ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tvex
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2023 23:39
Son Ziyaret:
07 Nisan 2024 23:20
Toplam Mesaj:
31 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Tayla
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Tayla

SON 10 MESAJI

Bitki Akvaryumu Tür Tavsiyesi
[QUOTE=ercane]Isıtıcıya falan takılmayın, balkon gibi bir yerde değilse ev içerisinde ani ısı değişimleri olmuyor, yıllardır evimin salonunda bitkili akvaryumlarım var, balıklarım da gayet sağlıklı, akvaryum hacmi 60 litre olduğu için mümkün olduğu kadar küçük ve grup halinde hareket eden balıklar öneririm, tetra türleri ve mümkünse tek tür güzel olur, zaten kardinal tetra varmış onun sayısını 10'a çıkarabilirsiniz, bitkileri de budayıp boşluklara ekerek çoğaltın, hatta zemini önden arkaya doğru yükseltirseniz daha dolgun gözükür, seyir zevki yüksek olur, iyi hobiler.[/QUOTE]

Ben zaten başlangıçta öyle bir şey planlamıştım ama hiç düşündüğüm gibi yapamadım biraz soğuttu beni tanktan açıkçası, bir ara herşeyi söküp tekrar yapma düşüncem var ama mahvetme olasılığımda var zaten fiyatlar belli.
Babam Bana Sormadan Akvaryumcudan Japon Almış
[QUOTE=Barack]En yakın zamanda iade edersiniz inşallah. Bu adette japon balığının bidonda da dayanması biraz zor olur.. Malesef balık satan yerler de besleyecek kişilerin durumunu irdelemiyor. Tamamen satış odaklılar. Babanız balıkları iade etmek istemezse bence kalbi kırılmasın. Paraya sıkıştıysanız onu sponsor kılarak kendisinin de ilgilenebileceği bir akvaryum kurabilirsiniz. [:D]

Bu arada neden japon balıklarından nefret ediyorsunuz ?[/QUOTE]

Yani düz japon balıklarını pek sevmiyorum görünüş olarak vs. ama oranda, ranchu gibi türleri severim.
Bitki Akvaryumu Tür Tavsiyesi
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba,önceki konu başlığınzda ısıtıcı olmadığını yazmıştınız yanlış hatırlamıyor isem aynı durum devam ediyorsa bence verin balıkları bir ısıtıcı alın yerine; ısıtıcı olmadan tankta düzen sağlamak oldukça zor, hastalıklar ve canlı kaybı kaçınılmaz. Keyifli dertsiz hobiler.[/QUOTE]

Mersinde yaşadığımdan ve akvaryumun üstü cam ile kapalı olduğundan şuanda 24-25'in altına düşmüyor, 2 ay önce falan bi 22 gördü o kadar yani sıcaklık hiçbir zaman o kadar yaşanamayacak seviyeye gelmedi, tam bilmediğimden bilgilendiriseniz sevinirim.
Babam Bana Sormadan Akvaryumcudan Japon Almış
İade edicem balıkları yerine varsa sparkling gourami alacağım yoktur büyük ihtimal yoksada bi tane beta alma düşüncem var. Balıklar şuan bidonda takılıyorlar.[EDIT]Tvex,2024-02-11 15:27:35[/EDIT]
Bitki Akvaryumu Tür Tavsiyesi
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=997422&get=last[/URL]
Babamın bana sormadan aldığı 7-8 tane japon balığı var bu konuda yazdım, akvaryumcuya tekrar gidip iade edeceğim. Yerine başka balık alacağım çok çeşit olduğunu söyledi babam.

Şuanda akvaryum bu şekilde ve 5 kardinal tetra, biraz karides ve 1 tanede salyangoz yaşıyor. Genel olarak akvaryum kötü durumda bakıma ihtiyacı var 1 aydır su değişimi ve budama yapılmadı. Bu akvaryumun 4 ay önceki hali:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240572/110220241440071.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/ilk_bitki_akvaryumum_k993809.asp[/URL]

Hangi türleri önerirsiniz, aklımda Sparkling Gourami vardı veya güzel bir beta ama emin değilim dediğim gibi hem gourami yoktur orada büyük ihtimal.
Babam Bana Sormadan Akvaryumcudan Japon Almış
[QUOTE=Laterthanbefore][:D]

Daha büyük bir akvaryum alıp babanızın gönlünü de yapabilirsiniz.[/QUOTE]

Zaten şuan para anlamında sıkışığım 400-500'de akvaryuma veremiyorum maalesef olsada zaten japon nefret ettiğim bir tür ama ölecek diye üzüldüm tabi. Babamında hiç alacağını düşünmüyorum büyük akvaryum.


[QUOTE=OKIRATLI]En azından geçici bir süre için bile olsa balıkları akvaryuma koyun, torbada kalmasınlar.[:)][/QUOTE]

Bir bidona koydum şuanlık hazır su koydum bide kalsınlar bakalım biraz, olmadı bizim burdaki nehire salarım :)
Babam Bana Sormadan Akvaryumcudan Japon Almış
Yaklaşık 5 ay önce yaptığım bir bitki akvaryumum var, içinde 5 adet kardinal tetra var bu kadar. Babamla geçen konuşurken yeni balık alacağımı söyledim, babamda o küçük balıkları sevmediğini güzel büyük balıklar istediğini söyledi, bende bakarım dedim belki bir adet beta almak gibi bir düşüncem vardı. Geçen hafta babama cam temizleyiciye ihtiyacım olduğunu söyledim, akvaryumcuya uğrayamam diyip geçiştirdi. Akvaryum bu:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/ilk_bitki_akvaryumum_k993809.asp[/URL]

Bugün ise akvaryumcuya uğramış bana hiç sormadan yaklaşık 8-10 adet japon balığı almış kocaman, benim zaten akvaryumum 60 litre. İstersen akvaryuma koy yoksa fanusa koyucam diyor, ağlayacaktım resmen balıkları görünce üzüldüm. Şimdi akvaryuma koysam zaten o bile yetmez o kadar balığa mahvederler akvaryumu denge falan kalmaz, fanusa koysa işkence etmiş gibi oluruz filtre yok üstüne bide babam gider klorlu çeşme suyunu basar hayvanlara.

Git iade et diyorum bir şey demiyor, babamada bir şey demek istemiyorum daha fazla adama. Ne yapayım sizce balıklara bakınca üzülüyorum yazık 10 tanesi küçücük poşette duruyor şuan.
İlk Bitki Akvaryumum
[QUOTE=hkn1er]Akvaryumda son durum nedir? [/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240572/101020230059571.jpg[/IMG]
Kaçıncı gün oldu bilmiyorum ama son durum böyle montecarlolar dışında çok iyi diyebilirim balıklar alıştı baya gerçekten bu tanka yakıştılar diyebilirim günlük 2 kere Tetra pro colour yemle besliyorum.Monte carlolar hakkında bir sorum olacak şimdi bunlar biraz uzadı ama zemini kaplamak yerine yukarı doğru uzuyor çoğu kesip boşluklara ekmeli miyim?
İlk Bitki Akvaryumum
[QUOTE=gungorh44@hotmail.co]
Peki böyle bir akvaryumu zemin sadece lav kırığı ile yapabilir miyim sizce ?[/QUOTE]
Monte carlo kullanıcaksanız olmaz sanırım ama dere kumunda dwarf hairgrass yetiştirenler var çok güzel gözüküyor deneyebilirsiniz zemini kaplıyorlar hatta,küçük taneli lav kırığında olabilir ama lav kırığını ben en alt katman kullandım sizde öyle yapıp dere kumu vs kullanabilirsiniz.
İlk Bitki Akvaryumum
[QUOTE=gungorh44@hotmail.co]Ne durumda akvaryumunuz ? Bitkileri adapte ederken bende çok zorlanıyorum zemin bitkisi gibi zor bitkilerde yok limon, zeytin , saz vs. Kolay bitkiler yinede tanka uyum sağlatamıyorum. Oda sıcaklığında duran bir bitkili akvaryum için ısıtıcı şart mıdır sizce ?[/QUOTE]
Özel bir şey yapmadım ısıtıcı dahi yok, sadece DIY gübre kullanıyorum onuda arada unutuyorum kullanmayı, yakında atarım son halini.[EDIT]Tvex,2023-10-06 19:12:20[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.