ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2932
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 30 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1912 [3.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
673 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Nasil Sivi Gubre Hazirlanir?
[QUOTE=mrah]

Potasyum Nitrat kullanacaksaniz, potasyum sulfati ayrica almaniza gerek yok. Buradan gelen potasyum ihtiyaci karsilar. MKP'den de potasyum gelecek. Olurda bu yonde bir problem gorurseniz satin alirsiniz, ki hic sanmiyorum. Ha amaciniz low tech bir tankta K + mikro destegi icin birseyler hazirlamaktir o zaman neden olmasin.

https://www.oksilab.com/urun/potasyum-nitrat-chem-pure-1-kg-1

https://www.oksilab.com/urun/potasyum-sulfat-chem-pure-250-gr-1
https://www.oksilab.com/urun/potasyum-sulfat-chem-pure-1-kg

https://www.oksilab.com/urun/mono-potasyum-fosfat-1-kg

Bunlar (chem pure, extra pure) daha saf urunler oldugu icin fiyatlari yuksek. Tarim icin olanlari kullanabilirsiniz sorun yok, onlar genelde 25-50kg cuvallardan bolme oluyor ve saflik dereceleri bir miktar daha dusuk (sorun degil) o yuzden fiyatlarida bunlara oranla daha uygun oluyor.

--

Usenmedigim bir gun konuyu daha guncel gubrelerin formulleriyle guncelleyecegim.
[/QUOTE]
İyi akşamlar Emrah hocam, burada bitki ve canlı yoğunluğuda önemli bir faktör değil mi? Aylardır kendi programım şöyle: sizin tarifinizle hazırlanmış olarak, potasyumsülfat 50 ml, fosfat 12 ml, nitrat 0, haftalık olarak. Bitkide, balıkta bol olduğundan nitrat hiç girmeyip fosfatı alt sınırdan diyelim, verip yükleniyorum sülfata[:)]. Co2 takviyesi de var, demir ve mikro elementleride sırasıyla 15 ve 18 ml girince dengeyi ancak sağlıyorum. Bunları yazmamın nedeni yukarıdaki ayrıca sülfat vermenize gerek yok ifadeniz oldu, tankta bir şekilde nitrat ve fosfat kaynakları bulunabilirken (yemler, dışkı, çürüyenler vs) sülfat illede bizim vermemiz gereken destek konumunda, eksiklik olmasın sonra.
Nasil Sivi Gubre Hazirlanir?
Merhaba, ben dıy gübreler kullanıyorum. Linklere baktım, Bilgileri olmadığından herhangi bir riske girmeme açısından kestirip atmışlar. Konuyu dikkatlice okuyup verilen ölçüler içinde kullanırsanız sorun olacağını sanmıyorum. Monopotasyumfosfatta fosfatı, potasyumnitratta nitratı baz almalısınız. Miktarları o şekilde hazırlanmalı, potasyum için sadece potasyumsülfat kullanılmalıdır. Her durumda gübrelemeye önerilen dozun yarısı ile başlayıp bitkilerin ve tankın gelişim durumuna göre uygulamayı arttırmak doğru olur diye düşünüyorum. Karideslerin gübreleme hassasiyeti var elbette, bu sebepten karidesiniz varsa küçük dozlarda kalmakta fayda var. Bildiğim karides yüzünden gübreleme yapmayan arkadaşlar var. Ben karides tankımda şırınga yıkıyorum sadece[;)].
Betta Balığı Kuyruk Kısması
[QUOTE=Zy9k]Benim beta balığımda kuyruk kısılması var nitrofur işe yarar mı? [/QUOTE]
Merhaba, geçmiş olsun. Yeni konu açıp ayrıntılı ve fotoğraflar ile bilgilendirirseniz; tankın hacmi, kurulum zamanı, sıcaklık, yemlemeniz, su değişim periyodunuz, ölçüyorsanız su değerleriniz vb gibi, daha net cevaplar alabilirsiniz.
Sajica Tankımda Yaşadığım İç Parazit Sorunu
Merhaba, Orhan hocam bana sanki açlık ve bakımsızlıktan olanlar gibi geldi. İnce şeffaf dışkı boş mukus sanırım, halsizlik de aynı şekilde; antibiyotik tedavisinden önce iyi besleme ve sık su değişimi ile tankın koşullarını düzeltmek sonuç almayı mümkün kılacak gibi görünüyor, geçmiş olsun umarım atlatılacaktır.[EDIT]Ehtiyar,2025-06-23 13:56:50[/EDIT]
0'a İnen Kh, Düşük Ph Ve Yüksek No3
Yardımcı olamadım fakat çözebildiğinize sevindim. Yaşasın su değişimleri!
Lepistes Ölümler
Merhaba, geçmiş olsun. Kısadan yazayım, nüfusu yarıdan fazla azaltın, en kısa zamanda dış filtreye geçin. Ölümlere kalanlara takılmadan iki günde bir %20 civarı su değişimi yapın.
Kaldıramayacağı kadar yüklemişsiniz tankı, sürekli alarm durumu, ölüyoruz aabi daha n'olsun diyor balıklar. Pipoyla yürümez, bir an önce dış filtre, bitkiler duruyorsa yerine ekin tekrardan. Kumu kaldırdıysanız onunda olumsuz etkisi üstüne binmiş.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Komple değilde yosunlu yerleri kesip atabilirsiniz. Kalanlar yine büyür, yosunla mücadelede bitki yoğunluğunu arttırmak en sağlıklısı gibi. Herhalde ışık, NPK, bitki dengesini bir türlü tutturamadınız yoksa bu kadar uzun sürmemesi lazımdı.
Hidrojen peroksit suya verildiği anda etki gösteriyor, birkaç dakikada zaten ayrışıp su ve O2 moleküllerine dönüşür, o yüzden ekstra su değişimi gerektirmez. Şırıngayla lokal olarak rahatça uygulayabilirsiniz, suyu bozmaz. Elbette canlıların üzerine sıkılmaz[:?].
420 Litre Akvaryumda İç Filtre Sorun Olur Mu?
Senelerce kullandım, kenarda duruyor lazım olsa yine çalışır, jebo idi o zamanlar markası. Sepetleri geniş ve fazla, yazdığım gibi kaliteli malzeme ile doldurursanız canlı yükü çok artmadıkça sorun çıkarmaz. Gönderdikleri medyaya pek bel bağlamayın, siz doldurun içini, kaliteli filtreleme tankta herşey. Kolaylıklar diliyorum.
420 Litre Akvaryumda İç Filtre Sorun Olur Mu?
[QUOTE=Erenguven]
https://atakanpetshop.com/lifetech-839-dis-filtre-1500-l-s
Öneriniz için teşekkürler. Şu sıralar durduk yere çok masraf yaptım. Acaba linkteki ürünü alıp kullansam işimi görür mü? Zaten koca akvaryumda 60 kadar canlı doğuranla başlamayı düşünüyorum. Yani başlangıçta canlı yükü çok olmayacak. Bu tam yeterli gelmezse ileride 4 lü bir pipo filtre düzeneği de kurabilirim ilave olarak. Ayrıca geçici olarak iç filtreyi de destek amaçlı düşük debide kullanabilirim yine.[/QUOTE]
Merhaba, geçmişte kullandığım bir filtre, uygun malzeme ile doldurursanız sepetleri, işinizi göreceğini tahmin ediyorum. Tankın boyu uzun olduğundan 5-600 l/s bir iç filtre ile sirkülasyon sağlamanız yerinde olacaktır, fakat sizdeki 1500lük filtre çok akıntı yapar. Canlı doğuran tankında yavrular falan dert olur.

Tabii elektrik sarfiyatı fazla olacak bunu da not edin.
Termometre Kırıldı Canlılara Bir Zararı Olur Mu?
Merhaba, iyi bayramlar. Cıva cok uzun sürelerdir termometrelerde kullanılmıyor, alkol uçacaktır, az bir boya kalıntısı kalır, muhtemelen temizlik amaçlı kullandığınız deterjan daha fazla kalıntı bırakacak. Küçük cam içinizi rahatlatacaksa yapın, bence olmasada olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.