ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
anubias
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2010 19:35
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2011 10:49
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ozgu aydogdu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ozgu aydogdu

SON 7 MESAJI

sera aquatan kullanımı
40t akvaryumuma 8 adet neon tetra koydum. Su değişimleri sırasında (yaklaşık 10 lt su değişimi yapılacağını düşünürsek) ne kadar sera aquatan kullanmalıyım (ml/damla)? Sera aquatanı su değişimi sonrasında balıkların bulunduğu akvaryumamı ekliyoruz? Herhangi bir hastalık olmaksızın ilave bir ilaç kullanmam gerekir mi acaba (sera nitrivec vb.)?
Ayrıca akvaryuma mangrow kökü eklemeyi düşünüyorum. Ek bir önerisi olan var mı?
Teşekkürler.
yeni akvaryum

Yunus beslemek çok mu yanlış olur sizce. (Bizim çocuklar özellikle yunus istiyor da..) Bir erkek bir dişi yunus alsam. Bildiğim kadarıyla kendi yavrularını yemiyorlar. Çok da dayanıksız bir tür değil sanırım. Bir süre sonra da bir tane cüce vatoz eklerim diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

yeni akvaryum

Bu durumda sanırım yine japon besleyeceğim. Sera aquatan ve bio-nitriveci nasıl kullanacağım konusunda önerileriniz çok makbule geçer.

freeasabird2011-08-10 10:36:55
yeni akvaryum

Akvaryumum yaklaşık 35-40 lt su alıyor. Balık dışında herşeyi koydum ve birkaç gün motoru balıksız çalıştırıyorum. Bu aşamada sera aquatan ve sera bio-nitrivec kullanmayı düşünüyorum. Ne kadar kullanmam gerektiği konusunda fikir verirseniz sevinirim (ilk kurulumda ve her su değişiminde). Ayrıca bu sefer japon yerine farklı ama dayanıklı bir veya birkaç tür beslemek istiyorum. Zaten akvaryuma 3-4 balıktan fazla koymayı düşünmüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

freeasabird2011-08-10 10:31:34
japon balığım ve anubias üzerindeki kahverengi lekeler

Yorumları için euphratese teşekkür ederim. Üzerinde kahverengi lekeler olan japon balığım maalesef öldü. Hareketsiz duran büyük japonumda ise kuyruğunda erimeler başladı. Mikofish isimli ilacı üzerinde anlatıldığı şekilde kullandım. Filtrenin süngerini değiştirip su değişimi yapıcam. Bunun dışında kullanmam gereken ilave ilaç vb. önerisi olan var mı acaba? Diğer balıklarımı da kaybetmek istemiyorum. Diğerlerinde hastalık belirtisi yok gibi ama olmasından endişeleniyorum. Teşekkür ederim.

japon balığım ve anubias üzerindeki kahverengi lekeler
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Açıkcası ben ilk kez akvaryumla uğraşıyorum. Üzerinde leke olan japonum giderek hareketsizleşmeye başladı. En büyük japonumda ise halen bir kıpırdanma yok. Doğrusunu söylemek gerekirse balıklar için üzülüyorum. Benim hatam yüzünden ölüyorlar.
Akvaryumla uğraşmanın bu kadar zor olduğunu tahmin etmezdim. Bugün koşa koşa bir akvaryumcuya gittim. Suyu 2-3 ayda bir değiştirmem gerektiğini söyledi. Biraz şaşırdım. Biyo-Mikofish isimli bir ilaç verdi (antimikotik+antibakteriyelmiş). Bugün kullandım. Sizce bu durum tüm balıkları etkiler mi? Bugün kullandığım ilacı önerdiğiniz ilaçla değiştirmemde sakınca olur mu? Motorun süngerini değiştirmem de gerekir mi?
 
 
 
japon balığım ve anubias üzerindeki kahverengi lekeler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Japon balığımın kafasının üzerinde son 2-3 gündür farkettiğim 2-3 mm çaplı kahverengi bir lekelenme ve ayrıca anubias bitkisinin bir yaprağında kahverengi renkli lekenmeler oluştu
Ayrıca en büyük ve en hareketli olan japon balığım yemleme dışında hareketsiz bir köşede duruyor.
Akvaryum Kapasitesi (litre):40-45 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 köpekbalığı, 6 japon balığı, 1 kök anubias, 1 kök amazon.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 25 derece

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:en son 10 gün önce contra icthyo, sera aquatan (su düzenleyici) ve sera bionitrivec (bakteri kültürü ve ağır metal çöktürücü) kullandım.
 
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :20 gün-ayda bir suyu değiştiriyorum. En son 10 gün önce akvaryumda bulunan minyatür gemi üzerindeki beyaz pamuklanmalar için üç gün boyunca conta icthyo kullandım. Ayrıca su değişimi sırasında sera aquatan ve bionitrivec kullandım. Öncesinde akvaryum içerisine denizden getirdiğim midye kabukları ve taşları (iyice yıkadıktan sonra) ekledim ve bitkilerin yerini değiştirdim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.