ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
werty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2009 00:08
Son Ziyaret:
02 Haziran 2009 03:52
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali ersan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali ersan

SON 7 MESAJI

İç filtreden doğan sıkıntı

Atytaç bey selam,

Ben çareyi iç filtremi değiştirmekte buldum.Benim eski filtre 1500lt/s hızında çalışıyordu,meğer filtre hızı akvaryumun hacminin en çok 5 katı olması gerekiyormuş ama bunu akvaryumcum da benden öğrendi malesef Kafasi%20Karismis

Şelale fikri de aklıma yattı ancak akvaryumuma takmakta sıkıntı çekeceğim için (kapağı kesmem gerekecekti) yine iç filtre aldım.Bunun kapasitesi 600Lt/s,biraz rahatladı balıklarım.
Benim lepisteslerin akıntıdan hoşlanmadığını biliyorum,diğerleri konusunda fikir vermek ustaların işi Tebessüm
Saygılar.
werty2009-03-24 05:00:08
İç filtreden doğan sıkıntı
Evet baktımda netten, benim filtre için Saatte 1500 litre su filitre eder diyor.Bunun normal ölçüsü nedir acaba?100 lt hacminde bir akvaryum için?
Kısıncada çok etkili bir sonuç alamıyorum.Vicdan azabı çekiyorum balıklar rahatsız diye...Bin pişman oldum şimdiden Aglama
İç filtreden doğan sıkıntı

Akvaryumda canlı doğuranlar var. Lepistes,Platy ve Velifera. Bunlara artı olarak vatoz ve çöpçüler.Balıkların zeminde veya filtre arkasında saklanması canımı sıkıyor.

werty2009-03-19 13:25:39
İç filtreden doğan sıkıntı
Arkadaşlar selam.
  Benim derdim filtrenin akvaryum içinde yarattığı akıntı.Henüz yeni kurdum akvaryumu,geçen hafta c.tesi sistemi yerleştirdim dünde balıklarımı attım.Akvaryum 100 lt. , kullandığım filtre iç filtrenin markasını bilmiyorum ama üzerinde RS703 yazıyor. Suda çok fazla akıntı yapıyor ve zavallı balıklarım sürekli bir mücadele içindeler akıntıya karşı.Filtre kısa cama takılı,bir ara uzun cama taktım ama gördüğüm tüm resimlerde kısa camda olduğunu gördüm mantıklısı budur diye eski yerine aldım.Birde balıkları ekledikten sonra sudaki berraklık eskisi gibi değil...Acaba fazlamı güçlü bu filtre veya benim akvaryuma gereken şelale yada dış filtremi (daha masrafa gimek istemiyorumUtangaç)
Derdime bir çare...
werty2009-03-18 22:02:37
Akvaryum başlangıç evreleri

Teşekkürler iyi dileklerin için.

Sanırım canlı doğuran türlere kayacağım ben.Lepistes,B.moli ve kılıç içeren bir gurup düşünüyorum şu an.Bu balıklar için bitki koymam şartmı?Birde kılıç biraz sert su seviyormuş,bu gurupta sıkıntı olurmu?
Kimyasal pek tavsiye edilmiyor ama bu yazdığın ilaçlar ne işe yarar?Çok elzemse kullanayım.
filtre konusunda bir sorum olmuştu o konuda aydınlanırsam süper olacak.
Teşekkürler Tebessüm
Akvaryum başlangıç evreleri
Fazla başlık açıp modları yormak yerine meraklı arkadaşımızın affına sığınarak buradan sorayım dedim. Tebessüm
 100 lt lik bir akvaryum aldım c.tesi günü. Suyun hazırlanması adına ön çalışmalara başladım. Sistem çalışıyor. Henüz balık kararı veremedim ya chiclid besleyeyim diyorum (bir arkadaşın epeyce yavrusu var bedavaya gelebilir Tebessüm) ya da canlı doğuran olayına girip çin ordusu (bu forumdan bir arkadaşın ifadesi çok beğendim Tebessüm) kıvamında bir akvaryumum olsun istiyorum. Bir de japon-melek tarzı bir şey yapabilirim ama buna çok sıcak değilim. Nerdeyse tek derdim bu 3 gündür. Göz%20Kirpma
 Şunu da belirteyim, yaklaşık 25 senedir akvaryumum yoktu yani acemiyim..
 Bir iç filtrem, kısa camda mı yoksa uzun camda mı sabitlenmeli onu bilemedim. Doğruyu söylemek gerekirse akvaryumda çok salınım yapıyor çok haz etmedim... Hava taşı ve motor almadım, sanırım alacağım türe göre veya (akvaryumcunun tabiriyle) görsel güzellik için almam gerekebilir.
Bir de sanırım büyük bir hata yaptım, renkli küçük çakıl taşlarından alıp ince kum ve kırık midye ile beraber -iyice yıkadıktan sonra- zemine koydum ama taşların boyalı ve zararlı olabileceği ihtimali çok canımı sıkıyor.
 Verebileceğiniz her akıl ve bilgi için şimdiden teşekkürler.
 Söylemeden geçemiyeceğim süper bir site bu, emeği geçenler tebrik ederim..
 
emoricat2009-03-16 22:04:07
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Ben de gelmek istiyorum, her an gelebilirim. Son 15 gündür gözüm akvaryumcuda. Ama en son 20 küsür sene önce lepistes beslemiştim, sistemler az da olsa değişmiş, balık çeşitleri inanılmaz değişmiş. Biraz korktum doğrusu. Tebessüm
 
Saygılar..
 
Ali Ersan/Antalya
emoricat2009-03-12 16:40:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.