ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Bettamtailung
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
57
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
16 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
195 [0.73 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
85 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Tunahan Akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Tai Lung
Kalipsu
Strange
SON 10 MESAJI
Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum
[QUOTE=easyac]Arkadaşlar bu kadar güzel çalışan, bu kadar iyi iş gören hedefi on ikiden vuran bir ilaçla karşılaşınca inceleme yazısı yazmak istedim.
Ürünün adı Chem Vital Rid Planaria. Reklama girmemesi için nereden aldığıma dair link eklemiyorum. Birkaç farklı sitede online satışta mevcut aratıp bulabilirsiniz.
[IMG]https://i.ibb.co/khfFy41/image-1080.webp[/IMG]
Kullanımı inanılmaz pratik bir ürün. Tek doz ve litreye bir damla şeklinde uygulanıyor. Piyasada ki diğer ürünler gibi 3 gün uygula, 1 gün boş geç, ölmedilerse biraz su değiştir sonra 2 gün daha uygula. Bir kaşık uygula, ertesi gün yarım kaşık uygula, 4 gün sonra 1/4 kaşık uygula vs. vs. vs. gibi kafa karıştırıcı adımlar yok.
Ha diğer ürünler bu kadar teferruatlı bir uygulama şekline sahip olunca bu ilaç bir halta yaramayacak diye içimden bir hadi len geçirmedim değil. Yalan yok.[:)]
Ama gerçekten litreye 1 damla olacak şekilde tek doz uygulayın, arkanıza yaslanın. Abartmıyorum sonuç inanılmaz.[:)))]
Neyse çok konuştum inceleme kısmına geçeyim.[:)]
Karides ve salyangoz hobim için ayırdığım 12 adet ufak tankım var. Bir süredir planaryalardan kurtulmaya çalışıyordum.
Kapan kurdum tatmin edici bir sonuç alamadım.
Mekanik olarak toplamayı denedim. Yine pek bir sonuç vermedi. Uygulanabilir bir yöntem değil.
Biyolojik mücadele için tanklara balık ekledim, planaryaların yüzüne bile bakmadılar. Sanıyorum pek lezzetli canlılar değiller.[:)))]
Herkes yemlemeyi azaltın diyor. Bende sonuç daha kötü oldu, planaryalar aç kalınca salyangozlara ve kabuk değiştiren karideslere dadandılar.[:(((]
Kimyasal mücadeleden başka seçenek kalmamıştı.[:?]
Piyasada ki seçenekler aşağıdaki gibi:
[S]Genchem No Planaria:[/S] Salyangoz kayıpları yaşadığını söyleyen çok kişi var. Özellikle neriteleri ve Tylomelaniaları öldürdüğü söyleniyor. Bu sebeple elendi.
[S]Shrimp Forever Ex-it:[/S] Ürünün üzerinde değerli karides, balık ve salyangozlarınızı akvaryumdan çıkarın şeklinde bir uyarı var. Direkt elendi.
[S]Andazol Şurup:[/S] Yavru karides ve salyangoz ölümlerine neden olduğu söyleniyor. Elendi.
Chem Vital Rid Planaria: Üzerinde salyangozlar için bir uyarı yok. Birkaç kullanıcının salyangozlarda bir sorun yaratmadığı şeklinde yorumunu da görünce uygulamaya karar verdim.
[K]Lütfen dikkat tanklarımda barındırdığım, dolayısıyla ürünün güvenliğini üzerinde test etme fırsatı bulduğum canlılar aşağıda ki gibidir. Rid Planaria aşağıda ki liste dışında ki türlerde olumsuz bir etkiye sebep olur mu bilmemekteyim.[/K]
Karides ve kerevitler:
Neocaridina davidi, Neocaridina palmata, Caridina multidentata, Caridina logemanni, Caridina gracilirostris, Macrobrachium lanchesteri, Atya gabonensis, Cambarellus patzcuarensis, Procambarus clarkii, Procambarus alleni
Salyangozlar:
Clithon sp., Faunus sp., Nerite sp., Theodoxus sp., Tylomelania sp., Marisa sp., Lymnea sp., Melanopsis sp. ve cinsinden emin olamadım üç tür salyangoz.
Balıklar:
Oryzias latipes, Boraras brigittae, Pseudomugil luminatus, Boraras maculatus
Birinci gün:
Rid Planaria litreye bir damla olacak şekilde uygulandı.
Uygulamadan birkaç saat sonra planaryaların hareketliliğinde artış gözlendi. Galiba ilaç planaryaları rahatsız ederek saklandıkları yerden çıkmalarına neden oluyor. Her yer planarya içinde kaldı. Tanklarda tek tük planarya var diye düşünürken durumun ciddiyetini ilacı uygulayınca gördüm.
Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.
İkinci gün:
Planaryalar ilk gün kadar aktif değiller ancak hala canlılar. İlaçtan etkilenmiş gibi durmuyorlar. Yalnız dikkatimi çeken bir durum oldu. İlk gün tanklarda irili ufaklı planaryalar gözükürken bugün ortalıkta sadece büyük planaryalar gözüküyor. Küçükler ortada yok.
Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok. Suda bulanıklılık yok.
Not: Neriteler sanki çok çok az durgun gibi. Emin olamadım, pimpirik yapıyor olma ihtimalime karşı yarın detaylı kontrol edilecek.
Üçüncü gün:
Bugün planarya nüfusunda dikkate değer bir düşüş gözlendi ancak tanklarda canlı planaryalar hala mevcut. Yine sadece büyük planaryalar var, küçük planaryalar ortada yok. Galiba küçük planaryalar öldüler.
Not: Neritelerde bir sorun yok. Dün muhtemelen pimpirik yaptım.
Dördüncü gün:
Planarya nüfusunda düşüş bugün çok daha fazla belirgin. Canlı planaryalar hala mevcut ancak hareketli değiller. Toparlanmış bir şekilde (gövdeleri kısalıp kalınlaşmış, yuvarlak bir hale gelmiş, dinlenme halinde) duruyorlar. Rahatsız edildiklerinde hareketleniyorlar ancak hareketleri normal değil, kıvranma şeklinde. Cama tırmanamadıkları gözlendi.
Beşinci gün:
Toparlanmış şekilde tek tük göze çarpan planarya var. Ancak canlı değiller, rahatsız edildiklerinde hareket etmiyorlar. Galiba tanklarda hiç canlı planarya kalmadı.[:)][:)][:)]
Yedinci gün:
Beşinci ve altıncı günler yüzde 25'er su değişimi yapıldı. Bugünde canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da boş.
Onuncu gün:
Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş.
Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.
On beşinci gün:
Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Yine de her ihtimale karşı ikinci doz uygulamayı yaptım.
Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.
Otuzuncu gün:
Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Kapanları artık kaldırıyorum. Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.
Not1:
Ürün üzerinde tedavi sonrasında su değişimi gerekip gerekmediği ile ilgili bir bilgi yok. Ama ben beşinci gün tüm tanklardan yüzde 25 su değişimi yaptım. Yarın (altıncı gün) tekrar bir yüzde 25 su değişimi yapmayı düşünüyorum.
Not2:
Planarya yumurtaları üzerinde etkili olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye de ulaşamadım. O yüzden 15 gün sonra ikinci bir uygulama yapmayı düşünüyorum.[/QUOTE]
Aynı ürünü bende kullandım ama inanılmaz kötü bir koku yapıyor ve 2 tankımdan 1 inde işe yaradı ama 1 sinde işe yaramadı işe yaramayan tankımda 2 kez işe yarayan tankımda 3 kez uyguladım siz bu sorunları yaşadınızmı
[QUOTE=easyac]Arkadaşlar bu kadar güzel çalışan, bu kadar iyi iş gören hedefi on ikiden vuran bir ilaçla karşılaşınca inceleme yazısı yazmak istedim.
Ürünün adı Chem Vital Rid Planaria. Reklama girmemesi için nereden aldığıma dair link eklemiyorum. Birkaç farklı sitede online satışta mevcut aratıp bulabilirsiniz.
[IMG]https://i.ibb.co/khfFy41/image-1080.webp[/IMG]
Kullanımı inanılmaz pratik bir ürün. Tek doz ve litreye bir damla şeklinde uygulanıyor. Piyasada ki diğer ürünler gibi 3 gün uygula, 1 gün boş geç, ölmedilerse biraz su değiştir sonra 2 gün daha uygula. Bir kaşık uygula, ertesi gün yarım kaşık uygula, 4 gün sonra 1/4 kaşık uygula vs. vs. vs. gibi kafa karıştırıcı adımlar yok.
Ha diğer ürünler bu kadar teferruatlı bir uygulama şekline sahip olunca bu ilaç bir halta yaramayacak diye içimden bir hadi len geçirmedim değil. Yalan yok.[:)]
Ama gerçekten litreye 1 damla olacak şekilde tek doz uygulayın, arkanıza yaslanın. Abartmıyorum sonuç inanılmaz.[:)))]
Neyse çok konuştum inceleme kısmına geçeyim.[:)]
Karides ve salyangoz hobim için ayırdığım 12 adet ufak tankım var. Bir süredir planaryalardan kurtulmaya çalışıyordum.
Kapan kurdum tatmin edici bir sonuç alamadım.
Mekanik olarak toplamayı denedim. Yine pek bir sonuç vermedi. Uygulanabilir bir yöntem değil.
Biyolojik mücadele için tanklara balık ekledim, planaryaların yüzüne bile bakmadılar. Sanıyorum pek lezzetli canlılar değiller.[:)))]
Herkes yemlemeyi azaltın diyor. Bende sonuç daha kötü oldu, planaryalar aç kalınca salyangozlara ve kabuk değiştiren karideslere dadandılar.[:(((]
Kimyasal mücadeleden başka seçenek kalmamıştı.[:?]
Piyasada ki seçenekler aşağıdaki gibi:
[S]Genchem No Planaria:[/S] Salyangoz kayıpları yaşadığını söyleyen çok kişi var. Özellikle neriteleri ve Tylomelaniaları öldürdüğü söyleniyor. Bu sebeple elendi.
[S]Shrimp Forever Ex-it:[/S] Ürünün üzerinde değerli karides, balık ve salyangozlarınızı akvaryumdan çıkarın şeklinde bir uyarı var. Direkt elendi.
[S]Andazol Şurup:[/S] Yavru karides ve salyangoz ölümlerine neden olduğu söyleniyor. Elendi.
Chem Vital Rid Planaria: Üzerinde salyangozlar için bir uyarı yok. Birkaç kullanıcının salyangozlarda bir sorun yaratmadığı şeklinde yorumunu da görünce uygulamaya karar verdim.
[K]Lütfen dikkat tanklarımda barındırdığım, dolayısıyla ürünün güvenliğini üzerinde test etme fırsatı bulduğum canlılar aşağıda ki gibidir. Rid Planaria aşağıda ki liste dışında ki türlerde olumsuz bir etkiye sebep olur mu bilmemekteyim.[/K]
Karides ve kerevitler:
Neocaridina davidi, Neocaridina palmata, Caridina multidentata, Caridina logemanni, Caridina gracilirostris, Macrobrachium lanchesteri, Atya gabonensis, Cambarellus patzcuarensis, Procambarus clarkii, Procambarus alleni
Salyangozlar:
Clithon sp., Faunus sp., Nerite sp., Theodoxus sp., Tylomelania sp., Marisa sp., Lymnea sp., Melanopsis sp. ve cinsinden emin olamadım üç tür salyangoz.
Balıklar:
Oryzias latipes, Boraras brigittae, Pseudomugil luminatus, Boraras maculatus
Birinci gün:
Rid Planaria litreye bir damla olacak şekilde uygulandı.
Uygulamadan birkaç saat sonra planaryaların hareketliliğinde artış gözlendi. Galiba ilaç planaryaları rahatsız ederek saklandıkları yerden çıkmalarına neden oluyor. Her yer planarya içinde kaldı. Tanklarda tek tük planarya var diye düşünürken durumun ciddiyetini ilacı uygulayınca gördüm.
İkinci gün:
Planaryalar ilk gün kadar aktif değiller ancak hala canlılar. İlaçtan etkilenmiş gibi durmuyorlar. Yalnız dikkatimi çeken bir durum oldu. İlk gün tanklarda irili ufaklı planaryalar gözükürken bugün ortalıkta sadece büyük planaryalar gözüküyor. Küçükler ortada yok.
Not: Neriteler sanki çok çok az durgun gibi. Emin olamadım, pimpirik yapıyor olma ihtimalime karşı yarın detaylı kontrol edilecek.
Üçüncü gün:
Bugün planarya nüfusunda dikkate değer bir düşüş gözlendi ancak tanklarda canlı planaryalar hala mevcut. Yine sadece büyük planaryalar var, küçük planaryalar ortada yok. Galiba küçük planaryalar öldüler.
Not: Neritelerde bir sorun yok. Dün muhtemelen pimpirik yaptım.
Dördüncü gün:
Planarya nüfusunda düşüş bugün çok daha fazla belirgin. Canlı planaryalar hala mevcut ancak hareketli değiller. Toparlanmış bir şekilde (gövdeleri kısalıp kalınlaşmış, yuvarlak bir hale gelmiş, dinlenme halinde) duruyorlar. Rahatsız edildiklerinde hareketleniyorlar ancak hareketleri normal değil, kıvranma şeklinde. Cama tırmanamadıkları gözlendi.
Beşinci gün:
Toparlanmış şekilde tek tük göze çarpan planarya var. Ancak canlı değiller, rahatsız edildiklerinde hareket etmiyorlar. Galiba tanklarda hiç canlı planarya kalmadı.[:)][:)][:)]
Yedinci gün:
Beşinci ve altıncı günler yüzde 25'er su değişimi yapıldı. Bugünde canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da boş.
Onuncu gün:
Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş.
On beşinci gün:
Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Yine de her ihtimale karşı ikinci doz uygulamayı yaptım.
Otuzuncu gün:
Bugün yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Kapanları artık kaldırıyorum. Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlenmedi. Bitkilerde bir sorun yok.
Not1:
Ürün üzerinde tedavi sonrasında su değişimi gerekip gerekmediği ile ilgili bir bilgi yok. Ama ben beşinci gün tüm tanklardan yüzde 25 su değişimi yaptım. Yarın (altıncı gün) tekrar bir yüzde 25 su değişimi yapmayı düşünüyorum.
Not2:
Planarya yumurtaları üzerinde etkili olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye de ulaşamadım. O yüzden 15 gün sonra ikinci bir uygulama yapmayı düşünüyorum.[/QUOTE]
Aynı ürünü bende kullandım ama inanılmaz kötü bir koku yapıyor ve 2 tankımdan 1 inde işe yaradı ama 1 sinde işe yaramadı işe yaramayan tankımda 2 kez işe yarayan tankımda 3 kez uyguladım siz bu sorunları yaşadınızmı
Hiç Betanız Böyle Davranırmıydı?
[QUOTE=Taha Yanık]Bu foruma başlama nedenim ciddi ciddi bu karagözlümdür, eskidende bakıyordum ama üye değildim.
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249876/221020241908591.jpg[/IMG]
İlk aldığımdan beri aşırı hareketli özellikle cama doğru ve herşeye karşı çok duyarlı. Ne zaman geçsem cama çılgınlar gibi akın ediyor ağzını bazen açıp kapıyor, akvaryumun önüne farklı bişey koysamda aynı şeyi yapıyor hatta doğru düzgün gelişemeyen(ışığım yok maalesef) bacopalarıda çıkarıyor yerinden. Agresiflik belirtisimi hiç anlamadım erkek olmadığı için kabaramıyorda. Hiç böyle bir deneyiminiz oldumu? [/QUOTE]
erkeğe benziyor ama
[QUOTE=Taha Yanık]Bu foruma başlama nedenim ciddi ciddi bu karagözlümdür, eskidende bakıyordum ama üye değildim.
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249876/221020241908591.jpg[/IMG]
İlk aldığımdan beri aşırı hareketli özellikle cama doğru ve herşeye karşı çok duyarlı. Ne zaman geçsem cama çılgınlar gibi akın ediyor ağzını bazen açıp kapıyor, akvaryumun önüne farklı bişey koysamda aynı şeyi yapıyor hatta doğru düzgün gelişemeyen(ışığım yok maalesef) bacopalarıda çıkarıyor yerinden. Agresiflik belirtisimi hiç anlamadım erkek olmadığı için kabaramıyorda. Hiç böyle bir deneyiminiz oldumu? [/QUOTE]
erkeğe benziyor ama
Akvaryumda Planarya Sorunu
2 tane betta akvaryumum var biri 10 biti 15 lt ikisindede planarya sorunu vardı planarya olup olmadığından emin değilim 2 sinide rıd planarya ilacı ile ilaçladım 15 lt akvaryumu ilaçamama rağmen tekrar tekra çıktı 3 ilaçlama sonucunda hepsi öldü sanırım
10 lt akvaryumuda 3 kez ilaçlamama rağmen bugün yine rastladım bu sorunu nasıl çözebilirim neden oluyor (akvaryumlarıma haftada 1 kez %30 civarı dip çekimle su değişimi yapıyorum )
2 tane betta akvaryumum var biri 10 biti 15 lt ikisindede planarya sorunu vardı planarya olup olmadığından emin değilim 2 sinide rıd planarya ilacı ile ilaçladım 15 lt akvaryumu ilaçamama rağmen tekrar tekra çıktı 3 ilaçlama sonucunda hepsi öldü sanırım
10 lt akvaryumuda 3 kez ilaçlamama rağmen bugün yine rastladım bu sorunu nasıl çözebilirim neden oluyor (akvaryumlarıma haftada 1 kez %30 civarı dip çekimle su değişimi yapıyorum )
Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo
[QUOTE=sadece soru]
oncelikle tesekkurler bilgiler icin.Dere kumu nerde aradiysam bulamadim reşit olmadigim icin pek biyer gezemiyorum ailemde pek sicak bakmiyor bu duruma.
discus hamsi unlu yem kullaniyorum.
şelale filtre olarak kullaniyorum ve bozdum sanirim kablonun cikan yerine su gitti bi ara az akıtıyo.haftada 1 kere temizliyorum akvaryumu.bitkilerden pek anlamiyorum bulursam yada evde olan çiceklerden suda yaşayanini anlayabilir ve dere kumunu bulursam bakarim. Aloevera varda tropical santial ne bilmiyorum cahilim. yapraklar biri ceviz ikisi karadut,
dal ise sanirim incir
he bide yapraklari kaynattim akvaryum suyunada ekliyorum suyunu %50 degistirdigim zamanlarda[/QUOTE]
Bahsettim Tropikal santial aloavere bir tuz [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/121120241911241.jpg[/IMG]
su değişimlerinde çay kaşığının ucuyla atmanın faydası var ama zorunlu değil önerim zemine silis kum alın rahatlıkla her yerde bulabilirsiniz yapraklar yerine catappa yaprağı koyun betalar çok sever kullandığınız suyun ph ı çok önemli kesinlikle 7 nin altında olsun bitkiler akvaryum bitkisi evdeki bitkiler olmaz petshoplarda satılıyor ama bitkiler için ışıkda lazım taşları çıkartın ve 1-2 çeşit daha yem alırsanız daha iyi olur kuyruk erimesi ilerlerse tedaviye başlayın
[QUOTE=sadece soru]
oncelikle tesekkurler bilgiler icin.Dere kumu nerde aradiysam bulamadim reşit olmadigim icin pek biyer gezemiyorum ailemde pek sicak bakmiyor bu duruma.
discus hamsi unlu yem kullaniyorum.
şelale filtre olarak kullaniyorum ve bozdum sanirim kablonun cikan yerine su gitti bi ara az akıtıyo.haftada 1 kere temizliyorum akvaryumu.bitkilerden pek anlamiyorum bulursam yada evde olan çiceklerden suda yaşayanini anlayabilir ve dere kumunu bulursam bakarim. Aloevera varda tropical santial ne bilmiyorum cahilim. yapraklar biri ceviz ikisi karadut,
dal ise sanirim incir
he bide yapraklari kaynattim akvaryum suyunada ekliyorum suyunu %50 degistirdigim zamanlarda[/QUOTE]
Bahsettim Tropikal santial aloavere bir tuz [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/121120241911241.jpg[/IMG]
su değişimlerinde çay kaşığının ucuyla atmanın faydası var ama zorunlu değil önerim zemine silis kum alın rahatlıkla her yerde bulabilirsiniz yapraklar yerine catappa yaprağı koyun betalar çok sever kullandığınız suyun ph ı çok önemli kesinlikle 7 nin altında olsun bitkiler akvaryum bitkisi evdeki bitkiler olmaz petshoplarda satılıyor ama bitkiler için ışıkda lazım taşları çıkartın ve 1-2 çeşit daha yem alırsanız daha iyi olur kuyruk erimesi ilerlerse tedaviye başlayın
Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo
[QUOTE=sadece soru][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251845/281020240007421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251845/071120241834541.jpg[/IMG]
bundan buna donustu(yaprak suyu falan ve yaprak var)
musluk suyu degil icme suyu kullaniyroum
yemegi hic eksik degil
Ama hicbir gelisme yok yine eriyor kuyrugu[:'(][/QUOTE]
Merhaba öncelikle geçmiş olsun kuyruk erimesi kötü su şartlarından olur akvaryumun su şartlarını iyileştirmek için ph ı 7 den daha düşük bir hazır su kullanın suya cattappa yaprağı atın kuyruk erimsi çok ilerlemeden ayrı bir akvaryumda hemen tedaviye başlayın bence sera baktopur iler 3-4 güne iyileşir akvaryuma low tech bitkiler eklersiniz bettanızın çok hoşuna gider yem olarak kaliteli yemler alırsanız bettanız daha sağlıklı olur ben Tropical softline betta, artkua betta, reeflowers betta, Tropical pro defence size s, Tropical softline American size s kullanıyorum iç filtre akvaryumda çok akıntı yapıyordur iç filtre yerine pipo filtre kullanın ama masraf yapmak istiyorsanız bence düzenli su değişimi yaptığınız sürece bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum eğer tropical santial aloavera alırsanız betanızın hasta olma ihtimali azalır
lav kırığı,silis kum , dere kumu, orjinal hagen veya bazalt kum kullanabilirsiniz
kullandığınız dal ve yapraklar hangi ağacın belirtirseniz
[QUOTE=sadece soru][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251845/281020240007421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251845/071120241834541.jpg[/IMG]
bundan buna donustu(yaprak suyu falan ve yaprak var)
musluk suyu degil icme suyu kullaniyroum
yemegi hic eksik degil
Ama hicbir gelisme yok yine eriyor kuyrugu[:'(][/QUOTE]
Merhaba öncelikle geçmiş olsun kuyruk erimesi kötü su şartlarından olur akvaryumun su şartlarını iyileştirmek için ph ı 7 den daha düşük bir hazır su kullanın suya cattappa yaprağı atın kuyruk erimsi çok ilerlemeden ayrı bir akvaryumda hemen tedaviye başlayın bence sera baktopur iler 3-4 güne iyileşir akvaryuma low tech bitkiler eklersiniz bettanızın çok hoşuna gider yem olarak kaliteli yemler alırsanız bettanız daha sağlıklı olur ben Tropical softline betta, artkua betta, reeflowers betta, Tropical pro defence size s, Tropical softline American size s kullanıyorum iç filtre akvaryumda çok akıntı yapıyordur iç filtre yerine pipo filtre kullanın ama masraf yapmak istiyorsanız bence düzenli su değişimi yaptığınız sürece bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum eğer tropical santial aloavera alırsanız betanızın hasta olma ihtimali azalır
lav kırığı,silis kum , dere kumu, orjinal hagen veya bazalt kum kullanabilirsiniz
kullandığınız dal ve yapraklar hangi ağacın belirtirseniz
Beta Bakımı
[QUOTE=AcemiBetacı]
Hocam önerebileceğiniz yemler nelerdir?[/QUOTE][QUOTE=AcemiBetacı]
Hocam önerebileceğiniz yemler nelerdir?[/QUOTE]
Ben
Tropical pro defence size s
Tropical softline American size s
artakua betta
Reeflowers betta
kullanıyorum
[QUOTE=AcemiBetacı]
Hocam önerebileceğiniz yemler nelerdir?[/QUOTE][QUOTE=AcemiBetacı]
Hocam önerebileceğiniz yemler nelerdir?[/QUOTE]
Ben
Tropical pro defence size s
Tropical softline American size s
artakua betta
Reeflowers betta
kullanıyorum
Beta Suyun Üstünde Köpük Yapıyor
[QUOTE=Adaseker]O zaman yanına dişimi almam gerek[/QUOTE] Dişi ve erkek beta birlikte yaşamaz köpük dizmesi yuvayı sevdiği anlamına gelir betala çok fazla yavru verir hepsine tek tek bakcak yeriniz yoksa yapmayın
[QUOTE=Adaseker]O zaman yanına dişimi almam gerek[/QUOTE] Dişi ve erkek beta birlikte yaşamaz köpük dizmesi yuvayı sevdiği anlamına gelir betala çok fazla yavru verir hepsine tek tek bakcak yeriniz yoksa yapmayın
Beta Bakımı
[QUOTE=AcemiBetacı]Hocalarım selamlar, beta balığımın daha büyük ve gösterişli gözükmesi için neler yapmalıyım? Canlı yem, su kalitesi, sıcaklık vs vs.
(Şuan sadece kuru yem veriyorum.)[/QUOTE] Hocam kaliteli ve çeşitli kuru yem kullanın arada sırada canlı yem vermenin faydası var suyun ph ı kesinlikle 7 nin altında olsun cattappa kullanırsanız faydası çok olur su sıcaklığı 26-28 arası olursa iyi olur akvaryumun fotorafını atarsanız daha detaylı yardım ederiz
[QUOTE=AcemiBetacı]Hocalarım selamlar, beta balığımın daha büyük ve gösterişli gözükmesi için neler yapmalıyım? Canlı yem, su kalitesi, sıcaklık vs vs.
(Şuan sadece kuru yem veriyorum.)[/QUOTE] Hocam kaliteli ve çeşitli kuru yem kullanın arada sırada canlı yem vermenin faydası var suyun ph ı kesinlikle 7 nin altında olsun cattappa kullanırsanız faydası çok olur su sıcaklığı 26-28 arası olursa iyi olur akvaryumun fotorafını atarsanız daha detaylı yardım ederiz
Beta Yem Yemiyor.
[QUOTE=AcemiBetacı]Beta balığımı bugün aldım. Yem attım yemedi acaba yeni yere geldiği için sendrom fln mı yaşıyor ne yapmalıyım?[/QUOTE]
Fotoğraf atarmısınız
[QUOTE=AcemiBetacı]Beta balığımı bugün aldım. Yem attım yemedi acaba yeni yere geldiği için sendrom fln mı yaşıyor ne yapmalıyım?[/QUOTE]
Fotoğraf atarmısınız
Beta Balığım Değişik Davranıyor
Çeşme suyundan oldu büyük ihtimalle ph ı 7 nin altında bir su kullanmanızı öneriyorum
Çeşme suyundan oldu büyük ihtimalle ph ı 7 nin altında bir su kullanmanızı öneriyorum
SON MESAJLAR
- Betta Balığı Çiftleştirme MasterChief, 12:35
Diğer Tatlı Su Canlıları - Hangi Tür Karides Daha İyi Buğra.B, 12:34
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? resitbirben, 11:59
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 11:28
Bitki Akvaryumları Genel - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek isssmailak, 10:57
Canlı Doğuranlar - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - İstilacıların Peşinde MasterChief, 10:40
Deniz Canlıları - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika Orhan76, 10:18
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Tank Orhan76, 10:13
Akvaryum Tanıtımı - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 10:05
Akvaryum Tanıtımı - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su Aras5434, 09:26
Omurgasızlar - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Ömer t, 01:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi mertsarikaya, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ömer t, 22:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Erensrens, 20:45
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 20:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi Ömer01, 18:47
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Bettamtailung, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğum Yakınmı BozKar, 18:39
Yeni Üye Forumu - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 18:23
Taban ve Gübreleme - Lepisteslerim Yukarı Aşağı Hareket Ediyor Tugraksk16, 18:17
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Ve Elektrik Kesintisi Göksel D, 17:43
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Masası Aguamentist, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Nesi Var bendeniztayfun, 16:30
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatozun Üstünde Böyle Beyaz Noktalar Var, MasterChief, 16:26
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 15:55
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:21
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:21
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:13
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 11:36
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 11:36
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 11:35
- L144 Takım, Süper Red Çiftler ersin ün 11:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 11:32
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 11:28
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 11:28
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 11:28
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 11:25
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 11:25
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 11:25
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 11:19
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 11:19
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 11:14
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 11:14
- Kriza Gold emree06 10:34
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 10:34
- Led Işık Ledaqualight Ynsmr 10:29
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 10:21
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 10:11
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 10:10
- Spotted Angelfish Hiko 10:10
- Black Venezuela Corydoras Hiko 10:10
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... Verildi... onuribrahim 10:05
- 2 Cm Kribensis Yavruları... Tükendi onuribrahim 10:04
- Hava Asansörü UĞUR 09:44
- Karides Yemleme Borusu Ve Armatür Askısı UĞUR 09:44
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 09:41
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 09:41
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 09:41
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 09:41
- Apistogramma Ve Ramirezi Tenebris 09:33
- Eheim Compact On 5000 Kafa Motoru Leontheprof. 09:29
- Java Moss Miller 09:27
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 09:27
- Co2 Regülatör Set egedin 09:20
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:18
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:06
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:06
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:06
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:06
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:06
- Frontosa Küpü Emirk 09:06
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 09:06
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 08:56
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 08:53
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
kdrackgz,
cnylcn,
akomania,
macagil,
cagdas_0606,
sakpolat,
oktay42,
neco07,
Lepistes..,
diaslayt,
BozKar,
tsp7,
Esakvarist,
sefa_nco,
laryscrl,
Uğur hoşkan,
ciways,
cpu1803,
adm_src,
mercedesclk,
-RBG-,
Oasis,
EbrarBerkZeybek,
LadyBlack630,
BoZeY,
Ömer t,
muzunman,
Orhan76,
Serdariekrem,
Payitaht,
smkarabag,
darkaura,
Iebowski,
karabacakriza,
ersin ün,
Mirza Adar,
MiSoSiKiaN,
sineybade,
hounddog,
atiryaki,
pltcooper,
barsbingul,
seto,
Burakt122,
AmatorAkvryumcu,
hayrettinn,
Meryemmm,
Mikail Erdoğan,
egeuchiha,
Hobilik,
bettasever16,
MCY4,
Furcifer,
Ehtiyar,
ZET,
tripatano,
Hüdai,
emreulan,
Aqua Discovery,
osmandbnl,
Goldfish2000,
darkLightning0,
ŞahanT.,
BİTKİ SETİ,
captainFlint,
Koblenz,
mertsarikaya,
onuribrahim,
joe-kr,
dınay,
Duran01,
ahmetdu,
karabeyy.7,
Shinouzen,
pazuzucemal.kili,
cagatayc,
ShowaSanshoku,
Trakyalist,
hasancn,
Eymn20,
quatro,
R2K2,
isssmailak,
twinsoul,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.