ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
n0mad
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2011 19:30
Son Ziyaret:
07 Mart 2013 00:26
Toplam Mesaj:
84 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AKIN AKSU
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Emniyet Personeli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*40*50 Sarı Prenses-Mavi Prenses -- Küçükköy/G.o.paşa

SON 10 MESAJI

S.prenses İlk kez başıma geliyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Haraketsiz kafası yukarı bakacak şekilde duruyordu

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 Lt


Akvaryumdaki Diğer Canlılar: S.Prenses - M.Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Selam ilk kez başıma geliyor bu durum. yardımlarınızı rica ediyorum. balığımın yaralı olduğunu geç farkettim sanırım biraz çünkü ilk zamanlar diğer balıklar ona vurmaya çalışıyorlardı balıkta sadece kafasını yukarı bakacak şekilde hareketsiz bir biçimde duruyordu anca diğer balıklar vurmaya çalışınca hareket ediyordu. dikkatlice bakınca balığın alt yüzgeç başlangıç yerinde yara gibi iltihap gibi bir deformasyon mevcut olduğunu gördüm hemen akvaryumu ikiye ayırdım hasta balığı bir tarafa attım şuan yukarı bakma hareketsiz durma gibi bir duruş sergilemiyor hareket halinde nedir bu hastalık?  ben bu balığıma nasıl bir ilaç takviyesinde bulunmalıyım tavsiyeleriniz nedir? Teşekkür ederim
Hailea UAS-15000 Akülü ve Şarj Olan Çift Çıkışlı Hava Motoru
Taşınırken hava motorunu  akvaryumun içine düşürdüm.   Hailea UAS-15000 şuan çalışmıyor. ücreti karşılığında tamir ettirme şansımız var mı? yanıt verirseniz çok memnun olurum.
Elektrik Kesintisi ve Kuluçkadaki Yavrular
 Sizi zorlamayacaksa eğer Hailea Uas-15000 Akülü Ve Şarj Olan Çift Çıkışlı Hava Motoru'nu tavsiye ederim.

Ben bu cihazdan çok memnun durumdayım.Haftada bir defa Elektrik fişini çekip şarjı bitene kadar açık bırakıyorum. 10 HF LOW modunda iken neredeyse 19-20 saat çalışıyor.  6 HR - HI modunda  14-15 saat sorunsuz bir şekilde çalışmakta  hava çıkış kuvveti gayet iyi. Fiyat performans olarak önerebileceğim bir hava moturu 
balığım hamile mi?
Malawi balıklarının daha iyi ortamda yaşamasını sağlamanız için ilk önce lütfen silis kum kullanmanızı öneririm. Bende ilk akvaryum kurarken sizin kullandığınız çakıllardan kullandım. Balıklarımın yan yüzgeçlerinde sürtünmeden kaynaklı çizikler görmeye başladım  zamanla  beni de buradan sağolsun arkadaşlar uyardılar. Gittim silis kum aldım (50 KG 15 TL) inanın 2 aydır hem balıklarım hem ben rahat içindeyiz her hafta neredeyse düzenli bir dişi yavru almakta. artık o kadar oldu ki yavru tankım da yavru koyacak yerim kalmadı onların doğal ortamını yaratmak için çok kaya kullandım ama dediğim yer sıkıntısın dan şuan akvaryumum da hiç kaya bırakmadım biraz diğer yavrular büyümesi için kaya da koymayı düşünmüyorum. yani buradan anlaşılıyor ki kaya ve silis kum bu malawiler için gerçekten bana göre olmazsa olmaz şeyler lütfen size tavsiyem kum ve kaya eklemeniz. 
Sarı Prenses Ve Mavi Prenses
Bende sadece 2 tür var yani bu saydığınız tüm yemlerden yerler benim balıklarımın en çok sevdikleri NLS Cichlid Formula,NLS Thera A+ ve Sera flora dır. tavsiye olarak istersen  

bitkisel yem olarak Sera flora  öneririm 

proteinli yem  olarak ise NLS ürünlerinden şaşma derim örn :  NLS Thera a+ öneririm. 

internet üzerinden açık yem satan sitelerden alabilirsin ayrıca forumda satan arkadaşlardan alabilirsiniz. ilk alacaksanız ve eğer sizi zorlamayacak sa en azından ilk kutusunu sıfır almanızı öneririm. 
Akvaryumun elektrik sarfiyatının maliyetini hesaplama
Harika bir paylaşım çok teşekkür ederim bir çok kere merak ettiğim sorunun net cevabını buldum tekrar teşekkürler
Akvaryum tutkusu ve Yaşar amcanın çiftliği?
Akçaylı olarak bu yaz mutlaka oraya uğrarım. ayrıca arkadaşlar yaşar amcanın üretim hanesinin detaylı resimlerini eklerseniz memnun oluruz.
Akvaryumu taşımak
[QUOTE=urukhrai]

Balıklar strese girmesin diyorsanız çözüm basit, sedasyon uygulaması.
3 damla karanfil yağı (Aktardan alabilirsiniz ucuzdur) yarım çay bardağı saf alkol içinde sallanarak çözdürülür. Sonra bunu taşıma yapacağınız kaba katarsanız, balıklarınız sedasyona uğrar yani uyuşurlar. Gittiğiniz yerde temiz suya koyduğunuzda kendine gelirler.

Karanfil yağının etken maddesi Eugenol'dur ve doğal bir sedasyon malzemesidir. Diş hekimliğinde de kullanılır. Profesyonel aquaculture sistemlerinde anestezik olarak (2Phenoxyethanol,Quinaldine,MS222,CO2 gibi kimyasallar dışında) bu malzeme de kullanılır.

Saygılar.

[/QUOTE]

bilgi için teşekkürler fakat bir kaç sorum olacaktı. saf alkolu nereden bulabiliriz? ayrıca balıkların kaç saat sedasyonda kalmasını sağlayabiliriz sorunsuz bir şekilde? teşekkür ederim
Bu balık diğerlerinden çok farklı

Kayseri'nin İncesu İlçesinde Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan ve temizlik firmasında işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Mehmet Arısal, yaklaşık 1 yıl önce hobi olarak aldığı 15 adet sarı prenses balıklarını akvaryumunda beslemeye başladı.

Balıklar 3 ay sonra yavru verince, dünyaya gelen balıklardan birinin sol gözünün diğerinin ise kuyruğunun olmadığını fark eden Arısal şaşkınlık yaşadı. Balıkların bu şekilde büyümeye devam ettiğini ve görenlerin de aşırdığını belirten Arısal, Yavru balıklarım büyüyünce bir tanesinin sürekli olarak sağ tarafına doğru yüzdüğünü fark ettim.

Bunun üzerine balığı elime aldığımda sol gözünün olmadığını fark edince çok şaşırdım. Balığı aileme de gösterdim onlarda çok şaşırdı. Şu ana kadar böyle bir şey görmemiştim ailemde görmemiş. Medyada dört ayaklı civciv, çift başlı buzağı gibi haberler izledim ve gördüm ama tek gözlü balık ve kuyruksuz balık ilk defa gördüm. Kuyruksuz balığı ilk gördüğümde kuyruğunun kopmuş olabileceğini düşündüm. Fakat elime alıp incelediğimde o balığımın da doğuştan olduğunu fark ettim.

Şimdi ise bu kuyruksuz ve tek gözlü ciklet cinsi sarı prenses balıklarımın, yaklaşık 70 tane balığımın içinde benim için ayrı bir yeri var. Önümüzdeki aylarda kuyruksuz ve tek gözü olmayan balıklarımın yavruları olacak. Yavrularının nasıl olacağını merak ediyorum. Bu balıklara çok sevdiğim kızım Berra ve yeğenim Azra'nın isimlerini koydum. Gözüm gibi bakıp, onlarla ayrı ilgileniyorum. Kesinlikle satmayı da düşünmüyorum. diye konuştu.


http://www.internetkayseri.com/kayseri/incesu/bu-balik-digerlerinden-cok-farkli-76228h.html

n0mad2012-04-03 21:33:54
Elektronik zaman saati ayarı nasıl yapılır
Belki çok zaman önce sorulmuş olabilir fakat daha sonradan konuya gelen arkadaşlar için bir yerde bulduğum açıklamayı kopyalıyorum

Nasıl yapılacağını Buldum Arkadaşlar benim gibi ilk sorun yaşayan arkadaşlar şu şekilde ayarlayabilirler..


Saati Ayarlamak için;

CLOCK Tuşuna basılı tutarak;



1 - WEEK tuşu ile haftanın hangi günü ise onu ayarlayınız.

2 - HOUR tuşu ile saati

3 – MİNUTE tuşu ile dakikayı

Ayarlayınız. Sonra CLOCK tuşunu bırakınız.



Programlama için;



TİMER tuşuna basıp programlamaya geçiniz ve tuşu bırakınız. Karşınıza 1. program ekranı çıkacaktır. Çıkan ekranda;



1

WEEK tuşuna birer birer basarak günler ile ilgili kombinasyonları, ( tek gün, gün aşırı, hafta sonu, hergün seçenekleri vardır ) HOUR ile açılış saatini MİNUTE ile dakikayı ayarlayınız.

ON





1

WEEK tuşuna birer birer basarak günler ile ilgili kombinasyonları, ( tek gün, gün aşırı, hafta sonu, hergün seçenekleri vardır ) HOUR ile kapanış saatini MİNUTE ile dakikayı ayarlayınız.

OFF





Bu işlemden sonra 1. programlamamız tamamdır. 2. ve diğer programlamalara geçmek için yine TİMER tuşuna basıp yukarıda anlattığım işlemleri yapınız.

Cihaz pirizde takılı iken ON/AUTO/OFF tuşu ile cihazı açarsınız, kapatırsınız ve AUTO da bıraktığınızda programlamanıza göre çalışır.

RANDOM tuşuna basıp aktif ettiğinizde, cihaz kendisi pilot konumda dilediği zaman cihazı çalıştırır. Kendi programınız dışında açılıp kapanmaması için bu özelliği kapalı tutunuz. 

RES/RCL tuşu ise; programlama bölümünde çalışır, programlamanızı aktif/inaktif eder.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.