ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4047
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 38 dakika önce
Toplam Mesaj:
2471 [2.73 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
242 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Kayıt Kuşak Gerekli Mi?
Hoca yok demiştik dimi[;)]. Forumun ansiklopedisinde akvaryum camı ile ilgili kalınlık vs ölçümlendirme var. 40 cm yüksekliğe kadar 6 mm yeterli yanlış hatırlamıyorsam, kayıt kuşak olmayacağı için esnemeyi azaltmak niyetiyle yazdım, yoksa 8 de olur.
Fiyatlandırma ilden ile hatta sokaktan sokağa değişiyor maalesef. 2000, 2500e iyi bir sonuç alacağınızı sanmıyorum, yaparım diyen düşük kalite cam kullanacaktır buda görüntüyü etkiliyor, karanlık gibi oluyor tank. Bide işçilik var tabii, akvaryum yapmaktan anlamayan usta camı bile uygun ölçüde kesemez değil yapıştırma.
Kayıt Kuşak Gerekli Mi?
Merhaba, olabiliyorsa 10 mm yaptır. Gerekmez ama alta koydurabilirsin kayıt, kuşak, içiniz rahat olur.
Benim tanka baktıysanız, 175 l ve yükseklik 49 kayıt vs yok[:P]
Şelale Filtre Malzeme Önerisi
Merhabalar, bence yapılabilecek en uygun dizilim olmuş. Son çıkışa sünger yerine elyaf konulabilir, arada değiştirmek kaydıyla. Şelale filtrenizi de dış filtre gibi debisi iyice düşmeden temizlemeyin, sadece elyafı değiştirin yeter. Bırakın bakteriler çoğalsın.
Yosun
Başımdan geçti o yüzden yazdım zaten. Peroksit kuvvetlidir dozu kaçırırsınız bitkileri de eritir. Ben ayrı yere alarak banyo şeklinde kullandım. Bitki kaybım da oldu bu yüzden. Excel deneyin günlük 10 cc uygularsınız, tankınız büyük belki daha bile fazlasını kaldırır. Sakal yosunu oluşumları var ise Excel ona da etkilidir, biraz daha zaman alır sadece. Yosunların olduğu yerlere kullanmak daha iyi sonuç veriyor bu arada mekanik temizliğe de devam. Yazdığım gibi su içi akıntıyı da arttırmak gerek her iki yosun türüde akıntıyı pek sevmiyor. Filtre çıkışını bir kaç santim daldırıp akıntıyı yosunun bol olduğu yerlere yönlendirebilirseniz artısı olacaktır. [EDIT]Ehtiyar,2026-03-29 00:26:49[/EDIT]

Işık, besin ,bitki dengesini pek kuramamışsınız sanırım. Her zaman yosunu yok etmeye uğraşmaktan yosuma sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak gerektiği belirtilir. Girdilerinizi yani co2, aydınlatma, gübreyi kullanacak miktar ve yoğunlukta bitkiniz yoksa ya bitkileri arttıracağız yada girdileri azaltacağız. Elinizin altına eledoa, su mercimeği gibi bitkiler varsa bunları doldurun şimdilik sonra alırsınız problem çözülünce.
Yosun
Merhaba, geçmiş olsun.
Kısadan, aydınlatmayı minimuma indirin, gübre veriyorsanız kesin, su "içi" akıntıyı arttırın. Bunlarla birlikte gördüğünüzü alın, özellikle mosslarda, mosslara acımadan parça olarak alın. Yine özellikle mossların içine ve diğer yoğun olan yerlere lokal hidrojen peroksit zerkedebilirsiniz, veya çekinirseniz aynı yöntemle yani şırınga kullanarak Excel uygulamasıda olur. Co2 yi ya kesin şimdilik yada en aza indirin. Bir şekilde bulaşmış veye tankınızda oluşmuş olabilir, ilk ışık şiddeti ve süresi sonra bitkilerin kullanabileceğinden fazla gübre girişi; tankında yeni oluşu tuzu biberi olmuş. Uğraştırır ama kurtulabilirsiniz, tekrar geçmiş olsun. [EDIT]Ehtiyar,2026-03-28 23:57:09[/EDIT]
Bu Antiseptiği Kullanmalı Mıyım?
Merhaba, metilen mavisi sanırım. Metilen gerektiren dış parazit gibi hastalıklarda akvaryumdan ayrı bir yerde kullanılır. Akvaryuma dökmeyiniz!
Betta Balığı Akvaryumu Mu Nasıl Geliştirebilirim.
[QUOTE=Ovoli1]
Yani ne yapmamı öneriyorsunuz [/QUOTE]
Yeni tank sendromunu okuduk mu?
Bakın şu da güzel bir maceradır:
https://www.akvaryum.com/Forum/bettanin_sorunu_ile_baslayan_yeni_tank_kurulumu_k1004100.asp
Evveliyatı da var biyerlerde, sıkılmazsanız oldukça ufuk açıcı.
Benim beta tankımda şu şekilde idi:
https://www.akvaryum.com/Forum/bir_yeni_deneme_daha_k997625.asp
Öneriler konuların içinde, böyle yüzlerce konu var, haydi kolay gelsin. [EDIT]Ehtiyar,2026-03-28 00:57:49[/EDIT]
Betta Balığı Akvaryumu Mu Nasıl Geliştirebilirim.
Hangi bir hafta, siz ansiklopediden " yeni tank sendromu ve azot döngüsü" makalesini bi okuyun bakalım başlangıç olarak; sonra diğer başlıklara dalarsınız.[EDIT]Ehtiyar,2026-03-27 16:58:03[/EDIT]
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/270320261507541.jpg[/IMG]
Annelik zor be... Canından can yaratıyorsun.
300 Lt Akvaryum Da Tetra Ve Betta
Merhaba, 300 l tank, 100+ popülasyon elbette ona göre filtrasyon ve tank içi akıntı. Ozan beyin yazdğı etmenler haricinde bir iki ay içinde yorgunluktan ölür, hiç denemeyin. Beta durgun ve sığ su canlısı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.