ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcmert
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]2,2,140929[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
894
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Aralık 2024 00:44
Toplam Mesaj:
798 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
[b]Mehmet Çağrı Mert [/b]
SON 10 MESAJI
Panda Cory Son Saniyede Çıldırdı.
Varsayımsal konuşuyoruz, gördüğümüzü yorumlamaya çalışıyoruz. İç parazitse bulaşıcı değil ancak hastalık oluşturan sebepleri ortadan kaldırmak gerekir. (Kötü ve balığın habitatına uygun olmayan su şartları, dengesiz, yetersiz ve balığa uygun olmayan beslenme, strese sokacak nedenler vs.) Nedenleri ortadan kaldırırsak, sonuçlar da olmaz. Temel olarak bunu almak ve uygulamaya çalışmak lazım.
Varsayımsal konuşuyoruz, gördüğümüzü yorumlamaya çalışıyoruz. İç parazitse bulaşıcı değil ancak hastalık oluşturan sebepleri ortadan kaldırmak gerekir. (Kötü ve balığın habitatına uygun olmayan su şartları, dengesiz, yetersiz ve balığa uygun olmayan beslenme, strese sokacak nedenler vs.) Nedenleri ortadan kaldırırsak, sonuçlar da olmaz. Temel olarak bunu almak ve uygulamaya çalışmak lazım.
Panda Cory Son Saniyede Çıldırdı.
[QUOTE=MrzAdar][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232050/100220221906591.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bu fotoğraf aslında pek çok şeyi anlatıyor. Balıklar son derece zayıf ve muhtemelen iç parazit. Konunun devamında okuduğum üzere tedavi için geç kalınmış ve balıklar ölmek üzere. Yapacak fazla bişey kalmamış. Bunun gibi durumlara karşı balık alırken bildiğiniz, sağlıklı balık sattığından emin olduğunuz yerden almakta ve almadan önce uzun uzun balığı ve hareketlerini incelemekte fayda var.
[QUOTE=MrzAdar][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232050/100220221906591.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bu fotoğraf aslında pek çok şeyi anlatıyor. Balıklar son derece zayıf ve muhtemelen iç parazit. Konunun devamında okuduğum üzere tedavi için geç kalınmış ve balıklar ölmek üzere. Yapacak fazla bişey kalmamış. Bunun gibi durumlara karşı balık alırken bildiğiniz, sağlıklı balık sattığından emin olduğunuz yerden almakta ve almadan önce uzun uzun balığı ve hareketlerini incelemekte fayda var.
Sp. Tefe Yavrularım
[QUOTE=sametyildiz]
Peki ayırırken dikkat etmem gereken bir uyarınız var mı? Aynen dediğinizi denemek niyetindeyim. Ayrılan tank ana tank suyu ile kurulmalı değil mi? Youtube videolarında üreme tanklarında hindistan cevizi kabuğu gibi mağara benzeri yapılar ve bir kaç anubias benzeri bitki eklediklerini ve stresi azalttığını görmüştüm. Acaba benzer bir uygulama yavru alacağı. tank içinde yapılmalı mı? [/QUOTE]
Ayırırken Harun Bey'in de dediği gibi yavruların bir arada olduğu zaman yaparsanız daha hızlı ve stressiz olur. Bir hava hortumu ya da biraz daha geniş bir hortum marifetiyle yavruları sifonlayabilirsiniz. Yavruları ayırdığınız tank mutlaka ana tankın suyu ile kurulmuş olmalı. Eğer sadece yavrular olacaksa kuracağınız tankta silis kum-bi kaç basit bitki vs. yeterli olur.
Çift için düşünüyorsanız, hindistan cevizi yuva en çok tercih edileni, yine basit bi kaç bitki - silis kum - bi kaç kuru yaprak yeterli olacaktır.
[QUOTE=sametyildiz]
Peki ayırırken dikkat etmem gereken bir uyarınız var mı? Aynen dediğinizi denemek niyetindeyim. Ayrılan tank ana tank suyu ile kurulmalı değil mi? Youtube videolarında üreme tanklarında hindistan cevizi kabuğu gibi mağara benzeri yapılar ve bir kaç anubias benzeri bitki eklediklerini ve stresi azalttığını görmüştüm. Acaba benzer bir uygulama yavru alacağı. tank içinde yapılmalı mı? [/QUOTE]
Ayırırken Harun Bey'in de dediği gibi yavruların bir arada olduğu zaman yaparsanız daha hızlı ve stressiz olur. Bir hava hortumu ya da biraz daha geniş bir hortum marifetiyle yavruları sifonlayabilirsiniz. Yavruları ayırdığınız tank mutlaka ana tankın suyu ile kurulmuş olmalı. Eğer sadece yavrular olacaksa kuracağınız tankta silis kum-bi kaç basit bitki vs. yeterli olur.
Çift için düşünüyorsanız, hindistan cevizi yuva en çok tercih edileni, yine basit bi kaç bitki - silis kum - bi kaç kuru yaprak yeterli olacaktır.
Sp. Tefe Yavrularım
Karma akvaryumda serbest yüzüşe geçen yavruları ayırmak yavru büyütmek için en kestirme ve kolay yöntem. Canlı artemia ile besledikten sonra çok sorun olacağını düşünmüyorum. Dişi, yavruları ayırırken tabiki korumacı tavırlar sergiliyor, strese giriyor. Ancak kısa süre sonra normale dönecektir.
Karma akvaryumda serbest yüzüşe geçen yavruları ayırmak yavru büyütmek için en kestirme ve kolay yöntem. Canlı artemia ile besledikten sonra çok sorun olacağını düşünmüyorum. Dişi, yavruları ayırırken tabiki korumacı tavırlar sergiliyor, strese giriyor. Ancak kısa süre sonra normale dönecektir.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Laetacara]Merhaba. Bu kadim konu bir süredir sessiz. Beslediğimiz bir Nannacara Anomala çiftinin resimleri ile sayfayı şenlendireyim dedim izninizle. İyi balıklar...
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/167494/290920181410191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/167494/290920181409511.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhabalar, tekrar konuda hareketlilik görmek ne güzel...
Umarım fotoğrafın azizliğidir, sanki anamolanın pulları kabarmış gibi geldi bana. Bir hastalık durumu yok değil mi?
[QUOTE=Laetacara]Merhaba. Bu kadim konu bir süredir sessiz. Beslediğimiz bir Nannacara Anomala çiftinin resimleri ile sayfayı şenlendireyim dedim izninizle. İyi balıklar...
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/167494/290920181410191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/167494/290920181409511.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhabalar, tekrar konuda hareketlilik görmek ne güzel...
Umarım fotoğrafın azizliğidir, sanki anamolanın pulları kabarmış gibi geldi bana. Bir hastalık durumu yok değil mi?
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/140929/DSC_3973%20copy.jpg[/IMG]
Eskilerden, sene 2012 ilk cüce amerikanım [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/140929/DSC_3973%20copy.jpg[/IMG]
Eskilerden, sene 2012 ilk cüce amerikanım [:)]
Meleklerim İlk Defa Yumurtladı
İyi beslenirlerse belirli periyotlarda yumurtlamaya devam ederler, bu periyotlar 15 gün ile bir ay arasında olabilir. Çifte ayrı akvaryum için 40*40 ya da 50*50 ideal ölçüler. Forumda bununla ilgili çok sayıda konu var, inceleyebilirsiniz.
İyi beslenirlerse belirli periyotlarda yumurtlamaya devam ederler, bu periyotlar 15 gün ile bir ay arasında olabilir. Çifte ayrı akvaryum için 40*40 ya da 50*50 ideal ölçüler. Forumda bununla ilgili çok sayıda konu var, inceleyebilirsiniz.
Meleklerim İlk Defa Yumurtladı
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Yeni yumurta dökmeye başladıkları için önümüzdeki 3-4 sefer daha yumurtaları yeme eğiliminde olabilirler. Bu süreçte diğer tüm balıklara özellikle diğer meleklere karşı aşırı agresif tutum sergileyeceklerdir. Akvaryumunuzun ölçüsünü bilmiyorum ancak buradan bakınca çok geniş gözükmüyor. Çift olan melekler diğer melekleri zamanla strese sokup yemden kesilmelerine neticede ölmelerine sebep olabilir. İyi takip edin, diğer balıkları rahatsız etmeye devam ederlerse ya çifti ayırmalısınız ya da diğer balıkları [:)]
Evet, beyaz olan melek dişi, tüpçüğünden net bir şekilde belli oluyor
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Yeni yumurta dökmeye başladıkları için önümüzdeki 3-4 sefer daha yumurtaları yeme eğiliminde olabilirler. Bu süreçte diğer tüm balıklara özellikle diğer meleklere karşı aşırı agresif tutum sergileyeceklerdir. Akvaryumunuzun ölçüsünü bilmiyorum ancak buradan bakınca çok geniş gözükmüyor. Çift olan melekler diğer melekleri zamanla strese sokup yemden kesilmelerine neticede ölmelerine sebep olabilir. İyi takip edin, diğer balıkları rahatsız etmeye devam ederlerse ya çifti ayırmalısınız ya da diğer balıkları [:)]
Evet, beyaz olan melek dişi, tüpçüğünden net bir şekilde belli oluyor
Güney Amerikan Akvaryumunda Vatoz.
Merhaba, yıllarca iri güney amerika türleriyle çeşitli plecolar besledim. Yem yediğinden emin olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız. Benim tavsiyem L046 gibi narin ve pahalı türler yerine, diğer balıklarla yem konusunda rekabet edebilecek türlere yönelmeniz. Mesela royal pleco (L190) iyi bir seçim olabilir.
Merhaba, yıllarca iri güney amerika türleriyle çeşitli plecolar besledim. Yem yediğinden emin olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız. Benim tavsiyem L046 gibi narin ve pahalı türler yerine, diğer balıklarla yem konusunda rekabet edebilecek türlere yönelmeniz. Mesela royal pleco (L190) iyi bir seçim olabilir.
Doctore'nin Balık Odası!
Yıllardır sizi takip ederim, çizginizi hiç bozmadan hobide sürekli üzerine koyarak ilerliyorsunuz. Gıpta etmemek elde değil. Harika kareler, harika akvaryumlar ve balıklar. Her akvaryum örnek gösterilecek cinsten... Takip etmekten keyif aldığım/alacağım bir konu olmuş. [:iyi:]
Yıllardır sizi takip ederim, çizginizi hiç bozmadan hobide sürekli üzerine koyarak ilerliyorsunuz. Gıpta etmemek elde değil. Harika kareler, harika akvaryumlar ve balıklar. Her akvaryum örnek gösterilecek cinsten... Takip etmekten keyif aldığım/alacağım bir konu olmuş. [:iyi:]
SON MESAJLAR
- Balıklarımda Geçmeyen Yara Alikevicius43, 21:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Kapsül Gübre ? Aguamentist, 20:46
Taban ve Gübreleme - Arkafon Yansıması Tata, 20:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200 Litre Kurulum Başlangıcı AmatorCichlidci, 20:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 19:14
Bitki Akvaryumları Genel - 10 Litre De Betta Taha Yanık, 19:10
Labirentliler - 45.27.27 Yeni High Tech Kurulum Aydınlatma Önerisi Cyber_Scout, 18:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Chatgpt Neon Tetra Yavrulama Planı Samnastrp, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Aktif Karbon Dağıldı merutay, 17:45
Yeni Üye Forumu - Balıklara Nasıl İsim Veriyoruz? Bayulker, 17:26
Tanganyika Cichlidleri - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? mrah, 16:33
Taban ve Gübreleme - Lowtech Beta Akvaryumu Kuruyorum Cyber_Scout, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oscar Balığı Rengi Hakkında Lore61, 16:18
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Mı Ramirezi Mi ? Alpay232, 16:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Sorunu RavenCarrion9, 16:06
Filtre ve Sump Yapımı - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 16:00
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Medaka Fry+neocaridina Cyber_Scout, 15:54
Akvaryum Tanıtımı - 50x40x35 Bitkili Akvaryumum merutay, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Alttan Sumplu Çok Yönlü Tasarım ilhannnn01, 14:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Kurulum Canlı Ekleme İçin Destek Cyber_Scout, 14:32
Kedi Balıkları Forumu - 9 Ph Vatoz Ve Çöpçü YunusEmreHan, 14:09
Yeni Üye Forumu - Clown Killifish MasterChiefHakan, 14:09
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Anubias Kesimi K0L0Ni, 13:58
Bitki Türleri ve Bakımı - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 13:57
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Zaid, 12:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Plastik Izgara fishhyy, 12:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balık Önerisi fishhyy, 12:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sakal Yosunu İstilası fatisso12, 10:57
Yosun - Akvaryumda Yapıştırıcı K0L0Ni, 10:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankarada Ranchu Satan Yer Bilenler Buraya! aranjman, 08:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40 Lt Akvaryum Balık Önerisi Moithra, 05:46
Yeni Üye Forumu - Malawi Kum Hk. K0L0Ni, 00:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Yavruları K0L0Ni, 23:54
Yeni Üye Forumu - Betta İle Yaşayabilecek Bir Tür koraykbl, 23:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Yumurta Alımı dalialkan, 22:51
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Üst Kısmına Cam Samnastrp, 22:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bks Tüp Üzerinde Hava Yazıyor Co2 Kullanılır Mı ? Cyber_Scout, 19:55
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hasta Moli Balığı Kerem08, 19:51
Canlı Doğuranlar - Tam Su Değişimi Sonrası Kayıplar ErkanSs, 18:28
Yeni Üye Forumu - Cennet Gurami sametyildiz, 18:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Saulosilerin Yanına Hangi Alg Yiyiciler? K0L0Ni, 15:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Işık Sorunu efkango, 15:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Balığım Fazla İrileşti fishhyy, 15:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Sıvı Karbon hknbal28, 14:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Hobiye Geri Dönüş yavru_merkezi, 11:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu İçin Fikir Önerisi AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Filtre Samnastrp, 08:23
Yeni Üye Forumu - 2 Odalı Mini Sump Dizilimi K0L0Ni, 00:26
Yeni Üye Forumu - Japon Balıklarım Filtrenin Altına Saklanıyor Taha Yanık, 23:25
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Yavruları Ölüyor emin ziya, 22:59
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim Professionel 4+ egedin 20:35
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 20:35
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 20:14
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 20:14
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 20:14
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 20:14
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 20:12
- Katil Salyangoz bilkan 20:10
- 6 Velifera Takasa Açık Zaid 20:05
- 2 Adet Damızlık L144 Tül Erkek eackgzz 17:19
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 16:52
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 16:52
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 16:52
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 16:42
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 16:13
- Akvaryumları Kapatıyorum İndirim Caridina karidesrehberi 16:13
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 16:13
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 16:13
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 15:53
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 15:40
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:40
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:40
- Cristmass Moss JDEAN 15:22
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:10
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 14:25
- Sarı Ateş Neon Ve Mavi Melek Karides aycaketenci 14:25
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 14:24
- Black Cameron (siyah Kalvus) mercedesclk 14:15
- Damızlık Brokoli L144 Üst Düzey Takım Başak u 14:08
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 14:06
- Akvaryum 30*30 metsi 14:06
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 13:44
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:44
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:44
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:44
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 13:35
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 13:20
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 13:13
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 13:13
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 13:13
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:03
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:03
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:03
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:03
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:03
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 12:54
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 12:54
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:53
- Discus Ve Eş Discus F13K 12:53
- Damızlık Melek Ve Oranda F13K 12:53
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
Tata,
Ozmoziz,
tosbag,
kadirik,
Amati340,
Bozajuniors,
MurathanM,
mmemati,
osmandbnl,
esensml,
ulutasatilla,
Mahir06,
Çağatay Tozak,
sametgumus,
aktugsedat,
Tahsint06,
TNAK,
alecozan,
EKAR,
Taha Yanık,
Koksal Gurkan,
WonderM,
mightymurat,
AmatorCichlidci,
eakar,
KaridesMeraklisi,
Hoppala,
BaldGuy,
Balikcidede,
emirkagan,
MiSoSiKiaN,
urzais,
-doctore-,
Alikevicius43,
Kizmaz,
eemin87,
reprise,
Umt61,
Alpay232,
barskels,
Akvarist Batuhan,
macagil,
UEK,
sametyildiz,
LedZeppelin,
YunusEmreHan,
terranova,
AquaVita,
Kranyum,
ALP85,
subalik,
onurgunduz7,
Ozgur34,
AbdurrahimVRL,
Lotus88,
Ezel4453,
Waskof,
ThunderstrucK,
Merk,
Tuna2002,
MBurakA,
Samoo,
chapi,
koraykbl,
Ehtiyar,
Tayfun10,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.