ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
smps
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2007 23:06
Son Ziyaret:
23 Aralık 2007 21:42
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat yürektürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat yürektürk

SON 3 MESAJI

u.v filtre
Selam arkadaslar benim 1 adet 150lt ,1 adet 65 litre ,canlı doğuran akvaryumum var. Sürekli balık alıp veriyorum cevreme, geçen akvaryumu ma hastalık bulaş. Ben atman marka 5w u.v filtre almayı düşünüyorum.
Size danısmak istediğim u.v filtrenin yararı olurmu ve zararı olurmu?  Ve 5w u.v filtre yetermi yoksa 11w mı alsam? Bilgisi olan arkadaşlar dan bir fikir vermelerini bekliyorum. Teşekkürler.
 
Forum kuralları gereği;imlâ'ya ve imlâ kurallarına özen gösteriyoruz.
Forumda mesajlarınıza cevap veren arkadaşların size hitap ederken zorlanmamaları için imza bölümüne ad,soyad bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu bir forum kuralıdır.
citronx2007-12-23 21:38:59
Silikon temizliği

Merhaba ben de akvaryumlarımı kendim yaptım,  silikon olayını ise yaptıgım akvaryuma 2 3 cm su doldurdum, daha sonra pazarda markette satılan top tel diye tabir edilen bulasık yıkamak için kullanılan teller var onlarla bastırarak yıkadım.Sonuc harika ötesi fabrikasyon gibi oluyor jiletle falan olmuyor hassas oldugu için, top teli deneyin garanti veriyorum.Birde suya biraz sabun koyun ki silikonlar daha rahat cıkıryor.

Full Kontrol AQUAMATIC FC914
cemil bey harika tasarım bende elektronik teknisyeniyim profilo telra da.
Bende dijital degil ama bir endüstriyel elektronik devresi olarak otamatik termostat devresi yapmıstım.O zamanlar kaplumbağa bakıyordum.Evimiz sobalıydı. Allahtan dogalgaz geldi de bu sene akvaryumum zarar görmeyecek ve 300w lık iki adet ısıtıcı nın birini emekli edicemünkü akvaryum soğuk odada duruyordu.Neyse bir ara kaplumbaga bakıyordum.Hayvanlar üşümesin diye bir termostat devresi yaptım ntc den ve röleden olusan ısıtıcı olarak da çay makinasının rezistansını kullandım. Potansiyometre yardımı ile suyun ısısı manuel olarak ayarlanıyordu onu yapmak ısıyı 25 derecede tutmak için dijital termometre ile ntc nin kalibrasyonunu yani 25 derece ayarını buldum elimde bir trafo vardııkıs gerilimi 18v olan onun cıkısını da devre ve röle ile rezistansa bagladım. Devre ilk baslarda cok iyi calısıyordu 25 dereceye gelince su sıcaklığı ntc üzerinden taransistöre oradan da röle ile akım kesiliyordu, ntc üzerindeki sıcaklık degiştiğinde  devre çalısmaya baslıyordu.Fakat bir gün işe gitmek için kalktım her sey normaldi.Fakat bir plastik tüp içindeki ntc devreye kablo ile bağlıydı.Ntcn devreye olan kablosunu kablumbaglardan biri ısırmış ve ntc devre dısı kaldığı için devre çalışş çalısmış su kaynama noktasına gelmiş.Kablumbagaların akvaryumu 7 cm yüksekliğinde fakat  genişti.Kaplumbagalarımdan biri can havli ile kaçş.Biri ufaktı ona nazaran onun cama tırmanmak için boyu yetmemiş ve orada kaplumbagam pmiş.Kendimi çok suçlu hissettim,sonuçta o devreyi ben yaptım.Sonuçlarını bildiğim halde kabloyu emniyete almadıgım için oldu bunlar ne yazık ki.Ama şimdi balık bakıyorum ben sizin devrenizi cok beğendim.Ben full oto kontrol degil ama  hava motoru kontrolü için yani bir nevi dimer olarak kullanmak ve sıcaklığı displayde görmek icin bu devreyi yapmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.O kadar emek harcamıssınız karsılıksız bırakmam tabikide,devreyi yapabilirm fakat pıc programlama hakkında bilgim yok.Ama öğrenmeyi çok istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.
 
 
 
İmla kurallarına dikkat edelim.
lafayette2007-09-11 09:54:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.