ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
unuttuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2009 02:48
Son Ziyaret:
13 Haziran 2016 03:01
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İhsan Yazıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İhsan Yazıcı
Ist./ Bayrampasa
150x60x50
F0 Red Rainbow Kantalamba
F0 Eretmodus Kigoma Orange

SON 10 MESAJI

Akvaryumda Güneş Işığını Taklit
Ben akvaryumum da  böyle bir aydınlatma kurdum ve kullanıyorum.
Bunun için dimm edilebilir bir elektronik balasta ve T5 florasana ihtiyacınız var (pahalıdır). Bu balastların 0-10 V girişleri vardır buraya bir dimmer devresi bağlayıp ya elle dimm edebiliyorsunuz yada burada bahsedildiği gibi güneşin doğmasını yada batmasını taklit edebiliyorsunuz.
Çok da basit sadece bir iki tane devre elemanı ile yapılabiliyor. 
Dimmer devresi ekte. Bu devre dimm özelliği olan elektronik balastın  0-10 V girişine şekilde ki gibi bağlanıyor. 
Dikkat prize bağladığın 220 volt kabloları sadece 220 volt yazan , balastın üzerinde  ayrıca 220V olarak belirtilmiş yere bağlıyorsun bu dimm edilme girişleri olan 0-10 V girişiyle alakası yok.
220V bağlantısını güzelce izolasyonunu yapıp kesinlikle başka bir yerle temas ettirmiyorsun aksi takdirde çarpılma tehlikesi var
Gelelim dimmer devresine bu devrede iki tane anahtar var. Anahtar 1 (üstte olan anahtar 1 olacak) potasyometre kısmına kontak sağladığı zaman pot üzerinden lambaları sadece dimm edebiliyorsun anahtar diğer taraftayken lambalar ilk açılırken kısık seviyede yanmaya başlıyor % 1 seviyesinde sonra yavaş yavaş  kondansatörler dolunca (bunu 3-5 kohm dirençle ayarlıyorsun ister 2 dk ister yarım saat) ışık şiddetleniyor ve max seviyeye ulaşıyor. 
Işıkları kapatırken anahtar 2 kapatılıyor, kondansatörler 3-5 k ohm direnç üzerinden boşalıyor ve ışıklar yavaş yavaş sönmeye başlıyor en kısık seviyeye geldikten sonra 220 V beslemesi kapatılıyor çünkü ışıkları % 0 seviyeye kadar kısma imkanı yok balastın yapısından dolayı min %1-3 arasında. Besleme kapatıldıktan sonra 15 dk bekleniyor kondansatörler tam boşalsın diye sonra anahtar 2 tekrar  açık konuma getiriliyor tekrar gün doğumuna hazır olmak için :)
Tabi bunları iki adet zaman ayarlı prizle yapıyorsun yada bu efekti istemiyorsan anahtar 1 sürekli pot tarafında duruyor lambalar açılırken pot ile ne ayarladıysan o şiddette ışık veriyor devrenin diğer kısmı kullanılmıyor.
Umarım anahtarları açma kapama sırasını karıştırmamışımdır. Sistemi kuralı çok oldu. 
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım değerlerle oynayarak süreleri değiştirebilirsiniz.

SELAMLAR
İHSAN YAZICI

tropical süper forte %33 granur, pul yem paylaşımı
Konuyu açan ilgilenmiyor sanırım.
tropical süper forte %33 granur, pul yem paylaşımı
Merhaba,

Tropical Süper Forte Granül yemden sanırım geriye 0,6 kg kaldı ona da ben talibim.
Denizli`den kasakalawe ilk yavrular geldi
Bu türün üretimi zor çünkü kendi aralarında çok agresif olan bir tür. 
Aslında bunlar da aynı tropheus' larda olduğu gibi 8-10 adet olarak bakılmalı yani kalabalık olmaları gerekiyor ve eşlerin birbirlerini kendi seçmelerine izin vermek lazım yoksa birbirlerini çok feci hırpalıyorlar ve balık sonunda ölüyor.
Ben bunları ilk beslemeye başladığımda bu kadar kavgacı olmalarına şaşırmıştım.

Tropheus Murago yavrusu yemleme
Ben kendi trop yavrularıma ilk ayda hep artemia veriyorum hiç bir sakıncasını görmedim aksine balıklar çok hızlı büyüyorlar faydalı oluyor tavsiye ederim. 
Balıklar biraz büyüdükten sonra şöyle 2-3 cm olunca pul yem verirsin.
Balıklarım Farklı yemi yemiyorlar.
Tropheus türleri yem konusunda çok seçici oluyorlar. 
Alıştıkları yem dışında başka bir yem verilince genelde yemezler, aç olsalar bile. 
Balıklara farklı tür bir yem alıştırılmadan verildiğinde onları bloat yapma ihtimali çok fazla o yüzden çok dikkatli olun derim çünkü bu balıkların bağırsakları çok hassas oluyor. Yeni yemi sindiremezse balık hasta olabilir. 
Balıkları yeni yeme alıştırmak için zamana yayarak eski yem içine azar azar katarak vermelisiniz. Eklediğiniz yeni yemin miktarını artırarak balıkları 1 ay içinde yeni yeme alıştırmış olursunuz.
Denizli`den kasakalawe ilk yavrular geldi
Sana gönderdiğim çift bende troplarla aynı tankta duruyordu hemde kalabalık bir tankın içinde. Ben birçok sefer yavru aldım. Sorun yok bence durabilirler.
Sanırım balıklar daha alışamamışlar renkleri normal zamanki haline göre bana biraz soluk geldi. Yerlerine alışınca daha belirginleşecektir ayrıca ağız kısmı parlak mavi olacak.
Denizli`den kasakalawe ilk yavrular geldi
Tankını beğendim bol yüzme alanı bırakmışsın sade ve güzel  bir akvaryum olmuş.
Eğer arka taraflara bir kaç kök saz dikersen çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Eğer keskin kenarları olan taşlar varsa çıkar. Tropheus erkekleri kavga ederken yaralanabilirler.
Tropheus dan yavru almak sabır işi balıklar yerine alışacak ve yeterince büyük olacaklar öyle yavru almaya başlarsın ama tankta çok değişiklik yapma yemlemeyi ve su değişimini düzenli yap (haftada bir) karşılığını alırsın.

Sana gönderdiğim eretmoduslar umarım kısa sürede yeni evlerine alışırlar ve yavru almaya başlarsın. Kasakalawe'lerle iyi anlaşacaklardır nede olsa aynı gölün balıkları.  Seyretmesi çok zevkli bir tür.  Dişi balığın ağzında yumurta varken 11 gün sonra yumurtaları babaya devrettiği o anı ben hiç yakalayamadım bakalım sen yakalayabilecek misin?  Eğer yerlerini severlerse kısa sürede yavru vermeye başlarlar.

Umarım Eretmodus'larla birlikte tankın daha da güzelleşir ve sende keyfini çıkarırsın ve bol yavru alırsın.

Keyfini çıkarman dileğiyle.
Cam çizildi
Konu eski ama eminim her akvaryum sahibini ilgilendiren bir konu.
Kimin başına gelmemişdir ki? Camı temizlemek istersiniz alırsınız elinize süngeri fakat süngerde bir kum taneciği kalmıştır ve siz fark etmemişsinizdir bastıra bastıra camı temizlersiniz ve alın size kocaman bir çizik.
Burada verilen siteyi okuduktan sonra kendi akvaryumumdaki çizikleri gidermek için baya bir heveslendim.
Bu sitedeki resimlerde çiziklerin gerçekten kaybolduğunu gördüm ayrıca yabancı sitelerde yaptığım araştırmada da fark ettim ki camdaki çizikleri yok etmenin tek yolu bu seryum oksit  ile ovalamak tabii en güzeli bir matkap yardımı ile bunu yapmak yada uygun bir makina ile yaten nasıl yapılması gerektiği yukarıdaki sitede yazıyor.

Yalnız bu seryum oksit  pahalı ve zor bulunan bir malzeme ( yarım kilosu yakl. 80 TL ). Bunu ben yurtdışında buldum, hatta getirttmek için bir arkadaşıma rica ettim.
Eğer burada birkaç kişi bir araya gelebilirsek sipariş verip 100 er gr yada 250gr paylaşırız.
İlgilenen  olursa bana mesaj atsın görüşelim. Böyle şeylerde bir araya gelip topluca sipariş vermek çok daha avantajlı oluyor.


Otomatik yemleme makinaları
Bende otomatik yem makinası kullandım yaklaşık 1 ay yemliyor  fakat balıklarımı sattığım için artık kullanmıyorum.
Sahibinden de satışa çıkardım isterseniz bir bakın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.