ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluemansiiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2018 18:50
Son Ziyaret:
17 Ağustos 2019 08:46
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz ÖZYILDIZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cengiz ÖZYILDIZ

SON 10 MESAJI

Discus Solungaç Altı Şişliği Tedavisi Yardim
5-6 aylık discus baliğimin solungaclarının altında bir şişlik oluyor özellikle yem yedikten sonra daha cok belirginleşiyor. Son 4-5 gündür bu şekilde oluyor aynı yemleri aynı oranda veriyorum. Balıgım aynı yogunlukta yem yiyor ve yeme ilgili hala çok iyi. Bu şişlik hakkında bilgisi olan ve tedavisi var ise nedir bilen varsa lütfen yardımcı olsun.[EDIT]bluemansiiz,2018-11-07 17:10:32[/EDIT]
Discus Balığım Rahatsız, Ne Yapabilirim?
[QUOTE=Ciklet.sever]GEÇMİŞ OLSUN [:nazar:][/QUOTE]

Teşekkür ederim, umarım bu başlık altında, bu tarz durumlar ile karşılaşanlara yardımcı olabiliriz.
Discus Balığım Rahatsız, Ne Yapabilirim?
Arkadaşlar merhaba, bir kaç gündür foruma bakamadım. Bu süre zarfında su arıtma cihazı aldım ve ana tankıma flagyl uyguladım. Ortalama 400litre için 4 flagyl 500Uyguladım ve ısıyı bu süre zarfında 34 Dereceye çektim. Bir gün sonra %50 su değişimi yaptım. Ardından yeniden suya 200litre baz alınarak ilaç kullandım, yani 2 tablet ve bir sonraki gün yeniden %50su değişimi yaptım. 2. gün rahatsız olan balıklarım yeme yeniden ilgi duymaya başladılar. 3. gün yeniden akvaryumu ilaçladım(ilaçlamaları su değişiminden hemen sonra yapıyorum. Akvaryumun ısısını kademeli olarak 32 dereceye düşürdüm. Bugun son olarak bir su değişimi daha yapacağım %80 oranında ve ısıyı 31-30 olacak şekilde kademe kademeli indireceğim. Balıklarım bu rahasızlık sürecinde cok zayıf kaldılar gelişimleri umarum çok etkilenmemiştir. Uygun diyet ve canlı yemler ile yeniden toparlanmaları için gerekenleri yapacağım. Son olarak eklemek istediğim bu tedavi sürecinde balıklarıma verdiğim su pirelerinde bahsetmek istiyorum. Su pirelerini uygun bir kaba alıp sularına %50 oranında flagyl uyguladım ve 24 saat beklettim, 24 saat sonunda balıklarıma verdim. Genel olarak kuru yem çok fazla vermesemde bu süreçte flagyl iyi emdiği için kuru yemede uygulayıp verdim.[EDIT]bluemansiiz,2018-08-29 08:38:14[/EDIT]
Discus Balığım Rahatsız, Ne Yapabilirim?
[QUOTE=bjkalley]Her batında bu tarz zayıf balıklar çıkar, büyümeleri yavaşlar yanık kalırlar, ana tankta tutmak riskli çünkü normalde iri balıkları etkileyemeyen parazitler bu balıkları sarar, sonrasında bu konakta güçlenip büyük balıklara atlayabilirler. Ayrı bir akvaryuma alma şansınız varsa alıp bol bol kan kurduyla besleyip form vermeye çalışmak en iyi ey olacaktır. Dışkılaması normal değil mi? Beyazlık, ip gibi olma durumu vb yoktur umarım.[/QUOTE]

Çok fazla gözlemlediğim halde hala beyaz dışkı göremedim. Balığım yemden iyice kesildi red pandalardan biride çok fazla beyazladı ve yeme ilgilisi çok fazla azaldı. Şuan elimde karantina tankı yapabileceğim büyüklükte bir akvaryum yok dün küçük bir akvaryumda 30dakika kadar flagyl 500 lü suda tuttum bu balığımı ancak henüz bir gelişme göremedim. Bugun yeniden koycam. Acaba tüm akvaryuma bu uygulamayı yapmam gerekir mi? Eğer tüm akvaryuma uygularsam ardından %kaçlık su değişimi yapmam gerekir. 400Litre akvaryumum var günlük 50litre değiştiriyorum akvaryumda balunan balık sayısı az olduğu için bundan daha fazla su değişimi yapabileceğim bir su beklemete tandımda ne yazık ki yok :( :(
Discus Balığım Rahatsız, Ne Yapabilirim?
Yeni kurmuş olduğum 1 aylık akvaryumumda bulunan 6 balığın 5i çok şükür çok iyi bir şekilde büyüdüler. Aralarından bir tanesinin gelişimi olmuyor diyebilirim. Bu balık diğerlerine göre daha koyu renkte ve diğer balıklar ile sosyal ilişkileri sanırım iyi değil. Daha fazla tek takılıyor ve diğerlerine pek yaplaşmıyor, yeme karşı ilgisi var ama solungaçlarının altında bulunan sanırım yüzgeçleri hep kapalı. Doğru terimi kullandım mı bilemiyorum ama biraz daha detay vererek anlatayım, aşşağı doğru sarkan yüzgeçleri sürekli kapalı, diğerlerininkiler acık ama bu balığım kapalı. Resimde de görüldüğü üzere. Balığımız sorunu nedir ve bu balığı nasıl kurtarabilirim, lütfen bilgi arkadaşlar yardımcı olun.[IMG]null[/IMG][URL]null[/URL][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206848/220820182123511.jpg[/IMG]
Discus Akvaryumu İçin Kedi Kumu Kullanımı.
Arkadaşlar sumplarda diatomit kedi kumu kullanıldığına dair yorumlar okuyorum ve kullananların bir çoğunun memnun olduğunu okuyorum. Yaptığım araştırmalar sonu discus akvaryumlarında kullanıldığına dair bir bilgi göremedim ve burada kullanan arkadaşlar var ise yorumlarına ve bildilerine başvurmak istedim. Daha önce discus akvaryumlarında kullanan ve verim alan arkadaşlar var ise bana ve benim gibi bu konuda bilgiye erişemeyen arkadaşlara yardımcı olmak adına gözlemlerini aktarmasını rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
Discus İlk İzlenimlerim Ve Yeni Akvaryum Kurulumu
Balıkları akvaryuma koyalı yaklaşık 13 gün oldu. Artık yavaş yavaş alıştıklarını düşünüyor ve gözlemliyorum. İlk günlerde ara ara köşelere saklananlar oluyordu ve cok fazla yeme ilgileri yoktu ancak 3.günden itibaren çok ciddi şekilde yeme ilgileri olduğunu gözlemlemeye başladım. Burada dikkatimi birşey çekti, dışardan aldığım dana yüreğine tepkileri yok denecek kadar az iken balıkları aldığım kişiden aldığım dana yüreğine tepkileri çok fazlaydı. Yeni başlayacak arkadaşlara önerim kesinlikle balıkları alacağınız kişiden en az 1 ay idare edecek kadar onun kullandığı dana yüreğinden alsınlar.

Bu balıkları almadan önce çok fazla çekincem vardı çok nazlı balıklar olduğunu ve çok kayıp yaşayabileceğimi düşünüyordum ancak öyle olmadığını gözlemliyor ve düşüncelerim yavaş yavaş değişiyor. 15 saat yolculuk sonra daha önce hiç balık beslenmemiş ve içine kültür veya su düzenleyi eklenmemiş bir akvaryuma koyduğum halde ne bir kararma ne bir pigment hiç birşey olmadı. İlk olarak akvaryum ısım 32 derecedeydi şuan 31e çektim ve şuan 3 saat aralıklar ile olmak üzere 6kere yemleme yapıyorum. Yemleme yaparken balıkların 15dakikada tüketebilecekleri kadar yemleme yapıyorum ve dipte kalmamasına özen gösteriyorum.

Kullandığım yemlere gelecek olursam dana yüreği, dondurulmuş su piresi, kan kurdu, kuru yem olarak tetranın 2 farklı temel yemi ve d-50 colour yemi. Canlı su piresi temin edebilmek için ve sivrisinek lavrası üretimi yapabilmem için bir çalışmam var sanırım 1 ay içinde canlı yem sorununu ortadan kaldırarak ağırlıkta canlı yem kullanacağım.

13 gün olmasına rağmen balıklarımda bir büyüme olduğunu gözlemliyorum ve şuan için ilk günlerdeki tedirginlikleri gitti diyebilirim, beni gördüklerinde hemen ön cama gelip yem istiyorlar resmen.

Şuan için önerilerim ve gözlemlerim bu yönde yakın zamanda güncel fotolarını yükleyeceğim. Bu başlık altında bilgi ve gözlemlerimi aktarmaya devam edeceğim.[EDIT]bluemansiiz,2018-08-05 12:45:26[/EDIT]
Discus İlk İzlenimlerim Ve Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=serdarsek52]ilk mavi sünger sonra elyaf olarak diz sump girişini[/QUOTE]

Belirttiğiniz gibi düzenleme yaptım, 12 saatlik gözlemimde elyafın süreklı sumpın ustune boslukta kalan kısımda acıldıgını gozlemlemstım bu sekılde mavi süngerim elyafa göre daha fazla hacmiyle bu durumu da ortadan kaldırdık.
Discus İlk İzlenimlerim Ve Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=ata1923]Arka fona resim veya düz renkli kağıt yapıştırmayı düşünüyor musunuz ? Siyah renk gayet hoş durabilir bence.[/QUOTE]

Arkaya bir fon koyacağım ancak düz beyaz birşey olacak. Arastırdıgım kadarı ile discuslar koyu renklerden etkilenebiliyormus diye okumustum hatta biraz abartı olacak ama akvaryumu yaptırırken bile silikonun şeffaf olmasına dikkat ettim.
Discus İlk İzlenimlerim Ve Yeni Akvaryum Kurulumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206848/220720182221171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206848/220720182221461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206848/220720182221571.jpg[/IMG]

400litrelik iç yan sumplu akvaryumda discus beslemeye basladım. Uzun sure arastırdum sureklı bılgı talep ettım ve ogrendıklerımı dogru uygulamaya calıstım. Yanlıslarım hala vardır lutfen hata gordugunuz yerlerı duzeltınız.

15 saat yolculuk sonrası balıkları akvaryuma koydum, akvaryumda sadece 1ay beklemıs su vardı bakterı kulturu vs kullanmadım, balıkları akvaryum suyuna alıstırmak ıcın bekletırken ve akvaryum suyundan damıtma yaperken sump malzemelerımı dızıp balıkları koymadan 2 saat calıstırdım. Daha onceden calıstırmak ısterdım ancak malzemelerı gec temın ettım bence yenı kurulum yapacak arkadaslar buna dıkkat etsın ve benım yaptığım hatayı yapmasın.

Sump malzemelerım;
Su ustten gırıyor, en ustten alta dogru elyaf, mavi sünger, biobal ,eheim substrat, lav kırıgı ve seramik olarak duruyor. En üste yani elyafın üzerine elimde bulunan 15tane şans bambusu var onları koymayı düşünüyorum. Kafa motoru olarak eheim compact 2000 kullanıyorum ve ayarı min olarak duruyor. Debi artmasın diye su çıkışını cama çartırıyorum.

Balıklarıma gelecek olursak toplamda 6 adet olmak üzere 2tane red panda 2 tane Brilliant ve 2 tane sapphire (sanırım). Yaklasık 12 saatir akvaryumdalar kararma vs olmadı sadece 1 tanesi kosede pipo filtereden pek ayrılmıyor onun dışında ara ara gezinti yapıyorlar. Yola cıkmadan once yemlemelerı kesındı ve bende bır 12 saat daha yemleme yapmayacagım, sonra aldığım arkadasın uyguladıgı dıyet uzerinden devam edecegım.

Bu baslık altında ara ara balıkların formunu gosteren resımler hatta belki videolar yayınlayacagım. Bilgi almak istediğiniz noktarı veya hatalarım olduysa belirtmenizi rica ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.