ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokhan_pls
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2008 21:39
Son Ziyaret:
01 Eylül 2010 21:52
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan AYDIN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Emniyet Mensubu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Biz efendiye karşı beyefendi, dayıya karşı kabadayı olmasını biliriz. M.K.ATATÜRK

SON 10 MESAJI

Ciklet-Mücevher
yhcb
hfbnv
 
 
vbcvbgh
Calvus cinsiyet belirleme(yeni resimler altta)
Afrika'nın Tanganika gölünde yaşamaktadır. Akvaryum gereklilikleri diğer Tanganika balıklarından pek farklı değildir.

Tanganikanın son derece sert ve alkaline suyu taklit edilmelidir. Unutulmaması gereken önemli bir husus ise bu türlerin Klor'a karşı son derece hassas olduklarıdır. Dolayısı ile uygun bir anti-klor ilacı kullanılmalıdır. 24-26 derece ısılar calvus için mükemmeldir 28 dereceden yukarı ısılar ise öldürücüdür. 30 derece öldürücü olabilir. Isı yüksek oldukça suyun daha çok oksijene doyurulması gerekir. Tanganika'nın tüm türleri yüksek ısıdansa düşük derecelerdeki ısıyı daha iyi tolere ederler. Pul yemlerin hemen hemen her türünü severek tüketirler diyetlerine hayvansal yem mutlaka dahil edilmelidir. Canlı yada dondurulmuş karides veya su biti gibi canlılar iyi bir besin kaynağını oluştururlar. Latince adı altolamprologus calvus Tanganika gölü nün sığ kayalıklarında yaşarlar. Beslenme biçimi etçildir.Kendi bölgelerinde agrasiftir fakat kendi türlerine karşı daha ılımlıdırlar. Sıcaklık olarak 24-26 dereceyi severler. Üreme zamanı saldırganlaşırlar. Ortalama 1.5 yaşında üreme çağına gelir. Yumurtalamadan sonra mümkünse dişiyi akvaryumda bırakarak, akvaryumdaki diğer balıkları, değilse de kabukla beraber dişiyi ayrı bir akvaryuma almak yavruların kurtulması açısından en iyisi olacaktır. Kabukların içine yumurtlarlar ve kabukları bölge edinirler.

Calvus hassas, hassas olduğu kadarda dayanıklı, 1.5-2 yılda yavru verme çağına gelen, her 6 ayda sadece 2 cm büyüyebilen, çok zor yavru alınabilen, su değişimlerini sevmeyen değişik bir Tanganika türüdür. Calvus eğer ki akvaryumda bir sorun çıkmaz ise zevk alacağınız bir balık türüdür aynı zamanda diğer pek çok Tanganika türünde olduğu gibi Calvus türü de cinsel olgunluğa geç ulaşmaktadır. Son derece yavaş büyüyen bir türdür. Yumurtadan çıkan yavrular yılda ancak 5 cm ye ulaşır. Cinsel olgunluğa ulaşması 1.5-2 yıl alır. Kovuk ve girintilere yumurta dökmek vasıtası ile ürerler. Çiftleşme döneminde ve kuluçka dönemi (22 gün) balıklar rahatsız edilmemelidir.Çıkan yavrulara anne 3 hafta bakmaktadır. Yavrulara mutlaka artemia verilmeli ve 3 hafta sonra yavru tankına alınmalıdır. Yavru tankına alınan yavrular artemia ile beslenmeye yaklaşık 6 ay devam edilmelidir.

Calvus ilk anda görünüş olarak ürkütücü gibi görünsede kaliteli bir balık olduğunu unutmayalım. Calvus cichlid balıkları arasında isim olarak çok duyulan balıklardandır fakat fiyat bakımından yüksek olması bizleri biraz korkutmakta sanırım. Çoğu akvaryumcular da bulunmaz, biz akvaryum bakıcıları için pahalı bir türdür. Tanganika balıklarının en güzellerinden olan Calvus un değişik görüntüsü, gizemli oluşu, herkeste bulunmayışı Calvus a olan merakımızı daha da arttırmıştır. Ticari kaygılarımızın olmayışından dolayı bir balığı yavru iken alıp yıllarca karşılık beklemeden onlara özveri ile bakabiliriz. Calvus beslemeye karar verirseniz sabrınızı test etmeniz için iyi bir fırsat olacaktır.

Üremeye gelince dişiler genellikle erkeklerin giremeyecekleri boyda ufak deniz kabuklarına yada ters saksı içine girdikten sonra yumurtalarını dökerken erkekte dışarıdan da içeri girmeyerek tam girişinden spermlerini bırakarak spermlerin içeriye dolmasına çalışır. Bu sırada akvaryumdaki kuvvetli akıntı spermlerin yumurtaları bulamayarak yavru sayısında ciddi azalma olmasına sebep olabilir. Yumurtlama sonucu dişi yaklaşık 50-150 arasında yumurta yapabilir. Yavrular kabuk içinde yumurtadan çıktıktan sonra bakımları içeride devam edilebilir. Yavruları 3 hafta içinde ayırmak gerekir. Gelişim süreci ağır olan balıklar arasındadır. 1,5-2 yılda da ancak cinsel olgunluğa ulaşabilirler. Calvus cinsinin bakımı diğer balıklara göre biraz zordur bu balıkların bakımda biraz sabırlı olmanız gerekir. Ama her şeye rağmen güzel ve bir o kadar da kaliteli bir balıktır piyasada bu tür bir balığı bulmak kolay değildir.

Çakıl taşları veya volkanit kumu hayvanların hem gerçek siyah renklerini alması Alt tabakada kum olarak ne kullanılırsa kullanılsın kalınlığı 2.5 cm yi geçmemelidir. Haftalık olarak yapacağınız en fazla%10 luk dinlenmiş su değişimlerinde kum mutlaka karıştırılmalıdır. Zira calvuslar bu konuda çok hassastırlar. Doğal mekanlarında bitkiye pek alışık değillerdir, ancak bitki ekebilirsiniz, bitkilere dokunmayacaktır.

Bir akvaryumda çift veya üçlü olarak tutulmaları önerilir. Ancak akvaryumdaki başarının sırrı, kayaların ve mağara türü girintilerin çeşitliliğine bağlıdır. Erkekler 13 cm ye dişiler ise 9 cm ye kadar büyüyebilir. Cinsiyet ayırımına gelince erkekler dişilere göre daha iri olurlar. Beslenme olarak doğada ufak karidesleri severler ve bazen de balık tercih ederler proteini bol olan yemlere de hayır demezler bu yüzden seranın yemleri uygundur. Diğer balıklara karşı kavgacı değildirler fakat kendi türlerine karşı oldukça saldırgan bir yapıya sahiptirler. 100 ile 200 cm ve üstündeki akvaryumlarda büyük kayalar ve oyuklarla dekore edilmiş akvaryumlardan memnun kalırlar. Diğer türlerle problemsiz yaşayabilirler çok agresif bir balık gibi görünseler de kendi türleri haricindeki balıklara zarar vermezler, fakat kendinden küçük ve aynı tür olan balıklar için bu durum tam terside olabilir hatta ölümle bile sonuçlanabilir.
EMNİYET
Tekrar selamalar...Tebessüm
 
Bu başlığı açan yazan herkese tekrar teşekkürler sevgili biyolog rakadaşımız ankaradaki arkadaşlar için bi buluşmadan bahsediyodu ama bunu organize ederse sevinirim
TİCARİ AÇIDAN TANGANİKA VE DİĞERLERİ

Öncelikle bu nacizane fikirlerini bizimle paylaşan murat_kurt beyefendiye teşekkür ederim.

murat bey benim aklıma sizin görüşlerinizden şu soru takıldı aydınlatırsanız sevinirim:
 
1- Sizce ben tropeustan başlarsam şayet bu balık hem yavru sayısı olarak   hem değer olarak ticari yönden olabilecek bir balık mı?
 
2-Tanganika yada malavi dışında benim atladığım hem üretimi kolay hemde ticari acıdan bi getirisi olabilecek bi balık türü varmı acaba?Göz%20Kirpma
 
Şimdi teşekkür sırası ali aktaş beyde size sorumda demasoni konusunda beni aydınlatmışsınız ama malavi türlerindede bi başarı için safkan türler bulmak gerek buda günümüz şartlarında pek mümkün değil. Bildiğiniz yada tanıdığınız bi yer varmı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sevgili GRAFT sende görüşün için sağol. fakat sence bu işin ticari boyutunu kıvarabilmek pek mümkün değilmi açıkcası ben kendime güveniyorum ne dersin?Tebessüm
TİCARİ AÇIDAN TANGANİKA VE DİĞERLERİ
suatkeskin bey ilginiz için sağolun.
 
demosoni demişsiniz ama sanırsam pek fazla pazarı olan bi balık değil mesela elimde bi moba yavrusu olsa durum çok farklı olurdu. Siz demosoni besledinizmi ayrıca bu balıkların boy ve fiyatları hakkında bilginiz varsa , paylaşırsanız sevinirim. Tebessüm
TİCARİ AÇIDAN TANGANİKA VE DİĞERLERİ

Öncelikle emin_paşa

              jüpiter
 
              MİTSA
 
rumuzlu kardeşlerimize teşekkür ederim.
 
FAKAT jüpiter sence neden calvus
 
FAKAT MİTSA  neden frontosa bunları biraz daha ayrıntılarıyla açıklarsanız sevinirimTebessüm
 
sevgili murat_kurt sizede tabiki vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü teşekkürler. tropeus demişsiniz ancak bunları yavrulatmak bi calvustan yada frontosadan dahamı zor dahamı kolay şimdi herkes hayalindeki balıklardan bahsediyo bence.Kaçik
 
yani bu konuda benimde biraz kafam karıştı
gokhan_pls2008-12-08 00:44:31
TİCARİ AÇIDAN TANGANİKA VE DİĞERLERİ

Bütün arkadaşlara öncelikle selamlar...

Benim 150 litrelik bi akvaryumum var içerisindede 26 adet malavi türü cichlid balklarım var. yaşım 24 ve liseden beri akvaryumla ilgileniyorum.Buda yaklaşık7-8 senedir akvaryumlarla ilgilendiğim anlamına geliyor.

İşin kısacası artık vakti zamanında  defalarca yavrulattığım o sarı prenses ve malavi gölündeki diğer akrabalarından bi üst seviye olan tanganika gölünün en güzel balıklarına geçmek istiyorum.Big%20smile Biliyorum belki akvaryumum tanganika için küçük ama olsun nasıl olsa yavrularla başlamayı düşünüyorum. İlerde mutlaka balıların durumuna göre ben akvaryumumu büyütürüm. Bu durumu birazda ticari açıdan düşünüyorum.Göz%20Kirpma 

kendimce malavi konusunda iyi olduğumu düşünsemde artık tanganikanın zamanının geldiğini düşünmekteyim. bu yüzden ACABA DİYORUM?BEN TANGANİKA GÖLÜNÜN BALIKLARINI YETİŞTİRMEYE YETERLİMİYİM.

  1. ayrıca ticari açıdan düşünürsek şayet sizce ben hangi tanganika türünün yavrularıyla başlamalıyım.
  2. en güzel ve en seçkin yavruları hangi balıktan alırım. Tabi yavrulatmasıda kolay olursa diğer tanganikalara oranla sevinirim. 
  3. ticari amaç benim için ön planda olacak bu yüzden daha parlak bi fikriniz varmı bu tanganika dışında diger iyi türlerde olabilir.

 

Vermiş olduğunuz bilgiler ve göstermiş olduğunuz alakadan dolayı, şimdiden teşekkür ederim.
gokhan_pls2008-12-07 23:54:36
Okyanus Petshop Halkalı süper fiyatlar..

hayırlı uğurlu olsun. Allah herşeyi gönlünüze göre versin.

EMNİYET

Herkese bol bol selamlar ben gokhan. Tabi meslektaşlarımada ayrı ayrı selamlar.Big%20smile

Ben ankaralıyım ve ankarada yani memleketimde görev yapmaktayım lise yıllarından beri akvaryumlarla içiçeyim. Diğer emniyetçi abilerimiz ve kardeşlerimizle tanışmaktan hertürlü menmun olurum.
 
herkese saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.