ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquamania
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2007 17:24
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2016 01:26
Toplam Mesaj:
152 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Murat YILDIZ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Akvaryumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Murat YILDIZ
Aquamania Aquaristic

SON 10 MESAJI

120*50*60

Ne yapacağını bilmediğiniz zamanlarda hayalinizdekine yakın bir işi becerebilmiş başka birini kendinize örnek alıp, çalışmalarını kendinize kılavuz görebilirsiniz. Forum başlıkları içinde birçok bitkili akvaryum tanıtımı var, bunları bulup en beğendiğinizi seçin, yapılanları tekrarlayın. ilk deneme için minumum yanılmanın dolayısıyla asgari zaman emek ve maddiyet kaybının en kestirme yoludur bu bence. Eeee hobicilik bunun neresinde diyenlere özgün tasarım ve şahsi becererilerinizle yapacağının ikinci sualtı bahçeniz en iyi cevap olacaktır. Ben şimdiden ikinciyi merak ediyorum, kolay gelsin.Saygılarımla.

Bu Ekipman için hangi bitki/ler
Kenan bey akvaryum ne alemde hangi aşamada bitki tercihleriniz neler oldu?
Saygılarımla.
120*50*60
İyi geceler,
Bitkili akvaryum kurmak için seçiminiz sumplı bir sistemse, Karbondioksit gereksinimi nispeten daha az olacak bitki türlerini seçmenizi öneririm. Zira hem trickle sistemin sağlayacağı oksijen zenginliği ile aynı zamanda suda çözmeye çalışacağınız karbondioksit gazının birbirleriyle olan etkileşiminin neticesi nereye varır bilemem, kolay gelsin şimdiden.Saygılarımla.
Bu Ekipman için hangi bitki/ler

Günaydın,

Malzemeye göre bitki almak enteresan ama o saydığın materyaller ve teknik malzemeyle herhangi bir bitki türünde sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum zira herşey en zoruna göre hazırlanmış sanki, şimdiden kolay gelsin. Saygılarımla.

yeni bitkili kurulumu...

S. Grolüx 6200-6500K'lik kırmızı dominant bir tüptür ve zaman geçtikçe hernedense bu kızıllık artar. 2.15watt'lık tüp size ilk başlarda daha etken bir aydınlatma sağlacaksada zaman geçip bitki popülasyonun artınca buna bağlı artacak ışık miktarı seviyesine cevap veremeyecek durumda olacaktır. İllada bu renk skalasına sahip bir tüp kullanmak istiyorsanız, fiyat bakımındanda makul olacağı için P.Aquarelle'i öneririm. Saygılarımla.

Co2 tüpünü iki tanka paylaştırma

Bu iş için kullanacağınız ekipmanlar bizim sektörümüzde kullanılan basit plastikten yapılma T fittingler ve şibel musluklar olamaz zira başınızada geldiği üzere sürekli 50-52 bar basınç altında asla tek bir seviyede çalışmazlar. Kullanacağınız ürünler pnömatik sistemler için üretilmiş parçalar olmalı, Adapazarı'nı bilirim, sanayide bu iş için uygun çap ve ebatta birçok ürün bulabileceğinize eminim. Makina imalatı yapan kapsamlı torna/tesviye atölyelerine danışmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla.

yeni bitkili kurulumu...
Mavi florosan tercihinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim, siyah zemin malzemesi şık olmasının yanında akvaryum içindeki ışığı soğuracağından olduğundan daha loş bir atmosfer yaratacaktır. Üstüne birde siz mavi renkli tüp kullanarak ortamı daha da kasvetli hale getireceğinizi tahmin ediyorum. Dahası yosun belasından yakanızı kurtaramazsınız.
Alternatif tavsiyem halihazırda satın almış olduğunuz 15w'lık grolüx'ün yanına eğer yine makul fiyatlı bir öneri gerekecekse, daylight/cold white kodlu tüplerden birini seçmenizdir. Taban bitkisi olacak mı ? Herhalukarda birçok farklı şeye bağlı isede H.Cuba, Glosso vb maksimum ışık ihtiyacı olanlardan değilde E.Parvulus veya V.Moss türlerinden biri tercih edilirse yaklaşık 40lt su hacminin 30 cm üzerinde 30watt'lık aydınlatma bence hiçde fena değil, üstelik karbondiksit takviyesi, gübreleme, zemin zenginliğide cabası, hayırlısı...saygılarımla.
bulanıklık sorunu

Merhaba Metin bey,

Konulara yazılan cevaplar ve yorumlar genelde başlık sahibine hitabendir, en azından benimki öyleydi. Konunun açılış mesajına bakarsanız tavrımı daha iyi anlarsınız sanırım, yinede sürc-ü lisan ettiysek affola, saygılar.

bulanıklık sorunu
Sizin derdiniz "new tank sendrom" yani yeni kurulum sendromudur. Basit anlatımla "bakteri patlaması" . Bu konunun bu forum içinde en az 100 yerde geçtiğine eminim. Madem ki bu hobiye başladınız, araştırmayada başlayın. Hem artık eskisi gibi kütüphane kütüphane gezip 35 senelik saman kağıda basılmış tozlu kitapları karıştırmak zorunda da değilsiniz.İki dakikada 50 senelik metileni yakıp, birkaç markayı yıktınız :) Bir klavye bir mause ve 5 dk yeter neyin nasıl oluştuğunu anlamanız için, hadi kolay gelsin.
bitkili akvaryum için dış filtre malzemesi

Bakteri kümelenmeri için kullanmanız gereken substrat ve filtre içindeki homojen su dağılımını sağlayacak mech ilk kullanmanız gerekenlerdir. Mekanik filtrasyonun en detaylı süzücüsü olan elyaftan sonra ileri zamanlarda suda birikecek fosfatı absorbe etmesi için phosvec, yine suyunuzun ph'ını stabil tutabilmek için Peat/torf kullanabileceğiniz başlıca ürünlerdir. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.