ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=red_master]arkadslar lütfen bana nasıl resim eklendiğini söyler misiniz [/QUOTE]
Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
[QUOTE=akın555]benim bu konuda bir bilgim yok fakat mutlaka yavrulaması gerekiyor doğuştan kısır olursa zaten şu an camgöz kılıç die bir kavram olmazdı[/QUOTE]
Görüştüğüm bir akvaryumcu bu balığın camgöz erkek ile diğer bir tür (beyaz, turuncu vs.) çiftleştirerek elde edildiğini söylemişti. Yani erkeklerinde kısırlık sorunu yok. Nesil bu şekide devam ediyor olabilir.
Arkadaşlar merhaba,
Ben 2 akvaryumumumda kılıç besliyorum. Dişi kılıçlar düzenli olarak yavru veriyorlar ve yavrular da bol bitkili ve kayalı ortamda müdahaleme gerek kalmadan yetişiyorlar.
En beğendiğim kılıç türleri arasında camgöz kılıçlar yer alıyor ancak bunlarla ilgili bir sorunum var. 3 farklı akvaryumcudan aldığım dişi camgöz kılıçların hiçbiri de hamile kalmıyor. Zaten erkek kılıçların (camgöz erkekler de dahil) bunların peşinde olduklarını da hiç görmüyorum.
Şimdi bu camgöz dişilerin hepsini bir arkadaşımın akvaryumuna koyduk. Ortamda başka dişi kılıç yok. Yanlarına da bir kaç tane aktif erkek yerleştirdik. Ümidim ortamda başka dişi kılıç olmayınca erkeklerin camgöz dişilere ilgi göstermesi.
Bu konuda gözlemi ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Camgöz dişilerden yavru alan var mı ? Yoksa bunlar doğuştan kısır mı oluyor ?
Selamlar
Değerli Arkadaşlar,
Ben çocukluk yıllarımdan beri çeşitli aralıklarla hobi olarak akvaryumculukla ilgilendim. Bu hobim sırasında en çok zorlandığım konulular balık ölümleri, yavru alamama ve akvaryum temizliği oldu.
5 yıl kadar ara verdikten sonra son bir yıl içerisinde 3 tane akvaryum kurdum. Bu akvaryumların hacimleri 30, 130 ve 350 lt. Sanırım Akvaryum bakımında filtre temizliği ve su değişimlerinin en çok zaman ve emek alıcı iş olduğuna siz de katılırsınız. Benim taban filtresi denemelerimin amacı da kumun arasına sızarak dipte oluşan tortuları azaltmak ve bu şekilde su değişimlerini en aza indirmek idi. Sizlerle bu konuda yaptığım çalışmaları ve elde ettiğim sonuçları paylaşmaya çalışacağım. Konuyu burada ortaya koyduktan sonra detaylı açıklamaları "Kendin Yap Sistemler" bölümünde yine aynı başlık altında vereceğim.
Selamlar
[QUOTE=rheme]Contra ichtyo adlı beyazbenek ilacı bitkilere zarar vermez aksine gelişimlerine yardımcı olur ve fiyatı yalnızca 4 ytl dir.Bitkili japon akvaryumumda kullanmıştım ve bitkilere bir zararı olmamıştı.Saygılar[/QUOTE]
Contra ichtyo adlı ilacı daha once kullandığımda bitkilerim zarar görmüştü. Bu sefer de en sonunda kullanmak zorunda kaldım. Bazı bitkilerimde hemen olumsuz etki yaptı (gül ve sazlar çürümeye başladı).
Diğer bitkiler ise nispeten daha iyi.
Hangi ilacın hangi bitkilere olumsuz etkisi olduğu konusunda bir bilgi paylaşımı olursa sanırım faydalı olur
Selamlar
[QUOTE=tearaway]Mantar olabilir, kuyruklarında pamuğumsu görünümler var mı? [/QUOTE]
Kuyrukta pamuğumsu bir görüntü yok ancak renklerde solma ve uzuvların ucunda beyazlaşma var. Uzuvlarda yavaş yavaş kısalma gözlüyorum.
Teşekkürler
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: kuyruk yüzgeç erimesi
Akvaryum Kapasitesi (litre):120
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:kılıç, platy, lepistes, moly, vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: dip filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Sevgili arkadaşlar,
bir hafta kadar önce beyaz benek hastalığını ilaç kullanmadan atlattım diye sevinirken şimdi de balıklarda kuyruk ve yüzgeç erimesi başladı.
Yaptığım işlemleri sizlerle paylaşarak nerde hata yaptığım konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.
1. Beyaz beneğin kaybolmasıyla beraber su sıcaklığını 2 gün içinde 30 dereceden 27 dereceye kademeli olarak indirdim.
2. Filtredeki süngeri çeşmede yıkadıktan sonra dezenfekte amaçlı olarak kaynar su içinde bıraktım (sanırım faydalı bakterileri de bir anda yok ettim !) Takip eden 2 günde su bulanıklaştı. 3. günden sonra tekrar berraklaşmaya başladı.
3. Arka fon için yaptığım parçayı akvaryuma koydum. Bu parça bir miktar prinç tel "mıcır" diye tabir edilen taşlara benzeyen taşlardan ve silikondan oluşuyordu. Parçayı tamamladıktan sonra bir kaç gün kuruması için beklemiş, 8 saat kadar da suda bekletmiştim.
Şimdi balıkların hemen tamamı sıkıntılı bir halde. Kuyruk ve yüzgeçlerde erimeler başladı. Dipte yatıyor ya da sallanıyorlar. Yaptığım bu 3 işlemden biri ya da değişik ölçülerde 3ü de etkili olmuş olabilir. Ben süngeri kaynar su içinde bırakmamın asıl sebep olduğunu düşünüyorum ancak kesin emin değilim.
Akvaryumdaki bitkilere zarar vermemek için bugün bir karantina akvaryumu kurdum ve baktopur ile tedaviye başladım.
Görüş ve önerilerini iletecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar,
Arkadaşlar,
yaklaşık 10. günde hastalık kayboldu.
Hastalık 30 civarında canlı doğuranın bulunduğu bol bitkili bir akvaryumda, 1 erkek kılıç üzerinde yoğun olmak üzere 3-4 balığı etkilemişti.
Bitkilere zarar verebilir endişesi ile tuz ya da ilaç kullanmadım.
Tek yaptığım şey yavaş bir süreçte (5 gün) su sıcaklığını 30 derceye kadar çıkartmak ve 5 gün boyunca da bu sıcaklıkta tutmak oldu. Bu süre içinde geceler dahil ışıklardan birini sürekli açık tuttum. Sürekli olarak da hava verdim.
Selamlar,
Sağlıklı balıklar.
Cevap gelmedi ama ben sormaya devam edeyim :
Dip filtrenin beyaz benekleri kumun üstüne inip çoğalmaları aşamasında filtreye çekme ihtimali olabilir mi ? Eğer böyle ise bundan yararlanarak filtrede beyaz benekleri toplama şansımız olabilir mi ? Filtrede yaşamaya devam ederler mi yoksa bir süre sonra ölürler mi?
Gece ışıkları açık tutarsak balıklar kumun üstüne yatmıyor (uykusuz strese girebileceklerini kabul ediyorum). bunu yaparak beyaz beneğin balıklara çıkmasını bir ölçüde engelleyebilir miyiz?
Tekrar selamlar,
SON MESAJLAR
- Tiger Endler MasterChiefHakan, 09:16
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 08:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Tankında Ölümler flatsarn, 04:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Balıklarımda Hastalık altum123, 01:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurduğum Bitkili Canlıdoğuran Akvaryumum Oguzhan.Y, 01:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Bitki Ve Aydınlatma Zaid, 01:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Balığımdaki Beyaz Nokta Nedir GhostKoi, 01:03
Yeni Üye Forumu - 200 Litre İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kabasakal34, 00:40
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? GhostKoi, 00:39
Canlı Doğuranlar - 100l Karma Akvaryum Taha Yanık, 23:33
Akvaryum Tanıtımı - Leptises Yavrularim Olgunlaşamadan Tek Tek Ölüyorl Cyber_Scout, 23:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Killifish Başlangıç albeta, 22:47
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 22:41
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:25
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Gurami Cinsiyet Ayrımı Cyber_Scout, 21:55
Labirentliler - Akvaryum Kurulum Ekim 2025 Güncel Fiyatlarıyla ByCess, 21:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ranchu Gizemli Hastalık goldfishsever10, 21:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamın Kuyruğunda Bir Sorun Var Mı? OwOl, 21:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığımın Hava Kesesinde Sorun Mu Var? Oldestblack, 21:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Güvenilir Ve Özenli Balıkçı Önerileriniz -istanbul yemrekozenn, 20:50
Yeni Üye Forumu - Sudaki Toz Gibi Şeyler yemrekozenn, 20:48
Bitki Akvaryumları Genel - Pasir Panjang Nehri Biyotopu, Endonezya Amatör balıkçı, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurduğum Akvaryuma Balık Önerisi K0L0Ni, 20:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Parazit K0L0Ni, 20:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamın Durumu Nasıl? OwOl, 20:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum tyfnnfyt, 19:27
Akvaryum Tanıtımı - Sessiz Şelale Filtre Önerirmisiniz Arda_26, 19:27
Filtreleme Seçenekleri - Walstad Ve İç Filtre KaanE, 18:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımda Parazit Mi Var? Maiestas, 18:10
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Channa Hazırlık AmatorChannaci, 17:52
Akvaryum Tanıtımı - Adi Salyangoz Mu? kangeku, 17:25
Omurgasızlar - Betam Hasta Mı? EfeC, 17:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Low Tech Bitkili Akvaryum İçin Aydınlatma Seçimi Zuzu2446, 17:07
Aydınlatma - Vatoz Karın Şişmesi ve Kitle K0L0Ni, 16:28
Yeni Üye Forumu - Yati Kökü Baykara50, 15:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyu Neden Puslu neomeo, 15:35
Üye Portfolyo - Beta Akvaryumum Tortuga7, 15:33
Akvaryum Tanıtımı - A'dan Z'ye Neocaridina Karides Rehberi ! bgavare, 15:06
Omurgasızlar - Hediye Apistogramma AtlasPoyraz, 14:38
Akvaryum Dünyasından Haberler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tortuga7, 14:17
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60 40 40 Akvaryum Dış Filtre İhtiyacı thecrow, 14:08
Filtreleme Seçenekleri - Tek Co2 Tüpü Aynı Anda 2 Akvaryumda Kullanılır Mı? yorgunsair, 13:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Köşesi H.polat, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Agresif Moli? Velifera? Plati? Ne Bunun Cinsi Kaangzkr, 11:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - L144 Üretim Setim Zaid, 10:40
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Aydınlatma Dogukankun, 09:17
Aydınlatma - Akvaryum Kireçlenmesi Cyber_Scout, 03:41
Yeni Üye Forumu - Blackwater Nano Bitkili Akvaryumum. Bgoodies, 03:26
Akvaryum Tanıtımı - 66 Günlük Lepistes Yavrusu Sena08, 02:17
Canlı Doğuranlar - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 01:37
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:25
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 09:25
- Leleupi & Brichardi scorpion26 09:25
- 100x40x30 Ve 50x40x40 B/y/d Akvaryum. 10000 Tl kdrustun 09:24
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 09:11
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 08:59
- Takaslık Anubias ogurcay 08:46
- Akvaryum-ısıtıcı Ve Aydınlatması ogurcay 08:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 08:30
- Bitki Çeşitleri emreemin 08:30
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 08:30
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 08:30
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 08:30
- Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 08:27
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:27
- Mangrow Kökü TurX 08:04
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:59
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:59
- Karides , Salyangoz . gyunda 07:59
- Fluval 57 Sumplı Mobilyalı Akvaryum muratskara 06:59
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:43
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 05:27
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 01:33
- L 201 - 333 Erkekler muyat 00:54
- 60 Litre Akvaryum, Hava Motoru, Pipo Ve Aydınlatma gürkanbey 00:31
- Seachem De Nitrate - Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:22
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 23:46
- Akvaryum 30*30 metsi 23:46
- Özel Moss Türleri. smithiseek 22:39
- Kullanılmamış Kapalı Aktif Topraklar. smithiseek 22:39
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 22:23
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 22:23
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 22:23
- Kamlumbağa Tankı hasancn 22:23
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 22:02
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 21:47
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 21:47
- Power Led Armatür pichamsi 21:35
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:25
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:25
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 21:25
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:14
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:14
- Hb White Lepistes omererbas 21:09
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 21:09
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 21:04
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 20:36
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 20:36
- 5 Porsiyon Lepistes Otu Alana 3 Karides Hediye Zaid 20:01
- Plantbox High Tech Armatür deniz35 17:15
KULLANICILAR
- 23 Online Kullanıcı, 13 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.