ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1282
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
48 saniye önce
Toplam Mesaj:
914 [2.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
593 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Lepistes Akvaryumu Öneri
Estağfurullah, tankınızın taban alanını istediğiniz yükseklikle çarparak kendiniz bulabilirsiniz. Bana sorarsanız 4-5 santimden az olmasın hatta 7 üstü daha iyidir. Bir litre kum yaklaşık 1.3 kilo eder ona göre hesaplarsınız. Yine bana sorarsanız bir erkek, üç dişi başlangıç için en iyisi. Zaten dişiler hamile gelir bir süre sonra kendi yavrularınızı büyütmenin mutluluğunu yaşarsınız. Akvaryumda ilk aşamalarda yorulmamış olur. Bu arada yavruluk kullanmazsanız dişileriniz teşekkürlerini sunar size.
Lepistes Akvaryumu Öneri
Merhaba, hayırlı olsun. Lav kırığına hiç girmeyin derim, üstadın yazdığı gibi dere kumu iyi olacaktır, renkli istersenizde siyah bazalt kum ilerde bitki dikerseniz ikiside uygundur. Kesinlikle lepistes otu kullanın, hatta tilki kuyruğuda ekleyebilirsiniz. İkiside çabuk ve kolay büyür. Balık eklemekte acele etmeyin, ne kadar geç o kadar iyi.
Birkili Akvaryum Taban Yapımı
[QUOTE=ktoG]
Misket ve kapsül gübre aynı şey mi oluyor ? Kapsül gübre gömeceğim. Birde sizce tasarımda sıkıntı olur mu sizce arkalar lav kırığı öne doğru alçaklaşma. Arkadaki kumlar eşitlenmek için öne gelir yada lav kırığı ve hagen karışır diye tırsıyorum açıkçası.[/QUOTE]
Aynı şey takılmasın kafanız.
Zamanla, su sirkülasyonu, balıklar, ekim söküm illaki zemin yayılacak eğimi hafif yaparsanız bozulduğunu hissetmezsiniz [:D]. Lav kırığı illede olacaksa serdikten sonra biraz su ekleyip karıştırın çubukla hem havası alınır hemde su üstüne çıkanları toplarsınız. Kumun da havasını almayı unutmayın. [EDIT]Ehtiyar,2024-11-10 14:14:29[/EDIT]
Haydi hayırlı olsun bakalım. Hepsi olur, hepside CO2 olmadan olur. Bir rotala rede birşey diyemiyeceğim bakmadım. Zemine bitki dikiminden önce misket gübre gömün faydasını göreceksiniz. Bitkileri dağınık değil buket gibi dikin tek tür olarak, türler arasında hafif boşluk bırakırsınız. Başlangıçta çürüme vs olabilir bitkilerin adaptasyon sürecidir korkmayın. Yerinden çıkan olursa dikersiniz, bazıları tutmayabilir buda mümkün. Sıvı gübre kullanacaksanız bir ay sonra başlarsınız kökler gelişsin önce. Zemin bitkisi haydi birde siz deneyin[:)] sonucu yazarsınız. Keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim.
[QUOTE=ktoG]
Şimdi herşey yavaş yavaş oturmaya başladı. Aslında herşeyden önce besleyeceğim bitkileri belirlemem lazım. Sonra akvaryumun tasarımı (yükseklik alçaklık gibisinden,yada neyi nereye ekeceğimi) daha sonrada ışıklandırmayı seçmem gerekiyor. Hepsi birbirine bağlı maalesef [:'(]
Ayrıca CO2’yi azar azar mayalı sistemle devam ettirsem nasıl olur. Siz tüplü sistem demişsiniz ama açıkçası tüplü sisteme ayıracak bütçem yok.

CO2 verip gübreleme yapmazsam sürdürülebilir mi peki ?[/QUOTE]
Pek bir işe yaramaz, zaten her durumda gübre gerekecek tankınız oldukça hacimli fazlaca bitki olacak. Canlı bulunsa bile en azından potasyum gerekecek. CO2 verip gübre kullanmamayı benim pek aklım almadı doğrusu.
Tekrar merhaba, bir araya gireyim HidroDinamik kusura bakmazsa.
CO2 kullandığınızda ona göre gübreleme gerekir yoksa bitkiler kullanamaz, boşuna tankın ph'ı ile oynarsınız. Mayalı sistem maalesef çok verimli değil en kötüsü oynak olması kullandığımdan biliyorum 175 l brüt tankımda 2 şişe hazırlıyorum dönüşümlü. Sonuç ehh, bana yetiyor, yosun korkusundan diken üzeri kalmayı hesaba katmazsak[:)]. CO2 desteği vermezseniz bitkileriniz yine büyür, biraz daha yavaş ama büyür. Tekrar başa dönüyoruz ne yapacağınıza karar verip ona göre devam etmeniz lazım. Işık çok önemli faktör daha doğrusu hepsi birbiriyle bağlantılı. Zemin, ışık ve gübre; bakmayi düşündüğünüz bitkilere göre ayarlama yapmanız gerekecek.
O dağlar tepeler dekorasyon amaçlı, derinlik kazandırmak için, kayaların altı strafor olursa tabii emniyetli olur. Her durumda kalın kum tabakası iyi, daha kalın daha iyi. Ön tarafı biraz daha az, arkaya doğru daha kalın yaparsanız görsellik için iyi olur.
Tekrar merhaba, zaten genellikle topraksız yapıyoruz, toprak kullanmak apayrı bir yöntem. Sadece zemin değil, aydınlatma, gübreleme, bitki seçimi; armoniyi tutturamazsak sonuç almak zor oluyor. Size önerim iyice araştırmadan başlamayın, eski konuları inceleyebilirsiniz. Aydınlatma için güncel olanları daha faydalı malum teknoloji hızlı ilerledi. Gübreleme aynı şekilde, çeşitli yöntem ve uygulamalar var önemli olan sizin hedeflerinize uygun olanları belirleyebilmeniz.
Yazdığım gibi yanlış cevap yok. Yönlendirmek istemem, benim aklımda kalan lav taşı nötr olup bitki gelişimine katkısı yok. Hagen dediğiniz bazalt kum sanırım, başlangıçta misket gübre gömerseniz daha iyi verim alırsınız.
Toprak kullanmak olayı başka bir yere taşıyor, tecrübeniz nedir bilmiyorum, geniş hacimde tavsiye edilmiyor. Bol ve çeşitli bitki gerekiyor vs vs. Deneyiminiz yoksa iyice araştırmadan toprak kullanmayın diyorum. Elbette kendi kararınız [:)].
Merhaba,hayırlı olsun. Burada yanlış cevap yok, toprak Walstad metodu veya benzeyen kurulumlar için kullanılıyor, inceleyebilirsiniz forumda konular mevcut. Lav kırığı substrat olsun veya zemin yükselsin az kum gereksin diyerek. Sadece kumda normal olsun bildiğimizden şaşmayalım amacıyla. Neyi hedeflediğinize bağlı olarak hepsi olabilir.
Albino Endler Dedesi Oldum :)
Maşallah [:nazar:].

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.