ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vezyr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2007 21:25
Son Ziyaret:
17 Eylül 2007 19:28
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat OZDEMIR
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Antalya
Meslek:
Bilgisayar & Int Cafe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Ferhat ÖZDEMİR
Antalya - Merkez - Şirinyalı

SON 10 MESAJI

Aydınlatmada Enerji Ampulleri Olur mu?
Necdet Bey, bu fikri diger konularda da okumustum. Mantıklı fakat hem ekstra ugraş, iş hem de yemleme vb zamanlarda bana engel olacak bir uygulama olur. Çünkü üstteki yemleme kapağını açıp yemleme yapıyorum. Haliyle arada konuşlanacak bir cam yemlemeye engel teşkil edecektir.
Öneriler için tekrra teşekkürler.
1 balast, 1 florosan ve diğer malzemeleri gidip alma zamanı geldi sanırım :)
Aydınlatmada Enerji Ampulleri Olur mu?
Cevaplar icin çok tesekkürler dostlar. En cok kafama takılan 220v olayıydı zaten. Çünkü buharlaşma çok fazla seviyede ve üst kapağın içi sırılsıklam denilebilir. Buda beni korkuttugu için sizlerle paylaşmadan uygulamaya geçmemiştim zaten.
Bitkisiz bir tankım olmasına rağmen sanırım florasan daha mantıklı. Biraz daha uğraş gerektirecek belki ama sanırım öncelik işlevsellik ve güven.

Tekrar teşekkürler.
Aydınlatmada Enerji Ampulleri Olur mu?
evet arkadaslar konu başlığında da yazdığım üzere akvaryumumda kullandığım hazır sistem aydınlatma arıza yaptığı için bir alternatif olarak enerji ampulleri olarak adlandırılan ampullerden kullanarak yenilemek istiyorum.

Bunun sakıncası olur mu? (elektriksel, ışıksal vs.)
Yapımı vekullanımı çok kolaymış gibime geldi açıkcası.,
Kablo, duy, ampul ve fişden ibaret olacak çünkü.

Düşünce ve Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.


Not : Bahsi geçen ampul örneği alttakidir;



ARKA FON YOK.YAŞASIN ALT FON
65gx40yx30d luk küçük yankıma sizin tabana uyguladığınız fon gibi tabana fon uygulamayı uzun süredir düşünüyorum. Ama açıkçası balıkları 2-3 günlük süreçte muhafaza edebileceğim başka bir tankım olmadığı için bir türlü gerçekleştiremedim. :(
Gerçekten alan daraltmak istemeyenler için daha güzel bir seçenek gibi duruyor. lafayette2007-08-16 17:12:58
Telefonla balık yemleme
E işi o kadar ileri seviyeye getireceksek bu işi; telefon ile çalıştırılacak veya sürekli çalışır vaziyette bırakılmış bir bilgisayara bağlarız. Bu bilgisayar ile şuanda yapılamayacak neredeyse iş yoktur.
Işıklar açılır, kapanır.
Çiçekler, bahçe vs sulanır.
Perdeler açılır kapatılır.
24 saat balıklar izlenir.
Balıklar yemlenir.
Haftalık su değişimi yaptırılabilir.
vs vs vs. bu bu şekilde genişletilebilir.

İş tamamen maliyet / ihtiyaç ikilemidir. Kısacası harcayacak paranız çoksa yapılamayacak fiziksel iş yoktur.

İlk yorumumda ben sıradan bir insanın basit bir şekilde yapabileceği *DIY* sistemi değerlendirmiştim. Diğer arama süzme vs seçenekler ise gayet makul ve mantıklı ;) lafayette2007-08-16 17:12:18
DIŞ FİLTRE
Ben de DIY filtre yaptım ve BURADA paylaşıma sunmuştum. Şuana kadar hallettiğim sorunlar ile hiç bir sorun kalmadı. Filtrasyon sonucu çok çok iyi diyebilirim.
6mm camdan 100-40-40 kurtarır mı?
Eger riske etmek istemiyorsaniz ve iciniz rahat olsun istiyorsanız bence 8mm cam kullanın. Ama sadece cam kalınlığı değil, işçilikte bir o kadar önemli. 6mm elinizde cam var sa da iyi bir işçilik ve kayıt-kuşak eklemeleri ile sanırım sorunsuz bir tank yapılabilir.
Konu kapanabilir
Akvaryum.com ana sayfasında Tatlı Su calıları bölümünden veya direk olarak http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=8&alt_kat=318 adresinden ulaşabileceğiniz sayfada anlatıldığına göre Challenger yanında, pangasus ve kristal köpekbalığı beslemek pek mantıklı gelmedi bana. Ben de birgün mutlaka Challenger beslemek istiyorum. Fakat uygun tank ve diğer unsurları oluşturabilmem için bayağı da bir beklemem lazım gibi.

Yeni akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun.
Alçıdan arkafon
Eğer alçıyı balıklarınız için zararsız bir kaplama maddesiyle (straforun kaplandığı dezler gibi) tamamıyla kaplamayı başarabilecekseniz olmayacak iş değil bence. Ama hiçbir şekilde boşluk vb. alçı ile suyun temasına neden olabilecek hataya yer vermemeniz gerekir. Aksi halde evvelki mesajlarda söylenenler tamamen doğrudur. Alçı + su = balıklarınızın ölmesi olabilir.
Telefonla balık yemleme
O sistem icin ekstra bir hat daha alınmaıs gerekir. Aksi halde ev telefonu her arayan kisiye bağlı olarak yemleme yapıp balıkların şişmelerine neden olacaktır. Ha yeni bir hat aldık diyelim. Bu defada yanlış numara çevirmesinler diye dua etmek gerekebilir :)
Açıkçası fikir oldukça güzel olmakla beraber bir o kadar da riskli!
Fakat daha da mucitlik yapılarak sadece sizin numaranıza tepki veren bir sistem geliştirilebilir. Ama buda açıkçası beni aşar :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.