ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
taner986
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2010 17:04
Son Ziyaret:
14 Haziran 2011 15:40
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
taner kültüroğlu
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Osmaniye
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TANER KÜLTÜROĞLU
japon-lepistes

SON 10 MESAJI

Japon balığında kan toplanması

Mehmet bey benim japonlarımda da aynı sorun oldu hem beyaz benek oldular hemde kuyruklarında kan toplanması vardı. Ben sera costapur kullandım beyaz benek geçti kuyruklarıda büyük ölçüde kendine geldi. İlacın içinde yazanları birebir uyguladım. kuyruklardaki kan toplaması ilerlerse balığı öldürebiliyor. Sağlıklı balıklar yetiştirmenizi dilerim.

tetralarım yanıyor
Merhaba ben küçük bi akvaryumda tetra bakıyorum ancak hava çok sıcak olduğu için su 33 dereceyi buldu. 1 aydır bu sıcaklıktalar. Balıklarım gayet sağlıklı görünüyorlar ama yinede endişeleniyorum. Bi sorun olur mu? Ne yapmalıyım?
120 lt ısıtıcı ?

Benimde 150lt bir akvaryumum var 100watt ısıtıcı kullanmayı denedim ama çok sıkıntı oluyor yazın sıcak günlerinde bile hava biraz serinleyince sürekli ısıtıcı aktif oluyor ışığı hiç sönmüyor kışın soğuk günlerinde zaten 100watt ısıtıcıyla idare etmek imkansız. Ben çare olarak atman marka 300watt bir ısıtıcı aldım(35lira) şuan kafam çok rahat.

japonlarımda benek değil KENE var!(fotoğraflı)

balıklarımdan keneleri temizledikten sonra biraz yıprandılar. Sizce yemlemeyi nasıl yapmalıyım? Günde iki kez seranın farklı yemlerinden(goldy color, royal mix) veriyorum suya vitamin ekledim. Aynı miktarda vermeye devam mı etmeliyim, yoksa farklı birşey mi önerirsiniz?

İlginiz için teşekkür ederim
japonlarımda benek değil KENE var!(fotoğraflı)
[IMG]http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/94390/4_7_2010_20_29_20_5.jpg[/
arkadaşlar 2 gün önce balıklarımda beyaz benek var diye yeni konu açmıştım ama kullandığım ilaçlar etki etmeyince ve balıklardaki lekeler büyüyünce balıkları yakalayıp yakından baktım özellikle kuyruklarında ve yüzgeçlerinde hareketli canlilar tespit ettim. biraz araştırdım ve bunların kene olduğunu öğrendim bunlardan kurtulmanın en etkili ve sağlıklı çözümünün de elle tek tek temizlemek olduğunu öğrendim. 12 tane japonu tek tek temizledim ve yaklaşık 35-40 tane keneyi imha ettim. kenelerin 1 hafta önce yeni aldığım balıklardan geçtiğini tespit ettim. fotoğraflardaki altı kanlı olan balık yeni aldığım balıkların bitanesi. balıkları temizledikten sonra akvaryumuda bol tuz ve kaynak suyla yıkadım, tabi tüm akaryum malzemelerinide. bu durumla karşılaşmamış akvaryum severleri bilgiledirmek istedim, çünkü ben ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. herkese sağlıklı balıklar..
Eski İstekleri Yok

Benim 12 tane farklı türde japonlarım var ben yem olarak seranının goldy color yemini kullanıyorum kutusu 12lira civarında ama çok uzun zaman yedirirsiniz. Arada sizin kullandığınız yemlerdende verirseniz balıklarınız daha sağlıklı ve canlı olurlar.

japonlarımda beyaz benek oldu

Az önce gittim seranın beyaz benek için olan sera costapur aldım, akvaryuma hemen koydum ilacı. Akvaryum sıcaklığını 30 C ye sabitleyeceğim bu akşam. Şuan 33 derece civarında. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uyguladım. gidişattan haberdar edecem tekrar.

japonlarımda beyaz benek oldu

japon balıklarımın kuyruk ve yüzgeçlerinde beyaz benek oldu akvaryuma yeni balık almıştım galiba ondan bulaştı. tedavi için akvaryumun sıcaklığnı kademeli olarak 30 C'nin üzerine çıkarttım ve akvaryuma biraz da tuz ekledim. yapacağım başka birşey var mı ya da yaptıklarımın doğru mu? yardımlarınızı bekliyorum...

Balon Moli Yavrusu

Arkadaşlar benimde elepistes akvaryumumda 2dişi 1 erkek balon molim var dişi balon molim ay önce yavruladı ama sadece 1 tane yavrusu oldu, 2-3 gün bekledim daha yavrular mı diye ama başka yavru olmadı üstelik diğer yavruda akvaryumda kayboldu. Galiba balon moliler yavrularını yiyorlar. Ben daha önce lepisteslerimde böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Moliler oldukça farklı.

20 günlük japon yavrularım :)

Yavrularınız çok güzeller sağlıkla büyütmenizi dilerim. Anaç balıklarınız hangi tür japon, kaç yaşında ve kaç cm boyundalar acaba? Bide doğal alarak mı yumurtladılar yoksa siz mi sağdınız? Benimde japonlarım var yavru almak istiyorum, tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.