadarıyla topladım sadece mikoriza, bone meal denilen kemik tozu sanırım ve blood meal bulamadım ki son ikisi Türkiye'de yok, mikoriza da çok pahalı.)

Bu şekilde tabana yayılmış 2.5 cm'lik toprağın üzerine 5 cm boyunca reeflowerstan aldığım 0.5-1 mm arası olan beyaz kumu koyacağım. böylelikle cocopeat sanırım su yüzeyine pek hareket edemeyecek üzerinde ağır bir tabaka olacak zaten alt tabakanın da yüzde 50'sini oluşturacak.

father fish walstad metoduna bu yüzden karşı cıkıyor. üst tabakada çakıl (1mmden büyük herhangi bir kep) kullanmanın zararı olduğunu ve walstad'in kitabında bunu açıklığa kavuşturmadığını savunuyor.

sistemde kafama takılan tek soru alt tabakadaki kumun temizliği idi zira yöntemin mucidi suyu basıp geçiyor tek seferde. burada kimyasal madde olabileceğinden bahsetmişsiniz. ben ne kadar organik denilse de sadece %25ini oluşturacak olan saksı kumunu yıkayacağım.

inşallah iyi olur.
önerilerinize açığım.
verilen yanıtlar için teşekkür ederim.[EDIT]grendel1984,2024-11-13 15:08:43[/EDIT]
Taban Toprak Yıkama
96 lt'lik akvaryumun tabanını hazırlıyorum. Tabana ilk önce 2.5 cm özel hazirlanmis toprak onun da üzerine 5 cm ince kum koyacağım. Hobide sıfır deneyim sahibi olduğum üzere sizlere danışmak istedim. Tabana koydugum toprağın (hindistan cevizi torfu, organik gübre,saksı toprağı vb.) akvaryuma koyduktan sonra veya öncesinde yıkanmasına gerek var mı? YouTube'dan gözlemlediğim kadarıyla kimisi akvaryumda kumun üzerine suyu koyup işlemi tamamlıyor ama bazı kanallarda da Walstad metodu yapanlar özellikle akvaryuma ilk suyu bastıktan bir ya da iki gün sonra komple su değişimi yapıyorlar. Böylelikle de en alt tabandaki toprağı yıkamış oluyorlar bir nevi. Aklıma takılan ise neden yapılıyor veya neden yapılmıyor?
Hangi yolu izlemeliyim, doğrusu nedir?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar. Yaş 40. İngilizce öğretmeniyim.
96 lt'lik Akvaryumum henüz boş. Biraz Father Fish biraz da Walstad yöntemi deneyerek başlamak istedim. Forumu kullanarak da detaylı bilgiler ediniyorum. Müthiş insanlar ve yorumlar görüyorum. Herkese keyifli hobiler.[:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251979/111120240957151.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.