ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maverickse
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
192
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2022 22:15
Son Ziyaret:
18 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
237 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih Semih
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...

SON 10 MESAJI

Corydoras Yavrularının 1 Haftalık Hali
[QUOTE=Azizdurdenn]
Petshoplarda bulunacağınız sanmam. Forumdaki ilanlara veya Facebook'daki ilanlara bakabilirsiniz. [/QUOTE]

Tamamdır, teşekkürler
Corydoras Yavrularının 1 Haftalık Hali
[QUOTE=scorpion26]Maşallah. Mikrokurt öneririm extra yem olarak.[/QUOTE]

Teşekkürler. 1 haftadır kabuksuz artemia ve bitkisel pul yemi iyice ufalayıp veriyorum. Önerinizi dikkate alacağım petshopa uğradığımda mikrokurt alıcam[:iyi:]
Corydoras Yavrularının 1 Haftalık Hali
İlk defa Cory ürettim süreç çok heyecanlı ilerliyor. 1 haftalık oldular, yaklaşık 60 civarı yavru var. 2 tane kaybımız oldu. Umarım kayıpsız yola devam edebilirim. Doğdukları zamana göre çok iyi boylandılar. İçlerinde bazıları daha hızlı büyüyor.

[VID]https://youtu.be/EFXyiqBDDew?si=Nos_d6HfGKjCHxPY[/VID]
Corydoras Yavruları Yumurtadan Çıktı, 1.gün
7.günün sonunda Cory yavruları yumurtadan çıkmaya başladı. Araştırdığım kadarıyla ilk 2-3 gün yem vermemek gerekiyormuş, keselerinden beslendikleri için. Plastik yavruluğun içinde duruyorlar videoda görüldüğü gibi. Şimdilik keseleri olduğu için yavruluğun arasındaki boşluklardan geçemiyorlar. Keseler eridikten sonra o boşluklardan geçme ihtimalleri var mı? Bu konuda bir önlem almalı mıyım, yoksa 2-3 gün sonra biraz daha büyüyecekleri için sorun olmaz mı? Yaklaşık 20-25 civarı yavru ve açılmayı bekleyen 10-15 tane yumurta var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237453/251020241321141.jpg[/IMG]


Videoda burda,
[VID]https://youtu.be/Btw6ca02AmM?si=KecqO5t3gVH0dUj8[/VID][/QUOTE][EDIT]Maverickse,2024-10-25 14:58:08[/EDIT]
Cory Yumurtaları 6.gün Ama Hala Çıkmadılar?
[QUOTE=Carcharodon]Evet, kuluçka süresi sıcaklığa bağlı. Bendekiler yazın 4-5 günde çatlıyordu, kışın bir hafta, hatta 10 gün alsa şaşırmazdım.

Yumurtalar siyahlaşıyorsa, içine ışık tutunca büyüyen yavruların gözlerini görebiliyorsanız sorun yoktur. Tabii donmasınlar diye bir nebze daha sıcak bir yere de alabilirsiniz, ben yumurtaları koyduğum kabı akvaryumun içine koyup kenara tutturuyordum. [/QUOTE]

Evet siyahlaşıyor, ışık tutunca gözler sanki oluşma aşamasında gibi duruyor. Fotoda göründüğü gibi dondurma kabında duruyorlar, havataşı sürekli açık, bugün 1-2 damla metilen mavisi damlattım mantarlaşma olmasın diye, sadece 6-7 yumurta mantarlaştı onlarıda çıkardım. 6.gündeyiz şuan, o zaman dediğiniz gibi sıcaklıktan dolayı henüz çıkmadılar. Evde kombi sürekli açık, öyle aşırı soğuk bir ortamda değiller. 2.günde plastik yavruluk aldım hepsini oraya koyacaktım ama yerlerini değiştirip doğal süreci bozmak istemedim, sadece ortalama 10 adet yumurtayı plastik yavruluğa koydum onlar akvaryumun içindeler, onlarda henüz çıkmadı. Akvaryumda ısıtıcı yok bu arada.
Cevap için teşekkür ederim, beklemeye devam o zaman. Bir aksilik olmazsa 8. veya 9.günde çıkacaklarını düşünüyorum.[EDIT]Maverickse,2024-10-23 21:44:50[/EDIT]
Cory Yumurtaları 6.gün Ama Hala Çıkmadılar?
Corydoras yumurtalarında 6.gün oldu hala yavrular çıkmadı. Yumurtalarda fotoda görüldüğü gibi kararma var. Mantarlaşan 6-7 yumurta oldu onları çıkardım. Havataşı sürekli çalışır vaziyette. Su seviyesi azalınca akvaryum suyundan şırıngayla yavaş şekilde ilave yapıyorum. Birde metilen mavisi hiç kullanmadım. 6.gün olmasına rağmen yumurtalarda çatlama olmayınca bugün 1-2 damla metilen damlattım. Normalde 6.güne kadar çıkmış olması gerekiyor araştırdığım kadarıyla. Isıtıcı yok acaba bu süreci uzatıyor olabilir mi? Birkaç gün daha bekleyeyim mi, yoksa umudu kesmeli miyim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237453/231020241938191.jpg[/IMG]
[EDIT]Maverickse,2024-10-23 20:37:19[/EDIT]

Bilgilisi olan var mı? Ne önerirsiniz
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=CaglaT]35 litre akvaryumda misafir kaplumbağalar var geçici süre bendeler. Ek balık koyamam zaten canlı yükü çok fazla. Dere fikrini es geçersem dediğiniz gibi yavru elmaları ayırıp helena koyabilirim akvaryuma. [/QUOTE]

Diğer arkadaşların dediği gibi dereye salma fikri riskli duruyor. Çok hızlı üredikleri için deredeki popülasyona zarar verebilirler. Ekolojik dengeyi bozabilirler.

Garanti olması açısından 15 tane Helena alın. Yetersiz kalırsa ilave yaparsınız. 1 ay gözlemleyin adi salyangoz nüfusunu kontrol altına alıp zamanla yok edeceklerdir. Öncesinde elinizle toplayabildiğiniz adi salyangozların hepsini toplayıp akvaryumdan uzaklaştırın, helenaları sonra salın.

Elmaları büyük yavru ayırmadan hepsini başka yere alın. Kaplumbağa salyangozlarla yaşayabilir diye düşünüyorum. O konu hakkında net bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar.

Helenaların avlanma sürecinde yemlemeyi çok dikkatli yapın, bitkisel ağırlıklı beslenme şekline dönünki aç kalıp adi'lere saldırsınlar.

Sizin açınızdan en mantıklı ve doğru hamle bu gibi duruyor.

Makrakanta adi salyangozları kütür kütür kabuklarıyla birlikte bile yer ama agresif olduğu için tavsiye edilmiyor. Tetralara saldırabilir.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=CaglaT]

Yavru elmalarım var onlara bir şey olabilir



İki büyük elmam ve çocukları var. Katil alırsam çocuk elmalara bir şey olabilir. Ayrıca biraz canice geliyor katil salyangoz bana, yesin diye atmaya elim gider mi bilmiyorum başka yolu yok mudur?[/QUOTE]

Elle toplayarak bitirmek çok çok zor. Heryere yumurtlamıştır onlar. Eşeysiz üredikleri için çok çabuk çoğalıyorlar. Görünenleri çıkarsanız bile yine çoğalacaklardır. Virüs gibi tankınıza 1 kere bulaşmış. Virüsleri yok etmek için Helena salmalısınız.

Elma salyangozların büyüklerine birşey yapamazlar ama yavrular konusunda net birşey diyemem. Sizin 35 litrelik eski tankınız duruyorsa geçici olarak elmaları oraya alabilirsiniz. Helenalar sorunu çözdükten sonra elmaları geri salarsınız.

Akvaryumun döngüsü ve ekolojik dengesi için en mantıklı yol bu görünüyor.

Sonuç olarak Anti virüs (Helena) programı yüklemeden adi salyangozlardan kurtulamazsınız.

Makrakanta balığıda olabilir adi salyangozları yiyor. Ama tetralara zarar verirmi o konuda birşey diyemiyorum. Bazen agresif hareketleri olan bir tür.
Yavru elmalarıda yiyebilir.

Ayrıca salyangoz türleri içinde dişi ve erkek ayrımı olan eş tutan tek salyangoz Helena'lar. En zeki, farkındalığı yüksek, bilinçli tür diyebiliriz. Elmalardan daha gösterişli buluyorum. Çok akıllılar.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
Helena (katil salyangoz) alın, ortalama 2 ay içinde adi salyangoz nüfusunu kontrol altına alarak yok ederler. 7-8 tane ekleyin yetişemezlerse sayıyı arttırın. Benim tank 35 litre 2 tane Helena var hiç adi salyangoz olmuyor.

Bu arada Adi salyangozları kimsenin sahipleneceğini sanmıyorum.
Akvaryum Camında Kırık
Yeni tankınız hayırlı olsun. Çok güzel görünüyor tasarım ve görüntü olarak. Görsel başarılı duruyor.

3 leopar vatoz 70 litre için çok fazla. Size daha öncede dediğim gibi külkedisi hariç diğer vatozları çıkarın. Bence hepsini çıkarıp 2 adet 1e 1d cüce vatoz alsanız daha sağlıklı olur. Ek olarak çöpçü ekleyebilirsiniz.

Filtre konusuna gelince, dış filtre kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. 70 litre tank için dış filtre daha mantıklı.


Dış filtre olarak en mantıklı seçenek Sunsun HW-603B olur.

https://www.hepsiburada.com/sunsun-hw-603b-new-desing-dis-filtre-400-lt-h-6w-pm-ptm740hw603b

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.