ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvaryum34
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2008 04:19
Son Ziyaret:
22 Aralık 2015 19:19
Toplam Mesaj:
765 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EKREM SOYCAKLI
Doğum Tarihi:
05 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
PET SHOP YÖNETİCİSİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EKREM SOYCAKLI G.O.PAŞA TATLI SU VE TUZLU SU 554 825 70 25

SON 10 MESAJI

Yavrularda ilaç kullanımı
Yere sürtünmesinin temel olarak iki sebebi vardır.Stabil olmayan akvaryum suyundaki NO2(nitrit) artışıdır.Yada balıklarınız dış parazitle alakalı problem yaşamaktadır.Tahminince su değerleriniz iyi olmadığı için bu sürtünme görülüyor.Kısmı su değişimi yapıp,filtre malzemeleriniz yenileyip bakteri kültürü eklerseniz.Sorunun çözüleceğini düşünüyorum.Ayrıca yem yememesi su değerleriylede alakalıdır.Sarımsaklı yem kullanmanızıda tavsiye ederim.
Sağlıklı Balıklar...
Sarı prensesin nesi var :(
Sarımsak suyu her zaman balıklar için cezbecidi bir kokudur.Yemleri sarımsak suyuna buluyarak verebilirsiniz.Bu safhadan sonra balığınızın dışkısını gözlemlemeniz gerekmektedir.Balığınızda beyaz sümükümsü bir dışkı görüyorsanız buna;Flagellates-hexamita(spironucleus) sebebiyet verir.Bu hastalığada metronidazol ihtiva eden örnek:Flagyl gibi ilaçla müdahala edebilirsiniz.Eğer uzun ve boğumlu spiral şekilde dışkı görüyorsanız genelde şerit-yassı kurtlar(tapeworm) olabilir.Bu parazitide Praziquantel ile tedavi edebilirsiniz.Yada sarımsı dışkı görüyorsanız muhtemelen iç nematode kurtlarından(capillaria)şühelenebilirsiniz.Yem içine panacur,flubenol ya da piperazine ile balıgını besleyerek tedavı edebilirsiniz.Tedavide lütfen geç kalmayın çok hızlı ilerleyen bir hastalıktır.Yardımcı olmak için takip edeceğim.
Sağlıklı Balıklar...
discus göz fungusu
Farklı farklı tanklarımdaki discuslarımda bu sorunla en az 10 kez karşılaşmışımdır.Azoo anti fungus tabs kullanarak balığınızın gözündeki mantarı geçirebilirsiniz.Balığın retinası zedelenmediyse maksimum 72 saat içinde balığınızın gözü eski haline gelcektir.
http://www.mybestpetshop.com/azoo-fungus-tabs-p-1361.html
Sağlıklı Balıklar...
Demasonimin karnında yara var
Daha net lokal fotoğraflarlar eklerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.Görünüş itibari ile sert akvaryum dekoruna sürtünmeyle alakalı kızarma mevcut.Ayrıca akvaryumdaki mercanı çıkarmanızı tavsiye ederim. Sorunun kaynağı mercan gibi duruyor.Demasoninin biotobuna uygun akvaryum tasarımı yapmanızı tavsiye ederim.Tamburlanmış kayrak kayasıyla harika dekorlar elde edebilirsiniz.
http://www.mybestpetshop.com/6vitasand-tamburlanmis-kaya-p-1317.html
Sağlıklı Balıklar
Lepsites ani ölümler
İthallerden doğan yavrular sorunla karşılaşmayacaktır.Çünkü bizim ülkemizin suyunda doğdu ve bu su şartlarında hayatına devam edecekler.İthal gelen lepistesler zaten ithalatçıların elindeyken bile hemen bakteriyel columnaris noodles hastalığınada kapılabiliyor.İthal balık almaktan mümkün olduğunca kaçının.
Sağlıklı Balıklar...
Demasonimin karnında yara var
Yücel Bey fotoğrafı göremiyorum.Tekrar yüklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Sağlıklı Balıklar...
akvaryum342013-03-10 20:21:00
Sarı prensesteki kızarma sorunu
Başka bir balıkla mücadele sonucuda oluşmuş bir vakkada olabilir.Karantina akvaryumda tedaviye başlayabilirsiniz ama morfolojik fiziki yapısı değiştiği için kalıcı hasarda kalabilir.
Sağlıklı Balıklar...
Sarı prensesin nesi var :(
Kuyruk erimesi,karın içeri çekmesi (iç bakteriyel enfeksiyon)ve vucut üstünde bakteriyel yaralanmalar olan kombine bir hastalık gibi duruyor.Karantina akvaryumuna ayırıp Biyoteknik mikofish uygulanabilir.
Sağlıklı Balıklar... 
Lepsites ani ölümler
Yerli olan lepisteslerin yanına ithal kökenli lepistes koyulmasıyla beraber bakteri çakışması olabilir.Her ne kadar kolay gibi görünsede kolay hastalanabilen bir balıktır.Karantina akvaryumunda kuyruk erimesini önlemek için Biyoteknik mikofish kullanabilirsiniz.
Sağlıklı Balıklar...
Sarı prensesteki kızarma sorunu
Akvaryumda sert bir dekora çarpmaya bağlı olarak gelişen bakteriyel enfeksiyon gibi gözüküyor.Su şartarının iyi olmaması durumu daha ileri safhaya götürmüş.Sera baktopur bulabilirseniz tedaviye başlamanızı tavsiye ederim.
Sağlıklı Balıklar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.