ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
greanofages
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2008 22:52
Son Ziyaret:
20 Aralık 2015 19:16
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÖZKAN ARPACI
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Nevsehir
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

yeniden ilangi (ahmt krkmz)ve ilk yavrular 4 de
Ahmet Hocam hayırlı olsun,işallah en kısa zamanda yavrularını da görürüz. ilk yavrular benim ona göre  Bekir bey de seçimiyle işinin ehli olduğunu göstermiş
Nevşehir bakmadan geçme
Buluşma güzel olur.
Tropheus İkolalarımdaki problem

Erkek sayısının fazla olduğu kesinleşti. Baskın erkeği diğer akvaryuma alıp, taşlarıda 3 öbek halinde dizince şimdilik problem çözüldü gibi.

Tropheus İkolalarımdaki problem
İşler sakat o zaman.
Tropheus İkolalarımdaki problem
En kısa zamanda tanışalım fahrettin bey,tanıdığım çok arkadaş var ama forumda yoklar. işallah biz önderlik yapar Nevşehir'de akvaristler arası dayanışmayı sağlarız.
Nevşehirliler
En kısa zamanda tanışalım.
Nevşehirliler
İyi akşamlar arkadaşlar.
Nevşehir'de tropheus ikola  besleyen arkadaşlar varmı? Bu türe yeni geçtim ve birtakım problemler var. Sizin fikirleriizi almak istiyorum. En önemlisi de cinsiyetleri kesin belli etmem lazım.
Tropheus İkolalarımdaki problem
[QUOTE=brooklyn_bjk]Baskın bir ikola erkeği emin oldun natteri piranaya kafa tutabilir.İkola tropheus türleri içinden en sert olanıdır.Özkan hocam sana tavsiyem kendin yapamazsan bile anlayan birine anüs vent yaptırman ve sadece o baskın erkeğin olduğu 1e 3-4-5 artık kaç dişin varsa onların olduğu bir koloni kurman.Hiyerarşi oturana kadar kavgalar hatta ölümler olucaktır ama zamanla o erkeğin çok faydasını görüceğine inanıyorum.[/QUOTE]
evet galiba en doğrusu kesin cinsiyetlerini belirlemek.


4 akvaryumdan 2 sini satışa çıkarıp 170*60*60 ölçülerinde yeni bir akvaryum almaya karar verdim. böylece balıkarım daha rahat yaşarlar.
Tropheus İkolalarımdaki problem

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. İki erkeğide diğer akvaryuma aldım,şuan kavga yok ama erkek sayısı fazla gibime geldi. 8-10 gün süre ile balıkları gözlemleyeceğim. Taşları iki öbek şeeklinde kenarlara yaptım ayrıcada akvaryumun orta kısmına da büyük bir kaya yerleştirdim.

Tropheus İkolalarımdaki problem

Akvaryum 100,50, 50 ölçülerinde. içerisine bol miktarda kaya yerleştirdim, ayrıca testi koydum yuva olması için. Ben malzemeyi arttırdıkça kavga da arttı. Baskın olan erkek her yeri sahipleniyor ve balıkları kovalıyor,diğerleride iç motorun üstü,dış filtrenin şelale kısmı,ısıtıcının üstü vb. yerlere saklanıyor, erkeğin kovaladığı balık bu bölgelere elince bir darbede bu bölgedekilerden alıyor.3 tane dişiyi diğer akvaryuma aldım ölçüleri: 100,40,40 . Fakat kavgalar hala bitmedi.



İkolalardan başka balık ta yok akvaryumun içinde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.