ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
merutay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
964
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 dakika önce
Toplam Mesaj:
889 [0.69 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
118 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Tunbul
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

merutay

SON 10 MESAJI

50x40x35 Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=Cyber_Scout]
OVERSTOCK denilen şekilde çalıştırıyorsunuz akvaryumu. Çok dengeli ise sorun yoktur. Ancak X bir tutarsızlık çok hızlı çöküş getirir. Bitkileri sakın azaltmayın onlar sizin dengenizin anahtarı. [/QUOTE]

Evet o yüzden mayalı karbondioksiti iptal etse yerinde olur demiştim önceki mesajda. Ayrıca malum Türkiye'de yaşıyoruz, 2-3 saatlik bir elektrik kesintisinde olacaklar belli.
[QUOTE=yemrekozenn]

Nadir de olsa oluyor malesef balık ölümü.
Bitki curumesi su sekilde oldu bitkileri yer degistirdim ondan sonra bazi yerler curudu okadar[/QUOTE]

Bu akvaryum 60 litreden azdır. Neredeyse 60 balık var.
Apistogramma Mı Ramirezi Mi ?
İkisi de nihayetinde güney amerika cüce cichlid. 60-70 litrede doğru kurulumla iki tür de bir çift bakılabilir. Yerli üretimse bir tık daha dayanıklı olur tabi ithalden. Ramirezilerin özellikle german blue, electric blue gibi varyetelerinin genetik olarak bir tık daha hassas olduğunu söyleyebilirim. Görsel olarak veya tutmak için hangisinin zevkli olduğu kişiye göre değişir. İkisinin de hastası var forumda. İki türü de üretmek de keyiflidir.
Balık sayısı çok fazla. Sürekli hava vermenizi ve co2 kullanmamanızı tavsiye ederim.[EDIT]merutay,2025-09-23 14:18:45[/EDIT]
Akvaryuma Dışarıdan Bitki Eklemek
Hastalık olma ihtimali her zaman var. İlla ekleyecekseniz ben olsam karantinaya alırdım.
Yüksek Watt Isıtıcı
20 litreye 100 watt çok fazla. Isıtıcı çok hızlı ısıtacağı için sürekli açılıp kapanacaktır ve çabuk bozulacaktır. Hacminize uygun ısıtıcı edinmenizi öneririm.
Evdeki Kertenkele.
Geçmiş olsun harbiden bahsettiğiniz common wall lizard mıymış?
Evdeki Kertenkele.
Podarcis muralis tamamen zararsız. Zehri yok saldırmaz kaçıp gidecek. Belki susuz kaldı da öldü bile hayvancağız sıcak odada. Artık daha yazacak bir şey yok foruma.
Evdeki Kertenkele.
Hocam bu kadar korkmaya gerek yok. Hayvana da yazık. 1 haftadır zaten odada. 3 gün bekleyeceğim diyorsunuz. Öncesi meçhul. Daha ne kadar susuz kalabilir? Yanlış anlamazsanız bence yetişkin bir insan olarak artık hayvanı evden çıkartmanız gerekir.[EDIT]merutay,2025-09-20 00:49:54[/EDIT]
Evdeki Kertenkele.
Fotoğraf isteriz, merak ettik.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.