ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gökkuşağı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2009 15:14
Son Ziyaret:
16 Ocak 2014 01:51
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÇAĞDAŞ AK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÇAĞDAŞ AK

SON 10 MESAJI

Kaya Karides Besleyen Varmi?
Akvaryumumda sakura karides , kaya karidesi , neon ve limon tetra var. Sakura gibi küçük karideslerle discus ların yaşamasına örnek var. Acaba kaya karidesleriylede yaşarlar mı ki?
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Şansıma nasıl veya neden oldu bilmiyorum ama balıklarım beyaz benek hastalığına yakalandı.2 mavi tetram ve 2 cüce vatozumun üstü full bembeyaz diğer balıklarımda ise yüzgeçlerinde mevcut.2 gündür suyu 32-33 derece seviyesine çıkardım ışıklandırma yapmıyorum bol hava basıyorum, bu günde suya bir miktar deep fix baktodur ve 2 yemek kaşığı tuz karıştırdım uyguladım.Ayrıca jbl ve azoo nun vitaminlerindende verdim belki faydası olur diye.Bakalım 2 gün içinde neler olacak .Daha ölüm yaşamadım şükür.Umarım beneklerde azalma olur :((
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Yeni aldığım kırmızı burun karideslerim ve son halinden budadıktan sonra bir görüntü :))





Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Son halinin video sunu koyayım.Akvaryumla çok ilgilenemiyorum.Glossoların kalan köklerini falan elimden geldiğince temizledim.40lt kadar su değişimi yaptım.Ön sol köşedeki bitkim erimeye başladığı için verdiği dalları kesip ön tarafa diktim ve o bitkinin dibine zemin gübresi yerleştirdim.
Sevindirici haber yine cüce vatoz yavruları gördüm.Ayrıca 2 tane mavi kaplan yavrusu gördüm :))






Gökkuşağı2012-02-12 05:38:48
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Işık kesinlikle bir problem olamaz cunku 4x30w floresan + 150w metal halide ile aydinlatiyorum zaten. Neyse bakacagim artik bir caresine deneyim kazandikca ve forumdan/sizlerden ogrendiklerimle elbet sonuca biraz daha yaklasacagim :))
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Ertuğrul ve Tahsin Bey, 
İlginize teşekkür ederim.Aynı sistemden kastım ışık saati ve gübreleme günleri olarak.Tabikide gübrelerin miktarlarını attırdım.Verdiğim co2 yi de arttırdım.Büyük ihtimal nitrattan diyorum çünkü verdiğim gübrelerden geriye tek eksik o kalıyor.Ve glossoları dikmeden önce tabana misket gübreleme yapmıştım sonra bir daha yapmadım o yüzdende olabilir.Elimde 3-5 yaprak kadar glosso kaldı en kısa zamanda tekrar tabana gübreleme yapıp onları dikeceğim ve nitrat gübresi siparişi veriyorum yarına.
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((


Niye böyle oldular ? Işık aynı gübre aynı tek eksiğim nitrat olabilir birtek onu eklemiyorum ve az olduğunu düşünüyorum :(
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
O zaman bundan sonra demir i çok az kullanayım exelde bitmek üzere zaten kullanmayı keseyim.Peki glossolardaki sararma niye gelişimleri durdu? halbuki 2-3 aydır aynı sistemle devam ediyorum ve gayet güzel gelişiyorlardı :(
Bu arada yanıtınız  için çok teşekkür ederim...
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Üzücü bir gelişmem var.Bütün cüce vatoz yavrularım öldü.2 gün hafta sonu evde değildim ve geldiğimde bikaç karidesimin yavrularımın ölülerini yediğini gördüm ve 2 gündür takip ediyorum hiçbi yavrum yok ortalıkta :( Neden ölmüş olabilirler?

Ayrıca glossolarım sararıp erimeye başladılar.Her zamanki ışıklandırmama ve gübrelememe devam ettiğim halde niye böyle bir sorun var?Micro element,potasyum,demir gübreleri ve exel veriyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim?
Şansızlığıma balıklarımda beyaz benek :((
Bir genel görünüm birde cüce vatoz um yavrulamış herhalde bi yavru yakaladım hemen resmini çektim onları paylaşayım sizlerle dedim :)) Birde java moss un içinde galiba yumurtalar var fotoda pek net çıkmadı ama...





SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.