ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SerhatBirinci
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2008 01:53
Son Ziyaret:
29 Ocak 2020 16:38
Toplam Mesaj:
320 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Birinci
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Digital Aquatics Ürünü Hakkında
[QUOTE=mavideniz]
Her seviyeden akvaryumcular için ReefKeeper kontrolörleri büyük bir seçim yapmak şeylerin uzun bir liste var! Onlar benzersiz bir esneklik ve özgürlük için kullanım kolaylığı arasında değişir. Ya ReefKeeper sistemi tamamen özel bir sistem bina çok yapılandırmaları binlerce kurulabilir kolay ve maliyet etkilidir. Ne yapar bu mümkün siz ReefKeeper ile arasında seçim yapmak zorunda modülleri çeşittir. Bizim sistemleri basit zamanlı satış yanı gelişmiş pompa ve ışık entegre, uzaktan izleme ve e-posta veya TXT olarak uyarıları kontrol yeteneğine sahiptir. İstediğiniz gibi eski donanım ile sol asla Ve siz gidin bizim sistem inşa edilebilir, çünkü yeni özellikler içine çalışmak mümkün olacaktır.

Böylece ister dozaj pompaları, kalsiyum reaktörleri, UV sterilizatörleri, çalıştırıyorsanız aydınlatma, ya da sadece bir metal halide ışık LED gelişmiş, sizin için çalışacak bir ReefKeeper sistem var! 119,99 $ başlayarak, sen parayı değil emin olabilirsiniz!
 
 
SANA ÇEVİRİRSİNİ YAPTIM BÖYLE BİRŞEY ÇIKIYOR ANLARSAN BAK :))
[/QUOTE]


Çok teşekkürler vallaha ama sıkıntı burda değil bağlantı şekilleri ve hangi modülleri alacağımı anlayamadım. Sistem çoğaltılabilir sistem ve bana gerekenler ne aslında burada bir kararsızlık yaşıyorum. Sistemin çalışma şeklini tam anlasam gerisi gelecek. 

199 dolarlık ana cihaz buna bir ph kontrol paneli alacağım fakat elektrik kesme ve verme olayı nasıl onu anlamadım bunun için bir uzun modül var birde çoklu hangisi hangisi nevrim döndü açıkçası :D

Genede çok teşekkürler. İnşallah bilen bir arkadaş cevap verir akvaryumu yeniden kuracağım sipariş vermem lazım artık
Digital Aquatics Ürünü Hakkında


Bu ürün hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı ?

Şimdiden teşekkürler.

Detaylı bilgi için web adresi
silikon...
Yapmadan önce danışsaydın keşke. Normal silikonla yapıp sorun yaşamayan arkadaşlar var ama yinede sen bilirsin benim fikrim Akvaryum Silikonu kullanman işin kimyasını bilen kişiler daha iyi açıklama yapacaklardır tabikide.
silikon...
Arkadaşlar sizde her şeyi kaya tuzu ile yıkayın diyorsunuz yanlış bilgilendirme yapmayalım kimyasal maddelerin çoğunda salınım bir süreçtir ve maddenin türevine göre bu süre değişir. Kullandığınız malzeme eğer kimyasal içeriyor ise çoğu zaman kaya tuzu işe yaramaz hatta reaksiyona girip kimyasalın yapısını bozarak daha zararlı hale getirebilir. Bu yüzden akvaryumda sadece AKVARYUM SİLİKONU kullanalım. Diğer kimyasalları kullanırken dikkat edelim.
Kaplumbağanın Canlı Yemi
Vereceğim şans anca o hayvanı almam ve afiyetle yenmesine izin vermem olurdu :D 
Kaplumbağanın Canlı Yemi
Yemeleri için atıyorum saten ve koyduğum tür deniz balığı işin içinde adillik bir durum yok şahsen. Deniz balıkları tatlı su balıklarına göre daha fazla besin değerlerine sahiptir bu yüzden tercih ediyorum.
Kaplumbağanın Canlı Yemi
Kaplumbagalar doymak bilmeyen bir canlı aslında ve stick yemlerdeki bol sıkıştırılmış protein ve yağlar fazla yemlemede kiloya ve dengesiz vücut büyümelerine neden oluyor. 

Canlı yem konusunda eve balık alırken canlı istavrit veya hamsi alıp akvaryuma salıyorum ve inanın çok hızlı olmalarına rağmen bir kaç denemeden sonra istavrit bir şekilde tutuyorlar bunu yaparken kabuklarına saklanarak ani boyun hareketi ile yakalıyorlar. Çene yapısının gelişmesine neden olan şey ise canlı balığın etinin elastikliği balığı parçalarken çok efor harcıyorlar buda sürekli hazır yem ile beslenmesinden doğan çene zayıflığı.Bu şekilde çene egzersizi yapıyorlar.

Beslediğim hayvanlarıma bu dengesiz gelişime hiç rastlamadım. Etraftan edindiğin tecrübeden dolayı böyle bir şey söyledim. Dediğiniz gibi sera dışındaki stick yemler dışında stick yem kullanılmamalı. Ben kiloluklarından alıp kullanıyorum daha ucuza geliyor.
Kaplumbağanın Canlı Yemi
Kaplumbağalarımı aldığım ilk günden itibaren yapmış olduğum bir şeydi sinek kelebek derken her türlü en azından sağlık açısından yene bilen türlerin çoğunu yedirdim gelişimlerinde bizim kuru yemleme yaptığımızdan daha farklı bir sonuç verdi. Kuru yemlemede aşırısı kabuk gelişiminde büyüme gösterirken kemik gelişiminde yavaş ilerleme gözlenir bu neden ile hayvanda hareketsizlik ve vücudunu taşıyamama gözlemlenir. Canlı yemle besleme sonucunda bu gözlemlerim olumlu yönde olmuş kemik ve kabuk gelişimi paralel ilerlemiştir. Şu anda kaplumbağamın boyutları ortalama bir insanın açık avcu kadardır. Çene gelişimi canlı deniz balığı ile beslenmesinden dolayı koparma, ısırma gibi davranışlarında gelişme göstermiştir. Canlı yem, avlanma iç güdüsünü tetiklediği için başka herhangi bir canlı ile yaşam belirtisi göstermemekte hatta kendi cinslerine karşı tepkileri de yaralayıcı türden olmuştur. Gel gelelim yaptığım şeyin ne kadar sağlıklı olduğuna. Başlangıçta eğer bu işlem hızlı ve doyurucu şekilde ilerlenir ise dediğiniz gibi bakteri ve virus geçişine neden olabilir. Ama bu işlem metabolizmayı alıştırarak yapılırsa yavru bir kaplumbağanın direncini doğal yaşamdaki bir kaplumbağa kadar artırabilir. Acemi kişiler için tehlikeli sonuçlar açabilir.
Kaplumbağanın Canlı Yemi
Kaplumbağalarım yaklaşık 15 senedir benim ile yaşıyorlar ve şimdiye kadar hiç yem ayrımı yapmadım bu canlı yemler için de gerekli hatta yazları yazlıkta kuru yem kullanmadım diyebilirim. Gayet sağlıklı ve agresifler bu da canlı yemlemeden kaynaklandığını düşünüyorum.
Bitkili Palidaryum Tür Tavsiyesi RESİMLİ !
Çok teşekkürler. Akvaryumda bitkilerin bir kısmında değişim oldu ve canlılar eklendi bununla ilgili en son fotoğrafları en kısa zamanda koymaya çalışacağım. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.