ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
163 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
tolga
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1979
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=apistoapisto]
Merhaba,
Dişilerde bu durum (bazı türlerde daha ağırlıklı sanırım) yumurtlama döneminde gözlemlenebiliyor. Tank içerisinde başka canlı yok ise, dither olarak koyabileceğiniz kalem balığı, tetra türleri (cardinal, kırmızı burun) yada endler bu işi bir nebze çözebilir. Ben olsam kalem balığı tercih ederim.
Ayna meselesi bu işi belki çözebilir. Ayna bırakıp denemekte fayda var. Ama şimdilik uzun süreler akvaryumda dursa iyi olur.
Bir yöntem de; eğer başka tank var ise dişiyi alıp orda 1 hafta kadar tutun. Erkek rahat gezmeye başladıktan 3 - 4 gün sonra dişiyi tekrar erkeğin yanına koyun. Büyük olasılıkla sorun çözülür.[/QUOTE]Ergün bey cevabınız için teşekkür ederim.Tank ta 8 kardinal,2rasbora,7tanede otocat var.Dişi onlarla hiç ilgilenmiyor doğrudan erkeğe saldırıyor.Ayna koyarak bindeneme yaparım, olmazsa dişiyi ayırırım.
[QUOTE=apistoapisto]
Merhaba,
Dişilerde bu durum (bazı türlerde daha ağırlıklı sanırım) yumurtlama döneminde gözlemlenebiliyor. Tank içerisinde başka canlı yok ise, dither olarak koyabileceğiniz kalem balığı, tetra türleri (cardinal, kırmızı burun) yada endler bu işi bir nebze çözebilir. Ben olsam kalem balığı tercih ederim.
Ayna meselesi bu işi belki çözebilir. Ayna bırakıp denemekte fayda var. Ama şimdilik uzun süreler akvaryumda dursa iyi olur.
Bir yöntem de; eğer başka tank var ise dişiyi alıp orda 1 hafta kadar tutun. Erkek rahat gezmeye başladıktan 3 - 4 gün sonra dişiyi tekrar erkeğin yanına koyun. Büyük olasılıkla sorun çözülür.[/QUOTE]Ergün bey cevabınız için teşekkür ederim.Tank ta 8 kardinal,2rasbora,7tanede otocat var.Dişi onlarla hiç ilgilenmiyor doğrudan erkeğe saldırıyor.Ayna koyarak bindeneme yaparım, olmazsa dişiyi ayırırım.
Cüce Amerikan Dünyası
Herkese iyi akşamlar.Bundan 2 ay önce bir çift macmasteri edindim.Tabi Uzun bir süre araştırdım, su kimyasından , uyumlu yaşayabilecekleri türlere kadar.sonunda bir çift macmasteri edindim.Anca dişi macmasteri çok agresif , erkeği çok hırpaladı erkeği ayırdık ama geç kaldım erkek sizlere ömür.2. Bir macmasteri erkeği aldım ilk 1 hafta uyumlu gibilerdi ancak dişi yine agresifleşti dün akşam erkeği koltuğun üstüne doğru uçarken gördüm tesadüfen,akvaryuma geri koydum.Genelde erkeğin agresifliği ile ilgili konular okudum ,ayna koyularak erkeğin ilgisinin dağıtılabileceği anlatılmış.Peki dişi bin agresifliğinin önüne nasıl geçilir.Ayna dişide de işe yarar mı acaba?
Herkese iyi akşamlar.Bundan 2 ay önce bir çift macmasteri edindim.Tabi Uzun bir süre araştırdım, su kimyasından , uyumlu yaşayabilecekleri türlere kadar.sonunda bir çift macmasteri edindim.Anca dişi macmasteri çok agresif , erkeği çok hırpaladı erkeği ayırdık ama geç kaldım erkek sizlere ömür.2. Bir macmasteri erkeği aldım ilk 1 hafta uyumlu gibilerdi ancak dişi yine agresifleşti dün akşam erkeği koltuğun üstüne doğru uçarken gördüm tesadüfen,akvaryuma geri koydum.Genelde erkeğin agresifliği ile ilgili konular okudum ,ayna koyularak erkeğin ilgisinin dağıtılabileceği anlatılmış.Peki dişi bin agresifliğinin önüne nasıl geçilir.Ayna dişide de işe yarar mı acaba?
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AmazonDream]Diğer balıklarda buna benzer beyazlık ve pamuksu doku yoksa %90 ihtimalle eşler arası kavgalara bağlı stres sonucu mantar oluşmuş. Balığın rengi siyaha dönmüş aslında burada balık mesaj veriyor sahibine, beni bu tanktan alıp ayrı bir tankta güzel bir bakıma sok diye. [:)]
Balığı ayırmazsanız büyük ihtimalle ölecektir. Karantina tankına alıp nitrofur ya da of marka mantar ilacından alıp tedavi etmeniz gerekiyor. Sıcaklığı kademeli olarak 28 29 dereceye çıkarıp günlük %20 her su değişimiyle ilaç eklemesi yaparak koyu yeşil bir renk elde etmeniz gerekiyor. (Of marka ilaç nitrofur dan daha etkilidir bunu tavsiye ederim. Bu yüzden koyu yeşil dedim. Nitrofur sarı renklidir)
2 hafta boyunca bu şekilde tedaviye devam ederek balığınıza hergün canlı yem takviyesi yaparak vücut direncini artırmanız gerekiyor ki ana tanka tedavi bitiminde döndüğünde dişi ile başa çıkabilsin. Umarım düzelir balığınız
[/QUOTE]Ahmet bey cevabınız için teşekkür ederim, adı of olan mantar ilacının markası nedir acaba?
[QUOTE=AmazonDream]Diğer balıklarda buna benzer beyazlık ve pamuksu doku yoksa %90 ihtimalle eşler arası kavgalara bağlı stres sonucu mantar oluşmuş. Balığın rengi siyaha dönmüş aslında burada balık mesaj veriyor sahibine, beni bu tanktan alıp ayrı bir tankta güzel bir bakıma sok diye. [:)]
Balığı ayırmazsanız büyük ihtimalle ölecektir. Karantina tankına alıp nitrofur ya da of marka mantar ilacından alıp tedavi etmeniz gerekiyor. Sıcaklığı kademeli olarak 28 29 dereceye çıkarıp günlük %20 her su değişimiyle ilaç eklemesi yaparak koyu yeşil bir renk elde etmeniz gerekiyor. (Of marka ilaç nitrofur dan daha etkilidir bunu tavsiye ederim. Bu yüzden koyu yeşil dedim. Nitrofur sarı renklidir)
2 hafta boyunca bu şekilde tedaviye devam ederek balığınıza hergün canlı yem takviyesi yaparak vücut direncini artırmanız gerekiyor ki ana tanka tedavi bitiminde döndüğünde dişi ile başa çıkabilsin. Umarım düzelir balığınız
[/QUOTE]Ahmet bey cevabınız için teşekkür ederim, adı of olan mantar ilacının markası nedir acaba?
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AmazonDream]
Tank ölçüleri, canlılar ve adetleri, su (oran) değişim sıklığınız ve son zamanlarda rutinin dışında gelişen durumları anlatırsanız net bişey söyleyebiliriz. Fotoğrafa bakınca kavgada olabilir, stresten güçsüz düşüp mantar olmuşta olabilir dedim kendimce[:)][/QUOTE] Tank 100x45x40 ölçülerinde, 1 çift macmasteri 7 adet otocat 2 adet rasbora mevcut.HAftada 1 %30 su değişimi yapıyorum.Kurduğumdan beri tankta oynama yapmadım.Ancak dişi baya hi hırpalıyordu erkeği.
[QUOTE=AmazonDream]
Tank ölçüleri, canlılar ve adetleri, su (oran) değişim sıklığınız ve son zamanlarda rutinin dışında gelişen durumları anlatırsanız net bişey söyleyebiliriz. Fotoğrafa bakınca kavgada olabilir, stresten güçsüz düşüp mantar olmuşta olabilir dedim kendimce[:)][/QUOTE] Tank 100x45x40 ölçülerinde, 1 çift macmasteri 7 adet otocat 2 adet rasbora mevcut.HAftada 1 %30 su değişimi yapıyorum.Kurduğumdan beri tankta oynama yapmadım.Ancak dişi baya hi hırpalıyordu erkeği.
Cüce Amerikan Dünyası
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212421.jpg[/IMG] macmasterinin ağzında böyle bir beyazlık farkettim, kendiliğinden geçermi yoksa ilaç kullanmalıymıyım?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212421.jpg[/IMG] macmasterinin ağzında böyle bir beyazlık farkettim, kendiliğinden geçermi yoksa ilaç kullanmalıymıyım?
Macmasteri Ağızda Ki Yara
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212421.jpg[/IMG]Herkese iyi akşamlar.Bugün macmasteri erkeğinin ağzında tuhaflık farkettim, darbe almış gibi , tedavisi nasıl olur.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212421.jpg[/IMG]Herkese iyi akşamlar.Bugün macmasteri erkeğinin ağzında tuhaflık farkettim, darbe almış gibi , tedavisi nasıl olur.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AlperTasci] dişinin yumurta dizdiğinden eminseniz ve ayıracak yeriniz varsa ayırabilirsiniz böylelikle yavru kaybınıda minimumda tutarsınız. Yalnız bu babayı ayırırsanız illa ki bütün yavruları yer anlamına gelmiyor, her balığın kendi karakteristik özelliği var anneyle birlikte yavru gezdirip kollayanda hemen yiyende oluyor. Ben kendim yumurta dizdimi dişi muhakkak ayırıyorum. Seçim sizin.[/QUOTE]aslında benim korkum yumurtalardan ziyade erkek apisto için,dişi yumurtlamış olsa bile su değerlerim yavru alma için elverişli değil.Ama erkek çok stresli duruyor .
[QUOTE=AlperTasci] dişinin yumurta dizdiğinden eminseniz ve ayıracak yeriniz varsa ayırabilirsiniz böylelikle yavru kaybınıda minimumda tutarsınız. Yalnız bu babayı ayırırsanız illa ki bütün yavruları yer anlamına gelmiyor, her balığın kendi karakteristik özelliği var anneyle birlikte yavru gezdirip kollayanda hemen yiyende oluyor. Ben kendim yumurta dizdimi dişi muhakkak ayırıyorum. Seçim sizin.[/QUOTE]aslında benim korkum yumurtalardan ziyade erkek apisto için,dişi yumurtlamış olsa bile su değerlerim yavru alma için elverişli değil.Ama erkek çok stresli duruyor .
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AlperTasci]Dişi yumurta dizdiyse normal bi durumdur.[/QUOTE] Alper bey erkeği ayırmalımıyım acaba bu durumda.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/210420191309111.jpg[/IMG]
[QUOTE=AlperTasci]Dişi yumurta dizdiyse normal bi durumdur.[/QUOTE] Alper bey erkeği ayırmalımıyım acaba bu durumda.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/210420191309111.jpg[/IMG]
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=GodOfDeath]Discus marketim Baska illere gonderim yapiyomu [/QUOTE]Mersin' e yaptılar.
[QUOTE=GodOfDeath]Discus marketim Baska illere gonderim yapiyomu [/QUOTE]Mersin' e yaptılar.
Cüce Amerikan Dünyası
Üstatlara bir sorum olacak, muhtemelen bu başlık altında konusu geçmiştir ama bulamadım.Genelde erkeğin dişiyi kovaladığı belirtiliyor çözüm olarakta ayna vs öneriliyor ancak benim macmasteri çiftimde dişi erkeği sindirdi erkek filtre hortumlarının arkasında saklanıyor sürekli.3 gün öncesine kadar durum tam tersi idi.Bu durumda yine ayna falan mı konmalı dikkat dağıtması için.
Üstatlara bir sorum olacak, muhtemelen bu başlık altında konusu geçmiştir ama bulamadım.Genelde erkeğin dişiyi kovaladığı belirtiliyor çözüm olarakta ayna vs öneriliyor ancak benim macmasteri çiftimde dişi erkeği sindirdi erkek filtre hortumlarının arkasında saklanıyor sürekli.3 gün öncesine kadar durum tam tersi idi.Bu durumda yine ayna falan mı konmalı dikkat dağıtması için.
SON MESAJLAR
- Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu borakizilatesli, 09:07
Deniz Akvaryumları Genel - Malawi İçin Kum Önerisi Orhan76, 08:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ağırlığı PufferKingdom, 08:41
Labirentliler - 45 Litre Karides Endler Tankına Filtre Sorusu Aguamentist, 08:06
Filtreleme Seçenekleri - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 04:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Ne Zaman Balık Eklemem Gerekir Ehtiyar, 03:53
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama Kaangzkr, 01:57
Bitki Akvaryumları Genel - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin borakizilatesli, 23:58
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryuma Hangi Gübreleri Önerirsiniz Ehtiyar, 23:21
Bitki Akvaryumları Genel - Astronot Yem Yememe Problemi emreyz, 22:46
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatür Ömrü? Özgür1978, 22:01
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Bitkili Akvaryum Sena08, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum 3'ü 1 Arada İnci Kefali, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim Rafayel, 20:29
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Hidro Dinamik, 20:10
Güney Amerikan Cichlidleri - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 20:00
Canlı Doğuranlar - Deniz Akvaryumu Sump Sorunu Nctunl, 17:42
Deniz Akvaryumları Genel - İthal Akvaryum Sağlam Mı? scorpion26, 17:30
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Armatürk Armatür Kaliteli Mi neontetras, 17:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Orhan76, 14:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 13:25
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Şans Bambusu Endlerci, 12:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum bendeniztayfun, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Eskişehir Co2 Dolum Yeri Tavsiye A2626, 08:59
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - İkinci Kez Böyle Oldu Tataaa4325, 08:54
Yeni Üye Forumu - Shark Akvaryum Aydınlatma Kaliteli Mi Kuro, 08:28
Yeni Üye Forumu - 30 Litrelik Canlı Doğurgan Akvaryumu baliklariniseven, 01:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumum Hakkında Sorularım İsmail_96965, 22:52
Yeni Üye Forumu - Elimdeki Karides Türleri T3kniker, 21:18
Omurgasızlar Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 20:46
Akvaryum Tanıtımı - 30 Litre Akvaryumda Beraber Beslenecek Türler? İnci Kefali, 20:40
Yeni Üye Forumu - Creaqua Mobilya Hüsranı. ozgurozturk00, 20:10
Şikayet Var! - Cüce Kerevit Beslenmesi İnci Kefali, 17:57
Omurgasızlar - Hamile Lepistesim Midesi Garip K0L0Ni, 16:46
Yeni Üye Forumu - Potasyum Nitrat Nereden Bulunabilir ? NightWist, 15:23
Taban ve Gübreleme - Ticari Yemler Ve Artemia'daki Eksikleri Giderme MertSoyumert, 13:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betalarımı Birleştirimi koraykbl, 12:35
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:53
Akvaryum Tanıtımı - 2. Sonunda Beta Akvaryum Ama ( Yalnızca Tanıtım ) koraykbl, 02:54
Akvaryum Tanıtımı - Sump Sistem Malzeme Dizilimi Cyber_Scout, 01:57
Filtre ve Sump Yapımı - Su Piresi cagrikarabas, 00:50
Omurgasızlar - Ciklet AmatorLepistesci, 00:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 75 Litre Balık Önerisi mustafa191, 00:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İç Parazit Mi? K0L0Ni, 23:18
Yeni Üye Forumu - Lepistesin Türü Nedir İsmail_96965, 21:59
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hangi Türle Hobiciliğe Dönmeliyim? Mesutoviç, 21:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Koyduğum Kökte Beyaz Lekeler Var Flawlessense, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramireziye Çözüm AmatorLepistesci, 19:38
Güney Amerikan Cichlidleri - Neon Tetra Erkek Dişi Ayrımı( Kuyruk Farkı) Hobimus, 18:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Co2 Sistemim Kuro, 18:09
Kendin Yap Sistemler (DIY)
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 09:10
- Genç Çiftler Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz 09:10
- İsta 3in1 Co2 Difüzör Yedek Seramik osmandbnl 08:58
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 08:34
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 08:34
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 08:19
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 08:19
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:24
- Aquael 200 Watt, 100 Watt Isıtıcı Çeşitleri sefailgaz 07:24
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 07:15
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:37
- Turuncu Karides serkul2007 06:07
- Mobilyalı 40*40 Akvaryum serkul2007 06:07
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 02:32
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 01:57
- Acil Satılık Tüm Set Akvaryum (80*40*40) ckaan35 00:21
- L 201 - 333 Erkekler muyat 23:44
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 23:12
- Damızlık Ve Yavru Cüce Vatoz Sütçü 23:10
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 22:25
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 21:46
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:25
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:25
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 20:42
- Cüce Vatoz mertank 19:36
- L183-trifasciata Karides Omer901 19:33
- Philipinne Blue Ve Altum-silver Kırması Melekler. Laetacara 18:54
- Lepistes Otu (najas Guadalupensis) djally 18:44
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 18:43
- Takaslık Ya Da Hobiciye Ücretsiz Gümüşlük zekigonlum 18:27
- Çek İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 17:28
- Phillippines İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 17:28
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:57
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:57
- Cristmass Moss Ve Bloody Mary Karidesler JDEAN 16:51
- Full Set Hobi Sonu Resim Yüklenmiştir harunefe 16:41
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 16:41
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 16:41
- Seachem Purigen harunefe 16:41
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 16:32
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 16:32
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 16:32
- Albino Full Red Lepistes sinan3805 15:38
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:03
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:03
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:50
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:50
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 14:46
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 14:46
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 14:46
KULLANICILAR
- 70 Online Kullanıcı, 39 Üye
Online Kullanıcılar
mutlubaba,
fikret43,
huzur,
ardaagnaday,
Sahinn,
Kuro,
Quersian,
ufukkisikk,
İnsect,
ulutasatilla,
Orhan76,
ciways,
wasmannia,
Emre1616,
sina cen,
Kınayu,
FarukBey,
FrkMbuna,
osmandbnl,
İnci Kefali,
TayfunKs28,
mar76,
AtlasPoyraz,
sefailgaz,
Uriel,
888starz_ljEi,
ilkerK,
Redrainbow,
ogurcay,
zekigonlum,
Praton,
ShermanWaink,
onuribrahim,
sedaterdem,
ubaltepe,
Gld5,
PufferKingdom,
ProfMalawi,
fkmetu,
Formicasmind,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.