ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
farukyazici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2009 10:38
Son Ziyaret:
05 Ekim 2013 20:36
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet faruk yazıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Akvaryum camındaki ağsı zımbırtılar
Az önce su değişimi yaparken kredi kartına benzer bir şeyle hafifçe kazıdım bunları. Yemyeşil, yosunumsu bir şekilde kartın kenarında toplandılar. Bunu görünce alt kısımlara da aynı şeyi uyguladım. Şu anda akvaryum daha berrak görünüyor. 
Akvaryum camındaki ağsı zımbırtılar
Balıklar gayet neşeli ve hareketli. Ne bir durgunluk, ne de bir saklanma gözleniyor. Küçük bir akvaryum olduğu için haftada bir iç filtreyi çıkarıp temizliyorum. Biyolojik sistemi alt üst etmemek için çok detaylı temizlemiyorum, şöyle bir kabasını alıyorum. :)
Akvaryum camındaki ağsı zımbırtılar
Yaklaşık 4 aylık, 35 lt, iç filtre kullanılan, 10 günde bir 3,5 litre su değişimi yaptığım, içinde sarı prenses ve icemanlerin olduğu akvaryumun su gelmeyen yerlerinde ağırlıklı olmak üzere ağsı yapılar var. Bunlar nedir, temizlenmesi mi gerekir yoksa yararlı mıdır? Temizlenecekse fiziksel temizlik mi yoksa salyangoz eklemek mi daha faydalı olur?

Okuyan ve/veya cevaplayan herkese teşekkürler.



Sarı prenses - Ölüm nedeni : Anüs yarılması mı?
Diğer balıklar yemiş olması mümkün değil. Akvaryum içinde sapık bir katil  olmadıkça anüsü yenen 5-6 balık çıkması ne kadar mantıklı?

Açık aldığım yemin nasıl bir etkisi olabilir? Sindirim açısından mı problem yaşanıyor yoka bir hastalık mı bulaştı?
Doğal bir refleks olarak küçük akvaryum, açık yem gibi sebepler gösteriliyor. Bunları ben de biliyorum. Zaten neden öldüklerini sorgulamıyorum. Neden bu şekilde öldüklerini soruyorum.
Sarı prenses - Ölüm nedeni : Anüs yarılması mı?
35 litrelik akvaryumda 2 aylık iceman ve sarı prenses yavrularını büyütüyorum. Geçen haftaya kadar Nutron Baby marka mikron yem veriyordum. O bitince eminönü'nde bir akvaryumcudan kaz ciğeri olduğu söylenen açık yemlerden aldım. Bu hafta içinde 4 adet sarı prenses öldü. Genelde geceleri ölüyor, sabah iç filtreyi açtığım zaman filtreye takılıyorlardı. Dün akşam yem verdiğim sırada birkaç balığın hiç oralı olmadığını, akvaryum dibinde rengi solmuş bir şekilde beklediğini gördüm. Normalde ani bir harekette kaçan balık, güçlükle tepki veriyordu. Hemen akvaryum dışına almak istedim. Çıkarttığım sırada ölmüş olduğunu gördüm. Fakat resimden de görebileceğiniz gibi anüs kısmında kocaman bir yarık vardı.
Bu sabah akvaryumdan 2 tane daha sarı prensesi aynı şekilde çıkarttım. Onların da anüs kısmında büyük bir açıklık var.

Aynı akvaryumdaki diğer sarı prenseslere nazaran, ölenlerin renkleri sarıdan çok beyaza yakın bir renk almış oluyor. Ayrıca hareketsizlik ve yem yememe belirtileri de görünüyor.

Sizce bu bir parazit falan mı? Akvaryumda hijyen sorunu mu yaşıyorum?
Akvaryumun küçük geldiğini biliyorum fakat şu anda daha büyük bir akvaryuma geçmem olası değil. En çok dikkatimi çeken şey anüs kısmındaki açıklık. Daha önce böyle bir şey gören oldu mu?


Iceman yavruları ölüyor
Iceman 16 adet kaldı. Sarı prenses de bir o kadar var.Kullandığım yem Nutron Baby.

Diğer balıkların boyu için bir resim koyuyorum.




farukyazici2009-03-15 21:51:42
Iceman yavruları ölüyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yavru iken aldığım balıklar neredeyse 1 ay sonra bu boya ulaştı. Olgunlaşan balıkların solungaçlarında kızarma baş gösteriyor ve mefta oluyorlar.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25 C

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yemi yanlış kullandığım için su değişimi yaptım bir kez. En son geçen hafta dinlenmiş ve ısıtılmış su eklemesi yaptım.

Sarı prenseslere hiçbir şey olmamasına rağmen iceman yavruları ardı ardına ölüyor. Tek belirtisi aşırı kırmızı solungaçlar. Şu anda tüm yavruları karantinaya aldım. Ne yapmam gerekiyor?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 13 Online Kullanıcı, 7 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.