ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Arys
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2007 00:50
Son Ziyaret:
17 Eylül 2011 10:54
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil GEZER
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1974
Yaş:
49
İl:
Yalova
Meslek:
Doğa İnsanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Halil GEZER


SON 10 MESAJI

Akvaryumun içindeki sis bulutu

Filtrenin içindeki aktif karbonu çıkardım.Yerine sünger koydum.Sonucu bekliyorum ama eski filtremde de aktif karbon vardı ve hiçbir şey yoktu, bakalım sonuç alınca hemen bilgi vereceğim.Mesaj yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Bu arada Sayın Okan Bey akvaryumun bulunduğu yer bir akaryakıt istasyonu fakat akvaryum kesinlikle benzin-gaz gibi bir ortamda bulunmuyor.Büronun içersinde.Teşekkürler.

Akvaryumun içindeki sis bulutu

Teşekkür ederim, Ahmet Bey.

Aktif karbonu çıkartıp tekrar deneyeyim, sonucu bildirim.

Erdal Hoca2009-03-21 17:45:26
Akvaryumun içindeki sis bulutu
Herkese iyi günler dilerim.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim bir problemim var,bir türlü çare bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Akvaryumum 300 litre atman f4 dış filtre takılı.İçinde canlı olarak kılıç kuyruk balıklarım, bitki olarakta echinodorus bleheri var.Taban malzemesi yok bitkiler kum dolu kapların içindeler.Havalandırma tertibatı var.
Daha evvel fluval tipi dış filtrem vardı fakat su sızdırmaya başlayınca f4 ile değiştirdim.evvelden böyle bir problemim yoktu filtreyi değiştirdikten sonra aradan birkaç gün geçtikten sonra suyumda sanki bir sis perdesi inmiş gibi bulanıklaşmaya başladı.Suyun 3/2 sini ara ara değitirmeme rağmen düzelmedi her seferinde yeniden oluştu bu sis perdesi.
Filtrenin içinde 3 adet sepet var bu sepetlerin en alttakinde seramik halkalar,ortadakinde aktif karbon üstünde mavi bir sünger filtreyle beraber gelen ve en üst sepette ise elyaf var.Bunları tekrar tekrar yıkamama rağmen aradan bir gün geçtikten sonra tekrar suyum sanki sis basmış gibi oluyor.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
 
 
80'lerde akvaryum hobisi
Bu konuyu görünce akvaryum hobimin ne kadar da eskilere dayandığını hatırladım.Gerçektende o zamanlar bir balık aldığımız zaman ( bu tabiki kılıç yada lepistes vb. canlı doğuran olurdu ) saatlerce akvaryumun karşısında onu hayranlıkla izlerdik, okul tatil olduğunda 1 günümüzü tamamen ona ayırır temizliğini yapardık.Benimde televizyon şeklinde bir akvaryumum vardı.Hatta yanına 3 tane düğme monte etmiştim.1.düğme ışığını açar 2.düğme ısıtıcıyı açar 3.düğmede hava motorunu açıp kapatırdı.Yaşadığım şehirde bir tane akvaryumcu vardı.Fakat o zamanlar sanki daha güzel balıklar ve daha güzel bitkiler gelirdi.Şimdilerde pek aradığım şeyleri bulamıyorum.Kalite düştü gibime geliyor.Ha birde şimdi cichlid modası var tabi her yerde cichlid çeşitleri var.Ben bile frontosa ve sarı prenses besliyorum,canlı doğuran fanatiği biri olarak.Ama yinede camgöz kılıçlarımdan vazgeçmem.Güzel bir konu olmuş,nostaljik. 
Herkese iyi akşamlar dilerim.
Aykılıçın cinsiyeti (resimli)
Evet gerçektende Aykılıçlar genelde diğer normal kılıçlara göre daha narin oluyorlar ama aslında diğer türlerin  lir olanları da çok hassas balıklardır. 
Aykılıçın cinsiyeti (resimli)
Evet çok güzel bir dişi. Sağlıklı balıklar dilerim.acemi412008-03-10 01:00:27
bu balığın türü?
Selamlar be dişi Kenyi'ye benzettim bende de var erkekleri sarı olur.
 
Tatlı Su Canlıları \ Malawi Cichlidleri \ Maylandia lombardoi (Kenyi)    Saygılar.
Frontosa'larımın tam ismi nedir?
Arkadaşlar gerçekten açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, balıklarımı yani frontosa'larımı (3 tane) yeni aldım balıklarım yeni ortamlarına hemen alıştılar.Akvaryumum aslında karma malawi ama ben bu türü çok beğendiğim için almayı tercih ettim biraz yüzgeçlerinde deformasyon var ama onlarıda iyi bir bakımla yok edeceğim.Akvaryumumda birde bir çift bricardim var onlarda habire yavru verip duruyor :)  galiba tankım malawi ve tanganyika karışımı oldu galiba :) ama gerçekten hepsi bölgelerini biliyor ve birbirleriyle hiç dalaşmıyorlar sadece kenyilerim biraz hırçın davranıyor.
Herkese tekrar açıklamalarından dolayı teşekkür ederim.Saygılarımla.
Halil GEZER / YALOVA
Tam güvenli yavruluk. Fotolu anlatım.
Gerçekten sizi tebrik ederim çok akıllıca ve becerikli  bir çalışma olmuş ,saygılar.
Frontosa'larımın tam ismi nedir?
Herkese iyi akşamlar dilerim.Aşağıda resimlerini vermiş olduğum Frontosa'larımın tam isimleri ve cinsiyetleri nedir?Blue zaire moba mı?Mpimbwe blue mi?
Yanlış bir soru sormuşsamda kusura bakmayın ciklet türüne bakmaya yeni başladım.Saygılar.
Arys2008-03-09 22:30:48

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.