ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orchun35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Nisan 2017 23:21
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Orçun G.
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1986
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Orçun G.
SON 10 MESAJI
Flavus Ciklet İcin Yem Tavsiyesi
Merhaba arkadaslar.Yeni akvaryumda tur degisikligi yaparak bir malawi cinsi olan Flavus bakmaya karar verdim.Hersey tek tur icin hazirlandi.Tek sikintim yemde oldu.Flavus cinsi ciklet otculmus.Bende tetra pro bitkisel yem aldim.Fakat tek tip beslenme yerine otcul cikletler icin yem tavsiyelerinize ihtiyacim var.Cok fazla marka model vs kafam allak bullak oldu.Balik otcul olmasina ragmen artemia gibi etcil ve canli yemler vermemi soyleyenlerde var.Otcul ciklet baliklari hakkinda tecrubesi olan arkadaslardan yardim rica ediyorum.Simdiden cevaplar icin tesekkur ederim.
Merhaba arkadaslar.Yeni akvaryumda tur degisikligi yaparak bir malawi cinsi olan Flavus bakmaya karar verdim.Hersey tek tur icin hazirlandi.Tek sikintim yemde oldu.Flavus cinsi ciklet otculmus.Bende tetra pro bitkisel yem aldim.Fakat tek tip beslenme yerine otcul cikletler icin yem tavsiyelerinize ihtiyacim var.Cok fazla marka model vs kafam allak bullak oldu.Balik otcul olmasina ragmen artemia gibi etcil ve canli yemler vermemi soyleyenlerde var.Otcul ciklet baliklari hakkinda tecrubesi olan arkadaslardan yardim rica ediyorum.Simdiden cevaplar icin tesekkur ederim.
İc Filtre Tercihi
Ortalama lite 128 civari cikiyor hesaplarsak ancak kum - dekor vs derken 80-90 lt civari olacak diye hesap ettim sunsun 603b yeter diyorlar forumda ancak kararsizim.
Ortalama lite 128 civari cikiyor hesaplarsak ancak kum - dekor vs derken 80-90 lt civari olacak diye hesap ettim sunsun 603b yeter diyorlar forumda ancak kararsizim.
İc Filtre Tercihi
Arkadaslar merhaba.bugun mevcut akvaryumunu biraz daha buyutup yaklasik 80x40x40 civari bi akvaryum aldim.dis filtre icin yerim yok ic filtre kullanmak zorundayim ancak malum butce ayirmak zor is.50-60 tl civari ic filtre onerilerinize ihtiyacim var.AQUA MAGİC - HX-1380F(41.90tl) gittigidiyorda bu urunu buldum kullanan veya tavsiye edecek olan var midir?tesekkur eder iyi gunler dilerim.
Arkadaslar merhaba.bugun mevcut akvaryumunu biraz daha buyutup yaklasik 80x40x40 civari bi akvaryum aldim.dis filtre icin yerim yok ic filtre kullanmak zorundayim ancak malum butce ayirmak zor is.50-60 tl civari ic filtre onerilerinize ihtiyacim var.AQUA MAGİC - HX-1380F(41.90tl) gittigidiyorda bu urunu buldum kullanan veya tavsiye edecek olan var midir?tesekkur eder iyi gunler dilerim.
Calico Yaralı Dişi
Düzgün filtrasyon düzenli temizlik sabit ısı kaliteli yem taze su uygun kum saklanacak yer zaman ayarlı yeterli led ılıklandırma daha ne yapabilirim bilmiyorum.Bugün ikinci bir dişi daha aldım eğer durum devam ederse erkeği elimden çıkarıcam gibi.
Düzgün filtrasyon düzenli temizlik sabit ısı kaliteli yem taze su uygun kum saklanacak yer zaman ayarlı yeterli led ılıklandırma daha ne yapabilirim bilmiyorum.Bugün ikinci bir dişi daha aldım eğer durum devam ederse erkeği elimden çıkarıcam gibi.
Calico Yaralı Dişi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190803/151220161641441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190803/151220161642031.jpg[/IMG]
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Elimde şuan 1 çift calico var.Ancak erkek dişiyi çok zorluyor.Sürekli kovalıyor ve çiftleşmek istiyor.Dişi 2 hafta önce yumurta attı ben alırken.Resimde görülen yaraları yeni fark ettim.Bugün ikinci bir dişi aldım en azından tek dişi üstündeki baskıyı azaltmak için.Akvaryumdaki diğer balıklarda bu durumdan rahatsız çünkü erkek ne görse kovalıyor [:D] Bu durum ve yaralar konusunda ne yapabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190803/151220161641441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190803/151220161642031.jpg[/IMG]
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Elimde şuan 1 çift calico var.Ancak erkek dişiyi çok zorluyor.Sürekli kovalıyor ve çiftleşmek istiyor.Dişi 2 hafta önce yumurta attı ben alırken.Resimde görülen yaraları yeni fark ettim.Bugün ikinci bir dişi aldım en azından tek dişi üstündeki baskıyı azaltmak için.Akvaryumdaki diğer balıklarda bu durumdan rahatsız çünkü erkek ne görse kovalıyor [:D] Bu durum ve yaralar konusunda ne yapabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
3d Arka Fon Ve Kum Şelalesi Yapım Aşamaları
Anıl bey tebrik ederim elinize kolunuza sağlık mükemmel olmuş.Birçok video ve paylaşım takip eden birisi olarak yaptığınız çalışma takdir edilesi bir çalışma.Şekil olarak aklımda çok farklı şekiller var ancak kaplama ve renklendirmede kesinlikle kılavuz çizgim sizin çalışmanız olacak.İyi günler dilerim.
Anıl bey tebrik ederim elinize kolunuza sağlık mükemmel olmuş.Birçok video ve paylaşım takip eden birisi olarak yaptığınız çalışma takdir edilesi bir çalışma.Şekil olarak aklımda çok farklı şekiller var ancak kaplama ve renklendirmede kesinlikle kılavuz çizgim sizin çalışmanız olacak.İyi günler dilerim.
120x60x60 Arka Fon 3d Strafor Hobiye Başlangıç
Elinize emeğinize sağlık gerçekten.Ben ışıklandırma ve üst kapağı çok merk ettim.Çok şık ve modern bir görünümü var.Acaba nerden temşn ettiniz?
Elinize emeğinize sağlık gerçekten.Ben ışıklandırma ve üst kapağı çok merk ettim.Çok şık ve modern bir görünümü var.Acaba nerden temşn ettiniz?
Yüksek Kapasiteli Akvaryum Kurulumu
Merhaba arkadaşlar.Daha önce ara verdiğim akvaryum hobime 65 lt lik ufak bir akvaryum ile geri dönüş yaptım.Yakın zamanda yaptığım temizlik sonrası bodrum katımda oldukça fazla yerim açıldı.En olarak 2m -2,5m yerim var.200x70x70 ölçülerinde bir akvaryum yapmayı düşünüyorum.Araştırmalarımda alt sehpanın dışında akvaryum camının altında ve üstünde destekler yapıldığını gördüm.Bunların yapılması gerekli midir ya da gerekli ise nasıl bir yol izlenip nasıl bir malzeme kullanmam gerekir?Cam kalınlığı olarak aklımda 10mm düşünüyorum bu yeterli midir yoksa arttırmam gerekli midir?Arka fon olarak DIY bir arka fon düşünüyorum daha önce yapan arkadaşlar fikir ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar.Daha önce ara verdiğim akvaryum hobime 65 lt lik ufak bir akvaryum ile geri dönüş yaptım.Yakın zamanda yaptığım temizlik sonrası bodrum katımda oldukça fazla yerim açıldı.En olarak 2m -2,5m yerim var.200x70x70 ölçülerinde bir akvaryum yapmayı düşünüyorum.Araştırmalarımda alt sehpanın dışında akvaryum camının altında ve üstünde destekler yapıldığını gördüm.Bunların yapılması gerekli midir ya da gerekli ise nasıl bir yol izlenip nasıl bir malzeme kullanmam gerekir?Cam kalınlığı olarak aklımda 10mm düşünüyorum bu yeterli midir yoksa arttırmam gerekli midir?Arka fon olarak DIY bir arka fon düşünüyorum daha önce yapan arkadaşlar fikir ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Ev Yapıımı Yem İçin Destek
Spirulina nın kutusuna 65 tl dediler içinde 100 adet var bana 4 lazım ama o parayı vermek istemedim :) aynı durum supradyn için geçerli içinde 30 adet var kutusu 40 tl :) kaliteli yem alıp vermek daha mantıklı tabi arada bunlar olmadan yaptığım yemden vericem değişiklik olsun diye
Spirulina nın kutusuna 65 tl dediler içinde 100 adet var bana 4 lazım ama o parayı vermek istemedim :) aynı durum supradyn için geçerli içinde 30 adet var kutusu 40 tl :) kaliteli yem alıp vermek daha mantıklı tabi arada bunlar olmadan yaptığım yemden vericem değişiklik olsun diye
Ev Yapıımı Yem İçin Destek
Arkadaşlar çeşitli sitelerde ev yapımı yem için malzemeler okudum.Bir çoğunu topladım ancak supradyn piyasadan kalkmış onun yerine all day var ama baya pahalı kutusu 40-50 tl arası değişiyor.Aynı şekilde spirulina denen ürünün kg fiyatı 350 tl imiş :) bu 2 ürün yerine ne kullanabilirim ?
Arkadaşlar çeşitli sitelerde ev yapımı yem için malzemeler okudum.Bir çoğunu topladım ancak supradyn piyasadan kalkmış onun yerine all day var ama baya pahalı kutusu 40-50 tl arası değişiyor.Aynı şekilde spirulina denen ürünün kg fiyatı 350 tl imiş :) bu 2 ürün yerine ne kullanabilirim ?
SON MESAJLAR
- Canlıları Nezaman Eklemeliyim Hidro Dinamik, 22:01
Bitki Akvaryumları Genel - Melek Balıkları Parazit Çakışması ahmetfiratozkaya, 21:51
Hastalıklar ve İlaçlar - İç Parazit Tedavi Karahanlı, 21:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi K0L0Ni, 21:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Örümcek Ağı Gibi Olan Şeyler? manofire, 21:13
Bitki Akvaryumları Genel - 17x17x180 Cm High-tech Bitkili Tank samah, 20:56
Akvaryum Tanıtımı - 200+ Litrelik Akvaryumlarınızda Su Değişimi ? Hidro Dinamik, 20:49
Filtreleme Seçenekleri - Safkan Velifera MertSoyumert, 20:36
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cinsiyeti Ve Türü Nedir Cyber_Scout, 20:33
Yeni Üye Forumu - J .transcriptus muhammet abaci, 20:28
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Bitkilerin Yaprakları Eriyor CoryCory, 19:52
Bitki Türleri ve Bakımı - Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 19:51
Bitki Türleri ve Bakımı - Kendi Akvaryumumu Yapmak İstiyorum İsmail_96965, 18:09
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Yosun Problemi CoryCory, 17:56
Yosun - Akvaryumu Yosun Sardı CoryCory, 17:51
Yosun - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 17:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum İçin Led Ve Filtre Malzemesi KaanE, 10:44
Yeni Üye Forumu - İstanbul Anadolu Yakası Akvaryumcu Önerisi Lepistes Babası, 10:15
Yeni Üye Forumu - Yeni 30lt Akvaryumum Kaç Balık Alır Metin2268, 10:05
Yeni Üye Forumu - Creaqua Mobilya Hüsranı. K0L0Ni, 09:42
Şikayet Var! - Lepistes Yavruları Gizemli Ölüm scorpion26, 09:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Betta Tankı Ayberk1634, 09:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin ternapi, 03:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Transgenik Tetra neperia, 01:51
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Bitki Türleri Kaya Özyurt, 01:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Continious Tetra Hakkında Bilgi barisyilmaz28, 00:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Su Kabarcıkları Oluştu yunusi96, 23:52
Yeni Üye Forumu - Lepistes Türü Oluşturma Günlüğü koraykbl, 22:45
Yeni Üye Forumu - Neyi Var Anlamadım Rana00, 22:29
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığı ve Oyuncak Japonseven, 21:37
Yeni Üye Forumu - Arka Plan Önerisi Aqua_06, 17:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ramireziye Çözüm AmatorCichlidci, 17:41
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığı Akvaryum/bakım Sadel, 17:38
Yeni Üye Forumu - Artemia Çıkarırken Başka Bir Böcek Çıktı villy, 17:22
Yeni Üye Forumu - Ilk Beta Baligim Hakkinda MasterChief, 16:42
Yeni Üye Forumu - 64 Litre İlk Akvaryumum AmatorCichlidci, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Sünger İle Artemia Çıkarma MertSoyumert, 15:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Balıkesir Körfezde Akvaryumcu PufferKingdom, 14:59
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Electric Blue Acara Karnının Altındaki Şey Nedir? fishhyy, 13:29
Yeni Üye Forumu - Halfmoon Nemo Galaxy Male fishhyy, 13:16
Labirentliler Tanıtımı - Betta Balığıma Ne Oldu fishhyy, 12:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuyruk Erimesi fishhyy, 12:18
Yeni Üye Forumu - Beta Bir Şeye Kafayı Taktı ? fishhyy, 11:57
Labirentliler - Dıy Excel Hazırlama FurkanTezcan, 09:17
Taban ve Gübreleme - Akvaryum Sislenme Sorunu ThunderstrucK, 08:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyun Berraklığı Sorunu onur225, 01:57
Bitki Akvaryumları Genel - Dış Filtre İçin Malzeme Önerisi akvryumbaliklazm, 01:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balıklarla Frekansların İlişkisi Küçük akvaryumcu, 22:28
Akvaryum Bilimi - Ciklet Balığım Yem Yemiyor K0L0Ni, 21:58
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 22:05
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 22:05
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:59
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:59
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:40
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 21:40
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:40
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:40
- L144 Cüce Vatos Yavruları Birtek 21:22
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 5 Tl Birtek 21:22
- Erkek Black Calvus Ve 3 Dişi Caudo Kemalk41 21:10
- Süper Red Vatoz Çifti Kemalk41 21:10
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 21:08
- Hazır Kurulu Akvaryum BywenzeL 21:08
- P. Blue, Albino White, Altum-silver Kır. Melekler. Laetacara 20:38
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 20:37
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak, Soil Rafayel 20:37
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 20:23
- Japon Balıkları AralCa 20:08
- Cüce Vatoz mertank 18:32
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Ve Frodo Stone Kaya Karides hobicisi 18:30
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 18:20
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 18:20
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 18:20
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 18:20
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:40
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 17:40
- Cüce Vatoz Yavruları Koksal Gurkan 17:40
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 17:26
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 17:26
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:16
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:16
- Akvaryum: Rs 580 A Ve Rs 380 A MEOzbay 16:53
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:52
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:52
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:52
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 16:04
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 16:02
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 15:54
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 15:54
- Full Set Hobi Sonu Resim Yüklenmiştir harunefe 15:36
- Seachem Purigen harunefe 15:36
- L 201 - 333 Erkekler muyat 15:34
- Kriza Gold Yavru emree06 11:58
- Duboisi Maswa emree06 11:58
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 11:46
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 11:46
- Eheim 2213 blenny 11:46
KULLANICILAR
- 88 Online Kullanıcı, 48 Üye
Online Kullanıcılar
OBABA,
osmandbnl,
Gastropoda,
AmatorCichlidci,
guzeldere,
achiiles_622,
asiaminor,
BaldGuy,
braweheart,
CihanEfruz,
deeps,
Denizliler,
HarunYILDIRIM,
Hidro Dinamik,
Huzeyfe.ylc,
K0L0Ni,
Karahanlı,
kemalcamoglu,
-Ma-,
muhammet abaci,
neperia,
Öğretmen Ali,
onuroztrk06,
Oquanus,
ternapi,
Tr_bg,
xfuriousx,
leon_ur,
OKIRATLI,
samah,
Taha Yanık,
AylutumTR,
borakizilatesli,
sina cen,
Hüseyin Piroğlu,
Ehtiyar,
ahmetfiratozkaya,
MiSoSiKiaN,
İsmail_96965,
baron70,
İ.sedef,
Samnastrp,
Legadiens,
Lazrowh,
uyelik269,
hll_aquascaping,
Azizdurdenn,
Ozzzge,
harra87,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.