ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
cagdason
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Haziran 2012 00:57
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Çağdaş D. Son
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1975
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretim Üyesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Çağdaş D. Son
SON 3 MESAJI
20 Günlük Deniz Akvaryumum
Işıklar nekadar süre ile yanıyor, kahverengi alge ışığı azaltırsan azalabilir ama sorun fosfat ya da benzeri bir değerin yükselmesinden kaynaklanıyor sanırım. Dalga motoru iyi fikir ve sık su değişikliği sorununu çözer. Balık için biraz erken gibi belki damsel denenebilir. Ama ilk önce su değerlerini kontrol et bence. Kolay gelsin.
Işıklar nekadar süre ile yanıyor, kahverengi alge ışığı azaltırsan azalabilir ama sorun fosfat ya da benzeri bir değerin yükselmesinden kaynaklanıyor sanırım. Dalga motoru iyi fikir ve sık su değişikliği sorununu çözer. Balık için biraz erken gibi belki damsel denenebilir. Ama ilk önce su değerlerini kontrol et bence. Kolay gelsin.
3 sene sonra hobiye dönüş
Herkeze merhaba,
2003 yılından beri yapmakta olduğum tuzlu su akvaryum hobisine 3 yıl verdiğim aradan sonra tekrar başlıyorum. Herşey 25 Şubat 2012 günü başladı. 3 senedir nasıl tekrar başlarım diye düşünüyordum, itiraf etmeliyim Türkiye'de bu hobi ile uğraşanları taktir ediyorum herşey oldukca pahalı. Dünyanın heryerinde pahalı bir hobi ama burda ayrı bir pahalı. Beni ençok sevindiren yurtdışınakileri aratmayan çok güzel forum siteleri olması. Umarım bende diğer hobicilere burdan yardım edebilirim sizlerin yardım ve önerilerinede herzaman ihtiyaç duymaktayım.
Evet hikayemize dönelim 25 Şubat'ta Ankara sitelerde başladı öykümüz. Bir süredir internette 2. el tank fiyatlarına bakıyordum, satıcı arkadaşlardan birtanesi Sitelerde Ali usta diye birinden aldığını söyledi tankını. Tank hoşuma gitmişti ama 2.el için biraz pahalı gelmişti. Sitelere gidip yerinde görmek istedim tankları ve Ali usta ile tanıştım sonunda eve 140x60x60 lık bir tank ile döndüm.
Yandan:

Sump:

Su konusunda ne yapacağıma bir süre karar veremedim. İlk kurduğum tank da şanslıydım mesleğim gereği 18 ohm suya ulaşabiliyordum. Burda damacana kullananlar olduğunu duydum ama hem pahalıya gelecekti hemde güvenemedim. Sonunda bir RO sistem aldım. Malesef 19 lt yi 5 saatte dolduruyor. Tankın tamamını (yaklaşık 450 lt) doldurmak baya bir zaman aldı

Protein skimmer seçimi oldukca zorlu bir konu aceleye getirmek istemedim hala arayış içindeyim sanırım sonunda BM NAC-7 alacağım ama şimdilik forumdan bulduğum 2. el bir skimmer kullanıyorum oldukca yetersiz bir iki hafta içinde 2. el bir BM bulamazsam sanırım yeni birtane almam gerekecek.
Bir yandan su doldurmaya devam ediyorum,
daha önceki tanklarımda sayısız felaket ile karşılaştığım ve birçok salon, halı, parke feda ettiğim için bu sefer değişik ve biraz cesur ve akılsızca bir hareket yapıp tankı balkonda kurdum. İlk getirisi gider olması, ama bir çok götürüsü var kapalı balkon olmasına rağmen ısıtmak oldukca sorun şu anda iki 500W ısıtıcı var tankta. Elektirik parası sorun olsada bu hobiye başlarken bunu göze almıştım daha büyük sorun elektirik kesintileri ve tankın ısısının çok hızlı düşebilecek olması ileride bir jenaratör almak gerekebilir.
Resif ve deniz akvaryumlarında bence en önemli unsurlardan biri canlı kaya ve canlı kum. Bu konuda bilhassa canlı kaya konusunda birçok tankın yetersiz kaldığını gözlemliyorum 300-400 litrelik tanklarda 30-40 kg canlı kaya kullananlar var bence bu boyuta bir tank en az 100 kg canlı kaya kaldırır. Bu konuda kesin bir kural olmadığını biliyorum ama benim tecrübem nekadar kaya okadar az problem. Kum konusunda 5-6 cm olacak şekilde 40 kg canlı kum ve 47 kg argonit kullandım.

Kumların çokmesini beklerken bir yandan aydınlatma konusu beni düşündürmeye başladı. Daha önceki tanklarımda power compat kullanıyordum ve çok memnundum burda birtürlü uygun armatür bulamadı. T5 aydınlatmaya bakarken gene forum lar sağolsun bir MH armatür buldum oldkca uyun fiyatlıydı. Hala ek olarak T5 ya da LED düşünüyorum ama şimdilik 2x150 W MH ile (14000 K) idare ediyorum.

Armatürü tavana asmak oldukca zor oldu ama sonunda güzel bir görüntü olduğunu düşünüyorum.
Sonunda kum oturdu ve filtreleri çalıştırma zamanı geldi.

Filtreler vazifelerini yaptı ve suyumuz güzel bir görüntü aldı.

Canlı kaya bulmak oldukca güç bir ugraş, hele iyisini bulmak sanırımnerdeyse imkansız en azından internet üzerinden alıyorsanız. Buna rağmen ben ilk paketi internetten bir siteden aldım ve harika kayalar geldi. Keşke ellerinde daha fazla kaya olsaydı malesef sanırım hepsini ben aldım.
cagdason 2012-03-16 01:16:42
Herkeze merhaba,
2003 yılından beri yapmakta olduğum tuzlu su akvaryum hobisine 3 yıl verdiğim aradan sonra tekrar başlıyorum. Herşey 25 Şubat 2012 günü başladı. 3 senedir nasıl tekrar başlarım diye düşünüyordum, itiraf etmeliyim Türkiye'de bu hobi ile uğraşanları taktir ediyorum herşey oldukca pahalı. Dünyanın heryerinde pahalı bir hobi ama burda ayrı bir pahalı. Beni ençok sevindiren yurtdışınakileri aratmayan çok güzel forum siteleri olması. Umarım bende diğer hobicilere burdan yardım edebilirim sizlerin yardım ve önerilerinede herzaman ihtiyaç duymaktayım.
Evet hikayemize dönelim 25 Şubat'ta Ankara sitelerde başladı öykümüz. Bir süredir internette 2. el tank fiyatlarına bakıyordum, satıcı arkadaşlardan birtanesi Sitelerde Ali usta diye birinden aldığını söyledi tankını. Tank hoşuma gitmişti ama 2.el için biraz pahalı gelmişti. Sitelere gidip yerinde görmek istedim tankları ve Ali usta ile tanıştım sonunda eve 140x60x60 lık bir tank ile döndüm.
Yandan:

Sump:

Su konusunda ne yapacağıma bir süre karar veremedim. İlk kurduğum tank da şanslıydım mesleğim gereği 18 ohm suya ulaşabiliyordum. Burda damacana kullananlar olduğunu duydum ama hem pahalıya gelecekti hemde güvenemedim. Sonunda bir RO sistem aldım. Malesef 19 lt yi 5 saatte dolduruyor. Tankın tamamını (yaklaşık 450 lt) doldurmak baya bir zaman aldı

Protein skimmer seçimi oldukca zorlu bir konu aceleye getirmek istemedim hala arayış içindeyim sanırım sonunda BM NAC-7 alacağım ama şimdilik forumdan bulduğum 2. el bir skimmer kullanıyorum oldukca yetersiz bir iki hafta içinde 2. el bir BM bulamazsam sanırım yeni birtane almam gerekecek.
Bir yandan su doldurmaya devam ediyorum,
daha önceki tanklarımda sayısız felaket ile karşılaştığım ve birçok salon, halı, parke feda ettiğim için bu sefer değişik ve biraz cesur ve akılsızca bir hareket yapıp tankı balkonda kurdum. İlk getirisi gider olması, ama bir çok götürüsü var kapalı balkon olmasına rağmen ısıtmak oldukca sorun şu anda iki 500W ısıtıcı var tankta. Elektirik parası sorun olsada bu hobiye başlarken bunu göze almıştım daha büyük sorun elektirik kesintileri ve tankın ısısının çok hızlı düşebilecek olması ileride bir jenaratör almak gerekebilir.
Resif ve deniz akvaryumlarında bence en önemli unsurlardan biri canlı kaya ve canlı kum. Bu konuda bilhassa canlı kaya konusunda birçok tankın yetersiz kaldığını gözlemliyorum 300-400 litrelik tanklarda 30-40 kg canlı kaya kullananlar var bence bu boyuta bir tank en az 100 kg canlı kaya kaldırır. Bu konuda kesin bir kural olmadığını biliyorum ama benim tecrübem nekadar kaya okadar az problem. Kum konusunda 5-6 cm olacak şekilde 40 kg canlı kum ve 47 kg argonit kullandım.

Kumların çokmesini beklerken bir yandan aydınlatma konusu beni düşündürmeye başladı. Daha önceki tanklarımda power compat kullanıyordum ve çok memnundum burda birtürlü uygun armatür bulamadı. T5 aydınlatmaya bakarken gene forum lar sağolsun bir MH armatür buldum oldkca uyun fiyatlıydı. Hala ek olarak T5 ya da LED düşünüyorum ama şimdilik 2x150 W MH ile (14000 K) idare ediyorum.

Armatürü tavana asmak oldukca zor oldu ama sonunda güzel bir görüntü olduğunu düşünüyorum.
Sonunda kum oturdu ve filtreleri çalıştırma zamanı geldi.

Filtreler vazifelerini yaptı ve suyumuz güzel bir görüntü aldı.

Canlı kaya bulmak oldukca güç bir ugraş, hele iyisini bulmak sanırımnerdeyse imkansız en azından internet üzerinden alıyorsanız. Buna rağmen ben ilk paketi internetten bir siteden aldım ve harika kayalar geldi. Keşke ellerinde daha fazla kaya olsaydı malesef sanırım hepsini ben aldım.
63% oranında küçültüldü (960 x 574) - Resmin orijinalini görmek icin tıklayın
Kayaların resimleri:
İkinci set gene farklı bir internet sitesinden geldi yanlız ilk setle uzaktan yakından alakası yoktu bu setin. Genede fena parçalar değildi. Şu anda toplam 60 kg canlı kaya bulunuyor tank içinde. ikinci setten sonra internet alımına ara veremeye, kayaları mümkünse görerek almaya karar verdim. halen 40 kg kadar kaya arıyorum.
Tüm bunları yaparken bu hobinin olmazsa olmazı test kitlerinden bahsetmedim çünkü malesef bugüne kadar hala kitlerim elime geçmedi. Seachem ürünlerini daha önce kullanmıştım gene bu ürünleri tercih ettim. Umarım yarın ya da öbürgün, elime geçer geçmez testleri yapacağım. Tuz olarak Tropic marine reef pro kullandım bitmeye yakın şimdi Red sea Reef extream aldım. Bakalım Calcium Magnesium ne oranlarda cıkacak testler gelince göreceğiz.
Sıcaklı: 25 C
Tuzluluk: 1.025
pH: 8.3
İlk mesaj için şimdilik bukadar, sıksık güncelemeyi umuyorum. sizlerin önerilrini ve desteklerini bekliyorm. Herkeze bol tuzlu günler.

Kayaların resimleri:
İkinci set gene farklı bir internet sitesinden geldi yanlız ilk setle uzaktan yakından alakası yoktu bu setin. Genede fena parçalar değildi. Şu anda toplam 60 kg canlı kaya bulunuyor tank içinde. ikinci setten sonra internet alımına ara veremeye, kayaları mümkünse görerek almaya karar verdim. halen 40 kg kadar kaya arıyorum.
Tüm bunları yaparken bu hobinin olmazsa olmazı test kitlerinden bahsetmedim çünkü malesef bugüne kadar hala kitlerim elime geçmedi. Seachem ürünlerini daha önce kullanmıştım gene bu ürünleri tercih ettim. Umarım yarın ya da öbürgün, elime geçer geçmez testleri yapacağım. Tuz olarak Tropic marine reef pro kullandım bitmeye yakın şimdi Red sea Reef extream aldım. Bakalım Calcium Magnesium ne oranlarda cıkacak testler gelince göreceğiz.
Sıcaklı: 25 C
Tuzluluk: 1.025
pH: 8.3
İlk mesaj için şimdilik bukadar, sıksık güncelemeyi umuyorum. sizlerin önerilrini ve desteklerini bekliyorm. Herkeze bol tuzlu günler.
70*40*50h kurulum
Tang ler özellikle birbirine benzeyenler eğer tank alanı küçükse pek iyi geçinemiyorlar ve stres oluyorlar. Tankınızın büyüklüğü 4 tang i kaldıramayabilir.
Kolaylıklar dilerim.
Tang ler özellikle birbirine benzeyenler eğer tank alanı küçükse pek iyi geçinemiyorlar ve stres oluyorlar. Tankınızın büyüklüğü 4 tang i kaldıramayabilir.
Kolaylıklar dilerim.
SON MESAJLAR
- Bitki Akvaryumu İçin Aydınlatma Önerisi ZEKUDA, 02:06
Yeni Üye Forumu - Balık Sağlığı Cyber_Scout, 02:05
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetra Yavru Alma Tecrübem :) Hobimus, 01:54
Amerikan Tetraları - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 01:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40*40*40 Walstad - Drystart Edagli, 00:51
Yeni Üye Forumu - Uzun Konu:sancılı 620 Lt Lik Tank Kurulumu ugurbaran, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - 30x30 Walstad Akvaryum İçin Canlı Önerisi Luk258, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - İlk Defa Bitkili Akvaryum Kuruyorum syerli, 00:05
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Macmasteri youngaquarist, 23:58
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Aydınlatma Tavsiyesi Yakazaa, 23:46
Yeni Üye Forumu - Co2 Olmuyor sinanbyr, 23:38
Yeni Üye Forumu - Sajika Çiftim Ve Yavruları Amatör balıkçı, 23:04
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - Balıklar Düz Japon Mu Yoksa Komet Mi GhostKoi, 22:36
Sazansıgiller - Kararsızım İnci Kefali, 22:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasakalawe Işıklandırma Çağatay Tozak, 22:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides burayadali, 20:08
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum 40x35x35 Low Tech EnviEn, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - 35x30x16 Akvaryum İçin Kurulum Önerisi mustafakrml, 19:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Endler Balığı Kuyruk Erimesi AquaVita, 19:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Aldığım Bitkilerin Adını Söyleyebilir Misiniz ogurcay, 17:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acı Suya Giriş - Arı Goby İnci Kefali, 17:00
Acı Su Balıkları - Yeni Bir Kurulum Önerisi yhackup, 16:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Astronot Balığı Cinsiyet -RBG-, 16:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Atman 3335 Filtre Pervanesi EfehanK, 15:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Yosunlaşma Muhammedsglm, 14:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitki Akvaryumunda Kum Kombinasyonu ugurbaran, 14:28
Yeni Üye Forumu - Barclaya Longifolia SaRCoPhiLiuS, 11:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Bu Yem İyi Mi SaRCoPhiLiuS, 09:54
Yeni Üye Forumu - Lepistes Üremesi Hastalıklı Lepistes eczGrylls, 09:00
Canlı Doğuranlar - Çöpçünün Kuyruğundaki Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir Fatih_hakankaan, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30x20x20 Ramshorn Akvaryumu Kazaritachi, 00:26
Akvaryum Tanıtımı - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 23:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarda Sürü Davranışlarına Bir Bakış GhostKoi, 23:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - Longfin Rams erencivelek, 23:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Kuyruk Erimesi koraykbl, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Başlangıç Hk. Tortuga7, 22:28
Yeni Üye Forumu - Ramirezi Cinsiyet Belirleme YeniAkvarist, 22:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Mini Karides Akvaryumu Birminikçınar, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 20:48
Akvaryum Tanıtımı - İlk Kurulum Herkese Tşkler yigidoumit, 19:59
Akvaryum Tanıtımı - Pcb Bağlantısı urzais, 19:49
Bitki Akvaryumları Genel - Işığımın Kaç W Olmasi Lazim Kaangzkr, 19:46
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Hamile Ne Zamana Karnı Kare Şekli Alır Seymenefe, 16:14
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 15:52
Akvaryum Dünyasından Haberler - Ofise Blackwater Akvaryum Kurulum Serisi -RBG-, 14:16
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x55 İçin Dış Filtre Tavsiyesi Me0, 13:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İçin Işık Rengi Ne Olmalı ? ulutasatilla, 09:20
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Plati Ve Rainbow ciii87 00:46
- Black Ramirez Ve Endler ILGIN 00:41
- Black Pinto Galaxy Fishbone ILGIN 00:41
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 23:17
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 23:17
- Asma Kökü Gövdesi seran06 22:45
- Tropheus Ujiji&mtoto - Kafalı Yunuslar seran06 22:45
- Venüstüs - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Firefish Malawi market 22:27
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 22:27
- Tüm Akvaryum Malzemelerimi Satıyorum SJess 22:14
- Afra Coube AlisBaba 21:03
- Electric Blue Acara AlisBaba 21:03
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 21:02
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 21:02
- Apistogramma Kakadu SedatC 20:56
- Afrika Cichlidleri devito 20:56
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Toprak Thunderbird 20:23
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 19:06
- Bitki Armatürü buraktanatar 19:06
- Bitki Armatürü buraktanatar 19:06
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 19:06
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:51
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 18:44
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 18:18
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 18:07
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 18:07
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 18:07
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 18:03
- Su Piresi & Infusoria Amati340 18:03
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 18:03
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 18:03
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 18:03
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 17:53
- Özel Moss Türleri. smithiseek 17:39
- Black Molly Balıkları. smithiseek 17:39
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 17:34
- Java Moss voltran 17:34
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 17:06
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 16:54
- Akvaryum 30*30 metsi 16:54
- Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 16:50
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 16:50
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 16:50
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 16:47
- 300w Isıtıcı Ercankurt 16:47
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:41
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:41
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:41
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 16:35
- Komple Set ataberk28 16:35
KULLANICILAR
- 83 Online Kullanıcı, 45 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
Gökhan1984,
sedaterdem,
oguzhanYeniBalik,
ataberk28,
mutama,
laneth,
MiSoSiKiaN,
Cyber_Scout,
ulutasatilla,
YDshrimps,
Hobimus,
urzais,
heserx,
osmandbnl,
Kaangzkr,
MosfeT,
NEGiG,
prisonbreak,
karavanaemre,
bysmokin,
erdalakçay,
arapaima,
Hoppala,
harun reşit,
Kazaritachi,
memo9800,
Edagli,
Luk258,
mertt1925,
ternapi,
rupee,
Yakazaa,
wallece,
Hidro Dinamik,
Gökdeniz Kale,
bawyerank,
Ahmetarslan18,
mtzworks,
Tallha,
yeekim,
Nickim10Harf,
emresycn,
alipaksi,
CenK,
Fatihasl,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.