ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluefishing
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2020 19:25
Son Ziyaret:
03 Şubat 2020 12:13
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mutlu ve huzurlu günler 😊

SON 3 MESAJI

Merhabalar
[QUOTE=Beta_balik]Merhabalar.
Ceyhun Bey'in önerdiği türler olabilir. Yalnız neon tetra, kiraz barb ve gök incisi danioyu 35 litrede tavsiye etmem. İçine konulacak ekipmanlar ile hacim biraz daha düşecektir, bu yüzden 10-15 litre daha fazla bir akvaryum daha uygun olur bence. Canlı doğuranlar ise yaklaşık olarak ayda bir yavru verir. Bu yüzden en az 60-70 litre tavsiye ediyorum genelde. Daha sonradan yer darlığı yaşanmaması açısından.
Ember tetra, rasbora vb. balıklar ise 30-35 litrede bakılabilir.

Ben size ilk başta beta öneririm. Dayanıklı ve gösterişli bir balıktır. 15-20 litrelik bir akvaryum alırsanız tek başına bakabilirsiniz. Ama ilk başta sayı olarak sizi tatmin etmeyebilir. Böyle düşünürseniz sürü balıklarını tercih edebilirsiniz.[/QUOTE][QUOTE=Kahveci]Merhabalar, hobiye hoşgeldiniz öncelikle. Yeni başlayan arkadaşlar için betta uygun bir balıktır. Sürü balıklarını bakmanızı önermem zor canlılardır, yeni başlayan birinin beyaz benek gibi hastalıklarla uğraşması hobiden soğutur. Yukarıda sayılan balıklarda (kiraz barb, neon tetra, ember tetra, rasbora) su değişimlerinden çok hızlı etkilenirler dolayısıyla düşük hacimli akvaryumlarda beslemek tecrübe gerektirir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için verdiğiniz önerileri değerlendireceğim. Aceleci davrandığımdan yanlış bir akvaryum seçimi yapmışın anladığım kadarı ile hangi balığı besleyeceğimi belirledikten sonra akvaryum satın almam en doğrusu olucak gibi şimdiden önerdiğiniz balıkları araştırmaya koyuluyorum. [:)] [:)]
Merhabalar
[QUOTE=ceyh]Merhaba, 10 lt de balık beslemeniz çok zor, gerekli ekipmanları bile zor sığdırırsınız. İmkan varsa iade edip daha büyük bir tane alın. Örneğin 20 - 25 lt de bir erkek betta bakılabilir, 35 lt civarı olursa küçük sürü balıklarından (kiraz barb, neon tetra, ember tetra, rasbora, gök incisi danio gibi) bir grup, ya da canlı doğuranlardan 1 erkek 3 dişi şeklinde bir kurulum olabilir.

Seçeceğiniz türü belirleyip bilgi verirseniz hacim ve diğer ihtiyaçlar konusunda bilgi alabilirsiniz.[/QUOTE]
Verdiğiniz bilgilendirme için teşekkür ederim yarın iade etmeye çalışıcam peki yeni başlayan için tür öneriniz nedir gerçekten yeni başlayacağım bu yüzden tam bir fikrim yok bu konuda .
Merhabalar
Merhabalar
Akvaryumda balık beslemeye yeni başlayacağım, bu yüzden küçük bir akvaryum aldım, yaklaşık 10 lt (30×23×14) akvaryum için balık öneriniz bulunmaktamıdır? Verdiğiniz değerli cevablarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.