ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaytan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2009 22:34
Son Ziyaret:
08 Ekim 2015 13:34
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
huseyin kahraman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Kahraman

SON 10 MESAJI

Vatozhanem Bırakıyorum
Bende cok begendim, ozellikle bu paylasimlarda videolari pek izlemeyen birisi olarak sizinkini sonuna kadar izledim.

Salyangoz ayrimi
[QUOTE=acemibalık]Bahsettiğiniz salyangozlardan bendede var ve fazla büyümüyorlar devamlı yatık kabukla geziyorlar, ramshornlar epey büyüyorlar, ramshornlar bence adi salyangoz değil çok üreselerde.Adi salyangoz görmek isteyen  Physa türlerini görsün.  :)[/QUOTE]

evet bahsettigim salyangozlar bunlar. belki birileri ismini de soyler. kabuk sekilleri yaniltsada su an farkli bir tur olduklarina emin oldum gibi:)
Salyangoz ayrimi
[QUOTE=ADNADNAN]Tarifnizden anladığım kadarıyla bahsettiğiniz salyangoz romshorn değil. Physa acuta olabilir. Görsellerde aratın. Sizinki bundan mı? [/QUOTE]

bundan degil ama ogrenmek icin soruyorum. bu adi salyangoz olarak gecen tur mu?

biraz arastirma yaptim

http://www.fishforums.net/index.php?/topic/75554-snail-species/

bu sayfadaki 2. resimde gozukenlere benziyorlar. kabuk sekli ayni ramshorn lar gibi spiral. sadece boylari kucuk. 3-4 mm boyundalar ve bendeki buyuk ramshornlar gibi kabuklari dik durmuyor camda gezerken. kabuk bir tarafa yatiyor. sanirim ramshorn genel bir ad olup benim akvaryumdakiler kucuk bir  irki?
Salyangoz ayrimi
[QUOTE=demasonici] Fotoğraf olamdan bir yorum yapmak zor.[/QUOTE]

peki ramshorn snail yavrularinin kabuklarini sirtinda nasil tasidiklari konusunda yorum yapabilir misiniz? eriskinleri gibi kabuk sirtta devrilmeden mi yoksa karisik mi?
Salyangoz ayrimi
Merhabalar,

Ozcan beyden aldigim mavi karidesleri besledigim bir akvaryumum var. Yakin zamanda da daha buyuk bir akvaryuma gectim.

Akvaryumda ozcan beyin karideslerle yolladigi ramshorn snailler ve akvaryumcudan alinan bitkilerle gelen kucuk bir salyangoz turu var. Bu kucuk turun de sirtinda spiral seklinde bir kabuk olup, ustunde dik bir sekilde tasiyamiyor. Camda yuzerken kabuk yana dusuyor yani.

Bu kucuk turun de ramshorn mu oldugunu yoksa baska bir tur mu oldugu konusunda yardimci olabilir misiniz?- su an fotograf yukleyemiyorum-
25 LİTRE MARMARA İSTAVRİT AKVARYUMU
Baliklar yem aliyor mu? Birde nerden temiz ettiniz boyle canli halde?(önümüze hep tavada gelince merak ediyor insan:))
Cula Akvaryum
alisveris konusunda levent abi de ali dayi cok super insanlardir. ne aldigim bir canli konusunda sorun yasadim ne de fiyat konusunda. tum alis verisimi onlardan yapiyorum.

siyah kurtçuk
Merhaba,

Içinde japon yavrularimin oldugu küçük bir akvaryumum var. Bugün ölen bir yavrunun içinden siyah bir kurtçuk çikti. Içinden derken, yiyordu hayvanin ölüsünü, gözünü falan bosaltmisti. Biraz önce yem verirken de bir tane tas üzerinde daha gördüm aynisinindan. 3-4 mm boyunda siyah. Ne olabilir bu ve baliklara zararlimidir?

Daha önce bu akvaryumda beyaz birseyler vardi protein fazlasindan ureyen ilk yavrulari biraktigimda acimadan hepsini temizlediler; ama bunlara bir sey yaptiklari yok gibi.
kaytan2010-08-29 00:21:27
Canlı doğuran tankım
Cok guzel ve dogal olmus akvaryumunuz cakillarla birlikte.
Yumurta mi bunlar?
Yumurtalar japon baligi yumurtasi cikti. Burda sorusumun uzerinden sonra bir cok kez daha yumurtladilar. Cogu mantarlastilar, bir kismi kurtuldu. Su anda Ufak akvaryumumda baya bir yavru var ama ne kadari gercekten büyüyecek bilmiyorum. 1cm lik yavrularin yakinda fotograflarini koyarim. Daha renklenmediler. Benim teorim japonlar oraya yumurtlamiyor ama akvaryumun icindeki akintidan dolayi yumurtalar ic filtrenin ustune takiliyorlar, yapisici olduklarindan da orda kaliyorlar. ben uyanana kadar zaten çöpçülerle birlikte ulasabildikleri yerlerdeki yumurtalari yiyorlardir. ic filtrenin ustune erisemediklerinden de ben sadece ordaki yumurtlari kurtarabiliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.