ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yilmazakifemre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ağustos 2016 09:50
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2017 22:48
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akif Emre Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akif Emre Yılmaz

SON 10 MESAJI

Yunus Cichlid Yavrularım Sürekli Ölüyor...
Yavruları bir hafta sonunda kusturmak yerine 15-20 gün kadar bekleyip sonra kustursaydınız daha dayanıklı olurlardı diye düşünüyorum.
keselerinden kurtulsalar bile en azından 1cm ye yakın bir boya gelene kadar 30cm lik bir yavrulukta besleyebilirsiniz. temizlik ve su değişimi daha kolay olur ve yavrular kontrol altında olacaktır.
Dip çekimi yapmanız güzel ancak ana tanktan su ilave etmek yerine dinlenmiş su koymanız daha mantıklı. Hatta dip çekiminde sadece pislikleri filtreleyip aynı suyu akvaryuma boşaltabilirsiniz.
Sık su değişimi yavruların bu hassas döneminde sakıncalı olabilir. bu nedenle sadece dip çekimi yapmanız mantıklı olacaktır. bir ay sonrasında değişime başlayabilirsiniz.
Yavru yunus için yem
Ben kabuksuz artemia veriyorum. artemia çıkarmaya uğraşamıyorum diyenlere tavsiye ederim.
Beta Cinsiyet Ayrımı
Saygıdeğer üstatlarım.
resimlerdeki iki adet betta balığımın birinin erkek birinin dişi olduğunu akvaryumcunun söylemesi üzerine satın aldım. ve 20litrelik akvaryuma ikisini koydum. bitki ve ufak taşlarla saklanacak yerlerinin olmasını sağladım.

size sorum bu balıklar bu şekilde sağlıklı yaşarlar mı. beraber yaşarlar mı ?
erkek ve dişi oldukları doğru mu sizce ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188445/311020161049551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188445/311020161050091.jpg[/IMG]
Carassius auratus (japon balıklarım)
[QUOTE=muratcem55]
Beslediğiniz japon türleri ihtal balıklardan olmadığı için daha dayanıklı ve daha çabuk damızlık hale gelirler yumurta olayına ben pek sıcak bakmıyorum sonuçta hepimiz hobiciyiz yavru alma büyütme işi daha çok ticari üreticileri ilgilendiriyor.Benim dişi ranchum devamlı yumurta döküyor toplamıyorum akvaryumda ki balıklar yiyor filtre temizliğini ve su değişimi aksatmadan yaparsanız tankı fazla kurcalamazsanız sıkıntı olmaz eğer tankı yeni kurduysanız adaptasyon süreci geçtikten sonra biyolojik denge ve bakteri kültürü oluştuktan sonra uzun yıllar yaşatabilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkürederim. Haklısınız, anlıyorum. ben balıkların yumurtlamasını ticari anlamda değil. onların doğası gereği yapmak istiyorum. Sadece bir iki balık yumurtadan büyütene kadar tecrübe etmeyi de umuyorum ayrıca:) Hayırlısı

Akvaryumu yeni kurdum evet. Kum yüzünden bulanıklaşma ara ara oluyor düzeliyor. bir iki hafta dış filitreyi çektiği kum tozlasını tekrar akvaryuma aktarmasın diye bir kaç kez düzenli temizlemeyi düşünüyorum. Sonrasında en az 2 ay filitreye ellemeyeceğim. Hatta debisinin düştüğünü görene kadar ellemem.

saygılar,
Carassius auratus (japon balıklarım)
[QUOTE=muratcem55]Hayırlı olsun sağlıkla beslemeniz dileğiyle[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Başarabilirsem yumurta almayıda çok istiyorum. Hayırlısı bakalım.
henüz çok fazla bilgim yok ancak araştırmalara devam ediyorum.

japon balığıyla ilgili tecrübeli arkadaşlar bulmak istiyorum.
Carassius auratus (japon balıklarım)
[IMG]https://www.akvaryum.com/akvaryumum/fotolar/34399_261020161037401.jpg[/IMG]
250 litre akvaryum
9 adet japon balığı
2 adet vatoz
2 adet cüce vatoz
10 kök anubias (taşlar arasına sıkıştırılmış ve bir kaçı mango köküne tutturulmuş durumda)
akvaryumu saatte 4 kez devir yapabilecek dış filitre
200W ısıtıcı (sabit 22 derecede)
hava motoru
tüm ekipmanlar sürekli çalışır durumda.
anubiaslara yetecek kadar ışıklandırma.
her balığa ortalama 20 litre su düşüyor.
Hobiciden Japon Balığı Yetiştirme Teknikleri
[QUOTE=Bagardi]

Yumurta dökülürken gözle görülme şansı çok zayıf zaten şeffafa yakındır yumurtalar hele başka balıklar varsa suyun hareketliliğinden görünmesi çok zordur. Başka hiçbir belirti yoktur. Erkek balık dişi balığı kovalar ve karnını ısırmaya çalışıyormuş gibi sürekli oraya saldırırsa dişi yumurta dökecektir demek.

Sizin duruma gelince belkide siz son yumurtlamaları görmüşsünüzdür. O yüzden ilerleyen günlerinde aynı hareketlenme olmamıştır.[:geek:] Ancak üzülmeyin nisanın ilk haftasından itibaren mayısın ilk haftasına kadar tam bir ay içinde yaklaşık 3000 ile 5000 arası yumurtlama olur bu dönemi kaçırmış olabilirsiniz kendinizi o döneme hazırlayın sağlıklı balıklarınız olur inşallah.

Saygılar bizden.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bilgi için. Marr-Nisan aylarını bekleyeceğim ozaman. Size bunun üzerine kafama takılan bir şey daha sormak istiyorum
akvaryumum yaklaşık 250 litre. 9-10cm lik bir erkek iki dişi balık var. diğer 6 adet balık ise 5cm-7cm arasındalar. onlarda da 3 erkek 3 dişi mevcut.
ben iri olan bir dişi ve iki erkeği yaklaşık 30 litrelik bir akvaryuma aktarsam. Sonra bunları sonraki yumurtlama tarihine kadar ayrı bir düzende beslesem.
benim kafamda iki günde bir akşamları canlı yem olmak üzere, sabah ve akşam iki öğün yemlemek ve suyu normal oda ısısında ısıtıcı kullanmadan bırakmak. oda sıcaklığı min. 18 dereceye düşüyor.
bu şekilde 30 litrelik akvaryumda yumrutlamalarını beklesem sizce olur mu.

bir diğer düşüncem de yine aynı şekilde balıkları aynı 250 litrelik akvaryumda 30cm lik tül yavruluklardan alıp ayırsam daha uygun olur mu.

Balıklarıma çok özenle bakıyor ve çok seviyorum. Onların doğal ortamlarında doğal olarak üremelerine izin vermek istiyorum. amacım üretip ticaret yapmak değil. zaten yumurta alacak olursam beğendiğim 2-3 tanesini kendime ayırıp diğerlerini akvaryumcuya bırakırım.

bu arada akvaryumumda 2 cüce 2 normal vatoz var (ikisi erkek ikisi dişi). 10 kök irili ufaklı anubias bitkim. ve beyaz kum. ısıtıcı sabit 22 derecede. dış filitre saatte 4 kez su devir yapacak kapasitede.hava motoru ve diğer tüm ekipmanlar sürekli çalışıyorlar.

yardımlarını için çok teşekkür ederim. İnanın bilgili birisini ve paylaşacak birisini bulana kadar atla karayı seçtim.

Allah Razı Olsun Sizden.

Saygılarımla.

Akif Emre Yılmaz.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188445/261020160018581.jpg[/IMG]

Benim akvaryumum fotosunuda sizin bakmanız için ekliyorum. Belki yorum ve önerileriniz bu şekilde daha sağlıklı olacaktır.

Hobiciden Japon Balığı Yetiştirme Teknikleri
Öncelikle tebrik ederim.
benim sorum şu,
Ben japon balığımın yumurtlayacak olduğunu nasıl anlarım. Belirtileri sadece birbirlerini kovalamalarımı. Karın kısmında belirgin bir iz v.s. bir belirti oluyor mu.
benim bir dişi balığım bir gün bir saat kadar kovalandı yumurtlayacak sandım ancak hiç bir şey olmadı. Kovalama da sonraki günlerde devam etmedi.
Belkide yumurtladı ben görmedim ve diğer balıklar yumurtaları yedi. Bilemiyorum

Ben balıkları ayırmam gereken zamanı nasıl belirleyeceğim.

saygılar.[EDIT]yilmazakifemre,2016-10-25 21:33:31[/EDIT]
Japon Balığı Bakımı-1
Arkadaşlar. akvaryumu yeniledim. 250litre akvaryuma aktardım balıkları. iki tanede büyük boy ortalama 10-12cm lik belki biraz daha büyük balık ekledim. biri dişi biri erkek. dişi olanı benim eski erkek balıklardan ikisi kovalamaya başladı bir kaç gün sonra.
dişinin yumurtlayacağını nasıl anlarım. kovalama başladıktan ne kadar süre sonra dişiyi ayırıp yumurtlatmak lazım. net bir bilgi ve net bir teşhis koymadan balığa ellemek ve ayırmak istemiyorum.
bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. yada bir kaynak gösterebilirmisiniz.
Japon Balığı Bakımı-1
Eyuphan,
teşekkür ederim.
evet balıkları azaltacağım ancak hangilerini çıkaracağıma hala karar veremedim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.