ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
egedeveli1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2019 18:24
Son Ziyaret:
05 Eylül 2020 08:20
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ege Develi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ege Develi

SON 10 MESAJI

Betta İmbellisimde Kuyruk Erimesi Mi Var?
[QUOTE=ternapi]

20 litreye 1ml yani 22 damla olarak uygulanıyor diye hatırımda, ilacın üzerinde ayrıntılarıyla kullanım şekli yazıyor zaten.
Asıl önemli olan, ilacı karantina tankında uygulamalısınız.

Catappa böyle yaralanmalarda yeterli olmuyor maalesef.

Bitkilendirme önemli, mümkün olduğunca bol dallanan ve yaprakları geniş sayılabilecek bitkilere yönelin [:iyi:]

[/QUOTE]

Yardımlarınız için teşekkür ederim. En kısa sürede akvaryumdaki bitki sayısını arttıracağım ve önlem için önerdiğiniz ilacı kullanacağım tekrar teşekkür ederim [:)]
Betta İmbellisimde Kuyruk Erimesi Mi Var?
[QUOTE=ternapi]

Çok rahatlamayın, kuyruktaki yara derin. Enfeksiyona çok açık durumda yani, ben olsaydım tedbiren bir doz antibiyotik (baktopur gibi) kullanırdım.

Ayrıca tankı daha yoğun bitkilendirmenizi öneririm.

Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Bahsettiğiniz ilacın kullanım şekli hakkında bilgi verebilir misiniz? Akvaryumda catappa yaprağı var acaba bu tarz olaylarda anti bakteriyel etkisi işe yarar mı? Driftwooddaki oyukların, şeklinin ve taşların yeterli olacağını düşünüp az bitki eklemiştim ya da eklediklerimi çıkarmıştım limon gibi fakat dediğiniz gibi bu olaydan sonra daha fazla bitkilendirmem şart oldu.
Betta İmbellisimde Kuyruk Erimesi Mi Var?
[QUOTE=ternapi]Biraz itişmişler diye düşünüyorum, kuyruk erimesi değil [:iyi:][/QUOTE]
İçim biraz daha rahatladı gerçekten [:)]
Teşekkür ederim.
Betta İmbellisimde Kuyruk Erimesi Mi Var?
[QUOTE=hkavkaci]Aynı akvaryumdalar değil mi yanlış görmedim?
İmbellis türünü pek bilmiyorum ama splendens türünde dişi ve erkek aynı ortamda kesinlikle bulunmuyor çiftleşme haricinde.Muhtemelen erkek çiftleşmek için yada eş seçmek için yada bölgesini korumak için dişiyi hırpalamış.Kısacası kuyruk erimesi göremedim ben. Bahsettiğiniz konu da strese girdiği için renk solması yapar. Şuanki durumlarından ötürü strestedirler diye tahmin ediyorum. [/QUOTE]

Betta imbellis (barışçıl betta olarak da geçer) çift olarak bakılabiliyor. Dişinin strese girmemesi ve saklanması için gerekli alan sağlandıkça da stres sorunu olmuyor. Elimden geldiğince saklanma alanı yarattım. 5 gündür beraber yaşamalarına rağmen kuyruğunda ve yüzgecinde sorun yokken bu sabah böyle bi yüzgeç görmek beni korkuttu fakat verdiğiniz cevap içimi biraz rahatlattı. Sanırım daha fazla saklanma alanı yaratmalıyım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Betta İmbellisimde Kuyruk Erimesi Mi Var?
Merhaba öncelikle sağlıklı balıklar dilerim, merak ettiğim konu dişi imbellisin kuyruk ve alt yüzgecindeki yırtıkları erkek imbellis mi yapmıştır? yoksa kuyruk erimesi ile mi karşı karşıyayım? Ayrıca sormak istediğim şey iki balığımda da sık sık renk kaybı ve ayrıca erkeğimde üst yüzgeç, alt yüzgeç ile gövdenin birleştiği yerlerde zaman zaman şeffaflaşma oluyor . Bunlar hastalık habercisi olabilir mi? Yardım ve görüşlerinize ihtiyacım var.

[VID]https://youtu.be/myxp8atDKIE[/VID]
30x30x30 Bitkili Low Tech Wild Betta Akvaryumu
[QUOTE=BARKA52] Bir de sorum olucak size nerden temin ettiniz wild betta ları ve kaça mal oldu bilgi verebilir misiniz resmi varsa forumdan paylaşır misiniz?[/QUOTE]

Burak Engin aracılığıyla geliyor bettalar, İstanbul Göztepede dükkanı var. Bettalar çarşamba ya da perşembe elime ulaşacak geldikleri zaman fotoğrafları yüklerim [:)]. Çifti 150 liraya mal oldu.
30x30x30 Bitkili Low Tech Wild Betta Akvaryumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217096/140920190208591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217096/140920190210061.jpg[/IMG]

Merhabalar,
Bugün ilk akvaryumumu kurdum. Hem tanıtmak hem de ilk akvaryumum olduğu için tecrübeli kişilerden yorum, öneri, eleştiri almak için bu konuyu açmak istedim. Gerek eklenebilecek bitkiler, gerek bakacağım balık türü hakkında (beslenmesi, su değerlerini ayarlama vs) yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

Bitkiler:
Limon
Spiky Moss
Anubias petite
Kum:
Crystalpro Black sand
Dekor:
Dragonestone kaya
Driftwood
Hailea SL-106 şelale filtre
50w ısıtıcı
Işık:
9.5w 806lm 6500k
Işığı bölgeselleştirecek masa lambası
Canlı türü:
1 çift Betta imbellis haftaya perşembe gelecek

Ve son anda aklıma gelen bir kaç sorum var; catappa yaprağının biyolojik döngüye katkısı var mıdır? Varsa nasıl bi katkı sağlar? Bettalar haftaya perşembe uzun bi yoldan gelecek 6 günlük akvaryuma koymak doğru mudur? Değil ise uzun yoldan poşet içinde gelen bettaları akvaryumun döngüsü oturana kadar nasıl korumalıyım? Kan kurdu için önerebileceğiniz satıcı ya da marka var mıdır? Bir bettaya günde kaç kereden kaç kan kurdu, su piresi verilmeli?

Biraz çok soru sormuşum vaktinizi çaldıysam affola.
Extra Clear Akvaryum Yaptırmak
[QUOTE=sobetta]Normal cam içinde demir bulunduğundan rengi daha koyudur. Clear vb varyetelerde çok daha azdır. Bu sadece cam kalınlığı kadar farklılık yaşatır yani gerek yok, benim dediğim gibi devam edebilirsiniz.[/QUOTE]
Yardımlarınız için teşekkür ederim Göktan bey. İyi akşamlar.
Extra Clear Akvaryum Yaptırmak
[QUOTE=sobetta]Fatih'de Emre Uslu var, daha önce 4 akvaryum yaptırıp memnun kaldım, özellikle de çok güzel silikon çekiyor yalan yok :D Alt ve arka camı normal cam yaptırın, gereksiz masraf olmasın. Kesinlikle kişisel aracınızla gidin ve camı hiç bi' yere çarpmayın.[/QUOTE]
Yanıtınız için teşekkür ederim Göktan bey. Bazı yerlerde alt camın normal cam olması durumunda - eğer 1-2 cm alt dolaba gömülü değilse- görüntünün bozulabileceği söylenmişti böyle bi durumla karşılaşır mıyım?

[QUOTE=MOONLİGHT]Ege bey merhaba.tüm camlar extra clear olmasındansa( fiyat konusunda yazdıklarımızdan yola çıkarak söylüyorum) sadece ön cam extra clear olması pek büyük bir sorun değil, bu şekilde olabilir. Bu şekilde bir çok örnek de var. Fiyat konusunda bir fikrim yok.
Normal cam olsa fark olur mu demişsiniz . Tabiki de fark olur . Çekilen fotolardan da anlayabilirsiniz. Tabi bütçeniz kısıtlıysa paranızı cama yatırmak yerine taban ya da aydınlatmaya yatırmanızı tavsiye ederim.
Toplam maliyet hesabı istemişsiniz ben kısaca kendi tankımda kullandıklarından yola çıkarak örnek vereyim. 60×40×50(h) Akvaryum camı( normal 8mm cam) 100tl ,akvaryum altına dolap 100tl tabana lav kırığı üstüne jbl manado 130tl , aydınlatma DIY power led armatür 18watt 200tl , bitki gübresi (set) 50 tl , bitkiler ( sadece 8 kök saz , 2 anubias nana , 3,4 kök crypto wenditi) 50 tl ( akvaryum hala boş gibi bir bu kadar daha bitki siparişi vermem gerekiyor. ) , liftech dış filtre 200tl , söylediğiniz balıkların tanesi 6tl civarı ve bunlar sürü balığı toplam 10-15 tane alsanız 80 civarı tutacak. Iyi planlama yapın derim . Iyi günler. [/QUOTE]
Yanıtınız için teşekkür ederim gerçekten yardımcı oldunuz Hasan bey . İyi akşamlar.
Extra Clear Akvaryum Yaptırmak
Yanıtınız için teşekkür ederim Murat bey. Extra clear 40x40x40 akvaryumu İstanbulda akvaryumcuya yaptırmak ne kadara mal olur ve Anadolu yakasında önerebileceğiniz akvaryumcu var mıdır?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.