ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metpin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2008 10:51
Son Ziyaret:
16 Haziran 2009 10:30
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin DEMİRSOY
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Uzman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mdemirsoy

SON 5 MESAJI

Discusum çok hasta, ölüyor...
1 yaşında olan discusum yaklaşık olarak 2 ay önce önce hastalandı. Beyaz dışkısı vardı, salıntılı yüzüyordu ve yem yemiyordu. İlk olarak Sera Bactopur Direct kullandım akvaryum suyunda. 3 gün sonra balığımın dışkısı düzeldi. Ancak 1-2 hafta sonra tekrar başladı. Yeniden Sera Bactopur Direct kullandım. Ancak bu sefer balığın dışkısı düzelmedi. Bende 7 gün boyunca ağızdan Flagyl verdim şırınga ile. (Normal dozda ve günde bir kez) Ancak balığım hiç yem yemiyor. Bu nedenle çok zayıfladı. İlaç tedavisini kestim.  Balık son 1 haftadır da tepe üstü (baş aşağı) ve titreyerek yüzmeye başladı. Sizce ne yapmalıyım? Akvaryumcuma gösterdim balığı. O da hava kesesi patlamıştır ama tam anlamadım dedi. Değerli önerilerinizi bekliyorum.  (Yem olarak tetrabits, sera yaprak yem, ev yapımı dana yüreği+sarımsak vb. karışım veriyorum. Canlı yem hiçbir zaman vermedim.)
Saygılarımla...
Discus Ustaları Bilginize İhtiyacım Var
Mesajıma cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler... Dün elimdeki 6 adet discus'u akvaryumcuya iade ettim. Ve belli bir boya erişmiş 5 adet yetişkin sayılabilcek 6-9 aylık discuslar aldım. Gerçekten bu takas bütçemi çok sarstı. Akvaryum hobisine sırf bu discusları çok sevdiğim için 3 ay önce başladım. Ve discus beslemek maddi olarak beni yıprattı. Elimdeki sera nitrivec ve sera morena'yı akvaryumcuya iade edeceğim. Ayrıca dış filtrem yok.  2 tane iç motor kullanıyorum. Ve en yakın zamanda dış filtrede almaya çalışacağım. Yeni aldığım balıkların resimlerinide çekip en yakın zamanda foruma ekleyeceğim. Şu anda 220 litrelik akvaryumumumda 5 adet discus, 1 adet çin ejderi, 1 adet makrakanta ve 2 adet küçük kırmızı vatoz var. Makrakantayıda akvaryumcuya iade edebilirim. Ayrıca ilk fırsatta mercanıda mango kökü ile degistirecegim. Akvaryumcu yeni aldığım discusları kuru yemlerle büyüttüğünü ve kesinlikle dana yüreği vermememi söyledi. Ayrıca kurutulmuş tubifex worms'un balıklara kesinlikle zararlı olmadığını söyledi. Bir kaç soru işareti dışında sayenizde kafamda birçok şey canlandı. Ayrıca discuslarla ilgili sayısız makele okudum.
Görüşmek üzere....
Discus Ustaları Bilginize İhtiyacım Var
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Kullandığım dondurulmuş tubifex worms kuru yem ve tablet şeklinde. Bana bunun hiç zararı olmadığını söylediler sorduğum tüm akvaryumcular. Ayrıca nitriveci bir kere ve akvaryum boş iken kullandım. Onun dışında sera morena ve sera aquatan kullandım düzenli olarak. Balıklarımı evde sürekli bulunamamdan ötürü günde sadece 2 kez ve yukarıda yazdığım yemlerle yemleyebildim. Balıklarım çok neşeli ve iştahları açıktı. Ancak şimdi bilgilendikten sonra discuslarımdan soğudum. Sizce hangi balıklarımda yanıklık var ve hangilerinin forumu bozuk. Bence hepsi gibi ama. :) En iyisi bu balıkları aldığım akvaryumcuya geri iade etmek... ve 4 tane yetişkin discus almak. Ve yanlarına da biraz ramirezi eklemek. Peki akvaryumumdaki dekorasyon olarak kullanılan fıçı testi ve mercan yetişkin discuslara olumsuzluk verir mi? Görüşmek üzere.....
Discus Ustaları Bilginize İhtiyacım Var
Öncelikle şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler....
Resimleride ekledim.
 
Akvaryumum 230 litre net su alıyor. 6 tane discus 4 tane neon 2 tane vatoz ve 1 tane çin ejderi var. Canlı bitki yok. Balıklarımın cinsi, türü, formu nedir?
 
metpin2008-04-10 17:16:30
Discus Ustaları Bilginize İhtiyacım Var

Öncelikle tüm discus severlere merhaba. Bende yaklaşık 2,5 aydır discus besliyorum. Discuslarımı 6 adet olarak bir seferde güvenilir bir akvaryumcudan ve aynı akvaryumdan aldım. Haftada bir kez % 30 civarı su değiştiriyorum. Sera morena, sera aquatan, sera nitrivec, metilen mavisi ve kaya tuzu ekliyorum suya her su değişimimde. Yem olarak kurutulmuş tubifex worms, sera discus red ve blue color, sera yaprak yem kullanıyorum. Akvaryumumumda 2 vatoz, 1 çin ejderi ve birazda neon tetra var discuslara ilave olarak. Benim sorunum şu: Discuslarım aşırı yavaş büyüyor. Hatta bazıları hiç büyümüyor.  Neden olabilir? Sera artemia mix aldım yeni. Acaba dana yüreği falandamı vermeliyim? Balıkları aldığım akvaryumcuda balıkları hep kuru yemle besliyordu. Birde balıklarımın türü, formu ve cinsleri hakkında fikriniz var mı? Şimdiden verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim.

YENİ: Sera nitrivec'i zaten bir kere kullandım ve akvaryum boştu. Sera morena ve sera aquatan'ı sürekli kullandım. Kullandığım Freezed Tubifex Worms tablet şeklinde kutuda kuru yemdir. Canlı yem değildir. Ve hiçbir zararı olmadığını söylediler. Peki hangi balıklarım yanık kalmış. Onları akvaryumcuya geri vereceğim.

NOT: Alttaki mesajımda balıklarımın resimlerini de koydum

metpin2008-04-11 09:10:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.