ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3308
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 49 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2076 [3.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
560 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Benim ilk torunun üstüne bu kadar düşmemiştik[:)))], bişi olmaz merak etmeyin.. Şimdii bu astronot dediğiniz mahlukatlar yemekte oldukça cinstir. Atar ağzına yemi çiğner çiğner bir bakmışsın yarısını tükürür, yeni yem atarsın, gider tükürdüğünü yutmaya çalışır, yok döner yeni yemi çiğnemeye başlar, onuda tükürür falan. Bir tane hadi iki tane balığa neden bu kadar filtrasyon dert ediliyor sanıyorsunuz, pasaklılar da ondan
Şimdi büyüme evresinde yesin bakalım, doyduğunu belli eder aynı betada olduğu gibi. Baktınız gidip gelip oynuyor, hımm bu porsiyon yeterlidir. Bir süre sonra yetmeyecek,arttırırsınız. Uzun sözün kısası iştahına göre siz belirliyeceksiniz porsiyonları, sabit kalmayacak ay geçtikçe azar azar artacak
Özelyem veya cikletist üyelere %5 indirim yapıyordu, zaten kurumsal üye olmaları lazım. Bir bakın isterseniz.
[QUOTE=Tataaa4325]
bu nedir böyle hayatımda ilk defa gördüm. hemde bildiğim kadarıyla sizin akvaryumda gübre desteği vs. yok[/QUOTE]
Karidesler kahvaltıyı muzla yapıyor daha ne olsun.
Bitkiler için diyorsanız, işin sırrı fazla kurcalamamakta, hatta hiç dokunmamakta yatıyor. Arada bir budama, su değişimi tamam. Siz Kocaelinin suyunu beğenmeyin bakınız neler yapıyor.
[QUOTE=Orhan76]

Ahmet Abi sağolasın [:D] Aslında substrat pro da çok iyi bir alternatif. Ben sadece siporaxa çok para vermiştir diye biraz daha uygun fiyatlı bir şey yazayım dedim [:)] Ben de merak ettim doğrusu Enes Bey nasıl bir yorum yapar bu konuda diye [:)][/QUOTE]
Genç arkadaşımız hazır kesenin ağzını açtırdı, bari tam olsun diye düşündüm Orhan bey[;)]. Bir daha bulamayabilir. Enes bey henüz teşrif etmediler gelince okuruz hep beraber.
[QUOTE=Tataaa4325]
yardımlarınız için hepinize teşekkürler[:)] eheim substrat pro epey pahalı açıkçası ve şuanda atakan petshopta stokta yok. sizce mekanik filtrasyon yeterli mi[:?]
Bence yeterli, girişe sünger çıkışa purigen vs mesele kalmaz.
Ya benim derdime bak, siz ne ile uğraşıyorsunuz:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/080820251006181.jpg[/IMG]
Merhaba, siporax aldıktan sonra tekrar seramik halkaya gerek var mı bilemiyorum. Bence yok, bilmem Enes bey ne der. Matris ile ikiside aşağı yukarı aynı görevi görüyor ama siporax daha işlevsel, bakteri tutma alanı çok daha fazla.
Aşağıda Orhan bey, gerçi sump için yazmış ama dış filtreler için de uygundur. Subrtart pro kullanılabilir 4. sepette. Böylelikle çok sağlam bir filtrasyonunuz olur.
Belki Orhan bey de katkıda bulunur hem medyaya hem sıralamaya; nede olsa benim gibi eski usul karakucak cikletçi değil.

Ohoo, Orhan bey sağolsun benden çabuk davranmış kaleminize sağlık efendim.
Lepistes Yavruları
[QUOTE=Cyber_Scout]

Co² göstergenizin solüsyonunu yakında mı değiştirdiniz?
Limit üstü co² var gibi gösteriyor.
Demir içerikli gübre ve ışık hakkını veriyor . Güzel bitkiler.[/QUOTE]
Işıklar yeni açıldığından, yemleme sonrası görüntü. Normale döner 15dk.ya. Siz dertlenmeyin herşey kontrol altında.
Demirle ilgisi pek yok renklerin, demir yeşillere klorofil için.
Lepistes Yavruları
Merhaba, uzatmadan kendi tankımın fotoğraflarına bir bakıverin:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/070820250124531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/070820250124561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/070820250125011.jpg[/IMG]
Görüldüğü gibi birkaç nesil bir arada. Önerim dişileri bulundukları ortamda bırakmanız, rahatça yavrulasınlar. Bir kaç güne birbirlerine alışırlar bir daha sorun çıkmaz. Yeni doğanların güvenliğini sağlama almak için (hava keselerini doldurana kadar) bitkilerinizden uygun olanların su yüzeyine kadar uzamalarına izin verin yeter. Gerisini onlar halleder, yemleme yaparken yavrulara da aynı zamanda ayrı yerden, tercihen arka taraftan verirseniz beslenmelerini de sağlama alırsınız.[EDIT]Ehtiyar,2025-08-07 01:38:41[/EDIT]
[QUOTE=Taha⚡]htiyar]Hayırlı olsun bakalım. Akvaryuma jilet sokmayın, biz yaptık siz yapmayın, camları çiziyor. Doldurun suyu çamaşır suyu üstüne, yarım saat bile kalsa tamam. Boşalttıktan sonra bir gün en fazla kuru kalsın bir sildinizimi herşey pırıl pırıl olur. [/QUOTkrem cif döküp pasta yaparsanız herşey gidiyor klor lekesi çizik herşey [/QUOTE]
Cif vs deterjanı malzeme kullanmamakta fayda var, illede kalıntı bırakacaktır.
Neredeyse 150 yıldır en garantili dezenfektan çamaşır suyu sodyumhipoklorit yani. İçindeki aktif klor organik ne varsa temizler, inorganikleri de ehh. Hiç değilse yerinden söker.
Başka bir şey kullanmanıza gerek yok, 1,2 litre katkısız kokusuz ç. suyu hepsine yeter.
Hayırlı olsun bakalım. Akvaryuma jilet sokmayın, biz yaptık siz yapmayın, camları çiziyor. Doldurun suyu çamaşır suyu üstüne, yarım saat bile kalsa tamam. Boşalttıktan sonra bir gün en fazla kuru kalsın bir sildinizimi herşey pırıl pırıl olur.
Co2 Sistemi İçin Tavsiye
Siz en iyisi hacim, bitki yoğunluğu vs konularıda bilgilendirin fotoğraflar eşliğinde bizi. Bu arada siz de şu konuyu okursunuz:
https://www.akvaryum.com/Forum/mayali_sistemle_co2_uretmek_k125088.asp
Co2 takviyesinde en önemli hususlarda biri olabildiğince çözebilmektir. Bu nedenle hava taşı kullanımı uygun olmaz, ama hazır ama dıy difüzör kullanma gerekir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/240720252347161.jpg[/IMG]
Böyle de olabilir.[EDIT]Ehtiyar,2025-08-06 16:51:15[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.