ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BURSA Akvaryum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2006 15:49
Son Ziyaret:
24 Mart 2014 14:45
Toplam Mesaj:
339 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Gezeroğlu
Doğum Tarihi:
13 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Bursa

SON 10 MESAJI

Neolamprologus Pulcher (Daffodil) Hakkında
Eski yazilari okudum bugün,tekrar besleyesim geldi.
Neolamprologus Pulcher (Daffodil) Hakkında
Neolamrologus ailesine dahil bu tür benim hayatımda önemli bir rol oynamaktadır,bu tür hakkında oldukça kaynak araştırması yaptım ancak Türkçe içerikli kaynaklar oldukça sınırlı.Daffodil meraklılarının merakını çok iyi bildiğim için daffodillerimi elimden geldiği kadar tüm samimiyetimle anlatmak istiyorum.Bu balıklara gerçekten çok bağlıyım.Nedenini bilmiyorum ama İnanın son üç senem,içinde daffodil bulunan ve olabildiğince kaya olan büyük tanklar hayal etmekle geçti,adeta bende saplantı haline dönüşen bu tür için çok daha büyük bir tankta daha uygun şartlarla hazırlanmış bir ortam planlıyorum.

Geçen yıl 150 cm. lik bir akvaryumu daffodil tankı haline dönüştürdüm ancak o dönem yoğundum ve biraz ihmale geldi açıkçası pek başarılı olmadı.Bu daffodiller ikinci kolonim,bu güne kadarki gözlemlerime dayanarak şunları söyleyebilirim.

Daffodil sanılanın aksine yavrularının bakımı ile ilgilenen bir tür değil,sadece onları uzaktan koruduklarını söyleyebilirim.Yavruların bakımını üstlenmek için koloniden bir bakıcı (yada biz buna dadı diyelim) görevlendiriyorlar ve o çiftin 3-4 batında(belkide daha fazlası bilemiyorum) verdiği tüm yavrulara aynı dadı bakıyor.
Çift yavruların bakımını başkasına devrediyor ve bu devrettiği birey ile birlikte tüm yavruları uzaktan izleyerek koruyor.Dadıya o kadar çok güveniyorlar ki,yavruların güvenliği konusunda birbirlerine dahi bu kadar güvendiklerini söyleyemem.

Dadı için,kolonideki en biçimsiz ve yakışıksız olan birey diyebilirim,kıskançlık olayı önemli tabii.Bunu çiftlerin birbirlerini kıskanmalarını önlemek için içgüdüsel olarak cinsiyetsiz olarak algıladıkları bir bireyi görevlendirmekle hallettiklerini düşünüyorum.Ve genellikle genetik rahatsızlığı yada görünüm bozukluğu olan bireyler oluyor dadılar.

Tüm canlıların genlerini bir sonraki nesillere aktarmak için,eş seçiminde bozuk geni mümkün olduğunca az olan ve kendisi ile uyumlu genetik bir kodu bulunan bireylere öncelik tanıdığını biliyoruz.Görünüm bozukluğu ve kalıtsal sorunu olduğuna inandığım(tabi daffodillerinde buna inandığını düşünerek) bu bireylerin kıskanılacak bir tarafları yok düşüncesiyle dadılık statüsü ile onurlandırıldıklarına inanıyorum,nede olsa daffodil çifti dadıları en mahremiyet bölgelerine dahi hiç çekinmeden alabiliyorlar hatta oluşturdukları ailenin asıl amacı olan yeni bireyleri bunlara teslim ediyorlar.Hiyerarşinin tüm kurallarının işlediği bu kolonide bir rakip olamayacak kadar aciz fakat bir dadı olmayı kabul edebilecek kadar zeki olan bireyler kendilerine verilen görev aşkıyla bebek daffodiller için ellerinden geleni yapıyorlar.Şuanki tankta iki çiftin yavrularıyla ilgilenen farklı iki dadı var.

Birinci dadı ilk çiftin kardeşlerinden, gözleri şaşı olan ve yanık(büyüyemeyen) diye tabir edebileceğimiz bir birey.

İkinci dadı,ikinci çiftin yeğenlerinden yani birinci çiftin ilk yavrularından olan yine biçimsiz bir birey.

Her ikiside çiftler için kıskançlık durumu yaratacak bir tehlike oluşturmuyor,cezbedici hiç bir yanları yok.Peki ya çiftler !!! onlar çok yakışıklı ve güzeller

Yumurtlama ve üreme hazırlıklığı yapmıyorlar desem yeridir,belki ben Amerikan cichlid üretiminden bana kalan alışkanlıklar sebebiyle ,cichlidlerin her yeri kazdığını delik deşik ettiğini ve bir birlerine inanılmaz kurlar yaptığını zannederek daffodillerdende bunu bekliyor olabilirim ancak gözlemlediğim kadarıyla işlerini gayet gizli ve sessizce hallediyorlar,belkide bunu kasıtlı yapıyorlardır diye düşünüyorum.Nede olsa doğada birilerinin dikkatini çekmek istemezler,biz yavru yapacağız haberiniz olsun karnınız çok açıkırsa yumurtalardan çalabilirsiniz mesajını etrafa vermek istemediklerini zannediyorum.(bu düşüncem size biraz tuhaf gelebilir ancak kanımca üremede gizlilik ve strateji bu balıkların ruhuna işlemiş diye düşünüyorum)

İlk çiftin ilk yumurtlama seansını izleme fırsatı yakalamıştım ve hatırladığım kadarıyla 8-9 yumurta yapmıştı(yumurtaları sayabilmiştim yavrularda 7 adet çıktı)

Tipik düz yumurta döken cichlid üremelerinde olduğu gibi önce dişi sonra erkek,bir kayanın uç kısmında ağır ve titrek hareketlerle önce yumurta sonra sperm şeklinde uyumlu bir dans havasında yumurtluyorlardı,yaklaşık 10-15 dakika izleme fırsatım oldu.

Daffodillerden yavru almak için sabırsızca beklediğim dönemleri hatırlıyorumda.Şimdi dönüp geriye baktığımda sıkıntımın pH'ın düşük seviyelerde olması ve balıkların yeterince olgunlaşması olarak algılıyorum.

Sizlerden gelen nasıl yavru alabiliriz? sorularına cevap olarak;

Akvaryumu onlar için uygun hale getirdikten sonra ki,burada anlatmak istediğim şu;Dekoru yaparken mümkün olduğunca pH yükselten malzemelerden faydalanın özellikle tropikal deniz kabukları ,kireç ve kalsiyum içerikli kayalar olabildiğince kullanın(şahsen 30-35 cm. büyüklüğündeki midye kabularını tanka yerleştirdikten sonra yavru performansının arttığına şahit oldum.)

Ve dekoru yaparken tanka mümkün olduğunca az müdehale edecek şekilde düzenek hazırlayın.Filitre temizleme,ısıtıcı, yemleme,su değişimi konularını hesap ederek düşünün ve tasarlayın.Şunu bilin ki,daffodiller akvaryumlarında rahatsız edilmekten hiç mi hiç hoşlanmazlar.O kadarki ,yumurtlama dönemlerinde ve yavru dönemlerinde dışardan müdehale yavruların sonunu getirebilir, kısacası kıskanıp yiyebilirler.

Tankı kurarken bütün bunları göz önünde bulundurmanız başarı anahtarlarından biri ve belkide en kolayı,kolay diyorum çünkü en zoru BEKLEMEK.Sabırla beklemek.Genellikle onlardan umudu kestiğiniz dönemlerde tankta yavruları yüzerken bulursunuz.İhtiyacınız olan zaman ve sabır,protein ağırlıklı gıdalarla besin mönüsünü olabiğince zengin tutmaya bakın,su değişimlerini aksatmayın.Umarım özel mesaj ile soran arkadaşlara ve ileriki zamanlarda sormak isteyen akvaristlere cevap olmuştur.
Buzdolabında Balık Üretimi
Bu arkadaşı izledikten sonra televizyonda izlenen bir çok habere inanmamak gerektiğini anladım.Eğer o Ege'nin tek lepistes üreticisi ise, Bergama(Ordas) nedir ?
Bursa' da Akvaryumcu tabusunu yıkan akvaryumcu Destan Akvaryum
[QUOTE=aqualine(bursa)]A grade damızlık kristal karidesler saat 19-00 itibariyle işletmemizde olacaktır,karidesler ünlü karides üstadı Hayyam NASSİRİ'nin kendi damızlıklarıdır,meraklılarına ve üretim düşünenlere önerebilirim...



[/QUOTE]

Hayyam NASSİRİ'nin karidesleri gerçektende dünyaca ünlü karideslerdir.İran kökenli bu üstadın karideslerine sahip olmak isteyen Bursa'lı karides severler çok şanslı.Tebrikler Bahadır bey.
BURSA Akvaryum2013-03-06 15:55:43
Bursa'da Bulunan Mobilyalı Akvaryum İmalatçıları!
Ilgaz akvaryum'u tavsiye ederim.Hamitler mahallesinde...
destan akvaristlik(bursa)
Sevgili tuci16 , eğer kastettiğin kişi ben isem şunu bilmeni isterimki ben akvaryumculuğu bırakalı çok oldu.Zaten işten anlamadığımı ve bu işinde bana göre olmadığını anlayıp bıraktım.Açıkçası işlerde pek olmuyordu.Yani kızmana gerek yok.En azından seni kızdıran esnaflardan biri eksildi.Tamam dimi artık aramızda bir sorun yok dimi...
destan akvaristlik(bursa)
[QUOTE=alpkim] [QUOTE=BURSA Akvaryum]Flower hornun erkekleride yumurta dökebiliyor ,tıpkı deniz atının erkeğinin doğurması gibi bişey bu..daha önce benimde başıma geldi..Çok ender türlerde rastlanan bir olay olsa gerek..
[/QUOTE]
Üstadım sağolun,güldürdünüz beni.Deniz atının erkeğinin doğurması ile fh un yumurtlayanın erkek olması arasında nasıl bir ilişki kurdunuz.Harikasınız.Ticari üye olarak sakın böyle bir şey yazmış olmayın,sizlerin biz hobicilere göre bu işi kat be kat iyi bilmesi lazım.Fh erkeği yumurtlamaz.Deniz atı erkeğide doğurmaz.Sadece dişiden aldığı yumurtaları kendi kesesinde çatlatır.:):)
[/QUOTE]

Eeee o zaman bendeki Flower horn dişimi yanii...ama ben erkek diye almıştım.Ayrıca ben  şuanda ticari üye değilim.Bir zamanlar bir akvaryumcu açmıştım ordan kalmış olsa gerek.İlgili mod arkadaş düzeltirse sevinirim.
BURSA Akvaryum2012-07-21 17:19:47
destan akvaristlik(bursa)
Flower hornun erkekleride yumurta dökebiliyor ,tıpkı deniz atının erkeğinin doğurması gibi bişey bu..daha önce benimde başıma geldi..Çok ender türlerde rastlanan bir olay olsa gerek..
pet shop açmak istiyorum
Doğan klardeşim sen petshopunu aç biz yardımcı oluruz,gerekirse forumdan topalnır senin dükkandan alışverişe geliriz.Hayırlı olsun...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.