ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nasreddin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
79
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2011 12:21
Son Ziyaret:
07 Nisan 2024 22:04
Toplam Mesaj:
254 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Haluk Uslu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

150x50x45 Elekon (28 Günde Final)
Heyhat; siz ne yapmak istediğimizi hala anlamadınız.

Oluşturulan algıyı değiştirmek istiyoruz. Akvaryum içine cuba atıp bunu son derece extreme pahalı ürünlerle destekleyip farzı mihal 25 günde final yapılabileceği algısını yıkmak istiyoruz. Bu kadar pahalı ekipmanı görüp vazgeçecek hobicilere alternatifler göstermek istiyoruz.

Yoksa ne sizin ne de müşterilerinizin tercihleri bizi alakadar etmez.
150x50x45 Elekon (28 Günde Final)
Off off süper bir tartışma olmuş.

Şimdi de ben tüm bildiklerinizi farklılaştırabilecek [B]kişisel bir tecrübe[/B] paylaşayım :) Kullanılan taban malzemesi ve toprak açısından kısaca özetlemek gerekirse:

- Bitkili kurulumunda sadece ama sadece Aquaclay toprak kullandım. Alt taban, substrat, lav kırığı vs. kesinlikle YOK!
- Toprak kalınlığı 6-7cm civarı.
- Herhangi bir toprak altı katkı gübresi / misket gübre vs. de KULLANMADIM.
- Diğer bileşenler de CO2 ve aquastar & grolux aydınlatma (ilave ek bilgi olarak dursun)

Sadede gelecek olursak:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/111535/241120161355321.jpg[/IMG]

+ şunları da bilin.
- Cubaların hızlı büyümesini bir türlü durduramıyorum. Hatta yukarıda gördüğünüz akvaryumun ortadan sol tarafa bölümünde olan cubalar sadece budanmış cubaların dikimiyle oluşmuştur.
- Şimdiye kadar bu tabanda onlarca bitki türü yetişti sadece ama sadece bir türde başarısız oldum. Helferi maalesef olmadı. Belki de zamanında almış olduğum 5 adet helferi problemliydi.
- Şimdi sıkı durun. Bir akvaryumcunun bu artık çürüdü diye çöpe atmış olduğu Dennerle 'nin in vitro kutusundaki bir bitkiyi kendisinden izin isteyerek almıştım. Kendisi ısrarla bitkinin öldüğünü söylese de ben diktim ve bitki şu an altın çağını yaşıyor. (Fotoğraf ister misiniz?)

Sonucu sadece sadece toprak açısından değerlendirmenizi rica ederim.
[EDIT]denizim20,2016-12-25 07:28:07[/EDIT]
Dsm Günlüğü (50x35x28h)
Üzerine moss uygulanan lav kayalarını işiniz bittikten (tankı bozduktan) sonra tekrar temiz bir şekilde kullanamıyorsunuz. Çok ilginçtir ki kayalar güneş altında aylarca kalsa ve bir fırçayla iyice temizleseniz dahi akvaryuma konulduktan sonra mosslar canlanıyor. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
Ada Nano Hardscape 60x35x30 (hi-tech) Sayfa - 5
Amonyak için reeflowers'ın iki ürünü var. Ben remorganics'i kullanıyorum ve oldukça memmunum. Tavsiye ederim ama amazonia ile nasıl sonuç verir bilmiyorum.
Kayalık
Sinan hocam konunuzu en baştan okudum. Kurulumunuz çok güzel, anlatımınız ve gelişmelerden haberdar etmeniz de çok hoş. Fakat bu güzel kurulum çok ilginçtir ki forum takipçileri tarafından yeterince yorum katkısı almamış. Acaba tanıtım başlığı daha cebelli ve afilli bir başlık olsaymış ilgi alaka artar mıydı bilmiyorum.

Son gelişmelerle ilgili fotoğraf paylaşabilirseniz seviniriz. Merakla takipteyiz.
Dennerle Scapers Tank 50lt
Ahmet bey; yurt dışında akvaryum malzemelerini, canlılarını ve bitkilerini tedarik açısından değerlendirebilir misiniz? İhtiyaçlarınıza ulaşmanız kolay ve ucuz oluyor mu? Bir hobici olarak buradaki akvaryumcularla Almanya'daki akvaryumcuları değerlendirebilir misiniz?
Çok bitkili
Aslında akvaryum fotoğrafta çok iyi çıkmamış. Bitkiler çok daha çekici ve canlı renklere sahip. Yakından izlemek çok daha keyifli. Ortalıkta devamlı gezen minik pigme çöpçüler; yem bulma ve çalma savaşında olan amano karidesler, hala küçüklüklerini koruyan yosun yiyici sae'ler... İlk bitkili deneyiminde başarısından dolayı Hamit hocamı kutlarım.
Soulmate
[QUOTE=rizasirman]Böylece arkada gizlice yetiştirdiğim pancuraji moss da belli oldu :)[/QUOTE]
Pancuraji moss'u ilk defa duydum. Google'da fotoğraflarına baktım. Hakketten çok hoş bir türmüş. Umarım sağlıklı bir şekilde çoğalır elinizde...
Kızıma Hediye
Samim bey; bulduğunuz kayaların akvaryum içinde kullanılıp kullanılmayacağını anlamak için basit bir yöntem:
[QUOTE]Dikkat etmeniz gereken en önemli husus kalsiyumlu bileşenler içermediklerine ve suya salınım yapmadıklarına ,yapıyorsa bile su değişimiyle telafi edilebilecek eser miktarda olduklarına emin olmalısınız. [B]Bunu test etmek için genelde kullanılan yöntem kayanın üzerine tuzruhu dökmektir. Çok aşırı köpürme varsa bu akvaryumunuz için uygun bir taş değildir.[/B] [/QUOTE]
Fotoğraflarınızı merakla bekliyoruz...
Yine, Yeni, Yeniden...
Renkli taşlar kullanılması farklılık açısından da forumda daha önce görmediğimiz (benim açımdan) bir deneme. Açıkçası benim çok hoşuma gitti. Tek bir önerim var çakıl taşlarını, hagen siyah kum üzerinden alıp daha aşağılarda kullansanız nasıl dururdu diye merak etmekteyim. İlk fotoğrafta çakıl taşları yok biraz daha bana iyi gibi geldi. Ama siz bana bakmayın. Çakıl taşları da olmuş olmuş... [;)] Bakalım bitkiler iyice olgunlaştığında nasıl olacak? Ben de tebrik ediyorum kurulumunuzu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.