ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
moGue
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2009 11:05
Son Ziyaret:
21 Mart 2011 17:43
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Memet Baygün
Doğum Tarihi:
30 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 6 MESAJI

Yeni proje: MaviBalık
Merhabalar;

Yeni başlayan biri olarak en çok kendime örnek alabileceğim yeterince tank bulamamaktan şikayetçiyim. Bu konuyla ilgili bir proje başladım. Özet olarak  akvaristlerin için sosyal bir platform diyebileceğim bu projede kullanıcılar akvaryumlarını, ekipmanlarını, canlılarını, geçmişe yönelik test sonuçlarını, bakım prosedürlerini profillerine ekleyebiliyor, blog tadında günlük tutabiliyor ve resimlerini paylaşabiliyor.

Yeni başlayanlar için bir kaynak, üstadlar için ise bir "sergi salonu" tadında olmasını umduğum proje için önerilerinizi ve katılımınızı bekliyorum.

www.mavibalik.net adresinden projeyi inceleyebilir sağ taraftaki geri bildirim linkiyle önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Not: Amacım, kar amacı gütmeyen bu projede destek alabilmektir yine de site kurallarına aykırı ise lütfen kusura bakmayın...
Yeni başlangıç yüksek maliyet
Geçen süre içinde bol bol okudum ve akvaryumcu gezdim bu da bazı şeylerin netleşmesini sağladı. İlk önce sumpsız kullanım ve daha az canlı kaya ihtiyacı için nanolara yöneldim ancak başlangıç seviyesinde olan benim gibi biri için pek mantıklı durmuyor.

Bunun yerine forumdaki 2. el ilanlarına yönelmek daha uygun gibi göründü ve salı günü 60x60x60 mobilyalı akvaryum + sump sahibi olacağım gibi görünüyor.

Akvaryumun dikdörtgen şeklinin kaya ve mercan yerleşiminden sebep bu tür akvaryumlar için daha uygun olduğunu biliyorum ancak bu şekli de oldum olası sevmişimdir. Umarım sorun olmaz.

Gelişmeleri paylaşmaya devam ederim, ilginiz için teşekkürler.
Yeni başlangıç yüksek maliyet
Kaan Bey uyarınız için teşekkürler. Bu cidden önemli ve sorun oluşturabilecek bir konu benim için moGue2009-07-27 19:02:01
Yeni başlangıç yüksek maliyet
Peki askı PS ve şelale filtre ile çalışabilecek en uygun akvaryum boyu nedir diye sorsam?

Açıkçası beklediğim cevap beni başlangıç aşamasında 1,500TL'den kurtaracak bir öneri sonrası zaten zamanla olur :)
Yeni başlangıç yüksek maliyet
Evet sumpı canlı yükünü arttıracağım zaman eklemeyi planladım. Daha küçük bir akvaryumla çok zorlanırmışım gibi geliyor ama amaç düşük maliyetle bu işe girmek olduğundan  her türlü öneriye açığım

cevap için teşekkürler.
Yeni başlangıç yüksek maliyet
Herkese Merhaba,
Önce bu foruma emeği geçen herkese benim gibi yeni başlayanlara olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Uzun süredir bu hobiden uzak kalan biri olarak geçtiğimiz haftalarda tuzlu su tankı kurmaya heveslenip araştırmalara başladım. Karşıma çıkan en büyük engel ise bir kaç akvaryumcudan aldığım ve şuan için karşılayamayacağım yüksek fiyatlar. (Canlı hariç 1500 - 3000 tl arası fiyatlar aldım)

Amacım imkanlar dahilinde canlı yükü abartılmamış "giriş seviyesi" bir resif sistem kurabilmek. Daha sonra taşırma sistemi v.b ile sumplı yüksek bir sisteme terfi edebilmek. Yazılanlardan anladığım kadarıyla da iyi bir PS ile bu mümkün.

ViaAqua MSD-1 UV PS gibi PS ve aydınlatma maliyetini düşürmek için yüksekliği 50CM'i geçmeyen bir akvaryum tercih etsem 120x50x60'lık bir tank yaşatabilir miyim? Bu PS dışında ne gibi alternatifler önerirsiniz? Bol canlı kaya ile  4-5 palyaço v.b. ve az biraz mercan bu sistemde olabilir mi

Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.