ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oguzhan6161
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2007 00:19
Son Ziyaret:
16 Ekim 2023 17:08
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan AYDIN
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Zonguldak
Meslek:
Gemi Makinaları Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan AYDIN

SON 10 MESAJI

Kırmızı Karınlı Japon Semenderi
İşte o biraz sıkıntı olabiliyor ama geçen hafta 13 balık , 1 dip temizlik pompası , ve bir kaç adet midye aldım. balıkların canlı gelebilmesi için büyük torba yarıya kadar su ve oksijen basıyolar içine o biraz yer kaplıyor. Toplam 10 tl ye geldi kargo. Koca bir kutuydu yine beklediğimden iyi geldi kargo. 10 desiye kadar 8 tl. Benim 14 desiydi.
Kırmızı Karınlı Japon Semenderi
Kısa sürede stoklara girer emin ol ben bütün alışverişlerimi buradan yapıyorum. Türkiye'nin en ilgili , en uygun fiyatlı ve en iyi petshopudur. Her soruma cevap verdiler. Hatay'dan Zonguldak'a aldığım canlılar bile hiç kayıp olmadan elime ulaştı 2 günde. Piyasadaki tüm fiyatların altında fiyat garantisi sunuyorlar Allah razı olsun hepsinden çok ilgililer. Bolca hediye gönderiliyor her alımda. Geçen hafta 5 midye aldım 8 midye çıktı. 10 kök bitki aldım 30 kök bitki geldi :)
Kırmızı Karınlı Japon Semenderi
Her türlü canlı satışını canlipetshop.com adresinden bulabilirsin arkadaşım ben sürekli alışverişlerimi buradan yapıyorum sorunsuz bir şekilde.
Cichlid Hk Sorularım Var
Merhabalar değerli dostlarım ;

Cichlidlerimden sarı renkte olanların rengi çok canlı 1,5 - 2 cm boyundalar ancak yunus cichlidlerim 4 - 5 cm olmalarına rağmen yalnızca kafalarında mavilik var onun haricinde kuyruğuna kadar gri. Ama yerinde durmuyolar akvaryumu talan ediyolar resmen :) çok hareketliler. Ve 2 adet mpanga cichlid balığım var 1.5 cm civarındalar onların renkleri de koyu gri şeklinde. Bunların renkleri mi böyledir yoksa yeme mi bağlı ?

Kullandığım yem ; Rotifish Cichlid Green 100 ml (Otçul Yem)

Ve bana önerecekleriniz nelerdir ? Neler yapmalıyım ? İlk kez bu türü besliyorum ve çok tatlılar. Büyümeleri ne kadar zaman alır? Anaç olmaları için kaç ay gerekir? Akvaryumum 65 litre . 2 midye ve 1 ıstakozum var.
Balıklarım İçin Neler Yapmalıyım?
3 gün sonra 100 cm akvaryum geliyor. 3 güne balıklarım yetişirse çok iyi olacak. Ancak sormak istediklerim. 1 metre akvaryum için dinlenmiş suyum yok şebeke suyunu olduğu gibi içine koysam iyi bir filtreyle kaç gün sonra balıkları içine koymalıyım ? Ve saydığım balıklar aralarında uyumlu yaşarlar mı ? Bu balıkları ilk kez besleyeceğim bilgim yok.

Ve elimde pul yem de var pul yem yerler mi? bUnlar için özel yem de sipariş ettim ancak pul yem de yer diyorsanız bu yemi de kullanacağım arada.

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Balıklarım İçin Neler Yapmalıyım?
Merhabalar Abilerim , Kardeşlerim;

Akvaryumum 20 litre ver içerisinde büyük pipo filtrem var ;

[IMG]http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/111606/2_3_2013_15_20_5_1.jpg[/IMG]

Dere kumu var şebeke suyu 5 gündür filtrasyon açık bir şekilde akvaryumda. İçinde balık yok.

Ancak akvaryuma şu balıkları sipariş ettim ;


Vatoz Siyah Normal 1 Adet 6-8 Cm
Prenses Sarı Cichlid 5 Adet 3-4 Cm
Yunus Cichlid 4 Adet -S- 1,5-2 Cm
Mpanga Cichlid 4 Adet 3-4 Cm
Tatlısu Asya Midyesi 1 Adet


Bu balıklar bu akvaryumda olur mu ? Olmaz diyorsanız bir kaç gün bu akvaryumda kalacaklar 100 cmlik bir akvaryum alacağım. Onu alana kadar kalacaklar. Ancak bu akvaryumda düzenlemem gereken bir şey var mı? Su 5 gündür filtre ediliyor. Ph derecesi vs hiç ölçmedim. Bu tür balıklara ilk kez bakacağım. Bana yardımcı olun balıklarımdan zaiyat vermeyeyim.
Değerli tecrübelerinizden faydalanmak adına yazıyorum.

Teşekkür ederim;
Saygılarımla.. [8)]
Sıfırdan Başlıyorum
Çok sağolun Doğuş Bey. Pazartesi günü ilk işim piyasa araştırması yapmak :) cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Balığınız yan yatmasın.
Sıfırdan Başlıyorum
Teşekkür ederim cevaplar için arkadaşlar. Çok sağolun. Düşüncem canlı doğurandan yana. Ben zaten akvaryumu aldığımda resimleri atarım. Dediğiniz tarzda dış filtre + akvaryum + ısıtıcı vs vs tamamen masrafı ne kadar olur ? Hesaplı gitmek lazım çünkü :) 
Sıfırdan Başlıyorum
Öncelikle daha önce akvaryumcuma sorduğumda balıklar büyük alan ister ısıtıcı ister vs diyodu bütün hepsini aldım ama yine sonuç hüsran.. Lepistes besledim kolay görünsede zor balık Akvaryumum hep 26 derecedeydi yanılmıyorsam. Ama ölüyolardı :s Sonra akvaryumu tekrar kurdum japon balıkları aldım 5 6 adet japon balığım vardı tek tek öldüler :( benimde tahammül edemediğim nokta bu. Ölmelerine dayanamıyorum :s ama akvaryumdanda vazgeçemiyorum.

 Hoşbuldum Doğuş Bey çok teşekkür ederim ilginizden ötürü. Canlı doğuran güzel fikir. Akvaryumum evet çok küçüktü dediğiniz gibi suyu ne kadar değiştirirsem değiştireyim balıklarım ölüyordu. Seçtiğim boyut sizcede idealse önce akvaryumu alayım. Ondan sonra kurulum hakkında sizinle tekrar iletişim kurabilir miyim? Cevabınız için tekrar teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Yazınızı bilgisayarıma kaydettim :) 
Sıfırdan Başlıyorum

Arkadaşlar merhaba . Akvaryum işine sıfırdan başlıyorum. Daha önce 35 cm lik bir akvaryumum vardı hangi balığı alırsam alayım mutlaka telef oluyordu :s üzüntü yaşamaktansa akvaryumu fırlattım attım camdan bahçeye. Şimdi tavsiyelerinizle başlamak istiyorum. 80 cm yada 100 cmlik bir akvaryum almak istiyorum. Yüksekliği falan 40 - 50 cm arası enide 40 cm arası bişey olması tercihimdir . Herneyse şimdi sormak istediklerimi sorayım :) 


Akvaryum olarak hangi akvaryumla başlamalıyım? Balıklarım küçük akvaryumda olduğu için mi ölüyordu yoksa ben bu işi yapamıyor muyum yani sorun bende mi akvaryumda mıydı?

Akvaryum önerilerinizi alacağım ama rodaj falan yazıyor nette satılan akvaryumlarda bazen.. O ne demek?

Filtre olarak iç mi dış mı almalıyım? Bu güne kadar hep iç filtre ile besledim balıklarımı ama sonuç hep hüsran. Böyle olduğu içinde soğudum . Ama tekrar ısındım :D 

Su düzenleyici ya da haftada , ayda kullanabileceğim ilaçlar var mı? 


Bakın ben önceki akvaryumumu sadece internette okuduğum 3-5 cümle ile kurmuştum. 

Akvaryuma suyu koydum kaya tuzu attım içine 2 çorba kaşığı ve filtreyle 1 gün suyu dinlendirdim. Suları marketten alıyodum akvaryumcu öyle demişti. Musluk suyu kullanma demişti. Ondan sonra mürekkep vermişti bana içine 2 damla at demişti tuz dökünce. 1 gün dinlendir suyu ve filtre daima açık olsun dedi. Sonra at balıkları içeri dedi böyle yaptım ama 1 ay sonra balıklarım hep teker teker öldü :s her iki haftada bir akvaryumumdan yarım değilde yarıma yakın su alıp yeni suyu döküyodum içine.  Bu arada ısıtıcımda vardı hep çalışıyordu. Ama her ne hikmetse benim balıklarım ölüyodu :s

Ne yapmam lazım arkadaşlar? Nerden başlamalıyım neler yapmalıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.