ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakan ARP
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
48
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Kasım 2024 18:06
Toplam Mesaj:
483 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan ARPACIOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
İl:
Eskisehir
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan ARP Yeniden eskiye akvaryumlarım ; Bitkili kardinal neon ve kiraz barb TROPHEUS CARAMBA BISHOP DEMOSONİ Msobo MAGUNGA

SON 10 MESAJI

High Tech Dutch Style
Merhaba ,

Maşallah çok güzel bir akvaryum olmuş. Sıvı gübre olarak hangi markaların ürünlerini kullanıyorsunuz. Günreleme takviminizi paylaşır mısınız?

Aslında bitkilerinizin isimlerini de yazarsanız bizim gibi acemi bitkiciler için çok faydalı olur.

[EDIT]Hakan ARP,2024-10-19 12:12:15[/EDIT]
Su Arıtma Cihazı Ve Sıvı Gübre İle Bitki Ve Balık

[QUOTE=WnrAquascaping]

Merhaba bende almayı düşünüyorum, hangi cihazı aldınız acaba, high tech başlıklı (1250tl)[:)] olanı almayı düşünüyorum ben de, memnun musunuz, bir de gübreler için sitedeki haftalık plan dediğiniz olay nedir ,paylaşma şansınız var mı, veya kendi gübreleme programınız varsa.[/QUOTE]

Merhaba,

Aldığım arıtmacihazı ;

https://www.zateksuaritma.com/5-asama-discus-ve-bitkili-ozel-osmos-36-d.html

Seachem low tech bitkili tanklar için kullandığım haftalık tablo;

https://www.seachem.com/charts.php

Açılan sayfada "Planted Aquarium Dosing Calendar (Low Maintenance)" seçeceksiniz.[EDIT]Hakan ARP,2024-09-30 11:50:48[/EDIT]
Su Arıtma Cihazı Ve Sıvı Gübre İle Bitki Ve Balık
Tekrar merhaba,

Zatek firmasından arıtma cihazı aldım. %30 çeşme suyu %70 arıtma suyu akvaryuma %30 su değişimi yaparak haftalık ekliyorum. Sıvı gübreleri seachem excel , demir, potasyum ve flourish olarak kendi sitesindeki low tech akvaryum haftalık plana göre kullanoyorum. Günlük 8-10 saat arası aydınlatma yapıyorum. Bitkiler çok iyi durumda yapraklarda kararma sararma yok. Haftalık budamalar yapıyorum. Yosun problemim hiç yok.

Kaliteli sıvı gübre, iyi bir power led aydınlatma ve arıtma cihazı ayrıca sabır ile herşey çözüldü.
Ziss Zc-11 Co2 Generator Yorum
Merhaba,

https://www.zissaqua.eu/products/zc-11-co2-generator

https://youtu.be/i3E6vSnrJUQ?si=cCprT2VnN-i2ntUD

Ziss zc-11 co2 generator ürününü kullanan var mı aramızda?

ISTA CO2 Difuzör Set. (Sprey)
Tekrar merhaba,

İsta Co2 Diffuser Set 550cc
İsta CO2 Indicator - Co2 Göstergesi

Üsteki iki adet ürünü aldım. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Fotosentez yani oksijen kabarcıkları bir miktar arttı. Ancak co2 göstergesi yeşil renge ( yeşil renk yeterli co2 tank içinde olduğunu gösteriyor) hiç gelmedi. Çok çok az co2 miktarı artıyor olabilir ama 40 litre tankımın co2 seviyesini yeterli seviyeye getirmedi.

Merak eden olur diye yeni konu olmadan mevcut konudan patlaşmak istedim.
ISTA CO2 Difuzör Set. (Sprey)
Güncel yorumlar var mı acaba?
Kullananlardan yorum alabilir miyim?
Çalışma Masası 80lt Akvaryumu Taşırmı
Merhaba,

Akvaryum + su + kum + belki kaya bence en az 70 kg olur kilonuzu bilmiyorum ama kendinizi düşünün 80 kg olsanoz ayakta o masanın üstüne çıkar mısınız?
Belki sorum saçma gelmiş olabilir. Ben bu riske girmezdim. Ahşap parçalar arası Bağlantı parçaları metal kaynağı gibi boşluksuz bir birleşme sağlamaz. İl

Sağlıklı balıklar
Japon Balığı Suyu Çok Kirli
Merhaba,

Akvaryum hacmi 25 litreyse betta bakabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar
Japon Balığım Suda Hareket Etmekte Zorlanıyor
Merhaba ,

Aynı konuyu iki krz açmışsınız. Sanırım filtre tankınızda yok. Ve hacmi iki jabon balığı için fazla akvaryum suyunum temizlenmemesi ve kirlilik kaynakkı balığınızda hastalık meydana gelmiş.
Japon Balığı Suyu Çok Kirli
Merhabalar,

Aldığınız motor sadece hava motoru mu? eğer öyleyse filtreleme yani temizleme işlemi yapmaz. Büyük boyutlu japon yerine daha küçük boyutlu balık koymanızı tavsiye ederim. Balıkların minimum hacim tavsiyesine uyarak balık seçimi yapmanız daha iyi olabilir. Suyu nasıl eklesiğiniz bilmiyorum. Japon balıkları çok dışkı çıkaran bir balıktır. Neden suyunuz kötü olduğuna dair biraz daha açıklama yapabilir misiniz. Mesela çok yüksekten suyu koyduysanız zemindeki dışkı ve pislikler havalanmış olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.