ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquachemistry
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2007 21:07
Son Ziyaret:
27 Ekim 2019 12:41
Toplam Mesaj:
142 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
safa ikinci
Doğum Tarihi:
26 Haziran 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Kimya Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Bu hangi tür Altum?
Selamlar. Şu balık hangi tür Altum?


Yeniden Discusa Başlıyorum
Merhabalar. Yıllar sonra yeniden discus beslemeye karar verdim. Daha önceki tecrübem pek iyi sonuçlanmadı ama oldukça iyi şeyler öğrendim. Kafama takılan bazı sorular var.

Tankı 100x45x65h olarak yaptırdım. 300w eheim jager ısıtıcı, tetratex 1200 dış filtre ve birde eheim iç filtrem var. Kum olarak JBL Manado'yu seçtim. Ve biraz bitkide eklemek istiyorum. Akvaryum 1 haftadır kuruyor. Beklemem söylendi. Pazar günü suyla doldurup sistemi 1 hafta çalıştıracağım. Sera nitrivec ile bakteri kültürü atarak. Sonra balıkları ekleyeceğim.

Bu bilgiler ışığında;
1- Discus ile benzer sıcaklıklarda(29-30 derece) yaşayabilecek bitki türleri nelerdir? Cama camda bakmayı düşünmüyorum. Doğallıktan yanayım.
2- Zemine sırasıyla torf, lav taşı ve manado kum koyma planım var. Doğru mu yapıyorum?
3- 1 çift alıp yanına birkaç tetra sürüsü koyarak yavruları büyütmelerini izlemek mi mantıklı yoksa 8-10 adet ufak boyda alıp büyütüp eşleştirmek mi? Bu akvaryum bunun için yeterli mi?
4- Birde sera nitrivec attıktan 1 gün sonra balıkları ekleyebilir miyim? Yoksa 1 hafta çalıştırıp sistemin iyice oturmasını mı bekleyim. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. 

Şimdiden teşekkürler. Resimleri yakında ekleyeceğim.

CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
Şefik bey çok ilginç bir olay. Akvaryumda üretildiklerini durmamıştım. Hadi ürediler yumurtaların sağ kalması pek olası görünmüyordu. Erkek balıkların yumurtayı korduğunu okumuştum. Zaten mağaralarda yavruluyorlar. Tavsiyem diğer tüm balıkları çıkarmanız. ve diplere bolca oval kayalar koymanız. Belki bu şekilde tekrar yumurtlarsalar yavruları daha fazla kurtarabilirsiniz. 
challenger Akvaryumuna Mango kökü Olur mu?
Mangrow kökü challenger için gereksiz bir obje olur. Su değerlerinde oynamanıza gerek yok. Hızla büyüdüğü zaman yüzecek alana ihtiyacı var. Ağaç dalları derisini çizmekten başka işe yaramaz. Tabana sadece kum yapın. Ben öyle yapmıştım.
Tropheusa geçiyorum birkaç sorum var
Tropheus çok keyifli balık. Ancak ben yaptığım hataları söyleyim. Çok fazla dekorasyona gerek yok. 2 farklı kaya grubu yapın. 10 adet veya daha fazla yavru balık alın. Ve mümkünse tek tür alın. 2 türü bir arada yaşatmayın. Türler birbiriyle üremese bile koloninin güzelliğini bozuyor.
Melek Balığıyla Yaşayabilen Tüm Türler(Resimli)
Ramirezi melek ile sorun çıkarır mı?
Brichardiye arkadaş..
Leptosoma olabilir. Beraber bakıldıklarını çok gördüm. Ama her zaman tek tür taraftarıyım.
akvaryuma damacana suyu koysak olmaz mı
Olabilir. Ama bu maddi açıdan yıkım olur. Direk ozmos sistemi bile daha ucuza gelir uzun vadede. 
Su Değişimi!
Bu birazda beslediğiniz balık ve amacınızla alakalı bir durum. Yani zebra cichlid besleyen biri 1 ay su değişimi yapmasa balığı yaşar ve bir sorun görmez. Yada satıcı iseniz ve al-sat yapıyorsanız yine su değiştirmeme durumunuz var. Ama sanıyorum akvarist biri balıkların mutluluğunu düşünen kimsedir. Amacımız yaşatmak değil mutlu etmek olmalı. Aradaki fark büyük. Ben su değişiminin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.
Tanganika Su Değerleri
Karbonat ve Gh'ın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Ancak ph Tanganyika balıklarında renklenme üremede çok önemli. Çoğu besleyen 'balıklar çeşme suyuna alışkın ph önemsiz' dese de bu böyle. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.