ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
l_chaylak_l
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2010 16:23
Son Ziyaret:
16 Haziran 2019 02:22
Toplam Mesaj:
164 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zekai ÖZSÖZGÜN
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Ordu
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

L144 Mavi Göz (Ancistrus sp. 4) Ancistrus dolichopterus (Siyah Cüce Vatoz) Tropheus duboisi

SON 10 MESAJI

Bitkili Kayalarım
Kayalar için çok sıkıntıya girmeyin. Ben taş ararken kırılgan olmamasına dikkat ederim. Kaya yani kolay kolay kırılgan olmamasına dikkat edin. Mutlaka bol suyla ve yüzeyini eski bir diş fırçasıyla temizleyin. Çünkü girintili çıkıntılı kayalarda mutlaka toprak kum kalıntısı olabiliyor. Tuz ruhu testine bence hiç gerek yok. Sonuçta bitki akvaryumlarında akıntı yok denecek kadar az oluyor. Akvaryumda kayayı aşındıracak akıntıya da daha önce hiç rastlamadım. Ph yönünden kayalar suyu sertleştirebilir diyorsanız ek olarak akvaryuma mangrow kökü ve benzeri kökler koyabilirsiniz. Ayrıca resimde taşlar akvaryumunuz için çok büyük. daha küçüklerini bulmanız koyacağınız canlılara yer açılması için iyi olur.
Canlı Yem Önerisi
Forumda veya alışveriş sitelerinden birinden başlangıç için bir miktar su piresi alın. Almadan 1 hafta önce su pirelerin besleyeceğiniz kabı (10 lt, 20 lt pet şişe veya akvaryum) doldurarak suyu dinlendirin. aha sonra su pirelerini ekleyin. yem olarak Melek ve tetralara verdiğiniz yemi toz haline getirip kullanabilirsiniz. suyun sıcaklığı 20-26 derece aralığında olsun. Zaten çok hızlı ürüyorlar. 2 günde bir su piresi ile balıklarınızı beslerseniz sürekli canlı yeminiz olur. Her gün vermek istiyorsanız gelen su pirelerini 2 ayrı kapta olacak şekilde besleyin. Sıkıntı çekmezsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için linke bakabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/su_piresi_uretimi_tecrubelerim_puf_noktalari_vb_k784735.asp
İkolaya Başlamak
Bende yeni Tropheus Duboisi ye başladım. Kara kara düşünüyorum. Malawiden sonra biraz daha tecrübe isteyen türe başladım. Akvaryumum yavru oldukları için şimdilik yeterli ama 1 yıl sonra yenisi lazım olacak. Bence her şeyi en baştan tam oturtmak lazım. Minumum 120*45*50 ölçülerinde bir tank lazım. filtre için sump veya dış filtre size kalmış. Ph'ı 9 a sabitleyebilmek için ince taneli 0-1mm aralığındaki mercan kumu veya kalsiyum karbonatlı kum kullanmak işinizi kolaylaştırır. İşe yavru ile başlamanız ileride isteğinize göre koloni kurmak için gerekli hemde maliyeti düşürmüş olursunuz.
Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu ?
Yeni kuracağım bitkili akvaryumun zemini hakkında aklıma takılan birkaç soru var.
Elemde şu an sadece Siyah Hagen bitki kumu var. Taban için ayrıca Prodac Fondovivo 1.8 Lt, Prodac Humus ve Misket gübre almayı düşünüyorum.
Bu malzemeleri Sırayla tabanamı dizecem?
Yoksa Prodac Fondovivo Bitki Topağı ve Prodac Humus'u karıştırımammı gerekiyor?
Benim fikrime gelince ben en alt zemine 3 -4 cm olacak şekilde Humus ve bitki toprağını karışımını koymak daha sonra bitki ekilecek yerlere misket gübre koymak ve en son 5 cm olacak şekilde Kumu uygulamak.
Akvaryum 40 lt. düşündüğüm bitkiler Cuba, Pellia Moss ve Lilaeopsis olacak.
Kurulum için yardımınız gerekiyor çünkü ilk defa bitkili kurulumu yapıcam.

200x45x45 Hightec Tropikal Fotosentez Merhaba Dedi
Verdiğiniz link çalışmıyor galiba
Dış Filtre Temizlemiyor
Yanlış mı doğrumu tam emin değilim ama size kendi yöntemimi söyleyeyim. biyolojik sünger en alta, karbon orta kısma, seramikler en üst katmanda olacak şekilde dış filtreyi düzenleyin. biyolojik süngerin ve aktif karbonun üzerine de elyaf serin. Seramiklerin üzerini elyaf ile kaplamayın. en fazla 3 gün içinde suyunuz cam gibi olacaktır. Muhtemelen arkadaşların dediği gibi bakteri oluşumu çok azdır.İlk kurulumda metilen mavisi kullandıysanız filtreyi yeniden düzenledikten sonra tekrar katkı maddesi kullanmayın. Her halükarda akvaryumdaki su 3-5 gün içinde dengeleniyor. Şükür bu güne kadar ilk akvaryum kurulumu esnasında ve su dengeleri yüzünden balık kaybım veya hastalık olmadı.
Akvaryum Isınmıyor
Isıtıcı kaç dereceye ayarlı. Bazen ısıtıcının üzerindeki değerler tutmuyor. Isıtıcı 30-32 derece ayarlayın su istediğiniz sıcaklığa geldikten sonra ısıtıcının ışığı açıkken sönünceye kadar ısı düğmesini çevirin (yani dereceyi düşürün). Işığın tam söndüğü değer sizin istediğiniz sıcaklığı bundan sonra karşılayacaktır.
Ankara'da Dış Filtre Tamiri Yaptırabileceğim Yer
JEBO'nun Türkiye distribütörü Kayapet olarak görünüyor. Sitenin adresi http://www.kayapet.com.tr/default.asp 'dir. Telefonla görüşüp tamir hakkında bilgi alabilirsiniz. Kolay gelsin.
Temizlenmesi İmkansız Kütükler
Dallar konusunda bende tecrübemi paylaşayım. Kütü ve dalları sakın tuzlu suyla kaynatmayın. Çünkü dallar ve kütükler sıcak suyla temas ettiği anda biraz genleşiyor ve kaynattığınız tuzlu ise doğal olarakta içine tuzda hapsoluyor ve tekrar tatlı suyla kaynatıp normal suda bekletilmediği sürece tuz çıkmıyor. Tuzlu suyla kaynatıp akvaryuma koyduğunuz zaman zamanla içindeki tuz akvaryuma salınıyor ve başta vatoz olmak üzere (vatozlar tuza biraz daha duyarlı) diğer canlı ölümlerine neden olabiliyor. Zaman varsa kütük ve dalları tatlı su ile kaynatıp bir hafta kadar su dolu bir kapta salınımı sona erdikten sonra akvaryuma koymak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.