ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SilverSharK35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 29 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Çekçi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur

SON 4 MESAJI

Akvaryum Tasarımı Hk.
Teşekkür ederim tavsiye için
Dekorasyon Konusu
Aynen internetten alacağım.
Dekorasyon Konusu
Forum pek aktif değil gibi bende dün bir konu açtım fakat şimdiye kadar bir cevap alamadım, benimde sorum akvaryumuma taş ve bitki kökü ekleyip bitkilerimi çeşitlendirmek istiyorum fakat 100 x 60 x 45 cm ölçülerindeki akvaryum'a görsel bir görünüm elde etmek için minimum ne kadar taş kullanmam gerekir bilmiyorum. Black Seiryu taşlar hoşuma gidiyor fakat miktar olarak kaç kg kullanmam gerekir bilemediğim için hareket edemedim... Ağaç kökü ve bitki tavsiyesi olarakta dinlerim.

Kısaca benim akvaryum ve planım şöyle :

https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_tasarimi_hk_k1003560.asp
Akvaryum Tasarımı Hk.
Arkadaşlar selamlar, 100 x 45 x 60 cm olacak şekilde aşağıdaki akvaryumum mevcut. İçerisinde canlı doğuranlardan bazı balıklarım var. (Balık yoğunluğum şuan için az) 2 erkek lepistes yavrusu (yavrular kendi yavrum ebeveynleri öldü), 1 erkek 2 dişi moli, 1 plati dişi, 1 erkek 1 dişi kılıç, 1 elma salyangozu ve henüz cinsiyet bakımından olgunlaşmamış 4-5 yavru moli balığım mevcut. İstediğim akvaryumun tasarımında değişikliğe gidip "black seiryu" taşı ve ağaç kökü kullanıp çeşitli bitkiler ile zenginleştirmek istiyorum. Akvaryum içerisinde Ista Difüzör ve karbonat + limon tuzu ile kurduğum sistem mevcut. Akvaryumumu kuralı yaklaşık 8 ay oldu.

Sorum şu;
1) Black Seiryu stone beğeniyorum farklı bir tavsiye varsa açığım bu ölçülerde kaç kg kullanmalıyım?
2) Ağaç kökü olarak ne kullanabilirim ve miktarı yine aynı şekilde ne kadar olmalı?
3) Bitki olarak ne tavsiye edersiniz? Şunları düşünüyorum eğer farklı bir öneri varsa yada aşağıdaki türler yeterli ise ne kadar dikmeliyim dinlerim;

ön plan
Hemianthus callitrichoides (Cuba)
Eleocharis parvula (Dwarf Hairglass)
Micranthemum monte carlo

orta plan

cryptocoryne wendtii
Anubias barteri nana
Bucephalandra

Arka plan

rotala rotundifolia
vallisneria spiralis
hygrophila polysperma

Akvaryumumum şuanki durumu:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248123/111120242205471.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.