ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deatacita
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2019 18:33
Son Ziyaret:
17 Ekim 2019 20:58
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kastamonu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre D.

SON 3 MESAJI

Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=ityo39]

Eurostar aquabase dediğiniz nasıl bir kum bilmiyorum ama JBL Aquabasis in çin versiyonu çakması tahmin ediyorum. İyi kopyaladılarsa çok ince taneli suya karışınca suyu sürekli olarak bulandıran bir malzemedir üzeri kumla 3-4 cm kaplanmazsa dert olur size. Bitki dikerken vs bir noktadan suya karıştı mı hazır çorba katılmış su gbi olur:) bence zaten çin malı olduğunu hesaba katarsak hiç kullanmayın onu, misket gübre gömün bitki olacak bölgelere. Daha çok fayda sağlarsınız bence. Bu arada manado için besleyici olsun diye demişsiniz de manado besleyici bi kum değil, orada besleyici olan aquabasis ürünü. Bilginize

T5 şu ands hem görsellik hem performans olarak açık ara en iyi çözüm bence de ama balast vs uğraşmak istemezseniz 2. En iyi benim önerdiğim cfl tipi philips tornado benzeri 6500k tasarruflu ampul. [/QUOTE]

Hiç kuma bu yönden bakmamıştım, yine yeni bir şey öğrendim [:)] o zaman manadonun litresini arttırıp yinede aquabase altına koyayım mı yoksa aquabase hiç kullanmadan direk manadoyu daha fazla mı dökeyim sizce?
Aydınlatma için(t5 armatürü ile birlikte) birkaç yerle görüştüm fiyat aldım bakalım en erken hangisi getirebilirse ondan siparişi vericem [:)]
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=ityo39]Yaklaşık net 50 lt hacminiz. 2 kg manado kum bitkili akvaryum için yetersiz bence. En alta lav kırığı üzerine manado sereceksiniz sanırım ama kum o kadar ince olacak ki daha bitki dikerken lav kırıkları kumun üzerine çıkıp görüntüyü bozacaktır. Biliyorum manado pahalı ama en azından 2 kg lık ikinci bir paket almanızı önericem. 50 watt ısıtıcı evde ortam sıcaklığı 20 derecenin altına düşmüyorsa çok sorun olmaz ama ideali 100 watt olacaktır.

Filtre malzemesine vereceğiniz parayı kuma harcayıp filtrenin içinden çıkacak süngerleri kullanın, 50 litre için gayet yeterli biyolojik filtrasyonu sağlar. Saydığınız malzemeler biyolojik filtrasyon için şart değildir, sünger de aynı işi görür. Zaten zemindeki lav taşları da bir haftanın sonunda faydalı bakterilerin yerleşmesiyle biyolojik filtre haline gelecek.

Aydınlatma için su içi aydınlatma bitkiler için çok yetersiz olur, akvaryumun kapalı varsa içine bi duy takıp 6500 kelvin tasarruflu ampul kullanın daha iyi.

Cuba yerine monte carlo öneririm acemiliği atana kadar.

[/QUOTE]

Bitki Monte Carlo olarak değiştirildi, bugün aydinlatma için araştırma yapip akvaryuma uygun bir armatür yaptırmaya çalışacağım, ısıtıcı olarak 100 watt olarak siparişi güncelledim hocam , birde 5lt lav taşınin üstüne 5litrede aquabase kum ekleyip onun üstüne ufak da olsa besleyici olsun diye 2 litre manado eklemeyi düşündüm malum öğrenciyiz 😀 tavsiyeler için çok teşekkür ederim bu arada.

[QUOTE=Altispinoza]Keşke malzemeleri almadan önce bir konuda buluşmuş olsaydik. 1-ista 550 tüp bir zaman sonra size maddi olarak külfet getirebilir. 56 litrede o difüzör doyum sağlar mı emin değilim açıkçası. Güzel bir dikişsiz tüp yatırım maliyeti açısından öğrenciye zor olsa da işletme maliyeti ve pratikliği sizi kurtaracaktır.
2-zemin için ben de benzer hatayı geçmişte yaptım. Jbl Aquabasis almıştım. Dünya para. Aquarium dirt yazınca bu ürunlerin diy versiyonun evde torf, saksı toprağı, Leonardit gibi ürünler ile hazirlanabilecegini görüyorsunuz.

3-lav taşını markalı almanıza gerek yok, tarım ürünü veya peyzaj ile ilgili malzeme satan bir firmadan ,veya internet üzerinden açık olarak temin edebilirdiniz.
4-iç filtre biyolojik medyayı da lav kırığı veya pomzadan halledebilirdiniz. Pomza bildiğiniz seachem Matrix bu arada. Oldukça ucuz bir malzeme. Yine tarım malzemesi satan yerlerden temin edilebilirdi.
5-bakteri eklemezsiniz de bir zarar yok ama zaten bekleyecekmissiniz. 2 3 hata denge o zamana oturur.
4-su içi ampul yerine düz t5 daha çok iş görürdü. Su içi ampul suyu isitacaktir.
5_sodyum tiyosulfat. ulvi ozugurun makalesi var bu konuda klor giderici olarak.
Yanlış anlamayın, [/QUOTE]
Yok hocam ne yanlış anlamasi, sizler sayesinde öğreniyoruz yeni şeyler , CO2 set konusunda bende çok kararsız kaldım o yüzden Co2 indicator sivisi aldık eğer bitkilere yetmediğini farkedersem dediğiniz gibi bir sistem dusunucez artık biraz pahalıya gelecek ama olmuş iken iyisi olsun 🙂 aydınlatma işini de bugün yukarida yazdığım gibi çözmeye calisicam, tavsiyeler icin çok teşekkür ederim .
Yeni Bitkili Akvaryum Kurulumu
Herkese selamlar, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle aranıza yeni katıldım, bu hobiye de küçük yaşlardan itibaren ilgim vardı. Şu an üniversitede öğrenci evime bir bitkili akvaryum kurmaya karar verdim, üye olmadan önce buradaki makaleleri okudum ve yeni bir bitkili akvaryum için gerekli malzemelerin siparişini verdim fakat yinede eksiklerim veya hatalarım varsa düzeltmek için siz tecrübeli hobicilere sormak istedim.
Akvaryumun boyutundan başlamak gerekirse, uzunluk 65 cm yükseklik 35 cm genişlik de 25 cm. Akvaryum bitkili olacağından ve biraz da hesaplı olmasını istememden dolayı co2 setini İsta'nın 550 cc setini yedek tüpleriyle sipariş verdim.
Zemini Eurostar Aquabase 5lt, Eurostar Aqualava lav taşı 5lt ve Jbl Manado 2lt kum olarak planladım. Aydınlatma olarak Aqualed su içi Led lamba 50 cm Beyaz 6500 Kelvin siparişi verdim.( Burada oldukça kararsızım yetersiz gelme ihtimaline karşın)
Yetiştirmek istediğim bitkilere gelirsek zemine cuba , ve arka plan için Ludwigia Ovalis, Lobelia Cardinalis ve Quadricautatus bitkilerinde karar kıldım.
Dış filrtre olarak öğrenci işi :) Sunsun 603b siparişi verdim fakat burada okuduklarıma göre filtreyi biyolojik filtreye çevirmek için filtre ile birlikte Sera Crystal clear , Eurostar Bioglass Ring ve Eurostar Aquaclay biyolojik filtre malzemesi aldım.
Isıtıcı olarak Tetra Ht 50 watt ( burada kararsızım yeteceğine daiir) ısıtıcı sipariş ettim.
Burada okuduğum makalede gördüğüm üzere Seachem Ammonia Alert de aldım. Balıklar eklendikten sonra Amonyağı ölçmek ve kontrol altında tutmak amacıyla.
Yine buradan gördüğüm üzere Nitrifikasyon bakterisinin çoğalmasını hızlandırmak için Seachem Stability aldım. Su hazırlayıcı olarak ise Reeflowers Effective Conditioner aldım.
Aynı zamanda aldığım co2 setine araştırmalarımdan dolayı pek güvenemediğimden[:(] co2 checker ve istanın co2 indicator sıvısını da alıp co 2 seviyesini kontrol etmek istedim.
Balıkların tanka eklenmesi bitkilerin iyice kök salıp suyun da hazır hale gelmesine kadar bekleyecek, böylece yeni tank sendromuna balık kayıp vermek istemiyorum.
Öncelikle yazı bir hayli uzun oldu sanırım ama bu siparişler gelene kadar sizce akvaryumun daha sağlıklı olması için eksiklikler var mı? Veya aldığım ekipmanlar sağlıklı bir bitkili lepistes akvaryumu için uygun mu? Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim [:3]

Bu arada eklemeyi unutmuşum, tankın hacmi pek tatmin etmediği için 1e 3 d lepistes akvaryumda yaşayacak. (su hazır hale geldikten sonra tabiki)[EDIT]deatacita,2019-08-29 19:02:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.