ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yavuz45
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2009 14:52
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2010 03:48
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz Özdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Acemi akvaryumcu

SON 8 MESAJI

:S Engelli Lepistes
Hiç bir sorun olmaz büyük ihtimalle. Yaşar ve büyür hatta sağlıklı yavrularda yapar :) Canını sıkma hiç. Sadece görüntüsü belki rahatsız eder seni, ama o hayatından memnun merak etme.
 
Renklenmesi de 1.5 ay - 2 ay civarı sürer. Kaliteli yeme bağlı. Proteinli yemler çabuk büyümesini ve renklenmesini sağlar. Bol şans.
Bunu Neden Biz Yapamıyoruz ?
Bu sorunun nedeni ve cevabı bence çok basit. Bütün cevapları okuyamadım sadece konuyu okudum ve aklıma gelen ilk ve mantıklı sebebi söylüyorum,
Neden biz bunu yapamıyoruz çünkü iş sıkıntısı,aş sıkıntısı, geçim derdi, sağlık sıkıntısı, güvenlik sıkıntısı, ticari kaygılar, ailevi sıkıntılar gibi onlarca sebebimiz var böyle bişeyi "yapamamamız" için. Video almanyada çekilmiş ve oranın yaşam standartları ile bizimkileri karşılaştırırsak eğer "neden yapamıyoruz"a cevap vermiş oluruz sanırım.
Daha sıra buna gelene kadar...ooohhhhoooo :)
Kuyruk erimesi mi yoksa kavga mı
Sanırım ilk adım ve en doğru adım şu an için su değişim olacak. Yaklaşık 3/1 su değişimi ile başlayacağım. Yarın artma yada yayılma söz konusu olursa ana tanktan sorunlu balıkları alıp permasol tedavisi uygulamayı düşünüyorum.
 
Yeni balıkları kendi balıkçımdan almadığım için suçlu hissediyorum, umarım kurtarabilirm balıklarımı. %50 kdar olan yavrulardan pek umudum olmasada...Sağlıklı görünüyorlar en azından, önemli olan da bu sanırım.
Kuyruk erimesi mi yoksa kavga mı
İlginiz için teşekkür ederim. Yetişkinlerde de saldırı gözlemlemedim şimdiye kadar. Birde aklıma gelen ikinci bir seçenek ise şu şekilde;
24 saat ışık açık yaşıyordu lepisteslerimde diğer yetişkin balıklarımda. Olumlu olmadığını biliyorum ama yaklaşık 1 aydır durum bu şekildeydi. 3-4 gün önce akvaryumu birleştirdiğim ışık konusunda da biraz sıkı davranmaya başladım.Akvaryum ışık almayan bir bölümde,gündüzleride çok çok az ışık alıyor.Artık akvaryum ışığını söndürünce hepsi dibe çöküyor, o yüzden dipten daha çok bakteri mi alıyor acaba?
Buna bağlı olarak sorum acaba ışığı hiç kapatmasam mı bundan sonra, böyle bir sorun ve böyle bir çözüm olabilirmi?
Tekrar teşekkürler.
Kuyruk erimesi mi yoksa kavga mı
Fotoğraf: şuanlık yok

Canlıdaki Belirtiler: Kuyrukların küçülmesi

Akvaryum Kapasitesi (litre): yaklaşık 60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: platy, minör tetra, çöpçü, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece sıcaklık

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hiçbir kimyasal yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : yeni balık eklenmesi
 
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Yaklaşık 60 litre olan akvaryumumda 2 minör tetra ve 2 platy mutlu mesut yaşıyorlardı. Fakat akvaryumda yosunlanma belirtileri ve yere düşen yemlerin çoğalması sebebiyle 2 çöpçü balığı 1 de cüce vatoz satın aldım. Aynı zamanda küçük akvaryumumda bulunan yaklaşık 15 lepistes yavrusunuda(3 aylık kadar,pek yavrulukları kalmadı) büyük akvaryuma geçirdim. Fakat şuanda gördüğüm bütün balıklar sağlıklı olmasına rağmen lepistes yavrularının 4-5 kadarında kuyruk erimesi yada kopması var.Bazılarında %50ye kadar varan ciddi bir sorun var yani. Tahmin ettiğim kadarıyla yeni gelen balıklarda bakteri vardı- ama kendileri sağlam ve erime yada kopma olduğuna da emin olamadım. Akvaryumdaki türler uyumlu mu - ki bildiğim kadarıyla uyumlu... O zaman asıl ev sahipleri yani önceden duran balıklar mı kabullenemedi yeni gelenleri? Yada bu kopma değilde gerçek bir kuyruk erimesi mi? Yani bakteriyal bir sorunmu yaşıyoruz?
Çözümleriniz, önerileriniz tahminleriniz nelerdir ? Tam dengeyi oturtmuş ve çok sağlıklı balıklar besliyorken bu görüntü çok moralimi bozduSikkin yardımcı olursanız çok sevinirim....
Sonunda Aldim
Bu kadar balığa,akvaryum boyutlarını merak ettim..?
Garip bir hastalık olduğunu sanıyorum
İlginiz ve hızlı cevabınız için gerçekten çok teşekkürler.
Köşeye gidip duran balıklarım şunlar ;
 
Bunların yanında şu balıklara bakıyorum hiçbir sorun yok çok şükür ;
 
 
Bunlardan başka birde hamile lepistes var akvaryumda.
Şimdi sorduğunuz soruları sırasıyla cevaplayayım.
Poşet yem olarak-protein ağırlıklı bir yemim var,birde seranın genel yemlemesi pul yemim var.
 
Balıklar üzerinde beyaz leke veya toplu iğne başına benzer beyaz taneler yok.
 
Solungaçları açık şekilde balıkların..
 
Yan solungaçları devamlı açılıp kapanıyor.
 
Balıkların ağzıda açılıp kapanıyor,köşede duran olarak belirttiğim balıklarınki diğerlerine göre daha küçük hareketlerle ama cinsinden dolayı olduğunu sanıyorum.Bunun yanında karantinaya aldığım balıkta ağız hareketlerini şimdi dikkat edince gözlemleyemedim,sabit duruyor.
Karantinada duran balığım;
 
 
 
Tekrardan ilginiz için bile sonsuz teşekkürler :)
 
Yavuz452009-10-18 16:04:20
Garip bir hastalık olduğunu sanıyorum
Fotoğraf: Tanı için gerekirse ekleyeceğim

Canlıdaki Belirtiler: Durgunluk,iştahsızlık - ve birtanesinde solungaçta kızarıklık

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15 olarak tahmin ediyorum

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: cinsleri henüz tanımıyorum

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ölçme fırsatım şuan için yok

Filitrasyon: var

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Sık sık su temizliği yapıyorum, hastalıktan sonra sadece mağara benzeri ufak bir aksesuar ekledim ama hastalıkla alakalı olacağını zannetmiyorum.

Herkese Merhabalar,
Üç gün önce başlangıç olması açısından küçük bir akvaryum aldım.İçinde cinslerini de tam olarak bilmediğim balıklar var.İlk günlerde çok sağlıklı olan balıklarımdan ikinci günden itibaren başlayan ve bugün artarak devam eden garip davranışlar görüyorum.İnanılmaz derecede makale okudum ve balıklarımın ne tür hastalığı olduğuna tam teşhis koyamadım dolayısıyla tedaviye başlayamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Tanıtıma başlayayım,
İlk aldığımda hamile olan bir balık, hamileliği sanılan kadar yakın olmamasına karşın(temiz su uygun ortam gibi kriterlerin etkilediğini sanıyorum) dişi balığım doğurmuş,malesef yakalayamadım yavruları.Akşam 8 saatlerinde aldığım balıklarımı gece 2 ye kadar gözlemledim ve sabah 9 da kalktığımda yavrular yoktu.Bu dişi balığım doğumdan sonra güçsüzleşip yorgun düştü,bunun normal olabileceğini düşündüm.Sonrasında devamlı saklanma, ve dibe çökme eğilimleri gözledim.Doğumdan sonraki gördüğüm sabahtan itibaren tek bir köşede- hep aynı yerde gidip yatıyordu ve iştahsızlık başladı.Ertesi günden itibaren solungaçlarında kırmızılaşma-kanlaşma görünmeye başladı.Şuan doğumdan sonraki üçüncü gününde ve başka hiçbir değişim gözlemlemedim.Solungaçlarından başka ne iç-dış parazit özelliklerini tam olarak sergiliyor nede mantar başlangıcıolan pamuksu dokular görebiliyorum.Şuanda ayrı bir yerde,tek başına karantinada duruyor.

Aynı balığın erkeği olarak aldığım aynı balık cinside aynı davranışları sergilemeye başladı ve ve akvaryuma sonradan tek olarak eklediğim aynı cinse benzer olduğunu düşündüğüm hamile dişi de aynı davranışlara kapıldı.Bu bahsini ettiğim iki balıkta diğer balığın durduğu köşeye gidip sabit kalıyorlar,yemlere ilgisizler - nadir yiyorlar.Renklerinde solma olup olmadığı konusunda emin değilim ama aynı şekilde ne mantar belirtisi, ne solungaçta kızarıklık, nede parazit belirtisi tam olarak sergilemiyorlar.Bahsettiğim köşede havalandırma cihazım var ve bu cihazın altıyla cam kenarının yakın olduğu köşeye gidiyorlar devamlı.

Anlattıklarımdan herhangi bir tanı koyabilen varsa ve tedavi önerebilecek akvaryumcular varsa çok sevinirim.Yolun başlangıcında kayıp verip,soğumak istemiyorum :(
Şimdiden teşekkürler sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.