ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
takmakafaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
49
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2022 11:36
Son Ziyaret:
10 Kasım 2024 12:16
Toplam Mesaj:
91 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
raşit Akşit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

raşit Akşit

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumunda Kuş Pisliği
Yaklaşık iki ay oldu . herşey aynı şekilde devam ediyor . Eklediğim 20 karidesin 4 ü öldü galiba , saydığımda 16 tane sayabildim . iki kardies yumurtladı biri şimdi diğeride 1 ay önce falan . akvaryumda çok yavru gözlemlemiyorum sabahları bir iki tane görüyorum ama sonra gün içinde kayboluyorlar . 1 ayda yavrular ne kadar büyür bilmiyorum ama bir şekilde akvaryumda yeni hayatlar başlıyor . suda saylangoz gibi minnacik cama yapışan şeyler var internette protein bazlı beslenmeyi kesersek gider dediler göreceğiz . su piresi gibi minik minik karides yavrularındanda küçük yuzen noktalar var bakalım nüfüsları aşırı artmadıkça mudahale etmeyeceğim . amazondan amazon frogbit söyledim ama yaşamadı yavaş yavaş çüriyen kısımlarını karidesler yedi .hızlı büyüyen tilki kuyruğu veya su mercimeği alacağım ki su daha dengeli olsun . akvaryumdaki anubiaslar kış geldiği için yaprak vermeyi bıraktılar . marimo yosunlar ve crismas moss yavaş yavaş büyüyor . akvaryumda ışık olmadığı için bitkiler yavaş gelişiyor . gün içinde 30 dk güneş ışığı alıyorlar . ayda bir kere %10 su değişimi yapıyorum . dut yaprağı ve kuru ceviz yaprağı ile besliyorum bazende ufak bir parça muz ekliyorum severek yiyorlar. tek sorun renklenmediler . ilk geldiğinde renkli olanlar hala kırmızı ama geldiğinde renksiz olanlar hala renksiz .şu ana kadar kuş pislemesi bir sıkıntı yaratmadı ama kuş da biraz akvaryumun etrafında takılmayı bıraktı .
Japon Balığı Pulları Kabardı Ve Şişti
Balığın cinsi inci gövde olmasın ? eğer inci gövde ise bu pul oluşumu normal
Japon Balığı Pulları Kabardı Ve Şişti
Hazımsızlık vardır bir gün aç bırkın ve sonra haşlanmış bezelye veya ıspanak verin .
İlk Akvaryum İçin Neon Tetra Mı Yoksa Beta Mı?
Beta balığı bence iyi olur . Tetralar da güzel ama bence ilgi çekici değiller .Betalrın hem renkleri güzel hemde suda salınmalrı çok hoşuma gidiyor.
Karides Akvaryumunda Kuş Pisliği
Öncelikle kuşu akvaryumda yıkanmaya zorlamıyorum tabikide . Çok denedim tabakta su bıraktım olmadı,eski akvaryum pompası ile devir eden fıskıye yaptım yanaşmadı , çeşmeyi çok az açıp altına tabak bıraktım olmadı , duşta ılık su ile denedim yanaşmadı . sadece akvaryumda yıkanmayı seviyor ve kendi istediği zaman giriyor yıkanıyor çıkıyor . iki haftada bir bazen haftada bir tutarak ılık su ve kuş için aldığım duş spreyi ile yıkıyorum .

pisliği ben vermiyorum hayvan orada yapmayı seçiyor . Ben ne kadar kovalasamda inatçı bir hayvan geri konar ben yokken yine yapar.Buna neden bu kadar taktığınızı anlamadım doğada her şey steril ve mükemmel değil . Biz akvaryumları bakterisiz ve hastalıksız yapmaya çalıştıkça aslımda çok kırılgan ve hassas hale geliyor .

Doğal bir tatlı su göl veya golet denkgelirse oradan su,yaprak,dal paraçlararı alarak bakteri kültürlerini akvaryumuma aşılamak istiyorum ama bu durumu gözlemleyip takip edecek kadar evde değilim . Akvaryumdaki gelişmeleri bir konu başlığı olarak açarak . ileride benimle aynı durumda olan ki büyük ihtimal vardır insanlara tecrübelerimi ileteceğim.
Oranda Japonumun Yüzü Kızardı
Tank oturmadığı için sudakı amanyok yüzünden ballık kuyrukta kılcallanam yapmış . japon balığında kılcanlanma -kuyrukta kanlanama yazararak ararsan daha iyi cevaplar bulurusun. şu anlık tavsiyem su değişimi yap ve akvaryum bakteri kültürü ekle. balık yemeden kesilmediyse veya dipte yatmıyor ise veya belirtiler göstermediği sürece ilaç tedavisi uygulama . ilk akvaryum ve ilk balık zordur , hep hata yaptık böyle böyle gelişiyoruz.
Karides Akvaryumunda Kuş Pisliği
Balıklar kuş her akvaryumun üstüne çıktığında yüzeye yaklaşıyor ve kuşun altında öne geçebilmek için birbirlerini ittiriyor,pislik suya düştüğünde hemen koşup kapıyor hatta birbirlerine vurarak ağzından pisliği almaya çalışmalarına çokça şahit oldum , bundan yola çıkarak balıkların severek kuş pisliği yediği kararına vardım .

Balıklarıma gayet iyi bakmaya çalışıyordum . 80 litrelik akvaryumda sadece 2 Japon balığı yaşıyordu . Bulabildiğim en kaliteli yemler-artemia-bezelye ile düzenli olarak besliyordum . Biraz FishFather'ı takip etmeye başladım akvaryuma dokunmamayı ve olabildiğince doğal olarak akvaryumun donmesini söylüyordu bende dokunmadım .Ve söylemeliyim balıklarımı hiç bu kadar sağlıklı görmemiştim . kar gibi bembeyazdılar .

Azot fazlalığı ise doğru . Akvaryumumda yosun olmazdı ama ışık kullanmamama rağmen (arasıra güneş ışığı alıyor ) nereedeyse camı örtecek kadar yosun olmuştu .Ama balıklarda kızarıklık veya hastalık belirtisi görmedim . (dipte ara ara yatmaları dışında . Bunuda açtiğim bir konuda açıkladım ).

Akvaryumun üstünü örtemem çünkü kuş suyu genel olarak akvaryumdan içiyor ve akvaryumda yıkanıyor onun için bir vaha gibi .(kuşun suyunu hergün tazeliyorum)

Akvaryumun etrafında olamyı seviyor . su sesinden hoşlanıyor.

gün içinde karidesler dışkıların beyaz kısmını yedikten sonra dışkıları toplamayı planlıyorum . yapabilirsemde bitki miktarını arttıracağım bu sayede sudakı azot daha dengeli halde kalacaktır diye düşünüyorum . Bir değişiklik olursa güncellerim .


Japon Balığı Kuyruğunda Yamulma
Merhaba iyi hobiler
balığın hareketlerinde ve yemesinde sıkıntı yoksa mudale etmeyin . Kuyrukları tül kuyruk olduğu için zamanla kuyruğu uzadıkça diğer kuyruk kısımlarıda suda serbestmiş gibi sallanacaktır ve göze batmamaya başlar . Tekrar dediğim gibi akvatyuma fazla dokunmak balıkları strese sokar veya akvaryumdaki düzeni bozabilir ellemeyin bence.
Karides Akvaryumunda Kuş Pisliği
Merhaba iyi hobiler
japaon balıklarımı bıraktıktan sonra aynı tankta 20 tane kırmızı sakura kardiesi beslemeye başladım bu gün 3.günü . tank neredeyse bir yıllık ve camlarda ve kayaçlarda yosun bolca var ve 6 tanede marimo ekledim . onun dışında 3 tane anubias barteri ve 3 tanede anubias nana var . Evde birde serbest halde dolaşan cennet papağanım var . Papağan günde ortalam 3-4 kere akvaryumun içine pisliyor. normalde japon balıkları kuşun dışkısını anında kapıp severek yerlerdi ama şimdi balıklar yok . kardiesleri biraz gözlemledim ve kuş dışkısındaki beyaz bölümleri yiyorlar ama geri kalanına dokunmuyorlar . sorum kuşun dışkılamsaı akvaryum için bir sorun yaratırmı ? Akvaryumun dengesini bozar mı ?
NOT: Kuş biryıldan fazla bizimle ve çoğu zaman akvaryuma dışkılıyordu japon balıkları varken akvaryumda herhengi bir sıkıntı görmedim .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236417/050820241620521.jpg[/IMG]
kuş dışkısı sağda ve solda iki tane biri karidesin yanında diğeri anubias yaprağının ucunda.
Japon Balığı Sürekli Dipte Yatma
İki pipo filtre ile filtreleme yapıyorum . iç filtre bence hacim ne kadar olursa olsun (200L falan olmadığı sürece ) çok akıntı yapıyor . Birde 2-3 haftadır yemi önce akvaryumdan aldığım suyla shot bardağında 20-30dk arası bekletip veriyorum .Bu sayede sindirimi daha kolaylaşıyor .Ama bu gün 2 yıldır baktığım balıkları görüştüğüm bir petshopa bırakacağım . japon balığı serüvenim burada bitiyor kışa kadar karides bakacağım . karidesler kışın ölürse hobiye kendi evime çıkasıya dek bırakacağım .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.